ilyas 2 senedir saraydan doğru düzgün olta atmadım ama 2005 2008 yılları arasında sarayı devamlı takip ediyordum hersene ağustos başında boğazdan sürüler su üstü geçiş yapıyor,gümüş ve istavrit karışık. ben ve arkadaşım o sürülerin içinden sahte geçiriyorduk (yüzeye yakın) genelde iri istavrit ve sarıkanat geliyordu palamutda alan çok oluyordu ama bana 1 kez geldi derine indirince lüfer alıyorduk özellikle akşam üzeri suyun üzerinde oynaklar müthiş olurdu görülmeye değerdi hatta bazen balık o kadar bol olurduki çok açıkdan balıklar şlak şluk sesler çıkararek geçerlerdi (sanırım lüfer yada palamut sürüleri) olta ile erişilecek mesafeye gelmezlerdi. açıkdan küçük balıklar suyun dışına sıçraya sıçraya karaya vururlardı (kaçarken) son 2 senedir saraydan doğru düzgün hiç olta atmadım. şu anki durum nedir bilmiyorum ama saray önemli bir avlakdır boğazda akıntının kırılarak geçtiği çok önemli bir avlak.
sarayburnu güzel bir avlak.hele o eski yer kapatılmadan önce.hatırlıyorum martın ortasında hiçbir yer balık yapmaz orada çapari ile 5li 6lı istavrit çekiyorduk.sarıkanatlardan hiç bahsetmiyorum.
batuhan biz arkadaşlarla sabah çıkacaz ama arkadaş konuşuruz dedi ben gelicem iNŞALLAH bi aksilik olmazsa
Yok Kardesim;hedef baligim zargana olucak yine Sali 2 kisi 17;carsamba 1 kisi 7;persembe 3-5 takip 0;cuma sadece 1 takip yine 0 zargana banghead Sali gununden sonrakiler arkadasimin raporu zargana sirra kadem basmis durumda Muhtemelen havanin asiri sicak olmasindan kaynaklaniyor. Tum olumsuzluklara ragmen zarganadayim...,ne zaman bogazdan sahte ile balik alinmaya baslarsa o zaman bogaza gelecegim
merhaba Tarabya'da seyrekte olsa palamut çıkıyor. Herkes 1 veya2 tane aldı. Yalnız boylar 35cm üstü! Sabah her zaman ki yerimdeyim. Görüşmek üzere
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=SARIYER#sfB Sıcaklık 29 derece, az bulutlu, rüzgar orta kuvvette 23 KM.
Allah razı olsun şu ignore list özelliğinden sayesinde doğru düzgün bilgi görülebiliyor..iyi akşamlar saygılar...
bu gün sarayburnunu denemeyi çok istiyordum.geçen yıl bu zamanlar geçişe mi rastlamıştık ne çılgınca balık vardı.utanmasalar kayalara çıkacaklardı böyle düşüncelerle gittim ama park yeri bulamadım.ben de dönüp çakarın oraya gittim.akşam gün batarken biraz balık yaptı.sordum kimse geceye kalmıyormuş daha.
saray burnunda kalmadıgına üzuldüm ben akşam gezmeye gittim arkadaşlar söyledi 2 tane lüferi düşürmüşlerhooked çok iri istavri yapmış kaşıkla ve silikonla herkese ras gele
ali kardeş sen böyle diyince ben de çok üzüldüm ama orda sadece bir parkyeri var.o malum cep...orada da yer bulmak sayısaldan 6 olmasada 3 tutturmayla eşdeğerbide sen şimdi lüfer neyim dedin ya sittin sene yer olmaz
reeling bugünde sabah tarabyaya gittik 6 veya 7 parca palamut aldılar bizde kafayı yedık sonra saray urnuna geçtik silikonla istavrit alıyorlardı saat 11 oldu aldgım 20 tane balık ama arkadaş daldı kapalı tarafta sürüistavrit palamut ve kefal ldugunu söyledı ama biz akşamı beklemeden geldik idk akşam 10 a kadar balık iiiiii yapıyor hooked silikonla ama palamuta uyuz oldum yeni yerler deneyecem park sorunu içinde s burnu için kaldırıma cıkman gerekıytor rastgelereeling
bende tarabyadaydım 6.20 gibi ordaydım bir kişi 2li biri ufak biride iri palamut aldı başka birşey yoktu ara ara istavrit sardalya çıkıyodu yanımdaki biride 12-13 cm 2 tane yaprak almştı müdahale edemedim geç fark ettim cuma günü iyi palamut yapmış sonra eminönüne gittim bomboştu tek tük istavrit çıkıyodu
İlyas 2 gündür balık azaldı zaten..o kadar çapari sallayan kişiye o balık sayısı -yok- gibi bir şeydir.. geçen hafta çok daha iyidi. Bir dahaki sefere inşallah. Bu arada o ikili çeken bendim. Tanışma fırsatımız olmamış o da bir dahakine inşallah