Arkadaşlar dün karaburuna gittim. Arkadaşla beraber... Amaç çingene palamutu. Fenerin olduğu devasa taşlarla kaplı bir yer bulduk ama ayakta zor duruyoruz, olta savurucaz bide burda. Neyse atıyoruz çekiyoruz çinekop çaparisiyle balık malık yok. Bu arada bak karşıdaki gemi trol dedi arkadaş yasak olmasına rağmen. Biz balık bulamıyoruz trol de karşımızda duruyo. bi ara yetkili kimi arasam şikayet etsem diye düşünürken hooop arkadaş bir balık çekti çinekop çaparisine atlamış. O ne güzel bi balık öyle. Dedim bu nedir acaba? Neyse 20-25 cm civarı beyaz üzerinde kahve kırmızı karışık benekli eti yumuşacık. Uzattı arkadaş çapariyi bana doğru çünkü hareket kabiliyetimiz çok sınırlı taşların üzerinde... Neyse uzatmayayım Ben balığı dedim, şöööle bi tutayım güzelce zedelemeden iğneden çıkarayım, birden avucumumla parmaklarımın birleştiği yerde sanki 10 tane arı biir ikii üüç demiş ve aynı anda benim elimi sokmuşlar. O derece bi acı! attım balığı elimden ama hala iğnede takılı. (fotoğrafınıda çektim arkadaşın) Aradım bu işlerden anlayan bi arkadaşı dedi Tragonya vurmuş seni. Hemen işe eline. Belgesellerde gördüydüm :d yaptım aynısını işe yaradı. Ordan doktora, elim hafif şişti. İğne miğne derken 3-4 saatte kendime geldim. Aman dikkat beyler. Benim gibi acemiyseniz sakın, balık angelina jolie gibi güzelde olsa ellemeyin!!!
Yarım saat sonucu elimizde bi tek bu kaldı. Daha da karaburuna gitmem arkadaş... Burda balık alanlar tekneylemi tutuyo acaba? Ben kıyıdan olta atılacak uygun yer göremedim...
Ah muzaffer ne yaptın ya, denizdeki en zehirli balığa denk gelmişsin. Çok canının acıdığına eminim, geçmiş olsun. Balıkla ilgilenen herkes denizdeki zehirli canlıları öğrenmelidir, forumda bununla ilgili konular var. Lütfen bilmeyenler ihmal etmesin, açıp öğrenin arkadaşlar.
Allahtan alerji malerji olmamış, yoksa çok daha vahim sonuçlar ile karşılaşabilirdin. Neyse geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun Muzaffer, Trakonya genelde bilinen zehirli bir balıktır.. sırtındaki dikenlere temas etmemeye çalışmak gerekir. Neyse artık tanıyorsun bu balığı.. yalnız trakonya dip balığıdır, onu yakalamak için takımı çok fazla dibe baırakmış olmanız gerekir.. bir de ne güzel balık demişsin, tabi güzellik görece bir kavram ama bence trakonya son derece çirkin ve ürkütücü bi balık
Bence artık Muzaffer abi içinde Trakonya son derece çirkin ve ürkütücü bir balıktır hihi Bu arada Muzffer abi çok gemiş olsun, iyiki zehire karşı alerjik bir reaksiyon vermemiş vücudun...
Eyvallah çok teşekkürler. Aynen katılıyorum xFisher artık çirkin balık bencede. Ersin bu arada senin resimdeki balıkta BAYAAA bi çirkinmiş Bu arada bugün karaburun falan yalan olduğu için tarabyaya gitmeyi düşünüyorum, otelin önüne. çingene palamutu aşkına. saat 3-4 gibi. varmıdır? çıkar mı acaba? Forumdan bazı arkadaşlar yazmıştı....
***reeling busene palamutun arkenn başlaması sezonunda çok ii olacagını tahmin ediyorum reeling hooked reeling
Muzaffer abi benim profil resmindeki baraccudanın güzelliği onun öyle çirkin ve saldırgan bir avcı olmasından kaynaklanıyor zaten Ben onu o çirkinliğiyle seviyorum
Berkan abi bayramdan sonra palamut avı için bir denemede birlikte yapalım ben o zamana kadar bikaç takım palamut çaparisi yaparım
arkadaşlar biz gecen hafta tarabya otelinin onündeydik cumartesi akşamı pazar sabahına kadar hiç birşey cıkmadı ama cumartesi aksamı arkadae tek seferde 5 palamut cekmış gördük giden olursa sonuctan haber versin
Boğazda palamut denemesi Avlanma saatleri: Saat 06:00 / 09:00 arası Uzun zamandır balığa gitmiyordum.Bu sabah tarabya taraflarında erkenden beyaz tüylü çinekop çaparisi ile denemeler yaptım,hava oldukça rüzgarlı ve deniz akıntılıydı.Birkaç denemeden sonra oltam ağırlaştı yavaş yavaş sarmaya başladım,oltam yakınlaşınca çingene palamutunu gördüm ancak tam çıkartırken balığı karaya çalmaya muaffak olamadım.Daha sonraki denemelerden de sonuç alamayınca evin yolunu tuttum. Not:Sahilde bir kişi tek seferde 4 adet çingene palamutu aldı,bir başka kişi de istavrit çaparisi ile 1 adet aldı.Ben ayrılana kadar da başka alan olmadı.İstavrit çok seyrek ancak ileri atışlarda denk gelirse boyları oldukça iyi. HERKESE RASTGELE.
Tarabya kalender güzergahından şimdi geldim 15 el çapari atıyorlar 2 kraça anca alıyorlar .ben palamuta attım çapari ,rapala ,silikonlu sonuç kocaman bir 0 temiz hava bol sohbet kaçan balık hikayeleri ,güzel vakit geçti herkese rastgele