Boğaz da bu balık var mı, yok mu; tartışması...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Arkadaşlar atışmayı bitirin artık, çok gereksiz oldu bu konunun altında. Varsa yeni bir rapor paylaşıverin.......

2. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    abi ne yapsın sabrımı denıyor kızmıcam guluyorum sadece :D cunku ınsanları enayı yerıne koyup onalr bıze gulecektı sımdı ben guluyorum yakaladım dıye :D

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen isnanları enayi yerine koyuyon asıl. Fotomontaj diye yalan atıp, milletin de yuttuğunu sanıyorsun işte sadece.

Bunun kötü tarafı şu. Ağzından savurmaya çalıştığın bu çamurun içine, konuştukça daha çok batıyorsun.

Bu da gene şu lüfer videosu gibi elinde patladı, hepsi bu.

4. dude

dude

Bu konu hakkındaki tartışmalar için şöyle bir başlık açtık.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43763

tartışmalar buradan devam etsin diye..

Timur, buradaki resimleri gördünmü?
    Çünkü herkes fotomontaj olmadığına kanaat getirdi bir sen devam ediyorsun, bilmem farkındamısın?

5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    İnanmak istemeyen zaten bir sürü kulp bulabilir. Olayı evirip çevirip her yanından sorgulayabilir. Artı intenrette gördüğümüz av raporlarını nhemen hepsinde balıklar halden yada balıkçıdan alınıp çekilmiş olabilir.

Hatta başkasının oltasından livarından kovasından canlı balığı alıp oltasına takıp video çekenlerde olabilir. Yani aradığınız zaman bulamayacağınız kulp yok. Yeterki kalbiniz temiz olsun. Ama o da olmayınca yapacak birşey kalmıyor.

Helede illaki birilerinin yalanını ortaya çıkarıcam, birileriyle uğraşıp huzur vermeyecem ortalığı karıştırıp gerçek hayatta ilgisini çekemediğim insanların sanal ortamda ilgisi çekip bir yerlere geleyim gibi düşünen insanlar varoldukça, bu ortamlardaki samimiyetsizlik her zaman can sıkacaktır.

Özellikle kendi tuttuğu yada tuttuğu sandığı balık dışında hiçkimsenin balık tutamayacağını, kendisi gibi amatör olan birinin değerli büyük balıklar tutamayacağı gibi bir şizofreniye sahip olan insanların burada ciddi çaba sarfedip birşeyler ortaya çıkarabilmiş insanların emeklerine umarsızca çamur atmaları hiçte adaletli birşey değil.

Bir de laf insan olana anlatılır. Eşek olana sopa vurmak lazım..

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    AHHAH Benim tuttugum balık vaybe 3 sene olmustur :):)

7. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Buyrun ozaman forumdakıler solesın ben mı kandırıyorım sızmı..?

resım fotomontaj dedım onlar yok degıl de di yorum sızın ???
    skoylu arkadasın koydugu resım ben kaydetmıstım buyrun ..

8. nidya78

nidya78 Aydın

Bu benim tuttuğum senin çıkardığın balık değil mi? :D Sonra bunu canlı yem yapıp büyüğünü almıştım hatırladın mı? :D:::D:D:D::D:D

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bende aynı linki verecektim.
    Katkım olsun diye orada olmayan şunu vereyim o zaman.
    http://www.zipkinavi.com/144-dev-kofana-t18290.html

Bu balıklar var ve bu kadar sıklıkla avlanıyorlar. Ha bu boyda kofana avlanmasına bir oltacı ve zıpkıncı olarak olumlu yaklaşıyor muyum, hayır, ama bu ayrı bir tartışma. Balık yok deniyorsa işte bunlar olduğunun kanıtı. Üstelik şu üstte verdiğim linkte Oğuzhan bu balıkların belki bin tanesinin birlikte aktığını gördüğünü, birini seçip vurduğunu söylemiş.

İşinin ehli bir zıpkıncı nasıl bu balıkları avlayabiliyorsa bana göre aynı şekilde ehil bir oltacı da avlayabilir, ki avlıyor da. Sorun ise henüz o seviyeye gelememiş avcıların görmeyi başaramadığı bu balıkları yok sayması...

"Eskisi kadar yok ama!" derseniz katılmamak elde değil. Katliamcı yapımızdan dolayı giderek azalacağını bilmek için de kahin olmaya gerek yok.
    Babamın zamanında Antalya'da açığa çıkıp da kılıç almayanı dövüyorlarmış. Üstelik az çok ne yaptığını bilen, takımını düzgün seçen amatör avcılar için de geçerli bu. Sizlere göre bu genç yaşımda ben bile ne değişimler gözlemledim, gördüklerim sadece son 20 seneyi kapsadığı halde.

Zaman zaman içimden geçmiyor değil. Acaba avlamasam, yapmasam mı diyorum. Ben babamın anlattığı kılıçları göremiyorsam, oğlum da acaba benim gördüğüm orkinosları göremeyecek mi? Ama sonra diğer tarafım, sürdürülebilir avcılık kurallarıyla hareket edilirse bu zevkin sonunun gelmeyeceğini öğütlüyor. Keşke herkes, amatör-ticari, bu kafada olsa...

10. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    pardon aynen sen tuttun ben hemen resim cekildim :) ogun bunun gibi 20 25 parça almışstik ...

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mustafa bu arkadaşta idrak sorunu da var. Onun için giripte oraya bakmaz cesaret bile edemez orda göreceklerinden sonra tükürdüğünü yalaması gerekicek.

Haydi Tümör tükürdüğünü yala bakayım..

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kızma ama, bu resme fotoşop diyorsan sen, bilgisayar, grafik filan bilmemenin ötesinde akılsızın birisin.

Bu resmin nesi fotoşop? Bal gibi de hakiki bir resim.

Sen hayatında böyle bir balığı kaldırmamış birisi olarak, elbette atladın hemen, elinin biri yok diye. Sen 7 kg balığı elinle kavrayıp öyle tutabileceğini mi sanıyorsun? Bak, büyük balık nasıl tutulur:

Sen hayatında elinde büyük balık tutmamışsın ki, çıkmış buna fotoşop diyecek kadar paldır küldür çıkabiliyorsun. Böyle bir balık en güzel böyle tutulur ki, bu da bu adamın bu işe aşina olduğunun ispatıdır zaten.

Sen boş tenekeden ibaretsin, sadece gürültü ediyorsun, ama boş gürültü işte...

13. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    :D :D :D :D :D :D

yazık nedım sen kanmısın ben kanmam varmısın ıddaya :D ne ıstersen mal mulk para hayatta oynamam kumarı ama ben emınım kardesım şu resmın fotomontaj oldunu anlamıyosan ben senle daha hayatta muhattap olmam cunku muhattabım degılsın sevıyemı dusurmem :)

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gereksiz adam senin yüzünden bütün günümü arkadaşıma ulaşıp diğer resimleri edinmekle geçirdim..

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

16. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    azını topla asabımı bozma ben senın sevıyene ınmem resımler balgı fotomontaj kendıı kandır yazık benı asla kandıramasın :)

17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sen girip bakmasanda ben kuralları çiğneyip buraya koyuyorum resimleri. Şimdi sana görev veriyorum hemen bu resimlerdeki tüm photoshop hilelerini tek tek tespit edip yuvarlak içine alıp göstericeksin. haydi bakalım tümör durmak yok marş marş

transparan gömleğinde çok şık sana yakışıyor

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    seni allah fotomontajlamış gibi
    haydi kendi yoluna senle işim olmaz

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunlar varda, ötekiler yok mu? Onlarda var. Daha geçen Aliço koymadı 5 kusur kiloluk Karagözü boğazdan çekip?

Ya lüfer filan yok mu? Onlar da var. Ama tutamıyoruz.

Zıpkıncılara sorarsanız, kofana gani. Ama oltacılara bakarsanız, ne kofanası, öyle bir balık belki marsta veya jüpiter'de olabilir ancak...

Ama asıl mesele şu. Hiç düşünmüyoruz. Yahu zıpkıncı, o şnorkelle kaç metre dalabilir? Kaç metre açığa gidebilir? İşte size bu balıkların aranacağı yer. Ama biz ne yaparız? Tak mantarı, kes istavridi, at bilmem ne kadar uzağa, yatır dibe. Sonra bekle ki kofana gelsin.

20. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    zavallı kendınzı kandırın cık cık cık o gomlegım kadar olmasın :D zavallı..

sofradakı balık neysede öburlerı heh nedım ya muhattap olmak ıstemıom muhattaba cekıyosun kardesım cok oturmus galıba sızı acıoga cıkarmam :D bu gece uyuyamasınızda sız :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.