Hasan abi geçen sene palamut sezonunu bende kaçırdım ancak yanlış hatırlamıyorsam ağustos sonlarından itibaren, eylül, ekim aylarında da kıyıdan palamut raporları geliyordu hatta forumda da konu açan arkadaşlar abiler vardı palamut avlarıyla ilgili... Ben geçen sene boğazda rapalayla dişli avına gittim sozunu boyunca palamut akınını kaçırdım maalesef ama bu sene gideceğim inşallah... Benim aldığım duyumlara göre geçen sezon boğazda kıyıdan bayağı palamut avlayan olmuş rapalayla da Sanırım pendikte ikamet ediyosun sende haberleşip buradakai arkadaşlarla hepbirlikte gidebiliriz :thumb:
Sistem güzel, bunun bir benzerini şakşak yem için yapıp kullanıyordum. İki yanağa iğneleri gömüp lüferlere şenlik yapıyordum
Takım fenaaa Cihan, rastgele :thumb: ipi de sarmışın, biraz sesli bi ip yalnız, demedi deme Hayırlı akşamlar üstad, biz gündüzden biraz sayfa doldurduk farkında olmadan :laughing: :laughing: :laughing:
Benim bağladığım mantarlı takım şu şekilde: alttaki iğneyi 4 no düz beyaz iğne bağlıyorum, üstteki iki taneyi 5 no siyah çapraz iğne... Kullandığım ip örgü misina ve tel karışımı bir malzeme, dişli avı için oldukça dayanıklı ve kolayca düğüm atılabiliyor... İğneleri bu sıralamayla dizdiğimde istavrit filetonun oltada daha düzgün bir şekilde durmasını sağlayabiliyorum... en alttaki yem tutucu iğneyide çapraz bağladığımda fileto yem oltada biraz bükülüyor hafif S şeklini alıyor, böyle olunca hem iğne iyi saklanmıyor hem de yeme vuruşlar azalıyordu.. Ama takımı bu şekilde bağladığımda balığın daha çok rağbet gösterdiğini farkettim geçen sezon ve oldukçada avcı oluyor bu şekilde daha kolay tasmalayabiliyordum balığı...
Teşekkürler Fatih, çok şükür bir yaramazlık yok, sende iyisindir inşallah Eyvallah Sabrican Sezon açıldığında eskisi gibi muhabbette sayfalarda daha hızlı akar.:thumb: Cihanım ellerine sağlık, gerçekten farklı ve avcı bir takım, keşke benimde böyle bir takımım olsaydı Aleyküm selam Mustafa, şükür kavuşturana Emeğine sağlık Ersin, sezonda iş yapacak bir takım olmuş.:thumb:
Merhaba Murat, İzmirde Volex21 Volkan kardeşim var, ona takılabillirsiniz, başlı başına bir gruptur o
Öncü siz olursanız memnun olur elimden geldiğince katılım sağlarım ve sağlıcak arkadaşlarda mutlak vardır