Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 Lüfer 25 :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Ibrahim cok guzel bir av be keyifli bir sohbetti. Ayrica baliklarin hepsi teblige uygundu hepsini bir bir gordum. AMA yorma kendini kimseyi ikna etmek zorunda degilsin baksana lufere yanlislikla cinekop demissin millet anlayipta dinlemeden ne yorumlar yapmislar ustelik cok yerinde aciklamalar yapmana ramen. Avinin ve avlarimizin devamini dilerim. Arkadaslar teblige uygun 25 tane balik yakalandi ve siz neden bahsediyorsunuz. Gidin de defne yapragi satan tezgahlarin pesine dusun. Binlerce yavru balik telef ediliyor. Lutfen yapmayin.

2. volkan_gym

volkan_gym volkan polat

Favori Makine:
    banak 5000
    En İyi Avı:
    1.2kg palamut
    eger limitlere uysaydık neler olurdu

arkadaşlar bütün yazılanları okudum ben 34 yaşındayım kendimi bildim bileli balık tutarım son 14 yıldırda lüfer familyasının peşindeyim (sezonunda).

yazılarınızda görüyorumki kiminiz kınamış kiminiz tebrik etmiş... yalnız bu işi gerçek ten bilen ve bu balığı gerçekten tanıyan arkadaşlar size sorarım ne zamandan beri çinekopun boyu 20 cm oldu bence hiç olmadı ben tuttuğum 20cm balıkları salıyorum asıl boyunu bu işi gerçekten bilenler iyi bilirler detaylara girmek istemiyorum.

Şimdi asıl konuya gelelim şimdi bu balık boy limiti 20cm diye biz bu el kadar yavru lüferleri(bence) tutacakmıyız tutmayalım bu limit balığın soyunun katliam limitidir.kim ne derse desin ben 25 cm bile hayır diyorum 30 cm aşağısna hayır arkadaşlar.Tutanlarıda kınıyorum gerçekten bu balığı bilenler ve sevenler bunu yapmaz..

kalın sağlıcakla herkese rast gelsin................................

3. acyigit

acyigit CEM

Favori Kamış:
    captain
    Favori Makine:
    okuma trb 65
    En İyi Avı:
    3.650 kg sinarit
    Balıkların limitler dahilinde sirkülere uygun olduğu ortadadır. Lütfen yazının tamamını okumadan yorum yapmayalım. Balıklar çok güzel afiyet olsun.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer limit vs. diye bakacaksak, kimin ne isim verdiğine bakılmaz sanıyorum. Boya posa, adete vs. bakılır bu durumda. Adam/kadın, yaprak der, kofana der, bluefish der, chopper der, ne derse der, bunun önemi yok.

Ben bildim bileli, 20 cm altına yaprak derim şahsen. Bundan sonra da öyle olacaktır kendi adıma. 20 cm altı defne, 20-25 çinekop, 25-30 sarıkanat, 30 - lüfer, kofana filan...

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bir arkadasimiz yukarida luferdeki yeni limitin nasil ticari amacli bir hokkabazlik oldugunu cok guzel izah etmis. Mesele '20 cm boyundaki bir hayvan lufer midir yoksa cinekop mudur' veya 'avlanmali midir avlanmamali midir' meselesi degildir. Mesele vicdan meselesidir, bilinc meselesidir. Luferin ancak 25 - 30 cm arasinda olgunluga erisip yumurtlamaya basladigi bir gercektir. Hal boyleyken 20 veya 25 cm boyundaki bir hayvanin avlanmasi avcinin vicdanindaki limitlere kalmaktadir. Bu raporda konu edilen baliklarin 20 veya 25 cm boyunda ve dolayisiyla yeni teblige uygun olmasi nedeniyle avinin yasal olmasi, amator balik avciliginin temeli olan vicdani limitlere uygun olmadigi gercegini degistirmez.

Bununla birlikte, kiyidan amatorlerin olta ile avladigi lufer, cinekop miktari ile yine bir arkadasmizin yukarida bahsettigi sekilde profesyonellerin girgir, vs. ile yaptigi tonlarca cinekop avinin yarattigi tahribat gayet tabi karsilastirilamaz. Fakat buradan isi "amatorun tuttugu cinekoptan ne olacak" mantigina goturmek de dogru degil elbette. Zira yavru balik avciligi, deniz kirliligi, vs. gibi tahribatlara karsi kamuoyu olusturmanin yolu, oncelikle amatorlerin harekete gecmesiyle mumkundur. Bunu yaparken inandirici olabilmek icin de suphesiz oncelikle kendileri ornek avcilik sergilemelidirler. 'Tebligdeki limit su kadar, avlanan balik da limite uygun' deyip isin icinden cikarsak, sonra profesyonelin "biz de ekmegimizin pesindeyiz" gibi katliam bahanelerine karsi soyleyecek lafimiz olmaz.

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Karışmayayım dedim ama tutamadım kendimi,

Yahu arkadaş tut, tutma demiyorum. Ben tutmuyorum ve "SATIN ALMIYORUM" o ayrı siz tutun ama buraya çinekop, sarıkanat raporu koymayın "LÜTFEN".

Bu 20 cm. sınırını neye istinaden getirdiler onu da bilmiyorum çünkü bu hayvan ortalama 24 cm. boylarındayken yumurtlayabiliyor, 20 cm.de neyin nesi??? Yemişim sirküleri ya!! İnsanda vicdani sirküler olması lazım..

Yapmayın etmeyin koyulan yasağa nispet yapar gibi sınırlarda gezmeyin. Madem sirküler dahilinde, ne yapalım tutun ama buraya koyupta görenleride tutmaya teşvik etmeyin.

"Tezgahlarda yaprak çinekoplar var" deniyor bırakın onları ya!! Onları yakalayanda satanda hayvandan daha hayvan, alansa ya cahil ya da vurdumduymaz. Kimse satın almasa şu yavru lüferleri tezgahlardan, yani talep olmasa arz da olmaz. Adam salakmı kimsenin satın almadığı, balık halinde kimsenin yanına yaklaşmadığı yani "SATIN ALINMAYAN" balık için boşuna mazot yaksın?? Lütfen biraz daha vicdan ve biraz daha dikkat..Benim için değil çocuklarımız için, geleceğimiz için..

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Budur!.. :)

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim ailece yapılmış çok güzel bir av olmuş. Genelde erkek erkeğe gelip çevreye rahatsızlık veren tipler böyle avların en büyük sorunu oluyor, o açıdan gördüğüm bu manzara beni çok mutlu etti.

Eleştirilere kulak asmayın balık halinde ve tüm tezgahlarda her boy çinekop satılıyorken hiç kimse amatör balıkçının tuttuğu balıkları eleştiremez. İlk günlerde ben de eleştiriyordum, sezon başlayıp da manzarayı gördükten sonra yaptığımın hata olduğunu anladım. Ayrıca avladığınız balıkların çoğunun sirkülere uygun olduğu da görülüyor. Öncelikle tebliğde limitten %5 oranında küçük balık avına izin veriliyor. Bu da aslında limitin 20 değil 19 cm. olması demek. Bu uzunluk tebliğde görülebileceği gibi balığın burun ucundan kuyruğu geriye doğru bükülerek ulaşılan en uzak mesafe arasındaki mesafe anlamına geliyor. Kıyıdan yemli yakalanan balıkları ölçtüğünüzde tebliğdeki bu kurallara aykırı bir durum olmadığı görülebilir. Ancak istavrit çaparisine çok küçük çinekoplar atlıyor bunları mutlaka geri salmak gerekir.

Daha iyi avlar dilerim, rastgelsin.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim son derece harika bir av. iddia ediyorum , vay bu balik limit alti ... ama su soldan 5inci ufak ... ooo gunluk limit asilmis... diyenlerden buyuk kisim en ufak baliga kadar kovalarina atiyor. tabiki raporlarda ve ozellikle avlarda surkulere uygun davranmak gerekli fakat 19.8cm gelen balik icin de hosgorulu olmak lazim ( %5 boy eksikligi kabul goruyor zaten surkulere gore)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Burada bence bir yanlış anlama söz konusu.

Belki bu, bir balığın boyu değil, toplam balık için bir ölçütte olabilir. Yani, "100 tane balık tutmuşsanız, 5 tanesi küçük boyda olabilir" şeklinde kast ediliyor olabilir.

Mesela istavrit için boy limiti 13 cm di sanırım. Kusura bakmayın, tutmakla işim olmadığından pek, limitini bilmiyorum. Bu boyda 200 istavrit ancak 5 kg eder. O halde, içlerinde 10 taneye kadar ufak istavrit varsa, bunlara izin verilir..

Bence bu ifade o anlama geliyor. Yoksa neden boy 20 cm ama siz 19 tutsanızda kabul densin ki?

11. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Tamaaam, Aret hazretleri caizdir dedi, tutun anasını satıyım, tutun burayada koyun fotoğraflarını, sokun gözümüze hatta ittiretin limiti mimiti nasıl olsa tezgahlardaki çinekoptan dolayı paşam kimse birşey diyemez dedi, yermi şimdi birşey demeye? Afedersiniz eleştirmekle, "tutun ama buraya fotoğrafını (yani raporunu) koymayın diye ricada bulunmakla büyük eşşeklik ettim affola!!!!!

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Faruk hazretleri de 20 cm. nedir 24 cm'dan aşağısını yakalamayın buyurmuş. Eminim yarından tezi yok herkes bu buyruğa uyacak, 24 m'den küçük tek balık bile tutulmayacaktır.

13. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bilmeden iddia etme birader, neye istinaden iddia ediyorsun en ufak balığa kadar kovalarına atıyorlardır vs. vs. diye?? Bu konuda en hassas kişilerden biri benimdir, bulunduğum yerde millet cayır cayır "çipura yavrusu" yani "lidaki" yakalıyor ama ben yakaladığım yavru çipuraların yani lidakilerin hepsini salarım. Bundan 7-8 yıl önce gırla sarıkanat yakalardım beykoz sınırları içinde biryerden ama sarıkanat harici bütün çinekopları salardım. Şimdiki bilincim olsaydı sarıkanatları bile yakalamazdım.. Bu yüzden bilmeden sallama..

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

bise biliyoruzki diyoruz isim isim sayayim mi burda. o kafayla giderken en iyi avin 3lu dardaneli geçmez zaten sana rastgele

15. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Yahu ben birşey buyurmadım ve buyuramamda çünkü buradaki insanların önemli bölümü "sirküler 20 cm. demiş, sana ne ulan?" havasında, asıl ben sirküleri eleştiriyorum, bu hayvan yumurtlama olgunluğuna 24 cm. civarında ulaşıyor. "20 cm" nereden çıkmış? Ha 20 cm. ha 10 cm. yumurtlayamadıktan sonra vız gelir tırıs gider. Bu sirküler olayına şöyle bir benzetme yapayım kanunen 18 yaşından itibaren bir kızla evlenilebilir değilmi ama 18 yaşındaki kızı alan 70 yaşındaki adamı hepimiz ayıplarız değilmi? Eee buda illegal değil kanunlar çerçevesinde pis sapık ihtiyar 18 yaşındaki kızcağızı karı yapmış kendine?? E peki neden kızıyoruz ona? Kapiş?? ;) ;) ;)

16. semih1988

semih1988 semih

Peki, 20cm LUFERDIR dien Gida Tarim Ve Hayvancilik Bakanligi Hazretleri bu limiti koymussa biz buna bakmamiz gerekmezmi ? Luferin ancak 25 - 30 cm arasinda olgunluga erisip yumurtlamaya basladigi bir gercektir demis bir uye, peki kardess ozaman tebligi 25- 30 yapsinlar biz buna karsi gelmeyizki,, Forum sitelerinde isyan edecegine Bu tebligi cikarana Mektup yaz.. Ya Bakanlik Enayi Yada Biz.... Saygilar.. banghead banghead banghead

17. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bana dardanelde yeter ama senin hafızayı iyileştirmek için kaç "3 kutu" yeter bilemem? Arkadaş senin imzanda yazıyor, "BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YER, BÜYÜK AVCI KÜÇÜK BALIĞI SALAR" diye ondan sonrada küçük balığı salmayanlara destek ver?? Adama demezlermi? "HOPPALA PAŞAM MALKARA KEŞAN" diye?? Fikrinle zikrin birbirini tutmasa bile hafıza kuvvetli olsun ok? ;)

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    O zaman sirküleri eleştir dostum, Aret efendi böyle buyurmuş diye başlıyorsun yazmaya, sirküleri yapan ben değilim. Ticari balıkçılar sirkülere aykırı balıkları tonlarca avlayıp, devletin balık halinde kasa kasa satacaklar, tezgahlarda millete kilosunu 7-8 liradan verecekler. Siz burda ailece sirkülere uygun av yapmış insanları eleştirip rahatlayacaksınız. Buna "gücü eşşeği dövmeye yetmez, palanını döver" derler bizim oralarda.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    onu kanun koyucuya soyleyeceksin . ben tutmuyorum limit alti balik canli kaldikcada suya iade ediyorum. burda ailece yapilan bir av ve gecirilen guzel saatlerin mukafatina - ki yasal çerçevede - bir katliamci denmedigi mi kalacak
    burdan yazmasi kolay sana. gidip yarin balik halinde bir girgirciyla konus bakayim sonra 3cu sayfada okuyalim haberinizi. 2 satiri bir araya getirip yazama direk hakarete basla sonra yok hafizaymis yok baskasina pasa oyle emrettiymis salla dur!; hadi sen yoluna ben yoluma benim vicdanim rahat. bilmene gerek yok fakat iq seviyem de iyidir

20. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Aret efendi böyle buyurmuş diye başlarım yazmaya o zaman sende "durum böyleyken kimse birşey diyemez" deme ok? Ayrıca, ben eşşeği tek yakaladımmı onada birkaç çift lafım olur ama ne yapayım balık halinimi bombalayayım? Gırgırlarımı batırayım? Bulunduğum yere zaten çinekop gelmiyor ama gelipte satıldığını görsem hemen gammazlarım. Tarım bakanlığınada yazı yazdım. Daha ne yapabilirim? Balıkçılara kafa göz girişsemmi? Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz sadece "buraya raporunu fotoğrafını koyarak insanlarıda çinekop yakalamaya teşvik etmeyin, benim gibi "kılların" elinede koz vermeyin" diyorum ok? ;)