İsa abi chiclet türü yunus malawi gölü balığı. ama malesef benim akvaryuma uygun değiller abi en az 300lt tank lazım bunların sağlıklı ortamı için :thumb::thumb: Bugün bir sahte daha yaptım Berkan abi, boyama işlemleri devam ediyor şuan
Ahanda aynısı valla Uymuyorsa yapacak bir şey yok, tatlı su midyelerin aklımda, şileye gittiğimde bakacağım inşallah
Yunus balığını daha önce besledim, büyüdüklerinde kafaları dışarı doğru çıkıyor güzel dudaklı bir balıkdır severim Şuan 2 tane midyem var ama 10-12 tane olmasın da daha fayda var bende gitsem toplicam abi ama topladığında ben senden nasıl alıcam bir de onu öldürmemek lazım konuşuruz artık o gün gelince Suyun bulanıklığı sanırım kumdan iyi yıkanmamış heralde su sarı gözüküyor? Cidden çok uğraştırıyor ama son halini gördüğümde uğraştığıma değicek bir haz veriyor. gagayı metalden yaptım bu sefer (istemeden doğaçlama oldu) duruş olarak fena olmadı ama yüzüşünü etkileyebilir kafa ağır oldu
Kendi suyunda bekleteceğim ya, olmadı bizim akvaryuma atarız sen alıncaya kadar Yanlız yazın sular çekildiğinde daha rahat bulunabiliyor, birde öyle bir durum var.
kendine de çıkar abi ozaman 8lt ye 1 tane midye hesabı yapıp koyabilirsin irili ufaklı ortalama 4 ay yaşama süreleri var.
isa abi bu konunun silinmesi için moderatörlere msj attım ama henüz cevap gelmedi. ne yapmak lazım acaba? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1105071#post1105071
Selamun aleyküm herkese iyi akşamlar... Bu akşam bende kumcular iskelesine gittim 18:30 gibi yaklaşık 1 saat çapari çalıştım 5 tane istavrit + 4 tane mezgit geldi mezgitlerden 2 tanesi küçük olduğu için suya iade ettim... Balık 1-2 haftaya iyice kıyılayıp akşam suyuna av vermeye başlar diye düşünüyorum... Hayırlısı bakalım
Moderasyon her zaman online olmayabiliyor.Gördüklerinde zaten gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar, biraz daha beklemek gerek Aleyküm selam Ersin, umarım dediğin gibi olur.
Aleykümselam Ersin.. kıyıdan istavrit aldıysan tamamdır, 2 haftaya kadar yer bulamayız sahilde :laughing:
OLur olur İsa abi geçen sene aynı bölgeden Mayısın ilk haftası falan 3-4 istavrit avlayabilmiştim ondan sonra başladı balık ama bu sene Nisanda istavrit çıkmaya başladı azda olsa, büyük ihtimalle daha erken kıyılayacak :laughing: :laughing: söylemesemiydim acaba sahillerin dolması haziranı bulur abi ama balık derinden geliyor, suyu derin olan kıyılardan atmalı... bu arada çapariye gelen mezgitlerin boyu normal istavrit kadar, bence akşam suyuna yemli deneme yapılsa açıktan daha iri mezgitler almak mümkün olur :thumb:
Sizin oralardan başlıyor balık, sonra bizim çay bahçesinin oralara geliyor, bizim buralar sığ, dragosa doğru iyice sığlaşıyor..
beyler önümüzdeki hafta sonu kemerburgaz tarafında bi etkinlik var bende gitmeyi düşünüyorum tabi amaç pinik değil oralarda bildiğiniz göl varmı hazırlıklı gitmek istiyorum
bu konuları bir incele belki ikna olursun https://www.google.com.tr/search?q=...09,d.Yms&fp=eb41ce94728355d9&biw=1280&bih=709
Merhaba dostlar Bugun ust mekana ugradik balik yoktu Cubukluda kiraca senligi vardi oyalandik biraz, kalkan icin yemlik biraz istavrit aldik. Sansimiza bana full capari dolusu bir kere sardalya geldi hemde gayet iri, enistede bir tane izmarit aldi
Su guzeldi fatih, ilkten soguk gibi ama sonradan alisiyorsun bulanik degildi Capariye geldi iriligide fena degildi