Bizim kıstasımız senin livarın değil ama. boğazda ama münferit, ama mutad bir şekilde lüfer olayı başlamış halde. Meraklısının denizde olması menfaati icabıdır. Sen takvimi beklemeye devam et aliço, millet balığı götürsün, boş ver.
Serdar ben takvim dinlemem çıkarım bugun tutar balıkları gelırım öteside teferruat olur. balığı götürmek kavramı nasıl birşeydır nereye neyle nasıl götürecez. bana diyeceğine al takımlarını tutta bizde gözlerimizi bayram ettirelim. Not: Olta Nedir? Olta Balık ile Alık arasında kullanılan av aracıdır.
Öncelikle not'a şiddetle itiraz ediyorum Aliço üstadım: Olta, bir ucunda bazen balık, öbür ucunda her zaman bir alık olan müştemilatın adıdır aslen. Sana şimdi bir sürü terane okuyup vıdı vıdı edebilirdim ama, mevzunun ötesinde haklısın, bir şey diyemiyorum. Ne zamandır balığa filan gittiğim yok. Pazar günü gidelim dedik, ancak kendi serçe parmağımızı yakalayabildik. Geri salana kadar da canımız çıktı. Ama cuma'ya izne çıkıyorum, full time izin, ev derdi yok, iş meselesi yok. Sanırım acısını çıkarırım artık.
Ben ise tekneyle marmarayı geçecem komple diycem şimdi olmayacak Serdarı başıma bela alacam.ta burdan erdeklere kadar demiyim...
Sevgili Aliço, ne işin var Erdek'te? Gel şurda bizim sahile inelim. Başımıza taş yağmazsa, her bir şey tutarız güzel güzel. Şimdi ne taşı deme. Büyük bir zevkimiz vardı balık beklerken, trenleri izlerdik. Şimdi trenleri kaldırdılar, hızlısını yapıyorlarmış, boyuna patlatıyorlar dağı taşı, tepene yağıyor kayalar.
Bu kadar anlatılabilir hocam. Yazıyla bu kadar. Daha iyisi için şema çizelge falan lazım. Hani demiş ya diyen; sende 1 ekmek varsa, yarısını bana verirsen sende de yarım ekmek olur bende de... Ama bilgini paylaşırsan, aynı şeyi sende bilirsin bende.. Çok teşekkürler bilgiler için.reeling
Selamlar. Tam olarak yeşilköyde nerde acaba? Reno park var orasımı acaba? Bir hevesle zargana topu ve ipeği almıştım 1 ay önce kumkapı cankurtaran arası zargana alırsın demişlerdi. Maalesef zargananın kendisini göremedim bile... Ayrıca hiçte aklıma yatmamıştı ipekle zargana nasıl avlanır diye de bayaa düşünmüştüm. O yüzden şimdi yazını görünce heyecan yaptım mrsparkle
sabah bir bakmak için kalendere gittim fazla kalabalık yoktu bağladığım palamut çaparilerimi deneyecektim iki kişi rapala bir kişi de çapari atıyordu .rapala atanlardan biri palamut aldı boyu fena değildi biraz zaman geçti ben çaparileri denemeye devam ediyordum sıra yeşil beyaz çapariye geldi attım boşluğunu aldım kamış birden felaket ağırlaştı etraftakilere çaktırmadan yavaş yavaş sarmaya başladım çapariyi kaldırdığımda 2 palamut birden aldım .boyları 35 cm kalın balık herkes hemen çapari atmaya başladı 1 saat daha takıldım başka bir şey olmadı çapari yeşil -beyaz beyaz damla sim köstek kalınlığı 0.20 ana beden kalınlığı 0.30 kurşun 100 gr herkese rastgele
BOĞAZDA GÖZLEM arkadaşlar milletin yazdığı canavar gözüktü vs. gibi laflar sizi aldatmasın bunlar münferit olaylar ekim demeden LÜFER tayfası kıyılamıyor boğazda .Ekimin ikinci yarısında boğazın her yerini dolduruyor Allah ın izniyle.Dün RUMELİ HİSARÜSTÜN den ARNAVUTKÖY e kadar yürüdüm balık hisarla aşiyan arasında daha iyi çamlıbahçe arnavutköy zayıftı.ama akşam izmarit başlamış boğazda bilginiz olsun yemi olan balığı alıyor hayırlı bayramlar şimdiden tüm müslüman kardeşlerime...
Afiyet oLsun gözün aydın abicim.. verdigin kısa ve net biLgiLerden ötürüde ayrıca şahsım adına teşekkürLer..
Çapari ile palamut avında özel bir teknik kullanılması gerekiyor mu ? Çaparinin dibe inmesini beklemek gerekli mi ? teşekkürler,
sanırım benim aldıklarım biraz küçükmüşözkan'ın yakaladıklarını görünce ipekle olmayacağına kanaat getirdimtavsiyem marina ben gitmedim ama aga babaları ordaymış.ben sevmedim orayı.beyaz kayalıklar denilen yer ve onun daha doğusundaki kayalıklar benim için daha sevimli.akşam güneş batmaya yakın istavrit yapıyor.dün orda kıraça büyüklüğünde yaprakçıklar gördüm aman diyim gelirse salın geri.
lütfen millet kelimesini kullanmayın. ben hersene ağustos 17 oldumu çinkopumu alırım ve forumada yazdım geçen hafta aldım diye kesin dille konuşmayın. şahit arıyorsanız Ceyhun forumda şahit o 2 hafta önce aret sarıkanatı gördü ben gördüm ceyhun gördüm. yine ilk palamutu ben aldım 3 adet aret geldi 1 adet aldı tarih ne zaman 27 temmuz. bu forumu okuduysanız göreceksiniz. yani balık erken başlayamazmı
Arkadaşlar müjde, incirler olgunlaşmaya başladı, domatesler kızardı, geceleri havalar hafiften soğuyor ve Aliço ile Serdar Köylü foruma yazmaya başladı. Demek ki, artık lüfer zamanı geliyor...