Demek bugün de yok. Bugün gitmeyi planlıyordum. Yarın da yağmur varmış. Artık Çarşamba veya Perşembe gününe kaldı. Belki yağmurdan sonra balık yapar.
Yarın beklenen yağmur havayı biraz serinletecek, bu elbette suyun sıcaklığına hemen etki etmez ama birkaç gün hava sıcaklığı 25 derecelerde seyredecek.. yağmurun ve serinlemenin balığa olumlu etki edeceğini tahmin ediyorum..
cumartesi sabahı arnavutköydeydim, yaprak irisi vardı kovalarda, istavrit orta boylarda idi sardalya iri geliyordu. 2 kg karışık istavrit ve sardalya aldım.döndüm. gündüz açıktan yemli iri kırlangıç, gece ise gelincik alınıyor.
son 3 gundur paLamut yok ama en verimLi avLarda özeLLikLe son 1 haftadır sabah yapıLan avLar oLmuş.. sabah 10'dan sonra iLe 10'dan önceki avLar arasında cok fark var..
Selam Ceyhun kardeş. Sen tecrubelisin. Bir şey sormak istiyorum. Bu yaz başında 15 tane felan çeşitli boylarda rapala aldım. Rapala ile palamut tutuluyor mu. Birde yaz boyunca kalenderin orada felan rapala atan görmedim. Çinekop, sarıkanat, lüfer için kullanıyor ama palamutta durum nedir.
dün lüfer alındı rapala ile Tarabya'da (gündüz). Lüfergillere ağır kurşun ile, palamut'a daha hafif kurşun ile deneyin. Palamut orta ve üst suda olur genelde. 5 veya 7 cm sahte balıklar kullanın.
Cevabın için teşekkür ederim. Bir aksilik olmazsa hava muhalefeti falan Çarşamba veya Perşembe günü Tarabya'da denemeyi düşünüyorum.
iki günlük rapor Dün yani pazar günü saat 17;00 da beşiktaş tan trabya ya kadar balık çeken yoktu trabya da avlanmaya karar verdim (fazla kimse yok diye)1,5 saat takıldım 4 istavritle eve döndüm.bu sabah (pazartesi)sabah 6 da arnavutköy denedim 5 iri istavritle 1,5 saat sonra geri döndüm.İstavrit karaborsa anlayacağınız
Hafta sonu tekenye doluşup adaları filan kolaçan ettik. Geçerken baktım, Galata, Unkapanı vs. hepsi tırt. Bu hafta balık filan yoktu kesin. Biz ise, 7 kişi 10 tane istavritle karnımızı doyurduk denizde. İstavridin cüssesi değil, pişiren elemanın tavayı zenginleştirmedeki üstün başarısıydı karnımızı doyurmaya kifayet eden.
birde bir balık yakaladım sazan gibi pullu açık kırmızıydı ordaki birine sordum koku balığımı öylebir şey dedi 10-12 cm arasıydı yolladım evine
Aslına bakarsna haklısın ama... Teknenin yedimi bende değildi. Ve avane fasıl geçerken içecek litrelik ve 70'lik hedeleri arama işini daha fazla önemsiyordu. Yoksa, o denizde lüfer yok, palamut yok, inanmam, atarım kendimi ayağıma çapayı bağlayıp. O karnımızı doyuran 10 istavridi de, yolda bir an telefonla konuşma molası verince bulmuştum denizin ortasında. Buldum denizin bitlerini, aha burada dedim, kamış, takım verdim ki toplayın. Ondan sonra birde "amanda balık tutmayı bilmeyen adam" oldum, ne demezsiniz?
*** arkadaşlar bene gecen cumartesi tarayadaydim 4 tane palamut aldılar bir abi geldi yeni koyden raapala ile lüfer almış gorduk cyrr arayburnuna gectık silikonla alıyorlardı ama akşama kadarcalışsan 20 lik yeni rakıyı öldürecek balık yaktu ama akşam a mah arkadaşlar gittiler s burnuna kücük kaşıkla 150 gr kurşun tam anlamıyla 2 tane lufer almişlar hooked bi o kadarda kacırmışlar ama pazar sabahı tırt herkese rast gelepalamutta gele
Espirisindeyim abim böyle firsatlari koza çevirenler de var malumun. 10 tane istavrit varmis onu da sen almissin. Yanliz o kadar kisi nasi doydunuz bi ayrintiya girsen 1.33 istavrit düsüyor adam basi
Bu yağmur azda olsa etkiler Sağlam rüzgar olmassa şu bi kaçgün sıkı palamut yapar bence Bakalım görcez
Bu arada ben bu sezon lüfer yakalamadım ama 20 dakikada 2 tane yakalayını gördüm polemik oluşmaması adına baştan belirteyim de