Boğaz da bu balık var mı, yok mu; tartışması...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    yasin açın bı başlık yenı konu orda konusalım. burayı kabartmayalım :)

2. tkorkunckaya

tkorkunckaya tkorkunckaya

Hic Vedat Abay adini duydun mu bu fotografi internete yukleyen kendisidir
    Bir arat google ile de uzme ustadi. Konuyu da kisa kes boylece. Ben admin arkadaslara rica edeyim sana ek 100 mesaj yaziversinler yoksa post kasmaya devam efeceksin ama bakiyorum mesajlarin hep bos yada yalan videolar

3. dude

dude

Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir eleman... :D

4. mertoralar

mertoralar Mert

5. dude

dude

:laughing: Abi cetveli tutan arkadaş burda bişeymi demek istemiş :laughing:
    yoksa banamı öyle geldi :p

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    hahahaha mustafa alemsin :D
    dervişin fikrineyse zikride oymuş :D

7. kale124

kale124 dursun

Abi sabahtan beri tartışmaya girene kadar koysaydın ya resimleri :) photoshoptan anlıyorum diyenlerinde anlamadıgını ispatlamış oldun .. TEBRİKLER :) o abininde avlarının raporlarını bekliyoruz böyle trofeler görmek bizim gibi amatörleride heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor :) bu arada serdar abi hep diyordu balık var ama tutmasını bilene onunda haklı oldugu ortaya cıktı bu resimler sayesinde :) kim bilir bunların kaç kat büyükleri vardır marmara sularında bu footolardan sonra merak etmemek elde değil :)

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Yalnız, özellikle Marmara'da böyle anaç balıkların avlanması özellikle pek doğru değil. Bunu dikkate almak lazım diye düşünüyorum.

9. dude

dude

Lütfen genel konuşmayalım herkes bilebilir ama herkes herşeyi bilemez bende dahil.. bu sadece birçok detayı aynı anda değerlendirebilme olayıdır sadece photoshop bilgisiyle bazı detayları görebilirsin. aynı zamanda fotoğraf bilgin, ışık bilgin vs. de iyi olmalı ki komple bir değerlendirme yapabilesin. Yoksa sadece gölgeye takılır, eline takılır, avuç içine takılır, omuzuna takılır vs. vs. kalırsın..
    Her ne olursa olsun bu tür konularda hiç bir zaman %100 emin konuşmamak en güzelidir. Ben enim konuştum fotomontaj değil diye bunun sebebi diğer fotoğrafları biliyor olmamdı.
    Önemli olan kendinden çok emin olan arkadaşların bir "kusurabakmayın fotomontaj değilmiş biz yanılmışız" diyebilmeleridir..

10. mertoralar

mertoralar Mert

Bir özür dilemeyi bile beceremezler arkadaşım.Çok doğru.

11. ysnlker

ysnlker yasin

Bu söylemiş olduğun vasıf , snn söylediklerini sürekli saptırıp farklı boyutlara çıkaran kişilerde maalesef yoktur dude.

12. kale124

kale124 dursun

tamam o zaman genelleme yapmıyorum .. Sözüm kendini haklıymış gibi cıkarmaya çalışanlara gelsin

13. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

balık varda tutmasını bilene var. bunu bugun bir amca söyledi bana:)

14. 29519

29519

Balık var da bana yok, bugün de elimiz boş döndük. O kadar at çek yaptık sarıkanat lüfer gelmedi. Anca çinekop yaprak. He he aptal yaprağın teki kendisi kadar 10.5 cm lik sahteye atlayarak gene güldürdü beni. Yalnız şu lüfer familiasının derisinin rengi ne kadar güzel yaw.

Bu arada balıklar irileştikçe tatları da kötüleşiyor sanırım. Lüferin familiasının en lezeetli zamanı sarıkanat irisi ve lüferken galiba.

15. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ====-
    Ortada ne kedi nede ciger var , ortami germenin manasi yok Timur fikrini soylemis katilan katilir katilmayan ayri durur.

rica edicem son verin bu konuya.

Selamlar

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tartışmaya dönersek...

Herşeyden önce yok çok farklı bir kavram. Balık yok diyorsanız, oradaki balık mevcudunun sıfır olduğu demektir ki, bu hiç olası değil. Ve benzer resimler vs. gösteriyor ki, balık var.

Ama var demekte, balık fışkırdı sudan demek değil.

Buradaki mesele şu. Balık var. Ama bol değil. Önce bu farkı bir anlamak gerekiyor.

Şimdi de biraz geriye dönmek gerekiyor. Bugün kullandığınız iğneler, takımlar vs. kaç yıl öncesinden kalma? Peki o yıllarda sorun neydi?

Bugün kullanılan teknikler ve takımların vs. geliştirildiği dönemde sorun balığı bulmak, kandırmak değil, yakalamaktı çoğu zaman. Şimdiki gibi makine yok, kamış yok. Sağlam naylon veya ip misina filan yok. Ve balıkta bol. O nedenle o dönemden kalan teknikler bu bol balığa göre yapılmışlardı.

Ama şimdi mesele çekmek çıkarmak değil. Şimdi mesele, kıt olan balığı yeme atlamaya ikna etmek.

Önce bir bunun farkında olunca, gerisi nispeten kolay. Önce eksiklerimizi görmek gerekiyor ki bunları tamamlayabilelim.

Ama biz ne ediyoruz? Gidiyoruz, kara düzen atıyoruz, bekliyoruz, çekiyoruz, sonra da tutamayınca, balık yok diyerek kabahati balığa atıp geliyoruz. Karad üğzen değilse, kızıl düzen olsun, farketmiyor.

Yapılması gereken, öncelikle şu balık yok lafını bırakmak. Doğrusunu söylemek işin: Balık tutamadık. Beceremedik. İşte bunu söylediğiniz zaman, şu olay gündeme gelir: Peki tutmak için ne yapmak lazım? Hah, bundan sonrası da çorap söküğü gibi gelecektir.

Ama bizim millet inatla balık yok, olsa gelir diye hemen savunma pozisyonuna geçer. Ama bu ancak kendini kandırmaktır. Ve kendini kandıranda, ancak kendini kandırmış, kendini zarara uğratmış olur.

Şu kadarını söylemek isterim sadece. Büyük balık -lüfer dahil-, büyük balık avına gidene gelir. Öyle yemsiz, takımsız, havasını suyunu okumadan giderseniz, büyük balık yerien havanızı alır gelirsiniz. Karambole denk gelen bir kaç şeyle, ki o da denk gelirse, övünüp avunursunuz bir ömür. Evden çıkaren büyük balık avalamak için çıkacaksınız. Ama pek çokları büyük balık avlamak için değil, kova doldurmak için çıkar. Eğer lüfer tutacaksanız, Galata'ya dikilecek, akşama kadar lüfer gelmesi için bekleyeceksiniz. Suyu okuyacak, lüferin nerde olabileceğini tahmin edeceksiniz. Elbette tutmayacak tahmin. Ama yanıla yanıla arada denk gelenlerden tecrübe ederek, doğru tahmin yapmayı öğreneceksiniz.

Ama siz, amanda lüfer yok, getirin kıbrısımı der, kefale abanırsanız, bu iş olmaz. Ben kalıbımı basarım, her gün o köprünün altından en az 1 ton kofana/lüfer geçiyor. Uğraşırsanız, elbet birini yakalarsınız.

Bugün, büyük balık tutmaya giden herkes, gayet tatmin edici şekilde, boğazdan balığını alır. Bundan emin olabilirsiniz. Bu hafta olmaz, haftaya olur, ama muhakkak olur ve yüzü güler.

17. RainboW

RainboW Sertan

Demiştim ve yanılmadım. Başka fotoğraflar çıkmasa çamur at izi kalsın durumuna düşülecekti. Şimdi photoshop ustası olan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz :D Belki de tüm fotoğraflar photoshop ürünüdür kimbilir :D :D :D

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Timur, o balıkları yakalayan, ki adı Ferhat'tır, sen gibileri yem diye iğneye takar, taksa taksa, başka yerine takmaz. Kimle dans etmeye çıktığının farkında değilsin.

Sen gibi, istavrit tutunca kendini balık tutmuş sayanlar "abov" diyecek diye de, bırak fotoşopun ikonunu, deklanşöre bile basmaz.

Bu resimler ferhatın, kendi çevresine yolladığı resimler. Bizde ondan izinsiz gösteriyoruz işte. Size aha bakın, balık var, gidin tutun diye gösterdiğimiz şeylerden dolayı, olaydan zerre kadar haberi dahi olmayan, adamı sahtekar ilan ediyorsunuz. Siz beceriksizseniz ve onları tutamıyorsanız, kabahat Ferhat'ın mı?

Bende beceriksizim, tutamıyorum o balıkları. Ama en azından tutana laf etmiyorum.

19. 29519

29519

Valla bir balık için o kadar uğraşamayacağım, yok gözlem yap yok o nu yap bunu yap amaaan iyicene takıntı haline geldi. Nedir yaw? Altı üstü balık tutacaz, sanki kansere çare arıyoruz yetsin gari :D

20. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Evet guzel photosoplar=))Ozellikle 4. fotoda ele dikkat bariz sahte foto=))

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.