Tamam abi az kurusunda vernik atarken çekerim fotosunu bu balsa on numara birşeymiş ya abi.. 4mt aldım dün 1.5cm x 0.5mm olanından.. çok kolay işleniyor ben kayın ağacıyla boşuna uğraşmışım.. hatta o kayını da aynı stantdan aldım nasıl görmedim ben balsayı orada anlamadım valla Abi sarı varda lacivert renk yok elimde, en kısa zamanda söz
Çok bişey değilla yolda görsen tekme atar yoluna devam edersin öle sopanın ucunda halka var başka bişey yok öyle düşün ne varsa? en büyük sıkıntı kalıp.. kağıttan yapmaya çalıştım ama olacak gibi değil başka bir çözüm bulmam lazım.
Ben kalıplarımı kendim hazırlıyorum Fatih, netten bulup çıktı alıyorum. Kesip biçiyorum sonra. yada kendim çiziyorum. ama sana tavsiyem paul adams babayı izlemen. youtube da kanalı var. http://www.youtube.com/user/paulpadam/videos
Malzemeler, İçinde ki teli otuttururken kafa kısmı kırıldığından yeniden yapmak zorunda kaldım. her şey bitti iki kısmı yapıştırırken elime japon sürülüp ağaca yapışınca, o panikle tam otutturamadım, arada boşluk kaldı. tekrar geri açmak istedim ama o da olmadı birleşmiş resmen kemik gibi.. imkanları kullanarak tekrar zımpara filan yapıp tekrar ayar çekmek zorunda kaldım.. boyama sırasında spreyi belli bir uzaklıkdan sıkmayınca damlama yaptı, bu ilk deneme olduğundan çok da özenmedim gerçi. gagayı henüz montaj etmedim, biraz daha açılı kesmek gerek. açılı kesmediğimden gagayı büyük yaptım biraz. 2 kat vernik atıp iğneleri de takıp cuma günü kısmetse görücüye çıkarıcam Göz için henüz bişey düşnmedim, unuttum daha doğrusu
Ben de gidip doğrudan ahşap bölümüne sormuştum balsayı, onlar da beni el aletleri bölümüne yönlendirmişti uğraşması güzel de aksiyonu nasıl olur hala bilmiyorum, daha test edemedim ben de..
Fatih form olarak gayet güzel ellerine sağlık kardeş.. hazır gözler satılıyor, istersen folyo veya hologramdan da göz yapabilirsin (yuvarlak kesip yapıştırarak ortasına gözbebeği boyadın mı tamamdır).. yansıma ile balığın daha çok dikkatini çekmek için yapışkanlı folyo, hologramlı kaplama veya simli boya/oje kullanabilirsin :thumb:
Ağırlık olarak da bunun 3.5cm liğini koydum tek parça olarak. ama sanırım 10gr filan biraz ağır oldu galiba.. bişey olur mu ağır olunca??
Valla ilk deneme için hiç fena değil Fatih form olarak iyi duruyor :thumb: birkaç deneme sonra çok daha iyileri olacaktır bence, bravo kardeşim :clap2: :clap2:
Çok uğraşıp, kolay kaybetmemden ötürü artık uğraşmamaya karar verdim. Çapari yapıyorum bu ara Fikir vermesi açısından kendi yaptığım ve boğazın serin sularına hediye ettiğim son çalışmamı görebilirsin
Eyvallah Geçenlerde yüzme testi yapmadan imal etmeyin dedim, çünkü bu resimdeki bile aksiyon yapmadı, düz yüzdü. ama güzel olmuştu yaa
elinize sağlık iyi bir çalışma, gerçektende güzel olmuş. kurşunla ilgili olarak en ideali, avtüfeklerinde kullanılan saçmalı fişekler iş görecektir. bir tane aldınızmı içerisinde belkide 150 tane vardır. numaralarına göre değişir. numara numara gidip bakarsınız istediğini boyutta alırsınız.