Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 Lüfer 25 :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. gkhn_kcmn

gkhn_kcmn gökhan

Favori Kamış:
    bosborus 4,20,dicle2,10
    Favori Makine:
    sılver700 mıtchel
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg
    tebrıkler öncelikle . bazıları kınamiş sizi bazıları tebrıketmiş ben tebrık edenlerdenım neden mi
    burada sızlerı kınayanlara ınat cunku emınım hepsı olmasada bır cogu kendılerı yakalasalar salmazlar klawyede yazarlar boylelerını tanıdım bılıyorum
    işin özü sizlere gösterelicek tepkiyi buyuk gırgırlara asıl herguın yakalayanlara gostermeliler ki siz aldıgınız 25 balık nedır ki oysa bı etraflarındaki balıkcıları gezzsınler yada bı yenikapı haline ugrasınlar bırakın kasaları ne ezılenler ayaklar altında ne yawrular we hergun :( o restoranlarda satılanlar talep war balıkcıda tutar tabiki
    tek cozum saglam denetim oltacıya degıl balikciya satıcıya aracıya restorantına kadar hepsıne ama oda ulkemızde yok ılerıde lufer famılyasının azalacagı yanı yok olacagına ınanmıyorum ama minimum azalacagını dusunuyorum
    rastgele dostlar

2. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Peki arkadaşlar benim eşşeğim topal olsun, çinekopu tutun hatta gırgırlarda tutsun kökünü kurutsun tek enayi benmiyim ilk fırsatta gidip çinekop satın almazsam ne olayım, ne haliniz varsa görün.. Bu arada alfabemizde"W" diye bir harf yok.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sen de gerçekten kılmışsın arkadaş, alfabemizde w diye harf yok da dilimizde kapiş?, ok? gibi kelimeler mi var?

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bana serbest benim deli raporum war ;) Ayrıca bende her lafa bir cevap var avukat aret bey! Yani gerçekten kılım!! :)

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Eger gercek amator balikci isek; 1.kanunen Bakanligin koydugu limite bakmamiz, 2.vicdanen ise bundan daha fazlasina bakmamiz, okuyup arastirmamiz, ogrenip ogretmemiz gerekir. Bilimsel yayinlar, makaleler, uluslararasi kabul goren bilim adamlarinin soyledikleri, vs... Ne diyor bunlar? "Lufer 25 cm'den sonra ureme olgunluguna erisir" diyor. Peki bizim Bakanlik tarafindan cikartilan limit ne diyor? "20 cm boyundaki balik luferdir ve avlanabilir" diyor. Demek ki neymis? 20 cm boyundaki baligi (adina ister lufer deyin, ister cinekop, ister kofana, ister elma, ister armut) avlamak bugun itibariyla ulkemizde yasalmis, fakat turun yasatilmasi icin alinmasi gereken gercekci tedbirlere, bilimsel gerceklere uygun degilmis, dolayisiyla da vicdani degilmis.

Sizin deyiminizle "enayi" olan bizler degiliz, herkes herseyin farkinda. Yukarida Volkan arkadasimizin yazdiklarini okursaniz ulkemizde limitlerin, sirkulerin ne sekilde belirlendigini de gorursunuz.

Amac gercekten luferin kurtarilmasiysa, tebligin 30 cm'e cikartilmasi gerekmektedir. Bu bilimsel bir gercekliktir ama 20 cm'in kabul ettirilmesinin bile bu kadar zor oldugu bir ortamda malesef gercekci gorulmemektedir.

Mektup yazma meselesine gelince, bu forumda resmi mercilere, gayiresmi kuruluslara, derneklere, vs. sikayet dilekcesi gondermekten yorulmak bilmeyen bircok uye var. Ama bunlar yetmiyor, iyi niyetli girisimler sonucunda cikartilan fakat maddi menfaatler geregi bazi kesimlerin baskisina maruz kalip iptal edilme asamasina kadar gelen av yasaklari, limitler anlamsiz kaliyor, uygulanamiyor. Denetim olmasi icin once toplumu bilinclendirmek gerekiyor. O noktada gorev amatorlere dusuyor. Kampanya ustune kampanya, gosteri, yuruyus, medyadan yararlanma, kanunlar olcusunde ne yapilabiliyorsa ve ne gerekiyorsa...

Unutmayalim ki kanunlar, tuzukler, yonetmelikler, kurallar ve limitler o gunun sartlariyla uyusmayabilir, gercekci olmayabilir, dolayisiyla genisletilmesi veya daraltilmasi gerekiyorsa bunun kanuni yollari bulunabilir. Yeter ki maddi menfaatler son sozu soylemesin ;) :(

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Faruk bey, küsmekte yok, çinekop almakta...Arkadaşlar, lütfen hepimiz aynı gemideyiz, biraz daha anlayış ve saygı:) :) :)

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Aman be İbrahim Abi baksana millet halindende, sirkülerdende memnun salla gitsin..Boşveeeerrr değmez.

8. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    bir insanın kıl oldugunu bilmesi ne garip ve acıdır.yedınız bıtırdınız kadıncagızı afferım okumam ben daha bu forumu:mad:

9. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Cevap aslında apaçık ortada.Bazı ticari kayırmalar ve belki siyasi baskılar uğruna,bir devlet kurumunun çıkarttığı bir kağıt parçasında yazan rakamların arkasına sığınarak ,üreme olgunluğuna gelmemiş olan,yani onu yakaladığında onun çoğalmasına engel olduğun apaçık ortada iken,hala ''sirküler böyle'' diyerek bir öğünde bugünkü açlığını bastırdığın o balığı,çocuğuna veya torununa masal olarak anlatırsın pek yakında.
    Sana ''lüfer ne demek'' diye sorduğunda,cevap verebilmek için;şimdiden o sirküleri bastırıp,bir kenara saklayalım da ileride bir balık neslinin tükenmesine,neye dayanarak sebep olduğumuza dair bir belge olsun elimizde ;)
    O balığı alıkoymanın sirküleri,senin bilgin ve vijdanındır.Bilimsel veriler balığın üreme olgunluğuna gelmek için ulaşması gereken boyutu açıkça belirtiyor.(Bilimsel veriler diyorum,bakanlıktan neye dayanarak belirlendiği belli olmayan avlanma limiti demiyorum) Hala üreyememiş bir balığı alıkoymak,vijdanını rahatsız etmiyor ve gelecekte ne olacak diye düşünmüyorsan,aynen devam.
    Ama en azından,bu bilgileri bile bile, birileri aferin desin diye,forumlarda bu yanlışınızı aklamaya çalışmayalım.

Ayşegül hanımı ve ailesini bu hoş, aile enstantanesinden dolayı kutluyorum.Ama gerçekleri yok saymak bize birşey kazandırmaz.İsterim ki ,o yakışıklı oğlan da bir gün çocuğuyla Boğazda yaptığı Lüfer avını bu sayfalarda yayınlayabilsin.

10. semih1988

semih1988 semih

Bir önerim var...

Evet dedigin bilgilerin hepsi dogru sanada katiliyorum. Ama Her amator balikci bu yonde dusunmez, Ne kadarimiz tutumuz balik hakkinda ne zaman urer hangi boyuda olgunluguna erisir die arastirma yapiyozki ? evet yapilmali ama bilincsiz avlanmak cok ust duzuyde. Tebliglerin amaci bizi bilinclindirmek deyilmidir zaten ? Bu teblige bakan ve ona gore avlanan eminim cok insan vardir, vede eminimki bu tebliglere takmayan insanlar daha da coktur,,
    Eger Bakanlik bu baligin ureme boyunu biliyor ve goz gore gore birsey yapmiosa ben bu durumdan kuskulanirim abi,, Ya bunlar Buyuk balik sirketlerinden 20cm baligi Lufer yap die rüşvet aldilar,,, yada baligin turunu kokten yok etmek icin cabaliolar,, Amator balikcilari bilinclendirmek icin once tebliglerin dogru olmasi gerekir, Bu sitede kac kisiyiz bilmiorum ama Fark yatacak kadar cook oldugumuzdan eminim, Ozaman bir oneri sunayim, Turkcesi Duzgun birisi bakanliga mektup yazsin, O yaziyi Siteye koysun hep birlikte kopyalayip Email - Fax her ne yontemle yollanacaksa yolluyalim, Gorev amatorlere dusuyorsa, Hep beraber haraket etmessek sesimizi kimseye duyuramayiz, Onun icin Agzi iyi laf yapan Turkcesi duzgun biri resmi bir yazi yazsin ve Siteye koysun, Email yada Fax varsa o yontemle yolluyalim derim,, Saygilar...

11. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Çok güzeldi

Şimdiiii Arkadaşlar raporu başından beri sessiz sedasız takip ediyorum.Sizde (Ayşegül ve İbrahim ) çok sabırlı insanlarmışınız.Ayrıca tebrik ederim.Kedi misali bazıları çıkar ve çıkacaktırda VAY LİMİT ALTIYDIDA VAY SİRKÜLERE UYGUN DEGİLDİDE siz bunları sallayın Sonuçta o akşam belli bir süre bende oradaydım neyin ne oldugunu gördüm.Klavye delikanlısı her toplumda boldur.Ve onlar sizin denize saldıgınız YAPRAK ÇİNEKOPLARINI dahi salmak yerine livarlarına atarlar.Haftaya perşembe aynı yerde yine yapacakmış.Deli burhan söyledi haberiniz olsun ))):)

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    galiba en iyisi ailecek gitmek balığa.zira evde sorun çıkabiliyo balığa gidecez diye maymun oluyoz izin alana kadar:)tebrik ediyorum

13. Denizci Bora

Denizci Bora Bora

İbrahim Bey, Ayşegül Hanım;

Oğlunuzla yaptığınız bu zevkli avı tebrik ederim. Ailecek yapılan avın da tadına doyum olmaz. Bu forumlardaki sirkü muhabbeti de çoook uzar gider. Sirküler profesyonelleri ilgilendirir. Biz zaten vicdanımızla avlanırız. Belki bir iki hata yaparız ama sonunda vicdanımız bize doğrusunu yaptırır; sonunda da daha büyüğünü ve daha mücadelecisini arar durur hale gelir, 30 cm lik prosiyonluk lüferleri beğenmez hale geliriz. 40 cm ve altından tad almaz hale geliriz...

Bizimle bu zevkli, heyecanlı ve tadına doyum olmaz akşamınızı paylaştığınız için teşekkürler, daha nice zevkli avlarınızın olsun, saygılar, Rastgele...

14. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Tebrikler güzel av olmuş. En güzeli ailecek olması mutluluğunuz daim olsun. Hanımdan izin alma derdi :D yok vay eve geç kalınca ne olacak diye düşünmek yok :D Rastgele diyelim daha ne olsun.

Engin abininde dediği gibi klavye delikanlısı olmanın anlamı yok. Burda insanlara bireder , yahu arkadaş, bilmem ne hazretleri gibi saçma sapan sokak ağzıyla hitap edip sonra limit çılgınlığı yapmanın anlamı yok. Limit 20cm balıklar ise 22cm. Okadar vicdani limit diyorsanız yanınızda cayır cayır yavru balık alırken neredeydi vicdanınız. Yeri burası değil güzel bir rapor ailecek geçirilen keyifli bir gece, yaşanılan mutluluğu paylaşmanın mükafatı bu olmasa gerek. Açın yeni bir konu, çekin kılıçları, kırmızı kuşağı da bağladınız mı belinize saldırın gitsin. CÜMLETEN RASTGELE......

15. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ben korktum vallahi boğaza gidip tebliğe uygun 3 5 balık tutsam foruma rapor diye nasıl koyarım bilmem :) yahu kim istemez kıyıya çektiği balığın 30 cm üstü etine dolgun canavar gibi bir balık olmasını. ama gırgırlar troller vs sağolsun lüferler kofanalar kalmadı. burada önemli olan bizlerin bilinçli olması.5 tane çinekop sarıkanat tuttuk diye soykırım yapmış olmayız ama gidip 1 kilo çinekop alırsak gırgırlar soykırım yapmaya devam eder. keşke hepimizin teknesi olsada hepimiz uzun oltayla lüfer kovalasak. kıyıdan ancak bu kadar oluyor. demekki. biraz daha sakin olalım lütfen

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bu dediklerinin hepsi yapildi, hem de defalarca...

17. yunusyildizz

yunusyildizz Yunus YILDIZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe spring3907 ve Captain Cast Strong 1525 (3,9mt) ve Discovery pacific 180
    Favori Makine:
    Okuma OT-55 ve Remixon Infinity 6000 ve Okuma Ot-30
    En İyi Avı:
    Yakında koyarım resmini :)
    Amatörlerle uğraşmayı bırakın.
    Bırakın sizi sonuca götürmeyecek tepki söylemlerini.

Ne güzel eğlenmişler,ne güzel paylaşmışlar.
    Teşekkür ederiz efendim.Hayalimdeki avı gerçekleştirmişsiniz.
    Benim ufaklık kovayı taşıyacak kadar büyüsün biz de benzer bir avı gerçekleştireceğiz :)

18. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Karşıdaki kişinin bir bayan olduğunu ve yasal bir av yaptığını bilerek, Önce nezaket, saygı ve hoş görü....

Fevri davranışlarla hiç bir şeyin düzelmeyeceğini bir kaç yıl önce anlamış biri olarak...

Bu tür çıkışlar, kaşıdaki insanı etkilemekten çok yaptığı ve yapacağı işlere inatla devam etmesine sebep olmaktan başka bir şeye yaramıyor...

Sitelere yazsa veya yazmasa ne olur, değişen ne var ki, dışarıda kendi ve arkadaşları aynı yolda devam edecek olduktan sonra...

Bu kişiyi ikna edip çevresinede bu bilinci yayamadıktan sonra ne anlamı kaldı.... başını kuma gömüp, dışarıda olan bitene seyirci kalmak... bu zihniyetide anlamak zor...

Çünkü internetten başka yolu yok.... bakın greenpeace ne yaptı etti internette topladığı maddi ve manevi destekle yıllar boyu belki hiç bir zaman olmayacak şeyi yaptırttı öyle veya böyle...

Dışarıda parmak kadar balıkları kovasına atmış birini uyarabiliyor musunuz?

1-2 kez uyarır ve terslenirsiniz... diklenirseniz de zaten sonu karakol ve hastanede biter... istisnalar kaideyi bozmaz..

İnterneti iyi ve amacında kullanırsak, insanları büyük hedef avlara yönlendirir ve şevklendirirsek bu düşünce zaten dışarıyada yayılacaktır....

Yoksa zaten böyle giderse bir kaç yıla kalmaz Lüfere ait hiç bir kalıntı kalmayacağından kimseninde birilerini uyarmaya ve bilgilendirmeye imkanı olmayacak...:(

19. Amphibious

Amphibious Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 80
    Öncelikle raporun sahibi ailenin böyle güzel bir aktiviteyi ailecek yapabilmelerini kıskandığımı belirtmek isterim.Bu çok güzel bir durum.Umarım kıyılarda ki ailelerin sayısı artar.

Bu konuya (aslında içinde o veya bu nedenle tartışma olan her konuya) yazmak istememekle beraber,konu çok fazla uzamaya başladı diye düşünüyorum.

Şöyle ki;

Ortada gerçek olan iki tane durum var.
    1- Doğada bulunan canlıların erişkinliğe ulaşması ve üremesi,
    2- Devlet babanın koymuş olduğu kanun ve nizamlar.

Bu gerçek durumun birine uyup diğerine uymayan yüzlerce rapor var,gerek bu forumda gerekse başka forumlarda.Raporları da geçin kıyıya gittiğinizde buralara konu olmayan çok daha fazla örnekle karşılaşmak mümkün.Kovalardaki yapraklar,gümüşler,kraçalar,vs. örnekler çoğaltılabilir.Bunların yanında kanuna nizama uygun çinekoplar,vs ler de var.

Burada sayfalar dolusu yazsak da ortak bir noktada buluşulacağını sanmıyorum.

Ben aletli dalış yapan bir arkadaşınızım ve size farklı bir örnek vermek isterim.
    Denizde bir şişe,teneke kutu veya benzeri birşey görseniz ne yaparsınız?
    Bir çoğunuzun cevabı gayet net bir şekilde sudan çıkarırım olacaktır.
    Benim yaklaşımım ve yapacağım ise şudur.
    Eğer ki sudaki o şişe,kutu,vs nin belli bir süreden daha fazla zamandır orada olduğu gayet belli ise (ki suda bu anlaşılıyor) o çöpü!!! bile sudan çıkarmamak gerekir.Çünkü küçük deniz canlılarının o çöpü yuva olarak kullanıyor olması ve hatta içinde yumurtlaması muhtemeldir!!!

Sözün özü;

Konunun çözümü tamamen kişisel olup,gayet de nettir.

Ya DOĞADAN yana olacağız,ya da DEVLETin hatalı olduğunu bildiğimiz uygulamalarını kendimize savunma edinmeye ve işimize geldiği için KANUNA NİZAMA uygun yaşamaya devam edeceğiz.

Not:Marmara'da Uskumru göreniniz var mı?

Herkese Selamlar.

20. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    20 cm üzerindeki balığa lüfer dendi diye avlayabiliriz olayına karşıyım bir defa çünkü yanlış bilmiyorsam 25 cm ve üzeri olanlar yumurta bırakabiliyor . Yarın tebliğ değişirde , 15 cm üzeri lüfer aşağısı çinekop derlerse , 16 cm balığı , bu balık tebliğe göre lüfer diyerek tutmak olmaz değil mi...
    Tebliğler yanılsada üreme olgunluğu yanılmaz . Sonuç olarak o balıklar daha üremeden , yumurta dökmeden öldü ...
    Tepki verilmesin demiyorum . Tepkimizi verelim . Limit altına hayır !!! Ancak anlamadığım birşey var ; sadece lüfer balığı için değil , hemen her türde limit altı raporlara sık sık rastlanıyor . Bu raporun özelliği ne ki , eşi görülmemiş bir şekilde tepki aldı ?????