Boğaz da bu balık var mı, yok mu; tartışması...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ysnlker

ysnlker yasin

Arkadaşların fotomondaj diye iddaa ettiği resmine baktımda. Ya abiler bu arkadaş aynı yerde, aynı balığı farklı bi şekilde montajlamış :D

2. kale124

kale124 dursun

koydugunuz tüm resimler tekne vb.'yle alınmış konu kıyı balıkcılıgı ... Lütfen ya başka yere başlık acın tartışın yada hiç tartışmayın bu konuyu burda kim hangi kıyıya gitmiş balıksız mı dönmüş yoksa balıkla mı dönmüş o haberleri takip etmek istiyoruz arada tabi takım bilgisi olacak ama bu tür tartışmalar lütfen burda olmasın .. aksam yatmadan önce sık kullananlara kaydediyorum . '' İstanbul Güncel Kıyı Raporları Sayfa 777 '' diyor . Okuldan geliyorum bir giriyorum sayfa sayısı 788 olmuş .. vay be demekki herkez(s) balıkla dönmüş yada balıksız dönmüş bizi düşünüp rapor yazmış diyorum bir bakıyorum 10 sayfası photoshop tartışmasından bir başlamış bilmem neye kadar gelmiş [hepside kıyı balıkcılıgıyla alakasız] sadece 1 sayfası rapor .. Demek istedigim şu okuyacaksak 1 sayfa rapor okuyalım 10 sayfa tartışma okumayalım BURDA . [ 10 sayfa tartışmayı başka konulardada okurum . İçinde önemli bilgiler vardır yada yoktur ben tüm konuları okuyorum sayfa sayısına bakmaksızın o yüzden yazdıklarınızı ve yazdıgınız yeri 2 kere görün düşünün 1 kere yazın ... ] . bir yanlışım varsa affolla.

3. dude

dude

Adam balıkçı değilki zaten :) 10 numara photoshopçu :laughing:

4. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Yaw katılım olmazmı bende kim nezaman soracak diye bekliyordum. Olursa tam katılım benden.

5. ysnlker

ysnlker yasin

Emre beyîn kıyı raporlarında yazdığı yazı .

Büyük balık ve trofecilik maddi imkana mera ve tekne imkanına yeterli zaman ve sabra ve ayrıca zevke kalmış bir olay. Yeterli imkanı olan bir kişi geniş zaman çerçevesinde istediği balıkları bir yerlerde bir şekilde yakalayacaktır mutlaka.

Sitemizde bir çok arkadaşımızın hayallerini süsleyen büyüklükte bunlar.

Kaç yaşında olduğunun , kaç yıllık tecrübeye sahip olduğunun anlamı olmamalı. Burası bi paylaşım sitesidir çünkü. Herkesin birbirinden öğrenecek bi şeyleri vardır muhakkak.

Birde resimleri ist. da zümrüt fotoğrafçılıkta yıllarını vermiş bi abimize sordum resimleri. Kendiside photoshop u yapan arkadaşla tanışmak istiyor. Sanırım iş teklifinde bulunacak :)
    Bu sitedeki arkadaşlardan ricamdır...
    Lütfen. Lütfen . Lütfen. Emeğe saygı.

6. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    inş bende katılmak isterim.

7. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    bir tane tur duzenleyen buldum bır bakın ıstersenız..

8. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Gülmekten kırılacağım yaa çok komik. Abi ben burada dünya kadar rapor yazıyordum önceden Hatta Unkapanı Ve Galata köprüsü adı altında başlığım bile vardı çok takip ediliyordu ama baktımki millet bunlardan faydalanıyor ama kimse bilgi vermiyor herkes pusuda duruyor av raporu bekliyor. İnsanı keriz yerine koyuyorlar. Hiçkimse birçok konuda samimi değil. Mesela Timur diye bir arkadaş var kıyı raporlarında yazıyo. Geçen gün lüfer fotoları koymuş bir sürü sarayburnunda yakalanmış diye. Bir baktım fotoğrafın kenarında ne yazsa beğenirsin '' Temsili Fotoğraf '' azdaha takımları toplayıp gidiyordum balığa. Burada böyle insanlar var işte. Ben ekim ayında toplam 80-90 çinekop aldım hemde 3 ayrı günde toplam olarak. Ama palamut alamadım arkadaşım daha 2 gün önce 7 tane kiloluk palamut almış . Fotolarını da gösterdi. Burada delikanlı olmak lazım diyorum ben. Tutamadıysan ya yazma yada delikanlı gibi yaz. Değilmi yani yalanın ne manası var.

9. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:

sahıbınden e baktım da cok pahalı gıbı geldı :D gunluk 750 tl hatta 1500 tl yazan bıle olmus :D

10. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
  11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Görüldüğü gibi fotomontaj filan değil adam bu işi biliyor ve balıkları yakalıyor.

Burada asıl anlamsız olan şey, İstanbul'da balık yok dediğimizde "aha balık yoksa bunlar ne" diyerekten bu balıkların gönderilmesi oldu. Bu arkadaş işi bilen birisi, vakti var, yeteneği var, teknesi var, her ne ise... Sonuçta bu balıkları kıyı balıkçısına örnek göstermek elma ile almudu karşılaştırmak gibi bir şey oldu. Bu kofanalar bizim kıyıdan attığımız takımlara kazara gelse zaten çerez niyetine yer geçer. Sonuçta evet bu boy balıklar var İstanbul sularında ama kamışını alıp haftasonu Boğaz kıyısına giden adamın yakalayacağı balıklar değil. En azından kıyıdan balık avcılığı yerine denizden avcılık başlıklarına gönderilmesi doğru olurdu.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Resimde ki arkadaş, sol eliyle o balığı neresinden tutuyorda, o balık o pozisyonda duruyor ?

Ben sol elin pozisyonunu göremedim.

13. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bay timur o kadar emin ki fotomontaj olduğundan ve o kadar küstahça itham ediyorki sabahtan beri işimi gücümü herşeyimi bıraktım arkadaşıma ulaşmaya çalışıyorum. Çocuk uyuyormuş uykudan da kaldırdık. Dün bütün gün uzun olta ve sabaha kadar zoka avı yapmış benim gibi, pek balık yokmuş meralarda bütün gün bir iki çinekop ve 2 lüferden bahsetti. Epey yorgun ve halsizmiş dediklerimi ve yazılanları duyunca çok şaşırdı ve üzüldü, apar topar kalkıp arşivindeki diğer resimlerden gönderdi. Bunlarıda paylaşıyorum madem ayrı bir tartışma konusu açıldı.

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hala sol elini oraya koyuyor sağ eli nerede balık nasıl öyle duruyor kafası nereye bakıyor gibi şeyler yazılmış üzülüyorum..

15. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    yaw abıcım sen tek resım koyarsan bukadar tartısma olur tabıkı. kımse mantıksız demıyorkı :D adam dıyo sol el nerde. balık nasıl duruyo dıyo yanlıs bısı demıyorkı. dıger resımler konuldu olay bıttı.

16. ysnlker

ysnlker yasin

Ali gülmekten kırılacağım ya çok komik kısmını benim yazımamı söyledin inan anlayamadım ?
    Ben ist. da yaşamıyorum ama ist. kıyı başlıklarını okurum sürekli. Ordaki samimi ve samimi olmayan insanları ayırmak inan çok zor değil. Heleki isim vermeyecem bi kaç arkadaş var ki? Sağolsunlar boş konuşmaktan başka hiç bi şey yapmıyorlar diyebilirim. Burda avlarını paylaşan bütün arkadaşlarının ellerine sağlık derim ben. Balık tutmak biraz şansa bakabilir ama bilgi ve tecrübeye dayalıdır. Burda bu işi öğrenmek isteyen yüzlerce arkadaş olduğunu görebilirsin. Raporlarınızı eksik etmemenizi umarım. Ve okuyan arkadaşlarında emeğe saygı duymasını isterim.

Biz kıyıdan avlanıyoruz ve böyle büyük balıkları tutmak bizim için tamamiyle kısmet olarak yorumluyoruz. Ama ben bu sitedeki herkesin içinde daha büyük balık tutma ümidinin olduğunu düşünüyorum. Acemiler istavritle başlarlar. Sonra izmarit , kefal vs. gelir. Ama hayallerinde herkes gibi çinekop lüfer palamut gelir. Peki bu lüferleri tutanlar?

İmkanı olanlar için söylüyorum daha büyüklerini tutmak sizin hayallerinizde yok mu ?

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sol el balığın sol solungacında olmasın sakın. biraz mantık yürütün yahu nerede olacak başka. sol el addaa gitmiş heralde :D

18. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Emre kardeşim.. ßu konu hakkında NOKTA'yı koydun.. eywaLLah :)

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Resmi koyan ben değilim. Serdar köylü bir tartışma üzerine bir yerden bulup koymuş resmi. Kardeşim yaptığı avları kendi kişisel arşivi için resimliyor. Forumlarda paylaşmak gibi bir alışkanlığı yok, haliyle böyle montaj olaylarına da ihtiyacı yok bu anlamda.. Yapılan haksızlıklar neticesinde mevzu aydınlansın diye sabahtan beri uğraşıyorum. Umarım resimlerin fazlalaşması faydalı olur bu bağlamda.. Tabiki bu forumlarda montaj falan yaparak kenisini farklı veya üstün göstermek için uğraşan kişiler vardır ama doğru ile yanlışın taze ile çiriğin ayrılması gerekiyor diye bu kadar uğraştım.. Çünkü sadece arkadaşım diye değil ben bu çocuğun bu iş ne kadar uğraştığını ne kadar zaman harcadığını ve maddi olarak kendisini ne kadar zorladığını biliyorum. Onun için hakkının yenmesine gönlüm razı gelmedi bütün uğraşım bu..

20. 3182

3182

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.