Boğaz da bu balık var mı, yok mu; tartışması...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ferhat bilmediğimiz adam değil. Gidip altı üstü bir kofana için fotoşop filan uğraşacak biri değil zaten. İmkanı var. İmkanı olunca kabiliyetlerini geliştirebiliyor haliyle. İmkan ve kabiliyet biraraya gelince de sonuç bu oluyor.

Ama bu şunu gösteriyor. Çapsızlık zor zenaat. İnsanların böyle bir balığın var olabileceğini, tutulabileceğini aklı almıyor, beyninin çapı yetmiyor. Öyle olunca da işte böyle oluyor.

BU yeğane örnek değil. Eşeletmeyin bana interneti.

Evet, çoğunuz doğru tanıdı bu elemanı. Bu arkadaş, Üsküdar'daki takımcı. O balıkta orada zıpkınla avlama. Hani şurada "Amanda üsküdar'da usta olmayan iş yapamaz" denen yer, Şemsipaşa. O ustalar arkada görülüyor, ama kofanayı alan zıpkıncı.

Bu tek değil. Boğazda, marmarada tonla kofana var. 2 senedir bu böyle en azından. Peki hangi birimiz yakalayıp buraya böyle asabildik? Tamam öyle böyle bir şekilde ben bir kaç aldım, ama farkeden etmiştir, ben rapor yazmam öyle pek.

Demekki balık var olunca tutuluyor diye bir şey yok. Balık var, tutamıyoruz.

Ama tutmasını becerene, tutmak için gayret edene, sonra da meyvesini alana kara çalmanın da anlamı yok. Anlamı geçin, bu resmen ayıptır beyler, bir kendinize gelin.

2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    sondan geriye doğru forumu okuyordum,günün en güzel raporu olarak bunu seçtim.:thumb: :p

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Arkadaşlar lütfen kapatın artık şu tartışma konusunu lütfen..

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Foto yerine video çekselermiş hiç tartışma olmayacakmış :)

5. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Genel anlamda
    Balık eskilere göre daha az ama yok değil. Yok demek başka şey.
    Türkiyede aynı türe ait balıkların boy ortalamasının düştüğünü söyleyebiliriz.

Balıklar, Boğaz'da ve Marmara'da nüfusun yoğun olduğu bölgelerde özellikle gürültü kirliliğinden ve çevre kirliliğine bağlı oksijensizlikten kıyılayamıyor. kanaldan akıp gidiyor. Balık tutmak için geceleri ışığı olan koyları tercih edin. Ancak her zaman durum uygun olmayabilir.

Geceleri daha sessiz olduğu için balıklar koylara girer. Bir defasında onbinlerce çinekopun Haliç Unkapanı Köprüsünün olduğu yerde su üstüne çıktıklarına şahit olmuşumdur. Bunun sebebi farklı olabilir. Ancak balıklar koylara geceleri girer. Gündüz olmaz mı olur elbet ama özellikle nüfusun ve dolayısıyla gürültü olduğu yerlerde balık az olur.

Genellikle bu muhittlerde gündüz avlanan kişiler boş döndüklerinden Türkiyedeki bütün denizlerin benzer olduğunu sanarak, dünyanın sonunun filan geldiğini düşünmeye başlarlar.

Genel olarak sorun balık kıyılamıyor. Yoksa denizden gök ala bile çekebilmeniz imkan dahilinde.

6. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
  7. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    ne dıyosun sen ya ne zorunuza gıttı acıga cıkarmam sizi demek :D fotomontaj işi nerden nereye getırdnız uzatmayın benıde tanıyan tanır bızı enayı yerıne koyanlar tanımasın saten amamn aman

8. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    ben cocukla cocuk olmam olgun ınsanla muhattap olurum kendımı guldurmem aslanım ...enayı olmadım mıletı uyandırdım dıye saldırın :D resım bal gıbı fotomontaj dedım herkesde anladı bunu hala ne uzatıyonuz yaw demek fena zorunuza giti :D bugun uyuyamasınızda siz 50 kısı fotomontaj dıyor sız degıl yemın ettıtecem sımdı gunaha gırceksınız. hee

9. metkon

metkon Metin KONTART

Photoshop tartışması bittiyse alın size başka bir tartışma...Bu balıklar olta balığımıdır yoksa başka bir şekilde yakalanmış veya balık hali balığımıdır ? Marmarada veya Boğazdamı yakalanmıştır yoksa başka bir denizde mi? :)

10. mertoralar

mertoralar Mert

Aslanına yaslarım Timur.Diğer fotograflarda konuldu,herkez gördü anladı.Öbür fotoğrafları görmedin sanırım.Benimle konuşurken dikkatli konuş.

11. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    ben senı balık dıye tutaraım beee sızn gıbı ege saroz akdenıze gıtmem bogazda 2 saate 12 lufer vururum vurdumda ...namusuma serefıme sana yemın ısde ıstersen yenıkoy cakarın ordakı konsoloslukda polıse sorabılırsın 1 tanede ona verdıdmdı :D

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen şu, bizim RainbowTR'nin videosunu "Ahanda lüferler, geçerlen videosu" diye geçen koyan değil misin?

13. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    delıkanlı olunda bogazda gıtınız yerde benım gıobı cep tel vıdeo cekıp burda harbı harbı yayınlaryın ne ole ege akdenızde balık yayınlıon mılet nasıl gıtsın oraya ...benim vicdanım rahat mıletı kandıramam adam karısını cocgunu bırakıp balıga gıdıyor 3-5 balık yedırsın dıye .yalan soleyıp onu karısını ve coocgunu aksam balıkdan mahrum edersem benım VICADANIM SIZLAAARRR..! YORUM forumdakılare kalmıs ben ege akdenızde sandal tekne ıle alınmıs balıklarla avutmma sızın gıbı mıletı gıderım dolasırıp cekerım cep tel yayınlarım ..belkıde baska rakıp balık sıtesı forumdan olabılırsınız bılmem ama ben neysem oyum ....

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyide bana ne bundan? Benim gözümde balina tutsan hikaye... Ha, bende Ege'ye gitmem, Saroz'a da. Yani kendin uydurup, kendin inanıyorsun. Sonra da çıkıp böyle sağa sola çamur atıp, ahkam kesiyorsun.

Eğer o kadar ustaysan, aha boğaz orada, git yakala, bizde senden bahsedelim. Yok yapamıyorsan, bari susta, hem daha fazla kafamızı ütüleme, hemde sağa sola çamurlar saçıp ortalığı pisletme...

15. Serji

Serji Serkan

Biraz daha ''SAYGI '' çerçevesinde konuşsanız çok daha güzel olacak.Burası tartışma kavga etme yeri değil.GÜNCEL KIYI RAPORU yeri.uzadıkça uzadı iyice.ALLAH aşkına yeter kapatın şu konuyu iice SIKILDIK artık.Kİmse mecbur değil bu kavgayı mesaj dalaşını oturup izlemeye.Açın sohbet bölümüne bir konu orada yapın bu tartışmayı.Zaten balık konusunda herkes sıkıntılı herkesin hevesi iyice kaçmış durumda daha fazla LÜTFEN uzatmayın.Tamam Timur abi talihsiz bir şey söylemiş (Timur abi sende çık gereğini söyle özürünü dile gerekirse) bu konu LÜTFEN ama LÜTFEN kapansın.daha yazılmasın artık birşey.Günümüzde Terör olayı Deprem olayı var herkez moralsiz siz burda oturmuşsunuz bir balık yüzünden birbirinizi yiyorsunuz.Yazık ne diymki..idk idk idk

16. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    sen benı ıstavrıt ayagı acemı dedın dıye dedım anslasıldı sızı bugu uyamasınızzzz fotomontaj olayında senın arkadası tusa getırdık anladık enayı degılız dedık forumdanda soledıler evet foto montaj dedıler sızın zorunuza gıtı demek :D

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Töbe, töööbeee.. Ben kendi tuttuğum balığın videosunu çekmiyorum, gelip senin neyini çekicem birde? İşim mi yok...

3-5 balık yimeye muhtaç olan varsa, buyursun gelsin, her daim onu doyuracak balık buluruz. Ama biz aç kalmış zavallılar değiliz, balığı aç karnımız için tutmuyoruz.

Kimin nesini balıktan mahrum etmeye çıkıyorsun ki? O kadar düşkün olanın bir sürü masrafıyla avlakta işi ne? Kime ajitasyon yapmaya çıkıyorsun ki sen?

Yanlış yerde olta atıyorsun, burası fakir fukara edebiyatına prim verecek olanların forumu değil.

Biraz evvel fotoşop diyordun, şimdi de yok ege akdeniz filan.. Konuştukça batıyorsun, bir susta, kendine bir iyilik et.

18. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    sizi acıga cıkardım arkadasınızı demek bugun uyamasınız :D olgun ınsanlarla muhattap olurum ben acıtasyon bılmem kurnazlıga kalkıp ınsanları enayı yerıne koyanları böyle avlarım ben olmasam herkese yedıreceksınız fotomntajı devam edın bak dalgana kardesım uzatma

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Valla benim zoruma giden bir şey yok. Ama senin şeyine giden bacak gibi kofanalar var önceki sayfalarda... Zoruna gitmiş demekki, çıkmış adamın ardından yok fotoşop, yok bilmem ne çamura yatmaya çıkıyorsun.

Ferhat arkadaşım filanda değildir, keşke olsaydık. Ama Sezar'ın hakkı her zaman Sezar'a, biz böyleyizdir.

20. mertoralar

mertoralar Mert

Balığın temizlenirken fotoğrafı var.. sen neden bahsediyosun ya.Sen ne içiyorsan sölede bana da ver:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.