Arkadaşlar dün gece trafik yüzünden gecikmeyle saat 22.30 civarı deniz kıyısında oldum.Sevgili Ceyhun ve Kenan o saate kadar 5-6 parça 20-24cm arası lüfer almıştılüferde olmuyorya herneyse)Yemimiz az olduğundan ince çapariylede bir yandan yemlik arıyorduk.Kenan ne zaman Ceyhun yemimiz az yem lazım dediyse istavrit geldi. Taze balıklarla ara ara kesen balıklarla saat sabahın 05.00de ben ayrıldığımda 28 parça olmuştu kovamız.Balıkların boyu hep sabit 20-24cm arasıydı.:thumb:
çinekop dememin sebebi, eskiden çinekop sarıkanat lüfer diye bildiğimiz balıkların boyları farklıydı. Sonradan isimlere göre boy ayarlaması yapınca eski çinekop diye bildiğimiz balık tezgahta oldu sarıkanat. Limitlere uyduk tabiki, hatta 3-4 balığı geri gönderdik. cumartesi görüşürüz. rastgelsin.
ya arkadaş balığa geliyosun eyvallahta arabanı kaldırımın üstüne niye çekiyosun ondan sonra yürüyüş yapan insanlar şikayetçi oluyolar yakında balık tutmayıda yasak edecekler
Hayırdır Mahmut Kim seni bu kadar isyan ettirdi bakalım. maalesef var boyle durumlar oluyor sık sık yakında derlersekı kıyı yasaktır bu nedenden bende şaşırmam doğrusu
*** ceyhun mera hala verimli galiba sabah birşey varmı yoksa akşam mı gelmek lazım haftaya gelicem bende meraya ama saat kaçta geliyim sana sormak istedim
BENDE İYİYİM UZUN ZAMAN SONRA GENE GELDİM ARANIZA BALIK MEVSİMİ MALUM İNŞALLAH BU AKŞAM LÜFER ÇİNEKOP KOVAYA İNDİRECEM ARABA MESELESİNE GELİNCE ARKADAŞLAR ADAM KOCA PANELVAN ÇIKARIYO YOLUN KENARINA OLTA ATMAYA YER YOK İBİZ ZATEN Bİ KISMINI KAPATIYORUZ BİDE ARABA GİRDİMMİ İNSANLAR EMİNİM GEÇERKEN KÜFÜR EDİYOLAR BİDE BAZI TİPLER VAR OLTA SALLIYACAK GELEN GEÇEN UMRUNDA DEGİL MİLLETİ KÖR EDECEK SAKAT BIRAKACAK YA NEDİYEYİM BEN BUNLARA KAFAMIN TASINI ATTIRDILAR BALIKTANDA SOGUTUYOLAR AMA HASTALIK GENE BENİ ÇAGIRIYO LÜFERLER
Malesef Mahmut bey haklı beyler, Tarabya ve Kireçburnu arasındaki sahil kesiminde durum bu. Özellikle Vilayet evi önünde millet koca koca panelvanları kaldırıma çıkarıyor, hemen hemen her sabah ve akşam bu şekilde park edip avlanmaya çalışan yığınla densiz,düzensiz, terbiyesiz var Yakında bu tip duyarsızlar yüzünden bir yasak da bizler yersek hiç şaşırmayacağım.
Bugün Tarabya fazla bir miktar olmasa da palamut yaptı. Özellikle sabah 9:30-12:00 arasında nisbeten daha fazla balık alındı. Onun dışında ne çapariye ne de seğirtmeye istavrit gelmedi, lüfer/çinekop zaten hiç gelmemişti. Yarın daha iyi olur inşallah!..
evet büyük gün gelsdi.yarın 4 arkadaş sabah 6 gibi yola çıkıp tahminimize göre 9 gibi sarozda olacaz.hedef balık kupa ve mercan ben şimdi müsadenizle fc misinalarımla takımlarımı yapacam.ama bu gece nasıl uyuyacam onu bilmiyorum.
Tarabya 18:30'a kadar olta atanları seyrettim. Genelde beyaz uzun tüylü çapari ve yeşil parlak renkli 7-8cm sahte yemler iş yapıyor. Yalnız balık boyları süper. 38-42cm civarı palamutlar. Cumartesi görüşmek üzere reeling
çumastesi ben de katılabilirim sizlere aret de gelecekse onu da alırım fırsat olursa yarın sabah da bir deneme yapayım diyorum tabi fırsat olursa yeni çapariler yaptım onları denerim cumartesi görüşmek üzere
arkadaşlar bu gün boğazdan geçtim süper palamut yapıyor bursadan dönüşte olduğum için oltam yoktu hemde öğlen saatinde 1-2 arası sadace seyrettim içim yandı oltam olsa kesin 10 tane alırdım acemi oltayı atmayı bilmeyen çocuk bile aldı