Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 Lüfer 25 :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bende onu anlamadım zaten ilk defa yayınlanan çinekop raporu değilki bu. yanlış hatırlamıyorsam timur abininde bir kasa dolusu çinekop sarıkanat raporu vardı. ona bile bu kadar tepki gelmedi. he birde limit 20 cm ama en küçük balık 23 cm gibi bir açıklamada gözüme çarptı. bilemedim şimdi... :eek:

2. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Arkadaşlar,

Ben dün gece sahil güvenliği arayarak 2 gırgır için ihbarda bulundum. Bir tanesi 8 tane spot yakmış bir diğer ise limit altı balık yakalıyordu. her iki tekneyi de basıp haklarında işlem yaptılar. Yer Büyükdere idi.

Denizde de mümkün olduğunca yanlarına kadar giriyorum kimi zaman dürbün ile bakıp gene ihbar ediyorum. Olta ile yakalan 2-3 tane limit altı balığın zararı olmaz ama her bir gırgır tonlarca balık yakalıyor.

3. semih1988

semih1988 semih

helal olsun, :thumb: Elimizden geleni yapmaliyiz, Lutfen Sahil Guvenligin Numarasinida yazarsan arkadaslarimiz telefonlarina kaydetsin, supeli bir durum oldugunda ihbar da bulunalim, gercek sorunumuz bu bizim , olta ile tutulan 2-3 tane balik deyil. Amator olta balikcilari limit alti tutma meraklisi deyil zaten,,, Limit alti balik satan yerleride bilinclendirmek lazim, Her Isletmeci baligin hangi boyda urer, olgunluga erisir die bilmeye bilir, Davranisindan dolayi tebrikler.. :thumb: :thumb: :thumb:

4. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    tebrik ederim volkan çok dogru yazdıkların katılıyorum sana
    .. sınır ölçülerde tutulan lüfere insan üzülüyor gercekten..

5. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Herkese Öncelikle Merhaba,
    Eşim MissEveralone
    Oğlum The User
    ve Ben Everalone

Eylül Ayından Bu yana (Ramazan Bayramı)
    Kastamonu Cide' de Ailece Sahilden İstavrit tutmanın ve kendi tuttuğumuz balığı yemenin zevkine eriştik,
    biz acemi bir aileyiz, ama meraklı bir aileyiz,
    bunu Cide' de bırakmak istemedik,
    İstanbul'a Döndüğümüz gibi Ailece Balık tutabileceğimiz mekanlar bakınmaya başladık (sizlerin deyimiyle Avlak)
    kendimize başka ailelerinde geldiği güzel bir yer bulduk (ki) avlandığımız yerde forumunuza üye arkadaşlar da varmış, bir kaçıyla sohbet etme ve cep telefonu alma tekrar buluşup beraber olta sallama şansına eriştik,

biz acemi veya amatör insanlar olarak İstavrit avladık
    sonra baktık bulunduğumuz yerde herkes istavriti yem yaparak akşam Çinekop Avına kalıyorlar Merak Edip bizde kalalım dedik (olay burada başladı zaten)

Aranızda 10 yaşından beri avlanan bilinçlenmiş amatör veya profesyonel, ayrıca bilgili, forum ortamlarında defalarca bu konulara şahit olmuş,
    değişik balıkları avlamanın zevkine erişmiş insanlar olduğu için

Balık şu kadar santimde yaprak Çinekop Şu kadar santimde çinekop, sarıkanat,lüfer, kofana vs olur diyerek avlanma stillerini değiştirmişler

kusura bakmayın arkadaşlar tutmadan önce araştırma yapmadığımız için özür dileriz ailece
    balık kaç santimde doğurganlığına erişir bilemedik.
    bilmeden bir katliamın yapılmasına ortak olduk.

Ama ailece yapılan bir aktivite konulan ilk rapor, bizim beklediğimiz sizden bu değildi.

Bizler forumu takip etmeye çalıştık,
    forumdakilerin tuttuğu balıklara baktık
    sirkülerin tebliğindeki santimlere baktık
    etrafımızda denizden çıkan balığı boyutu ne olursa olsun bu benim rızkımdır geri salmam diyenleri gördük

evet hata yaptık, forumda yazan balıkları şu santimden aşağı yakalamayın yasak diye yazılmış bizde doğru yaptığımızı düşündük ve yakaladık
    hatta bir de üstüne üstlük büyük bir hata yaparak foruma astık,

neden yaptık; Çünkü burada herkes raporunu yayınlıyor, herkesin raporlarına teşekkür ediliyor, tebrik ediliyor, bizde onların raporlarını takip ediyoruz feyz alıyoruz, sirkülerde şu balıklar yasak deniyor vs.

Eşim her balık tuttuğunda foruma koyacağız diye heyecanla fotoğraf çekildik,
    Oğlumla da öyle,

Perşembe Gecesi 04 gibi ancak eve gidebildik
    ertesi sabah oğluma Balık sözüm olduğu için sabah 9 da yine balığa gittik
    akşamında yine balığa kaldık, gece 03/ 04 gibi yine eve gittik

Eşime Forum hesabı açalım,
    fotoğrafları imagehack se yüklemek için üyelik açalım
    Cumartesi günü evdeyiz tuttuğumuz balıkları yemek için KayınValidem ve Kayınpederimi eve çağırmışız balıklar buzluktan çıkmış çözülmeyi bekliyor

ne yaşadık.

Tebrik yerine ne oldu,
    bu durumdan şikayetçi insanlar bizi vicdansızlıkla suçladı,
    bizi aşağıladılar
    çocuğumuza kötü örnek olduğumuzu söylediler

Bizi Ailecek çok üzdünüz Bravo!

Herkese iyi günler

Eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız,
    Bizim gibi amatör ruhla bu işi yapmaya çalışan insanlar forumlardan bir takım bilgileri öğreniyorsa o zaman devletin tebliği yasal olarak budur diye yayınlansın
    altına da sizler gibi bilgili ve ilgili arkadaşların balıkların gerçekten hangi evrede kaç santimde doğurganlığına ulaşır gerçekte balık kaç santimde avlanması gerekiyor diye yazılsın

bizim gibi acemiler de en azından okuduğumuza uymaya çalışırız,
    doğru bir şey yaptığımızı düşünürken de böyle çocuk gibi azarlanmayız.

6. mctymn

mctymn mecit yaman

Tebrikler, güzel av olmuş , daha iyilerini dilerim.

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi aşkolsun benim yazımı niye alıntı yaptın kötü bişemi dedim ben yahu cyr

şaka bir yanada olur öyleeee siz ailecek sıkmayın canınızı kimse anasının karnından sirkülerle çıkmadı :D afiyet olsun valla inşallah bol yeşillikli salatada yapmışsınızdır :( ooff offf olsada yesek :(

8. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Raporun sahibi olan İbrahim Bey öncelikle her ne kadar hassas olduğum ve yakalanmasını tasvip etmediğim bir balığın (yani bakanlıkça 20 cm. lüferdir denmiş ama 20 cm.lik balığın lüfer olmadığını hepimiz biliyoruz) avı olmasına rağmen tepkim aşırıya kaçtı bu nedenle sizden, eşinizden ve oğlunuzdan özür dilerim.

==========================================================================================================================================-

Semih sen önce kendinden 11-12 yaş büyük bir insana "kardess" denilmeyeceğini öğren zira new york'ta bu normal olabilir ama burada değil. Mesajının sonunu "saygılar" diye bitirmişsin ama mesajın içinde olmadıktan sonra sonunda saygılar olsa ne olur?

Engin Bey, fazla tepki göstermiş olabilirim çünkü gerçekten hassas olduğum bir konu. Öncelikle şunu söyleyeyim tepkim direkt olarak ailenin kendisine değil bu zihniyetteki herkese ama şunu özellikle eklemek isterim. İstanbul'da olsaydım ve yaş 18-20'lerde olsaydı sizin "klavye delikanlısı" lafınıza karşı "yer ve zamanı söyle klavye delikanlısı kimmiş görelim!!" derdim ama yaş olmuş 35 ikamet olmuş 35.. Yakışmaz yani anlayacağınız.. Sizin yaşta farklı değil kelimelerimize dikkat edelim lütfen zira cümlenin içinde "delikanlı" kelimesi "klavye delikanlısı" şeklinde kullanılarak yerden yere vurulunca insan yinede tahrike kapılıyor. Ayrıca sizin "onlar sizin denize saldıgınız YAPRAK ÇİNEKOPLARINI dahi salmak yerine livarlarına atarlar" lafınıza karşı bende size "senin tutmuşluğun kadar benim salmışlığım vardır" desem bu da yakışmaz. Yani anlayacağınız, bu yaşta, insanları bu şekilde tahrik etmek yakışmıyor.

Emrah, hadi "bilmemne hazretleri" lafı neyse ama "birader, arkadaş" gibi kelimeler "saçma sapan sokak ağzı" ise seninde "tasdik makamı" olduğun "klavye delikanlısı" lafı ne ağzı oluyor?? Ayrıca yanımda yavru balık avlayanlara ne yapayım üzerlerine benzin döküp çakmakmı çakayım? Elimden geldiğince doğru yola sevketmeye çalışıyorum.

9. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda

Sürü psikolojisi mi desem .... Bilemiyorum ki, bende anlamadım ... (sürü psikolojisi derken Muvaffak Abi'nin paylaştığı video değil :) )

Tekrarlıyorum , onca limit altı rapor gördüm , böyle yoğun tepki görmedim ... İlginç geldi bana :confused: , sanırım herkesin aynı anda farkettiği birşeyi ben farkedemedim :)

10. RainboW

RainboW Sertan

Çok güzel bir av olmuş sizi ve ailenizi tebrik ediyorum.

Siz burada anlamadan dinlemeden "limit altı" diyenlere pek kulak asmayın. Tutulan balığın yanında cetvel olmadığında göz kararı hemen limit altı yaftası yapıştırılıveriyor son zamanlarda.

Burada elbette 20 cm olan limitteki balıkların tutulmasını bu balığın üreme boyundan küçük olduğu için eleştirenler olacaktır ancak kanunen koyulmuş olan 20 cm kuralına uyulduğunda da insanların hevesini kırıcı üzücü ve sizin deyiminizle azarlanmak olarak tabir edilen sözler kullanılması hiç hoş olmuyor.

Bu gidişle yani tutulan her balığa yanında yöresinde cetvel veya ölçüyü belirleyici bir nesne olmadan limit altı denilerek devam edilirse zaten yakında forumuda av raporu göremeyeceğiz....

Yargısız infaz konusunda yalnız değilsiniz. Bu yüzden ailecek müsterih olunuz... Bir örnek vereyim ;

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43757

Buyrun önce raporu okuyun sonra 5 nolu mesajı.

11. semih1988

semih1988 semih

alinti yapip herkeze satasip problem cikarmak icin neden ararsan sana saygi gostermemi bekleme dostum hooked... Bu durum baska arkadaslarlarin alinti yapip nasil cevap verdigine bakilinca net bir sekilde anlasilio zaten.. Yukardaki ENGIN BEY le basliyan yazini birkez daha gozden gecirmeni tavsiye ederim sana dostumm hooked. Burasi Kavga Forumu deyil.

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    beyler bayanlar,yeni raporlar bekliyoruz:) cuma geçti,cumartesi geçti,pazar yarı oldu bitti,hani balıklaridk çıkarın raporları ortalığa......the end

13. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    YUUUH utanın be hala eleştiren var. Daha iki gün önce başka bir üyemiz tarafından ardar da 5rapor verildi kova kova lüfer ve çinekop, bu raporla aynı balık boyları ve herkez ooo çok güzel av, on numara beş yıldız olmuş elinize sağlık, tebrikler........ derken bu tepki veren hassas forumdaş üyelerimiz neredeydi. Ben tekrar tebrik etmek istiyorum elinize çok güzel zaman geçirmiş ailecek güzel balıklar almışsınız. Devamının gelmesini bekler, sağlıklı günler dilerim. CÜMLETEN RASGELE.......

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Güzel özetlemişsin Furkan. Bazıları nedenler yerine sonuçları eleştirmeye devam etsin boşver, buraya yazmakla gerçekler değişmiyor.

15. posedion

posedion onur

6 senedir sarıyerde oturuyorum, ben büyükdere sahil güvenliğin orada avlanan gırgırlara bir yaptırımda bulunduğunu görmedim 6 yıldır ne şikayetler ne şikayetler !Tek yaptıkları birden fazla şikayet geliyorsa bakın görevimizi yapıyoruz demek istercesine teknelerin yanına yanaşır 5-10 dk naber reis rast gelsin yine şikayet varmış biraz burda kalıcaz gibisinden bir muhabbet sonrasında yaklaşık bir saat o da keyifleri isterse açıkta demir atarlar sonrada barınaklarına geri dönerler.Zaten sahil güvenlik bu tarz işlerle uğraşmıyor sadece ağ çeviren tekneleri fener yada kavak açıklarında tankerlerin geçiş güzergahı olan kanala çıktıklarını görürse boğaz trafiği aksamaması için müdahale eder.Bu yüzden nasıl işlediğini bildiğim için inanmam.:)
    Yanlarına yanaşıp müdahale etmekmi!Adamı yerler:hungry: sandalını tekneni batırırlar direnmeye devam edersen içerden silah çıkar pompalı çıkar olmamış şey değildir gerekçeleri ekmek paralarını kazanmalarına engel olman olur.

İSTANBUL BOĞAZIN'da KAÇAK BALIK AVI

Gırgır ve trolün yasak olması gereken Boğaz'da avlanma sınırı, 8 Temmuz’da sessiz sedasız çıkarılan bir kararla genişletildi.

Av yasağının başladığı sınır Paşabahçe Feneri'nden Çubuklu Kozaltı Burnu'na çekilince, balığın yatak yaptığı, yani durakladığı Yeniköy-Boyacıköy arası, gırgır teknelerinin akınına uğradı.

Üstelik tek sorun bu değil. İstanbul Boğazı’nın tamamında yasak olan ve denizin dibini tarayarak hem yuvalara zarar veren hem de küçük balıkları toplayan trol tekneleri, geceleri kaçak olarak avlanıyor. Kimse de bu kıyıma dur demiyor…

‘GÖZ YUMULUYOR’
    Boğaz’daki ilk durağımız Yeniköy. Balık satan esnaf, şahit olduklarını isim vermemek kaydıyla anlatıyor.

Gece trol teknelerinin geldiğini herkesin bildiğini ama kimsenin sesini çıkarmadığını, kıyıdaki olta balıkçısına ceza kesilirken, trollerin kaçak avlanmasına göz yumulduğunu söylüyorlar.

SAHİL GÜVENLİK'İ ATLATMA TAKTİĞİ
    Bu teknelerinin geceleri sık sık uğradığı yerlerden Kireçburnu’na geçiyoruz. Limana bağlı bir gırgır teknesindeki Karadenizli balıkçılar da trollerden şikâyetçi.

Trol teknelerinin ‘Seyir yapıyoruz’, ‘İkmal yapıyoruz’ ya da ‘Nakil yapıyoruz’ diyerek Sahil Güvenlik’i atlattıklarını belirtiyorlar.

‘GIRGIRA BIRAKTILAR, TROLDEN BETER OLDU’
    Liman yakınlarındaki bir şirkette çalışan ve ‘Boğaz’ın eskisi’ olduğunu vurgulayan özel güvenlikçi ise, kaçak avlanan trolleri gece nöbetlerinde gördüğünü ama Kireçburnu açıklarındaki gırgır teknelerinin de masum olmadığını anlatıyor:

“Şu denize bir bakın. Siz gelince saydım 17 tane gırgır teknesi var. Hepsinin ağları suda. Tamam, trol gibi dibi taramıyorlar ama bu kadar sık ağ atılırsa balık nasıl inecek aşağıya? Buradan geçip Marmara’ya inemez ki! Buraları gırgırlara serbest bıraktılar, trolden beter oldu.”

RÜŞVET İDDİASI: YEMLİYORLAR
    Her durağımızda trol teknelerinin nerede bulacağımızı soruyoruz. Bu sefer gösterilen adres Rumelifeneri.

Burada demirlemiş büyük trol tekneleri Boğaz’a girmediklerini, yasal olarak, Karadeniz’de avlandıklarını vurguluyor ve Kumkapı’daki trolcüleri işaret ediyor:

“Bekçileri, nöbetçileri var. Yakalanırlarsa gerekli yerleri ‘yemleyip’ kurtuluyorlar. Çok rahat çalışıyorlar. Su Ürürleri, Sahil Güvenlik karışmıyor. Her taraf dolu. Deniz biter, onlar bitmez ağabey…”

'HEPSİ YAPIYOR, DEVLET BAKIYOR’
    Peki yasak olmasına rağmen Boğaz’da avlanan bu trolcüler nerede? Yanıtını bulamadığım bu soruyu Rumelifeneri’nden ayrılırken yaşını almış bir balıkçıya soruyorum. O da kulağıma eğilip son sözü söylüyor:

“Buradaki Kumkapı’da diyor, Kumkapı’daki Poyrazköy’de, Poyrazköy’deki Rumelifeneri’nde… Anlayacağın hepsi yapıyor, devlet bakıyor.”

UZMAN GÖRÜŞÜ: AÇIK DENİZE ÇIKSINLAR
    ntvmsnbc’ye konuşan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Firdevs Saadet Karakulak, gırgır avcılığının yasaklanması gerektiğini söyledi.

Balıkçı filosunun küçültülmesini isteyen Karakulak, şöyle konuştu:

“Balıkçılarımız ekonomik nedenlerden dolayı trol avcılığını bırakmıyorlar. Aslında denetim yapılıyor ama Sahil Güvenlik botu Büyükdere’den çıktığı anda birbirleriyle haberleşip, gerekirse ağlarını bile denize bırakıp kaçıyorlar. Ya da Sahil Güvenlik’in nöbet değişimleri sırasında avlanıyorlar.

Boğaz’da gırgır avcılığının da tamamen yasak olması lazım. Ama aksine, avlanmaya izin verilen alan daha da genişletildi. Tekneler sürekli avda. Balıkların göç yolu kapatılmış böylece.

Bakanlık geçmişte açık deniz balıkçılığını teşvik etmiş. Bu yüzden balıkçı filomuz gelişkin. Ama bu büyük ve donanımlı tekneler açık denizlere çıkmıyor. Öyleyse bu filo küçültülecek. Ya yeni sahalar açılacak başka sulara gidilecek, ya filo küçültülecek.”

http://www.karsihaber.com/istanbul-bogazindan-kacak-balik-avi-154109h.htm

16. posedion

posedion onur

Yukarıdaki mesajımda yazmadan geçmişim son olarak kopyaladığım haberde yer alan kireçburnu büyükdere sahil güvenlikten kaçan gırgırları anlatmış(Aslında denetim yapılıyor ama Sahil Güvenlik botu Büyükdere’den çıktığı anda birbirleriyle haberleşip, gerekirse ağlarını bile denize bırakıp kaçıyorlar. Ya da Sahil Güvenlik’in nöbet değişimleri sırasında avlanıyorlar) bu bölüm külliyen yalan.O gırgırlar 7/24 sahil güvenliğin yanında katliam yapıyor.

17. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Sahil güvenlik ceza kesiyor. Bende geçen sene ceza yedim ve Maliye veznesine ödemeye gittiğimde onlarca Gırıgır'a ceza yazmışlardı. Bu arada ben uzun zamandır Boğaz'da tekne ile avlanıyorum. Kulaktan dolma bilgiler ile ne yorum nede rapor yazarım. Dün gecede saget-2 botu yanlarında idi.

Tartışmaya devam etmeyeceğim.

18. posedion

posedion onur

Umarım kesiyordur,olması gerekende budur.Ama bir kere kesmesi yada bana kesti ona kesti olayı değilki bu tekrar ediyorum ben her gün büyükderede sahil güvenliğin yanında onlarca ağ atan gırgırları görüyorum demekki neymiş yeterli değilmiş.

19. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Merhaba iyi haftalar.. bu başLık aLtında tutuLan baLıkLar şahane.. amatör ruh ile avlanan avcı abi-abla-ve kardeşimi tebrik ediyorum....

Bu başLık altına olumsuz yorum yapan arkadaşlarımıda eshefLe kınıyorum...!!!

20. prozack

prozack serhat

arkadaşlar siz oradaki 20 tane balıga limit altı dıyosnz.ama o gırgırların aldıklarını görmüyomusunuz tonlarca katlıam yapıyolar istavrit kadar balıklar kılosu pazarda bıle 5 lira.