Aynı şekilde bende boğazdaydım gündüz 14:00 - 18:00 tarabya rumeli arası istavrit seyrek, palamut sıfır...
Palamut çok sağlam geliyor arkadaşlar, gerek Karaburun tarafında gerek Zonguldak tarafında çapari ile (şu tarihte yasak olmasına rağmen) iğne iğneye çingene palamudu çekiyorlar. Bu haftasonunda beklenen yağmur ve soğumanın ardından Boğaz'a güzel bir palamut girişi bekliyorum.
1.5-2 ay önce zonguldak güzel palamut yapmış,eniştemden almıştım haberi demek buralarada girmeye başlamış
Yok mu hiç rapor? cumartesi bi deniycem kanlıcayı.. Batuhan sen gitmiyor musun bu aralar, durum nedir?
Bu karaburun tarafı dediğiniz yer asya kıtasındaki taraf mı avrupa kıtasındaki arnavutköy ün ilerisindeki karaburunmu acaba?
Bi sorum daha olucak... Şu anda çinekop çaparisiyle mi denemeler yapmamız lazım? Şimdiden teşekkürler
Şu sıralar mevcut olan çingene palamutu için çinekop çaparisi hatta uygun istavrit çaparileri kullanılıyor. Eylül ayına doğru balık boyu irileşince 2 veya 1 no iğneli palamut çaparileri kullanılmaya başlanacak.
dün karaköy iskelesine istavrit avlamaya gittim bir de baktım ne göreyim,karaköy iskelesinde yolcu gemisi var olta atılacak yer yok.oradan sarayburnuna geçtim hem biraz yüzmüş olurum hem de yemli olta atarım diye düşündüm.oltamı yemliye yatırdım balığın vurması çok zor anlaşılıyordu sebebi ise akıntının çok olması 120 gram kurşunu bile 20metre sağdan çekiyordum.sonunda oltam küt diye bir indi tasmayı koydum,takımı çekerken kayalıklara takıldı,tasmaladıktan sonra takıldığı yerden çıkarabildim takımı çektim ve sonuç 1 kefal(40cm civarı herhalde).