Bu ihtiyarlar işi Biliyor. Sudak & Turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Teşekkürler Bora kardeş. Daha güzelleri sana olsun.
    Bunlar yaşlanmamış ihtiyarlar.:)

Teşekkürler hemşo. Daha güzelleri sana olsun.
    Sezonun ilk başlangıcı ile sonuna doğru fleto güzel işi çıkarıyor. Denemende fayda var.
    Kurban bayramından sonra bir ihtimal gelebilirim.

2. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    tebrık ederım guzel bır av olmus

3. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebrkler elinize sağlık

4. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Barbaros. Daha güzelleri sana olsun.

Teşekkürler Bülent abi. Daha güzelleri sana olsun.

5. nevzat42

nevzat42

Mustafa tebrikler güzel balıklar almışsınız.Yarın Allah izin verirse ben de bir altınapa yapayım bari.Turna baya çoğalmış anladığım kadarıyla.Bana daha nasip olmadı.

6. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    usta süper av olmuş balıklarda muhteşem ..tebrik ederim..başarılar...

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Maşallah, pek güzel balıklar. Rekora giden bir çizgi tutturdun Mustim. Tebrik ederim.:)

Hatırlarsan yemlik balık konusunu konuşmuştuk. Avda kullanılan çin sazanı fletosu kafamı karıştırdı. Ekolojik açıdan zararlı israil sazanı dediğimiz tür değil miydi o?

8. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    Bende diyorum 30-40 cm sudakların elbet bir babası vardır diye. Meğer senden bize gelemiyormuş. Sizin ekibi bi süreliğine yasaklamak lazım. Tebrikler, daha irileride gelir inşallah.

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Nevzat abi. Daha güzelleri sana olsun.
    Bu aralar güzel turna çıkıyor. Gitme imkanın varsa hafta içi git. Hafta içi bile yer bulmakta zorlanırken, cumartesi pazar yer bulmak çok zor.

Teşekkürler Serkan. Daha güzelleri sana olsun.

Teşekkürler Nuri abi. Satırlarıma başlamadan önce hürmetlerimi sunar ellerinden öperim.
    Yemlik balıkta kolyoz veya inci balığı bulmak çok zor. Bu yüzden fleto tercih ediyoruz. Çin sazanının diğer adı israil sazanı. Bu yörede çin sazanı olarak biliniyor. Avlakta el kadar tuttuğumuz zaman dolaba atıyoruz. Bir dahaki avda kullanıyoruz.
    Ara sıra inci balığı tutuyoruz. Onu da Turnaya kullanıyorum. Linkteki balığın adını inci balığı koydum. Sence o mu?
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49523

Teşekkürler Ali. Daha güzelleri sana olsun. Dediğim gibi sudak için dip oltası kullan. Sallayabildiğin kadar uzağa salla. Büyük yakalama şansın çoğalır.

10. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Bir tebrikde benden gelsin abi sudak yakalayı çok isteyipte bir türlü kısmet olupta yakalayamadığım balıklardan. Bir güzel dua da benin için etde bende tutayım bunlardan :) Avların daim olsun nice irileri oltana gelsin (bu arada benimde av raporum yok banada kızma sakın) :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O konuya 2-3 gün göz attım, kafa yordum ancak bir karara varamadım. Resimler net değil ancak bana da kolyoz gibi geldiydi. Ama dediğim gibi kesin kanaat getirememiştim yine de. Onun için de fikir belirtmedim. Katkı sağlayacak akadaşlarımızın olabileceğine dair beklentilerim de boşa çıktıydı ve konu öylece kaldı.

Sudak avcılığında sahteyi pek tercih etmiyorsun. Bunun yerine yemli avı tercih ediyorsun dolayısıyla o konu buna yönelik bir araştırma içerisinde olmanın bir göztergesiydi bana göre. Zira daha önce yasal olan gümüş balığı son yayımlanan tebliğle yemlik balıklar sınıfından çıkarıldı. Yeni duruma göre sudak için kullanabileceğin yemlik balık arayışına girmen de tabiidir. Ancak benim kafamın karıştığını ifade ettiğim konu israil sazanı da tıpkı gümüş gibi ekolojik açıdan zararlı türlerden. Ve (3) Ekolojik açıdan zararlı ya da potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz. maddesini kapsamında değerlendirilmiş. Bu durumda avın yasallığı bir ölçüde tartışılır konuma gelmiş oluyor. Yasal yemlik balık hasssasiyeti içerisindeki arayışlarını taktir ettiğimi bilmeni isterim ancak çin sazanı'nı sanki gözden kaçırmış oluyorsun böylelikle.

Bir diğer konu ise, belki şöyle düşünüyor olabilirsin: "Tebliğde canlı yem ifadesi geçiyor o halde zararlı tür olsa bile ölmüşünü kullanabilirim." Şayet böylesi bir çıkarımla israil/çin sazanı kullanımını uygun bulduysan fikrini bilmek isterim. Bana göre canlı yem ifadesi, balığın nefes alması/hayatta olması demek değil bilakis ölmüş olsa bile organik oluşunu ifade ediyor.

Hürmet ve muhabbetle Mustican.;)

12. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ozan kardeş. Dilerim en kısa zamanda güzel bir sudak yakalarsın. Yalnız dua işinde Nuri abiye müracaat edersen daha iyi olur.
    Kızma işine gelince, şu an sinirlerim yatışmış vaziyette, bu yüzden kızmıyorum. Şanslı insansın, kıl payı kurtardın. :) Bir an önce raporlarını çoğaltmaya bak. :D

13. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Selamlar Nuri abi.
    O balık konusunda gerek google amcayı gerekse balıkçılıkla alakalı bir çok siteyi inceledim. İnci balığına çok benzettim. Bu yüzden adını inci balığı koydum. Yalnız noktalı mı noktasız mı ona karar veremedim.
    Bir dahaki avımda yakalayabilirsem değişik modellerde fotolarını çekerim. Umarım bilen birileri yardımcı olur.

Aslında spin olayını önceleri sevmezdim, bana çok yorucu gelirdi. Bir kaç balık yakaladıktan sonra sevmeye başladım. Ancak sezonun ilk başlangıç zamanlarında atçeke güzel balıklar geliyor. Bu mevsimlerde pek olmuyor. O yüzden şimdilik tercih etmiyorum. Bu mevsimlerde daha çok yemli avlanmayı tercih ediyorum.

Nuri abicim son cümlene katılmadığımı belirtmek isterim. kısa yoldan şöyle açıklayayım. Seninde dediğin gibi tebliğde canlı yem ifadesi geçmekte değil mi? Eğer ölüsü da yasak olsaydı bu balıkların canlı veya ölüsü yem olarak kullanılamaz ifadesi geçmesi gerekmez miydi. Bu ifade geçmediğine göre bu durumda gümüş ve israil sazanı gibi balıkların ölüleri yem olarak takılabilir.
    Gümüş ve israil sazanının yasaklanmasındaki gaye bana göre diğer canlıların yumurtalarını yemesi. Bunların ölüsü yumurtaları yiyemeyeceğine göre serbest olmalı. Tabiki bu benim şahsi kanaatim. Kaldı ki zaten ölülerini kullanmıyorum. Mesela el kadar israil sazanını küçük parçalara ayırıp öyle kullanıyorum. ( Bu da ölü yem sınıfına giriyor galiba :))
    Şimdi bunu ilgili mercilere sorsam, saçma sapan cevap yazacaklardır. O yüzden fazla kurcalanmaması kanaatindeyim. Hürmetle ellerinden öpüyorum. :)

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Pardon,yanılmışım:eek: ,Mustafa bey tebrikler,güzel avlarınızın devamını dilerim:)
    demek çokmu zordur.:(
    Yanılmak insani bir davranıştır,yanıldım demek insanı küçültmez,aksine yüceltir.;)

Kaç gün geçti,iki satır birşey yazar demiştim.yazmadı.:( :( :(

15. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Canı sağolsun Fatih abi. :) O öyle görmüşse öyledir. Yapacak bir şey yok.

Yukarıda Nuri abinin ve benim yorumlarım hakkında görüşlerini merak etmekteyim. Sizce doğrusu nedir?

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Balığın resmini göremiyorum,o konuda yorum yapamayacam.Canlı yem konusunda daha önce senin açtığın konuda fikirlerimi sunmuştum http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=990118#post990118

canlı yem ,adı üstünde canlı olan bir hayvan:) Nuri kardeşimizin neyi tartıştığını anlayamadım açıkçası:confused: İsrail fletosu,inci kurutulmuşu:) sardalya tuzlaması:) bunlar canlı yem sınıfına nasıl girer ki:)
    Nuri kardeşim,işi bilen bir arkadaşımız,bir muziplik peşinde de olabilir:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aklımın karışıklığı giderildi sayenizde, ikna oldum. "Canlı yem" ifadesi bizzat canlı oluşu ifade ediyor bunu idrak ettim.;)

Bir nüansa da değinmeden geçemeyeceğim: Şayet tebliğ, "sadece yemlik balıklar sınıfında değerlendirilen türler yem olarak kullanılabilir." demiyorsa... (diyor mu, demiyor mu? işte bunu netleştiremedim. Konu müstakil bir başlıkta zikredilmiş ancak nokta tayini soru sorulunca, cevap muğlak yine de.:eek: )

18. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    Tebrikler güzel keyfli bir av olduğu bellii.Dahada irileri nasip olur umarım..turna avı çok yaptım ama sudak hiç yakalamadım bizim butarafın sularında mevcut değil.2-3 yavru gönderirsenin turna olan göllerimize salalım :) şaka biyana tekrar tebrik ederim rastgele...

19. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Rıfat. Daha güzelleri sana olsun.
    Sudak, turna kadar olmasa da avı zevk veren bir balık. Dilerim en kısa zamanda tanışırsın. :)

20. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Tebrikler.

Yem konusuna gelince, eğer fotoğraftaki filetosu alınan balık kullanıldı ise o balık zaten israil sazanı değil, hakiki sazandır. Kafa-vücut orantısı ve ağız yapısı hakiki sazan olduğunu gösteriyor.