Bu zamanda Gökkuşağı Bir Başka Güzel

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnan nasıl kahrediyorum, mesajın beni kilitledi biliyor musun sevgili Turgay. Sanki bazı kardeşlerimin hakkına el uzatmışım da onlar bu güzelliklerden mahrum kalmış gibi tarifi zor duygular yaşadım.:eek:

Sizler gibi balıkavı olgusunun örnek kişiliklerinin bu tür güzelliklere imkan bulamaması neyin cilvesidir bilemem ancak bildiğim birşey var ki o da bu işi de hakkıyla yapabilecek müstesna amatörler var oldukça kendi dengelerindeki balıkavı imkanları da her zaman onlara daha cömert davranıp, o yüce gönülleri ferahlandıracaktır. Ama levrekle, ama lüferle, ama ustalıkla avlanıp güzellikle denize iade edilen bir küçük ıskarmozla.

Bunun yanında dualarım her daim seninle güzel kardeşim, İnşallah özlemini duyduğun, güzel gönlüne denk güzel/alımlı/cici balıklarla vuslata erersin aziz dostum.;) :)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim Alican. Beğenine sevinmekle birlikte, bizlerin de göz zevkini doyuracak daha güzel avlar diliyorum sana. Çok sağol, sevgilerimle.:)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gel bahtiyar, geç şöyle yamacıma abici. Fırsat-imkan bulur da yolun buralara düşerse, avdayız inşallah. Bu rakımda deniz seviyesine nispetle oksijen daha azdır emmee,stres ve bunalım için semaver çayı birebirdir bilesin.:)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim güzel gözlü güzel dost. Ehli için sıradan kareler olsa da naif bakışlarda karşılık bulacağımı bilmenin hazzını yaşıyorum sayenizde. Fikrine sağlık İbrahim.

Zıpkına veda eden bir yüreğin kaleminden balık ve balıkavının o eşsiz dünyasını okumak, senin yeni hayatın saydığım şimdiki halinden pasajlara nazar etmek bir başka lezzet ve mutluluk olur bizlere de, ne dersin? "Olta işine yönelmenin vakti gelmedi mi hala" diye sormak isterim İbocanım.;)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Musti, değerli kardeşim sağolasın.

Olabildiğince, elden geldiğince paylaşımlarım devam edecek inşallah. Dost gönüllerde beklenildiğini bilmek... Ne desem, ifadelerin yüreğime sevinç oldu kardeşim.;)

6. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Nuri arkadaşım tam anlamıyla süperrr.Belgesel gibi olmuş candan tebrikler.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aleyküm selam Ersan abim. Teşekkür ederim, beğeniniz bu kardeşinizi sevindirdi.

Tuzlusu balıkavı olgusunu takım, yöntem, teknik, malzeme ve bilgi yönüyle mükemmel bir şekilde harmanlayıp bizlerin istifadesine sunan, bu işin hakkını vererek yapan ender avcılardan olduğunuzu biliyoruz. Dilerim aynı yetkinlik ve ustalığınızı tatlısuda da yaşama ve bizlerle paylaşma fırsat ve imkanınız olur.

Saygılar sunarım, tekrar teşekkürler.:)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sahi 1 yılı aştı değil mi? Balıkavına ara verişin üzerinden yıl geçti ve hala bir ses yok Ömerim.:eek:

Aynı güzelliklerin dahasını senin de yakalayacağını, güzel balıklarla nefis raporlar yapacağını biliyorum ve hala bekliyorum. İnşallah gönlünce avlar yapıp bizleri de beklemekten usanmanın eşiğinden döndürürsün.

Teşekkür ederim, selam ve sevgilerimle.:)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Doğancım değerli yorumların için çok teşekkür ederim, ihya ettiniz kardeşim.:)

Hakikaten bir hayal belde. Bu avımdan sonra gitmek imkanı bulamadım daha. Kar yağdı ve her şey paydos. Ta ki, bir dahaki Haziran sonuna değin.:eek:

Avlaklarımız içerisinde gökyüzüne en yakını... Devasa kartalların kayalıklarında yuva kurduğu, sert iklimi nedeniyle yılın her mevsiminde yokluğu/hiçliği duyumsatan, anca Temmuz ortasında yeşile-renge bürünen ama bunun yanında bütün çevreyi kuşatan yasemenler, kasımpatılar, hercai-beyaz-pembe yabani karanfiller ve çan çiçekleri, konar-göçerlerin yurdu/otağı ve daha dile gelmez nice güzellikleriyle aynı zamanda cennetten bir köşe.

Kısacık zamanından coşkunca bahşettiği ömre bedel anları canınıza can katar da bir dahaki vuslata bu avuntuyla rıza gösterirsiniz.

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Dağ menekşeleri ve diğer yaban çiçeklerini memleketimin eşssiz manzaraları eşliğinde görmek sabah sabah nasıl içimi açtı,hepinize teşekkür ederim elleriniz dert görmesin

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim dostlar. Beğeniniz ve güzel dilekleriniz için sağolun var olun.:)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selim abim o güzel gözlerine hitap edecek resimler bulamasam da olanlar şimdilik bunlar. Elimden geldiğince, lütfen mazur gör sevgili abim, azımızı çoğa say.:)

Balığın belli başlı özellikleri sanki akarsu sakini olduğuna işaret etse de, Rıfatım burası bir krater gölü. İçilecek derecede temiz ve berrak, öylesine harika bir avlakki soğuk iklimin dirileştiren etkisi, çağıldayan billur sularla besleniyor oluşu gökkuşaklarını da böyle güzel ve sıhhatli yapıyor. Türlü renk ve desenleriyle doğallaştırıyor.:)

Emrahcan senin için yeniden düzenledim. Sağolsun sevgili Yücel Usta el atıverdi de fotoların tamamını ilk sayfaya sıraladı.

========0========0====

Değerli dostlar herbirinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. En güzel avlar siz gönül dostlarıma olsun inşallah. Eksik olmayın, sevgilerimle...:) :)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok sağolun sevgili dostlar, teşekkür ederim. Güzel gönlünüze denk güzellikler de sizlerle olsun. Sevgi ve saygı ile kalın.;) :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Canım benim çok teşekkür ederim.

2 saatlik kısa bir zaman diliminde de olsa Boğaz'da olta atmanın güzelliğini yaşamama vesile oldunuz Günay'la birlikte. Gerçi getirdiğiniz ağır kurşunlar, devasa surf takımlarla ilk ve tek atışım başarısız:eek: olsa da, siz sevgili kardeşlerimin sıcaklığı neş'e ve muhabbeti herşeyden ala idi benim için.;)

İnşallah fırsat ve imkan bulabilirsek eşsiz-naif gönlünüzle en kısa zamanda vuslata ermek dileğimdir. 1 yıl çok fazla be Ercanım.:eek:

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkürler Ertan kardeşim. İlave resimleriniz, buyurun. Gözleriniz her daim güzeli görsün.:)

Dağ Sümbülü.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Pehlivan abim sağolasın.

Güzel gönlünün hediyesi, el emeği kaşığı ben de bir dosta hediye ettim abicim. Aslında onu alabalıkta denemek ayrı bir tecrübe olacaktı da nasip olmadı, hakkını helal et. Ama söz verdi şayet onunla balık avlarsa resimlerini bizlerle paylaşacak.:)

Sen yine de bir tane yedekte sakla, belli mi olur bir dahaki sefere görüşürsek onu da hediye edersin.:p

Bandırma'ya selamlar gül yüzlü kardeşim benim. Sağlıcakla, sevgiyle...;)

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri agabeyim, oncelikle ozur dilerim, sen bu mesaji yazali uzun zaman olmus ama ben gormemisim, simdi farkettim ve utandim. Normalde derhal ve keyifle yazacagim bu cevabi simdi cok gec :( ama yine ayni keyifle :) yaziyorum. Ne olur mazur gor agabey!!!

Nazik sozlerin icin ayrica sagol, varol Nuri agabey. "O senin kendi ruhunun guzelligi" demeye gerek dahi gormuyorum, zira sen beni biliyorsun, ben de seni :).

Evet, zipkin avciligini birakali uzun zaman oldu, fakat itiraf etmeliyim ki hala zaman zaman ruyamda sargozlari, sinaritleri, levrekleri goruyorum :), zipkini dogrultuyor ve tetige basiyorum :(. Uyaninca da anliyorum ki tatli bir ruyaymis. Bu nasil bir ask ise artik, insanin bilincaltindan hic cikmiyor.

Eski bir hukumlunun cezaevinden ciktiktan yillar sonra bile gecmisini hatirlayip yaptigindan pismanlik duymasi gibi birsey degil elbette. Zira ben hicbir zaman zipkin avciligindan pisman olmadim, bunun yanlis birsey oldugunu da dusunmedim. Sadece bir sekilde avciliktan sogudum, daha cok gozlemlemeye, goruntulemeye ve ogrenmeye yoneldim. Yoksa bugun dahi zipkin avciliginin bilincli, tedbirli, ava ve cevreye saygili bir sekilde yapildiginda kotu bir sey olmadigini, hatta buyulu bir dunyada, doyumsuz bir keyif oldugunu savunuyorum. Zipkinciligin balik stoklarina zarar verdigi yonundeki elestirilere karsi da yine `ayni bilinc ve saygi cercevesinde yapildiginda oltadan daha zararli olmadigini` soyluyorum (gerci ikisini karsilastirmak da dogru olmaz, bambaska dunyalar cunku, oltaciligin da muthis keyifli bir ugras, bir kultur oldugunu biliyorum ve hatta bazi durumlarda oltacilara imrendigim de oluyor). Boyle olunca da gozu tok, ogrenmeye ac zipkinci kardeslerime elimden geldigince yardimci olmaya calisiyor, bundan da mutluluk duyuyorum.

Bugun, uzun yillar once yaptigim yanlis, cahilce isleri hatirlayip uzuluyorum. Sadece ureme olgunluguna erismemis baliklara zipkin atmak degil, kendimin ve cevremin guvenligini almadan yaptigim avlari dusunup ders cikartmaya calisiyorum. Elbette o zamanlar cocuktum, boyle hatalar yapmam belki normaldi, fakat bugun koca adam dediklerimizin ayni hatalari yaptigini gorunce diyorum ki "hic degilse kendi adima dogru yoldayim, cok sey ogrenmisim ki bakisim, gorusum degismis". Bugun kendime "bir daha elime zipkin alir miyim?" diye sordugumda cevabim "hayir" oluyor, ancak su da var ki buyuk konusmamak lazim, zira hayat akip giderken hepimiz degisiyoruz, kendimizi bambaska bir yerde bulabiliyoruz, dolayisiyla yarin ne olacagi de bilinmez.

Olta avciligina gelince, kuskusuz forumda sizler gibi ustadlardan ogrenecek cok seyimiz var. Hele ki benim gibi oltaciliga tamamen yabanci degilse de cok tecrubesiz birisi icin burasi essiz bir bilgi hazinesi. Hic olta ile avlanmamis degilim, rahmetli amcam usta bir oltaciydi, kucukken nadiren de olsa beni de yaninda gotururdu. Son yillarinda cok cagirmisti, sartlarimi zorlayip yanina gitmedigime, onunla baliga cikip bu isin inceliklerini ogrenmedigime pismanim simdi. Ruhu sad olsun.

Farkli milletlerin av geleneklerini, usullerini, baliga, denize bakislarini gormek, tanimak bana buyuk keyif veriyor. Gel gor ki insan ister istemez her gordugunu, her duydugunu bizdeki ile kiyasliyor, yargilayip degerlendiriyor, sonuc ise her defasinda izdirap oluyor :(. "Bizdeki nimetlerin onda biri onlarda yok ama onlardaki aklin ve bilincin de onda biri bizde yok" demekten alamiyor kendini insan :(.

Yasadigim yerin cok yakininda sirin balikci kasabalari var. Gecenlerde bir balikci teknesi ile konustuk, anlastik, gun boyu uskumru caparisi yapacagiz diye sozlestik. Uskumru dedigim de Marmara`nin, Karadeniz`in prensesi, bugulamasinin kokusu etrafi sarinca yedi sokak otedeki vatandasi, ve hatta kedi, kopek, turlu mahlukati kendine ceken cinsten bir guzellik degil :), cok iri, tatsiz, tuzsuz birsey :(. Atlantik uskumrusu diyorlar ve cogunlukla buyuk balik avi icin yemlik avliyorlar. Anlastik anlasmasina da ben bir turlu islerimi ayarlayip Ingiliz balikcilara eslik edemedim. Kismet olmadi diyorum ama bir yandan da biliyorum ki bu tatli hastaliga kapildin mi firtina da olsa (ki burada neredeyse firtinasiz gun gecmiyor) kiyamet de kopsa ne yapar ne eder o gun o tekneye biner, o oltayi atarsin suya. "Demek ki benim avcilik yanim iyice korelmis" diyorum. :confused:

Nuri agabeyim, lafi daha fazla uzatmayayim, bugunku hissiyatima ve fikriyatima gore avin oylesine de boylesine de uzak gibiyim. Fakat ilginctir ki avciliktan uzaklastikca balik, deniz ve doga tutkusu daha da derinlesiyor, bu islere her gun daha fazla vakit ayirmak istiyorum. Yarin ne olur bilinmez elbet, bakarsin memlekete kesin donus yaptiktan sonra gelirim ziyaretine, beraber baliga gideriz de o canim gokkusaklarini nasil avladigini ogretirsin bana, olmaz mi agabey?

Saygilarimla...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Kasım 2010
  18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Nuri Abi, bu eşsiz paylaşımınız vesilesiyle sizinle bir iki kelam etmek istedim.

Memleketim Konya'nın Akşehir ilçesi, yani bir kara çocuğuyum aslında. Akşehir'in kırlarında, çaylarında, türlü meyve bahçelerinde tarifi imkansız bir çocukluk yaşadım 6 yaşına kadar. Sonraki hayatım önce İstanbul'da sonra da İzmir'de geçti ve 16 yıldır İzmir'de yaşıyorum. Bu zaman zarfında denizi çok sevdim, bir deniz insanı olduğum duygusu tüm ruhumu sardı. Ve fakat şimdi sizin paylaşımlarınızı inceleyip hele bir de burada paylaştığınız resimleri görünce, karanın güzelliklerini bir kez daha hatırladım. Bunun için size çok teşekkür ederim.

Size en iyi dileklerimi yolluyorum; sağlıcakla kalınız ve rast gele..

Son düzenleme: 19 Kasım 2010
  19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hey gidi Hoca Nasrettin, Akşehir'de vefat etmenden midir, nedir bilinmez işte böyle Aykut gibi gül yüzlü kardeşlerimin gülen gözlerinden, tatlı dillerinden böylesi güzel sözler dökülüyor.
    "Hadi ordan bre.!! Vefatımla ne alakası var, ben dahi senin gibi uyduramadım, bu nasıl söz bre Balli?":mad: (Bakınız, Nasrettin Hoca'nın olmayan külliyatı.:D :D )

Kelamın baş-göz üstüne. Bahtiyar oldum, çok teşekkür ederim. Güzel gören; gözleriniz.

Dilekler karşılıklı Aykutcan. Onore ettin azizim. Muhterem eşiniz Mine hanımefendiye de selamlar. -ki ablamın da ismidir, dünyanın en güzel isimlerinden-

;) :) ;)

Son düzenleme: 20 Kasım 2010
  20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İbrahim, hüzün ve gurur duygularıyla yoğurdun beni, kardeşim benim. :eek:

Diğer yandan, yüreğinde büyüttüğün aşkın şimdilik balıkavı olgusuna teğet geçse de, zamanı/vakti gelince bir volkan gibi patlayacağına olan inancımla teselli buldum.:)

Birlikte olta atmak mı? Şeref verirsin, gurur duyarım İbocan. Yeter ki sen hele bir geliver hayırlısıyla.

Saygı ve sevgiler benden gubani. Sağlıcakla, muhabbetle kal aziz dostum.;)