mavi elbiseliydin sen hatırladım. geçen seferde ramazının 15 günüydü galiba o aralar gene tarabyaya geldik gene boş döndüm oruç oldummu insan zorlanıyor bu seferde tepede güneş hala ensem yanıyor gene sonuç sıfır onca yolu tep gel ikisindede boş dön insanın zoruna gidiyo halbuki yenikapıya gidecektim özkanla ama baktım ki palamut var dedim siftah yapalım. ceyhun dediya en az alan 2 tane aldı bizde o hevesle geldik sonra yıkıldık. yandık kollar karardı bir dahaki sefere tanışırız İNŞALLAH ahmet
palamut hamsi sardalya zargana yerinde durmazlar devamlı hareket halindedir; bu mevsimde palamut sabah saatlerinde kıyılar öğleyine doğru açar kendini,zargana raporlarıda fosss durumda 3 gündür
Merhaba sorduğun sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. senelerdir zargana peşinde koşan biri olarak klasikleşmiş şu cvbı vermem.... ''efendim zargana en iyi gün doğumu ve gün batımında av yapar'' zarganada bu şekilde bir genelleme yanlıştır idk ama şunu söyleyeyim,zargananın yeme asıl saldırdığı an gün batımıdır,senelerdir zargana tutarım bunu artık tecribe ettim. daha bir kere bile zargananın sabah suyunda verimli av verdiğinie şahit olmadım. bu balığın en verimli saati gün batımına yakındır. hee bu şu demek değil,ben eylül 15 de zarganaya gün batımı gidersem kesin bir kaç balık alırım... şu aşırı sıcaklar az mevsim normallerine dönsün zargan bayağı av vermeye başlayacaktır;tabi tutabilene reeling zargana sürüler halinde dolaşan bir balıktır, iki arkadaş defalarca atarsınız tek bir takip bile alamassınız bir anda işler tersine döner;zarganalar yamyam gibi oltaya saldırmaya başlar hemde öye böyle bir saldırma değildir bu; güney afrikadaki sırtlanların canlı ipmalaya saldırması gibi büyük bir açlık duygusu ile saldırılar, sürü halinde olduklarından devamlı birbirilerini kıskanırlar,suyun içinde herhangi hareket olmaya görsün,bütün sürü harekete yönelir bu öyle bir yönelme iç güdüsüdür ki ben kapıcam ben kapıcam telşasine bazı zarganaların yeminize suyun dışına sıçrayarak pike yaptığını görürsünüz... bayramın 3'üncü günü yaptığımız ava saat 14.30 15.00 sularında başlamış idik balıklar çıldırmış gibi oltaya saldırıyordu ama doğru düzgün yemimiz bile yoktu,ilk zarganayı yakadıktan sonra işler değişti,floteler hazırlandı saat 15.00 dan 17.30 'a kadar yamyamlar iş başında idi. oltayı atıyorum yem sanki zargananın ağzına düşüyor. abartmıyorum,yem suya düştüğü anda 20 metre ilerdeki zargana bunu algılıyor suyun yüzeyinde bir dönme yapıp ok gibi harekete geliyor, buradan çıkaracağımız sonuç nerde ''çokluk orda açlık'' geçen sene yatığımız bir zargana avında,3 arkadaş olta atıyorduk;saat 17 suları idi aylardan ekim 15 falandı yanılmıyor ise havanın kararmasına 1 saat falan vardı; bulunduğumuz alanda öyle bir zargana var;balık öyle bir agresif ki üçümüzde oltayı atıyoruz daha iki tur sarmadan 3'ümüze de aynı anda vuruyor bir kişi balık alıyor diğer ikisinin 0.20 bedeni kopuyor yemi atıyorsun ya balık yemi alıcak ya sen balığı şimdi bunları okuyan özkanda amma yazıyor he balıkçının palavrası bol olur burdan veriyor gazı falan diycek ama bazı şeyler anlatılmaz yaşanır bende dilim döndüğü kadar aktarmak istedim uzun lafın kısası;zargananın en verimli saati gün batımıdır ama kesin bir kaide yoktur :thumb:
Bugün Tarabya Otelinin ilerisindeki avlaktaydım. Tek tuk istavrit, hamsi, sardalya çıkıyordu. Konuşanlar arasında duyduğum kadarıyla sabah saatlerinde 2 tane lüfer almışlar (yemli) ne kadar doğru bilmiyorum. Balık işinde yalan çok olur. Bugün oldukça kalabalıktı, olta atmasını bilmeyenler çapraza atarak 30-40 metre soldakilerin oltalarını çekiyorlar (birde ustayım 20 yıldır atıyorum demezler mi) usta adam kurşunu önüne atar akıntıyla kurşununu takip eder. Kalabalık olmasa tamam at çapraza kurşunuda takip etme kimseye takılmaz.
Ahmet sen uyumadın mı hala ) gerçi desene diyene bak diye... Sabah 05:30 da senin mahalledeyiz haberin olsun Bu akşam saat 8 civarında Yeniköyde 5 olta içerisinde tek bir vuruş geldi, şakşak kesti. Lüfere dair iyi bir gelişme daha görüldü..
bogazda yeniköy diye bir yer varmış ( ben bilmiyom) ama sabah tarabyada iken 3 taene lüfer almışlar gordüm reeling ama cok erken takmin eiyorum 4.30 ve 6 arası tahmin ediyom palamuta fene tatırım yaptım yakalarsa fene ypacam onu herkese ras gele
Tarabya tarafında bu sabah palamut alan hiç olmadı, istavrit de çoook nazlı. Yeniköyde tekneler lüfere dönmeye devam ediyor. Bu arada Atom ile tanıştık, selamlar...
Büyükdere, Tarabya, Umur yeri, Anadolu Kavağı, Rumeli Kavağı, Rumeli Feneri, Poyrazköy, Riva ve Şile'yi tekne ile dolaştık bugün. Palamut çaparilerimiz 2 x 50 iğne. 1 tek balık bile tutamadan döndük. Palamut kayıp!!!
Bugün (26/8/2012) ben de sıfır çektim boğazda. Tarabya'da denedim çapari ile, yalnız ben değil etrafımdakiler de sıfır çektiler. İstavriti bulamadık.
Bugün (pazar) sabah 6:30 gibi tarabyadaydım saat 12 ye kadar 28 istavrit tutabildim.Herkes yeşil sim ile balığı ararken beyaz simli ile aldım balıkları
Dün gece Marmara kıyısı şamandıralı takımla yemli denedim. Yem olarak midye ve zorlukla çıkarttığım 7-8 tane tekeyi kullandım. Bu avlarda ilk kez kullandığım midyeyi bir daha asla kullanmayı düşünmüyorum. Dokunan bile yok. Canlı tekeye ise hemen vuruyorlar. Tabii zaten az olan tekelerin çoğunu gelincik ve iskorpitler götürdü. Bir tane çok iyi balık geldi oltama. Büyük ihtimalle yarım kilo üzeri Sargoz'du. Bir süre mücadele ettikten sonra yakındaki kayalara sürtmesine engel olamadım ve 0,22 misineyi fırdöndünün 1 karış altından koparttı.
Av yasağı bitmek üzere. Önümezdiki hatfa bitiyor. Dev balıkçı tekneleri balıkları radarla bulup alacak bize de ağdan kaçan balıklar kalacak.
Merhaba;gelen raporlara bakilirsa pasritma sicagi baliklari derin sulara kacirmis; Bende bugun sinek avladim 2 adet 50cm civari zargana ile eve dondum,toplam 6 kisi zarganaya calistik gelen balik sayisi en fazla 12 13 dur. Bu haftada boyle gecti bol bol denize girip serinlemek yanimiza kar kaldi.
cumartesi günü palamuttan boş döndüm istavrit oltaya bazen 1-2 gelir bazen boş çekiyorduk gelirken kıyılara bakayımdedim rumli hisarının100 -150mt gerisinde biri 6lı7li balık alıyordu iri sardalya olma ihtimali yüksek (gözlüklerimi takmadığım için tam seçemedim güneş gözlüğüm varsı oda numarasız) biride aynı şekilde mısır konsolosluğun dibinde (arnavut köy tarafı) oda aynı şekilde 6 lı 7li çekiyordu oda sardalya olma ihtimali yüksek yani kenarda olanlar alıyordu tabi arabayla gidiyorum sahilden yürümedim onun için belki diğerleride alıyordur ama ben onları gördüm belki duvar dbi gölgedir diye balıklar oraya toplanmıştır