Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 Lüfer 25 :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. prozack

prozack serhat

slm

bencede çok güzel bir av olmuş arkadasım tebrikler.

2. ahmetntn

ahmetntn ahmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax / daiwa regal 5000brı
    En İyi Avı:
    2,5kg aynalı
    tebrik ederim

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim ve daha iyi avlar dilerim. çok güzel bir ava imza atmışsınız.
    üşenmedim, bütün yorumları tek tek okudum. eleştirilere katılmıyorum ve kaş yapmaya çalışılırken çok sayıda göz çıkarıldığını düşünüyorum. yasal bir ava bu kadar sert tepki gösterilmesi ilginç. üstelik raporu okuduğunuzda avı gerçekleştiren kişinin ne kadar iyi niyetli olduğu da gayet aşikar. bu balıkların yasal limitinin 20cm olmasının bir anlam ifade etmediği, üreme boylarının en az 25cm olduğu çok daha nazik bir şekilde anlatılabilir, anlatılabilmelidir.

4. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Yaa arkadaşlar siz neyi tartışıyorsunuz.??? En yakın balıkçıya gidin ve gerçeği orada görün. Burada bir amatör balıkçının tuttuğu 25 tane balık için yaptığınız Sarıkanatmıdır Lüfermidir tartışmasının ne kadar boş olduğunu yerinde anlayın. Ben Kayserideyim ve Kayserideki balık tezgahlarında kasa kasa sözümona ÇİNEKOP balılkarı dizili ve bir kasa balığın içinde ÇİNEKOP diyebileceğiniz 10 bilemediniz 15 balık var, ben daha küçüklerine ne dendiğini bilmiyorum ama sanırım Defenyaprağı mı nediyor; samimiyetle söylüyorum hamsi kadar olanı bile var. Şimdi 25 tane balık Lüfer olsa ne.? Sarıkanat olsa ne.? Balıkçı tezgahlarında kasa kasa defneyaprağı satılıyor, Türkiye genelini düşünürseniz Tonlarca Yavru Balık yapar. Burada bu gereksiz tartışmaya harcayacağınız enerjinizi bu balıkları tutan, satan, alan ve bunlara gözyumanlarla mücadele için sarf etseniz daha etkili olur kanaatindeyim. Vesselam.
    Bilmem Anlatabildim mi.?

5. ibayram

ibayram İbrahim

Öncelikle herkeze merhabalar,

internette gezerken farklı sitelerde av raporları takip ederken bu sitede bu başlık altındaki resimlere baktım sonra yorumları okurken genel bi yorum dikkatimi çekti. ve cevap vermeden duramadım üye oldum. yorum şu; bunlar yavru, hani çinekop tutmuyorduk v.s. yorumlara katılmıyor değilim ama yaptığınız yorumların burda bir oltacı için gereksiz olduğunu ve hepinizin demiyorum ama çoğunuzun o balıkları tuttuktan sonra geri bırakacağınada inanmıyorum. pazar gecesi 4'ten öğlen 12'ye kadar çubuklu sahildeydim av bakımından kötü olsada zevkliydi. elimiz boş döndük. ama dikkatimi çeken ve bizim asıl dikkat etmemiz gereken ve burda iki üç balık tutan olta sevdalılarına gereksiz yorumlar atmamızın anlamsız olduğunu anlatan olayı sizinle paylaşacağım.
    Saat öğlen 12 ye yaklaşırken yavaştan toparlanmaya başladık. derken bir anadol yaklaştı ve balık diye bağırmaya başladı rahat 10 kasa çinekop getirmiş ve kilosunu 7 tl den satıyor. bir anda sahildeki balık tutamayan arkadaşlarımızın bir çoğu hemen birer ikişer kilo aldılar. bende meraktan nerde tutuyosunuz dedim şile abi dedi. biz burda bitane tutumadık ondan galiba dedim ne diyosun abi ton ton geliyo dedi. kısaca demek istediğim biz tuttuğumuz 2 çinekopu bırakarak bu balığın soyunu devam ettiremeyiz. Kanuni yasaklarla bunların önüne geçilmesi gerekiyor. çinekopun tezgahlardan kalkması gerekir. en azından kimsenin almamasını sağlamamız lazım. ufacık bir anadol kasasında 10 kasa çinekop varsa bütün istanbulu düşünün.

bütün oltacılar toplansa o 10 kasayı bile çıkaramazki siz burda arkadaşları acımasızca eleştiriyorsunuz tek anlatmak istediğim bu.

Herkeze saygılar....

6. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Arkadaşlar hep bir amatör balıkçının tuttuğundan ne olacak diyor ve 3 ton balık tuttan gırgırları örnek veriyorlar peki kabaca bir hesap yapalım.
    İstanbul'un nüfusu 15.000.000 milyon
    bu nüfusun 10.000 kişisinden 1'i balık tutmak için her akşam boğazda diyelim.
    yani 15.000.000 / 10.000 = 1500 kişi her akşam sahilde balık avlıyor
    (en iyimser tahmin ile) ortalama 1,5 - 2 kilo balık yakalasa
    1500 kişi x 2 kg = 3000 kg. (3 ton) buda bir gıgır teknesi eder.

İlk önce birey bilinçlenecek ki, toplum bilinci oluşsun.

Konuyu açan hanımefendinin eşi güzel bir konuya değinmiş. Sirküler'de boy limiti 20 cm. ona bakınca bizde düzgün bir av yaptığımızı zannettik demiş. Bence doğru bir noktaya değinmiş.

Buradan site yönetimine bir ricam olacak, sitemizde yayınlanan 2/2 tebliğin sonuna bir ekte biz amatör balık avcıları olarak not düşelim.
    Yasal limiti lüferde 20 cm. olmasına karşın bu balık 25 cm önce yavrulamaz.
    Yasal limit levrekte 18cm. olmasına karşın bu balık 35 cm. önce yavrulamaz.
    gibi ekler yapalım ki en azından buraya bakarak yeni avlanan arkadaşlarımız bilinçlensin.

7. Cahitcan

Cahitcan Cahit

Böyle güzel ve takdir edilesi bir rapor sunan değerli ailemize teşekkürler.Takdir ettiğim yönü ailecek vakit geçirilmesidir. Böyle nice mutlu anları Allah tekrar yaşamalarını nasip etsin.

Bende diğer arkadaşlar gibi tüm yorumları okudum. Ve naçizane bir yorum da ben yapmak istiyorum.

Lütfen birbirimizi kırmayalım, lüfer ailesinin katledildiğini ve tebliğdeki limitlerin yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat İstanbul şartlarında amatör bir şekilde ancak tebliğde belirtilen balıkları tutabildiğimizde bir gerçek. Hele birde çalışan iseniz balığa çıktığınız güne denk gelirse tutabiliyorsunuz. Daha büyüklerini tutabilecek kadar bilgili insan sayısı sanırım çok az. Hal böyle olunca uyarılarımızı da karşımızdaki muhatabımızın insan olduğunu unutmadan kibarca yaparsak zamanla herşey gönlümüzce olur diye umut ediyorum. Gırgırcılarlada kimsenin kavga etmesine gerek yok, tek yapabileceğimiz şey elimizden geldiğince çevremizi yavru balık almamaları konusunda bilinçlendirmek olacaktır.

8. yunusyildizz

yunusyildizz Yunus YILDIZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe spring3907 ve Captain Cast Strong 1525 (3,9mt) ve Discovery pacific 180
    Favori Makine:
    Okuma OT-55 ve Remixon Infinity 6000 ve Okuma Ot-30
    En İyi Avı:
    Yakında koyarım resmini :)
    En iyimser tahmininiz 1-2kg arası mı? :D
    Yahu yıllardır balığa giderim en fazla bir ya da iki kere " iyimser tahmininize " yaklaşmışımdır.
    Her olta sallayan balık tutamaz bunu bir amatör olarak bilmemiz gerekir.

9. yunusyildizz

yunusyildizz Yunus YILDIZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe spring3907 ve Captain Cast Strong 1525 (3,9mt) ve Discovery pacific 180
    Favori Makine:
    Okuma OT-55 ve Remixon Infinity 6000 ve Okuma Ot-30
    En İyi Avı:
    Yakında koyarım resmini :)
    Günlerdir yazmak istediğim de tam olarak bunlar idi.
    Sağolun.
    Kıyı balıkçılığı ile balığın kökü kurutulacak olsa idi göletlerimizdeki İsrail sazanı belasını kuruturduk. :)

10. ibayram

ibayram İbrahim

GündüzGezen arkadaşım istanbulda senin tahminlerinden yola çıkarak 1500 kişinin her akşam balığa çıktığını düşünsek bile. boğazın toplamında 3 ton balık yok. yazımda balıkçının çinekopları şilede yani daha boğaza girmeden karadenizde tuttuğunu yazdım. yani daha göçe başlamadan ölüyolar zaten. ve 1500 kişiden sadece 50 sinin 2 kg balık tutabileceğinede inan. bi avlakta 25 kişi varsa toplamda 5 kilo balık bile olmuyor. gerisini sen düşün. hele bu av lüfer olunca kilo 1-2 ye düşüyor hatta bazen 0 oluyor. siz gereken cabayı lütfen tezgahlar için yapın kimse oltayla balık nesli tüketemez emin olun.

11. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    İnsanın boşa kürek çektiğini hissetmesi çok kötü birşey.... böyle hissettiğimde de şu sözler aklıma geliyor.

"Bir gün hayallerinin ufukta uçtuğunu görürsen aldırma boş ver adam sende...!"