BALIK AVI DOSTLARI ORGANİZASYON VE PAYLAŞIM ALANI

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
  2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Aleyküm selam.. Minik hoşgeldin:) Yukarda nasıl durumlar?

Yok be Ersin, balığı alamayınca canım sıkıldı değişik varyasyonlara girdik biraz:D

Sabri en az 10 atışım var ama balık çekemedim.. Yoksa 45 dk. az bir zaman değil..

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

denizim işe gidicen diye tam randımanlı olarak çalışabildiğini zannetmiyorum yoksa balık olupta alamıyacağına gerçekten ihtimal vermiyorum neyse hayırlısı olsun birdahaki sefer aklından gönlünden geçen rast gelsin inşallah

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Evet abi senin alışkın olmadığın şartlar bunlar. Fırtına kopması lazım suyun basması lazım ki takım takmayalım... bende öyleyim ordan biliyorum :laughing:

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

bravo fatih yürü be :) :) :) akıntıda ama

6. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Sağlık olsun, balık yoktu demek ki diyeceğim ama ne yazık ki İbrahim'im raporlar buna izin vermiyor. Kimsenin alamadığı zamanlarda sürekli aksiyon halinde reeling

En kısa zamanda bizde buluruz inşallah onun gibi bir kaya arkası :D

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Avlaklar farklı ama :) balık olsa idi Deniz ve Mustafa abi gözünün yaşına bakmazdı yani.

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Cihan boğazın yukarısı ile aşağısını kıyaslamak mantıklı mı?

Ya da rüzgarın yönünün meralara etkisi aynı mıdır?

İbrahim dediğin arkadaş son günlerde sağlam raporlar vermektedir doğru, kendisi ile tanışmasak da bilgisine ustalığına saygımız vardır ancak konu skor ise bu başlık altında da yazan ve bu sezon azımsanmayacak raporlar koyan arkadaşlarımız mevcuttur.. Sen hiç bizden birinin sağda solda şu kadar rakam bu kadar rakam diye doğrudan ya da dolaylı olarak bir kıyasa konu olduğunu gördün mü?

Senin 3. şahıslar ile kıyas yapmandaki amaç nedir? Pazar günü de organizasyona geldin, selamün aleyküm deyip kayboldun akşam raporda da sayıdan skordan bahsettin..

Acaba biz mi birşeyleri eksik anlatıyoruz? Olaya bakış açımızdaki bu derin farklılık niyedir?

9. narmanzade

narmanzade MUSTAFA

S.A.

Hayırlı günler.
    Ben gelmeden rapor gelmiş.
    Cihan kardeşim, gerekeni Deniz söylemiş ama benim de ilave etmek istediğim bir şey var, biz bu forumda tuttuğumuz balıkların sayısını ve boylarını yarıştırmak için rapor paylaşmıyoruz, öyle olsa idi ben haftada 2 gün hariç her gün av yapan biri olarak hergün forumu fotografa boğardım.
    Bizim temel amacımız bilgi paylaşımı ve muhabbet ortamı oluşturmak dünya görüşleri, hayattan beklentileri ve hedefleri farklı olan bu kadar insan balık avı sevdasından dolayı bir araya geliyor.
    Benim uzun süreli tekne avcılığım olmasına rağmen kıyı avcılığına başlayalı 2-3 ay gibi bir zaman geçti, şunu samimiyetle ifade etmeliyimki bu sayfada paylaşımda bulunan arkadaşların yardım ve destekleri olmasaydı bu kadar sürede bu gelişimi gösteremezdim, seninde ifadelerinde art niyet olduğunu düşünmüyorum ama yazdıkların bu sayfadaki balık sevdalısı arkadaşların düşüncesiyle örtüşmediğini düşünüyorum. Hiçbirimiz diğerinden bir tane daha fazla balık avlama peşinde değil ama yaşayarak biliyorum ki kimin ne kadar tecrübesi ve bilgisi varsa cömert bir şekilde diğerleriyle paylaşmakta.
    Bu sebeple senden kendi adıma ricam bu tür kıyaslamalarda bulunmaman ve benim gibi bir acemiyle balık avı ile ilgili tavsiye ve tecrübelerini paylaşman.

10. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Aleykümselam Mustafa Abim HoşGeldin...

11. sabriyazici

sabriyazici sabri

MUSTAFA ABİ FERHAT HOŞGELDİNİZ

12. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi Hoşbulduk nasılsın nevar neyok...

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

şükür hamd olsun idare ediyoruz işte sen nasılsın ne yapıyorsun

14. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bu gerginlik neden anlamadım şimdi :confused:

Kimseyle kıyas yapmadım aslında ama bu şekilde anlaşıldı ise özür dilerim. Anadolu kartalları grubunda başlayan ve burada devam eden paylaşımlarınızı izledim ve sizlerle tanışmam gerektiğini düşündüm. Kimseye ne bir kötü söz ne de kırıcı tek laf etmedim. Balığa gitmişsiniz sabah, her zaman Allah rast getirsin ama ufak bir şaka yapmak istedim, bu kadar bozulacağını düşünmemiştim.

Kimseyi kimseyle yarıştırmam, kendim de yarışmam. Hem organizasyonda hem de forumda defalarca hem sana hem de diğer arkadaşlara size katılamadığım için ne kadar üzüldüğümü, organizasyon yapılacağı daha net değilken iş yerinden arkadaşlarıma söz verdiğimi, acemi oldukları ve sağa sola takıp sıkıntı yaratacaklarını düşündüğüm için aranıza getirmek istemediğimi, bütün gün abi koptu, çıktı vs. işleriyle uğraştığımı anlattım, bu konuşmaları hatırladığını da biliyorum.

Olta avcılığı keyif işi, grubun amacının da balık tutmaktan çok bir arada olabilmek, aynı duyguları paylaşan insanların muhabbetiyle güzel zamanlar geçirmek olduğunun da bilincindeyim. Balık işi kısmet işi, farklı meralarda avlanmanın, birbirinden daha farklı sonuçlar doğuracağını bilirim, 10 yaşımdan beri balık tutarım. Ama dedim ya kısmet işi diye, aynı meradan birçok kişi olta sallar, şanslı olan balık tutar, sansı olmayan tutana bakar.

Organizasyon akşamı tüm arkadaşlar ne kadar keyifli bir gün geçirdiklerini, tuttukları balıkları ve fotoğraflarını paylaşırken, ben de aranızda değildim ama bunlarda benim kısmetime düşenler diye bir fotoğraf ekledim. Kabahat mi bu? Veya olaylara ne gibi farklı bir derinlik bakmışım anlayamadım.

"Sen hiç bizden birinin" kelimesi ile bana ve gruba benim gibi sonradan katılan diğer arkadaşlara nasıl bir tutum içinde olduğunu da göstermeye yeter. Ben kendimi gruptan sayıyordum ama değilmişiz onu da anladık.

Neyse Deniz, daha fazla uzatmayacağım. Niye böyle kendimi savunduğumu da anlamadım ama keşke benimle ilgili yazdıklarında biraz samimi ve gerçekçi olabilseydin.

15. sabriyazici

sabriyazici sabri

arkadaşlar benimle başlayan ve devam eden konudaki mesajlar benimde yanlış anlama sebebi ile şuan uzamakta olup inanın canım sıkılmakta herbiriniz değerli insanlarsınız bizler grup değiliz ekibiz lütfen bu konuyu bu mesajdan itibaren kapatalım ve hep beraber yolumuza bakalım sağlıcakla kalın

16. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Deniz'in bana yazdıklarına cevap verdim abi, herhalde senin de yazdığın benimle ilgili yorumlara cevap niteliğindedir. Yazdıklarımda kesinlikle art niyet yoktu ama bu şekilde algılanması ve anında tepki verilip dışlanmam da ayrıca üzüntü verici.

Farkında olmadan kırdıysam özür dilerim ama nedenlerini çok iyi bildiği halde beni böyle yorumlarla diğer arkadaşların içinde ötekileştirmesine de çok bozulduğumu bilmeni isterim.

17. narmanzade

narmanzade MUSTAFA

Hoşbulduk,

Sabri bu gün balık az olduğu için senin kaşıkları hiç çıkarmadım, biraz bol olduğu bir zamana denk geldiğimde deneyeceğim. Bu arada ben takımları topladıktan sonra malzemeci Ahmet abiyle muhabbet ederken olta atanlar lüfere yakın balık almaya başlamışlardı, muhtemelen gündüz iyi balık yapmıştır.

18. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Sevgili cihan burada sanırım ufakda olsa yanlıs anlasılmalar var fakat seninde özellikle ibrahim su kadar tutmus bu şu kadar balık almıs diye üstelemen ortamı biraz gerdi niye ciddi anlamda bizler balıgından ziyade artık bu işte muhabbete samimiyetine önem vermiş insanlarız böyle bişeyi yazmayı şahsım adına kendime yakıstırmam ama hani sohbet acıldı madem bu sezon dişli olarak kıyıdan olta atarak 400 - 450 parca dişli aldım o yüzden buradaki hemen hemen herkes balık tutma anlamında üst seviyelere ulasmıs hani bizlerde ne aldın kactane tuttun gibi sohbetler hiçbir zaman olmadıgı için seninde burda ibrahim su kadar almıs bu balıgı toplamıs gibi cümlelerin işin doğrusunu söylemek gerekirse gereksiz oldu (seni kırmak için birsey soylemedım sadece samımıyetımı gosterdim)

19. sabriyazici

sabriyazici sabri

inşallah deneyip netice almanı canı gönülden dilerim abi rast gelsin

20. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ne demek netıce almak bilegimi keserim o kasıklar calısmazsa :laughing: