Daiwa Emblem Pro bulamıyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında janberk tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Selam Ceyhun kardeşim.

Ultegralarda o kadar seçenek varki, bunlar içerisinde tatlı su için olanıda, tuzlu su için olanıda olabilir. Tercihlerde bunun incelenmesi gerekir.

İlgili arkadaşıma yazarken, 150 - 200 liralık, pahalı satan bir markanın makinasının, 550-600 lira seviyelerinde ki, başka bir marka makinayla kıyaslanmasının, doğru analizleri bize göstermeyeceği şeklindeydi.

İyi dileklerimle.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olay bu kadar basit değil.

Emblem, 150 dolarlık makine, derdi, sorunu, Türkiye'ye 3. el olarak gelmesi. Yani dışarıdaki satıcıdan alınıp, türkiye'de satılması. Bu da maliyetini, Türkiye için yükseltiyor.

Ama genede, piyasaya bakınca, 600 TL'ye alacağın Daiwa, gene en az seni üzecek olan makine oluyor.

Yoksa biz parayı sokaktan toplamıyoruz, niye verelim adı dayva diye bir alete o kadar parayı?

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tevfik abi, umrundaydı Daiwa'nın. Başlığa bak, adam yok satıyor.

Ha, bu durumdan mutlu muyuz, hayır.

Ama siz, kalite makinenin önüne böyle engelelr koyar, onu yok saymaya çalışıp, illa da şimanov, billa da şimanov, dahası yok modunda devam ederseniz de, bu mesele hallolmayacak. Talep olmalı ki cidden, adam bu pazarı ciddiye alsın.

4. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Shimano

Serday beyin(abinin) nasıl hitap edeceğimi bilemedim mazur gör usta.

Sanırım abi shimano'dan zamanın da dilin yanmış senin abi ısrarla kötülüyorsun ama tatlı su için konuşursak(tuzlu sudan anlamam)

Shimano'nun dediğin fiyat aralığında dünya sazan camiasında çok fazla kullanılan ve de turnuvalarda belki de en çok kullanılan markaların başında gelir..

Örnek vermek gerekirse;

SHIMANO Big Baitrunner XT-A LC ve de bunun ilk versiyonu şimdi bunun 2013 modeli çıktı biraz daha hafifletilmiş ama parası bi 300 tl daha tuzlu..

Shimano bu kadar'da kötülenilecek ve de çin malı muamelesi görecek bir marka değil:)

Tabii bu dediklerim tatlı su ürünleri için..

Yakında burası canon-nikon tartışma forumları gibi olur bu gidişle:)

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet olay okadar basit olmamalı.

Catana.................. vs. gibi makinalar, piyasada en çok rağbet gören makinalar. Demek ki hiç kimse, kendi bütçeleri doğrultusunda doğru tercihte bulunamıyor. Eğer ki tüm Dünya'da ilk tercih, bu marka ve modeller ise, bir yerde yanlışlık var.:confused: :confused: O zaman hiç kimse bu işi bilmiyor.:confused: :confused: Bu durumda bizimde bilmememizin fazlaca bir önemi yok olsa gerek.:D :D

Dersiniz ki bu makinalar Tr.ye 3. el olarak gelir. Dışarıdan bir satıcıdan alınarak ithal edilir ve bu nedenle fiyatları yükselir.:confused: :confused:

O zaman, bu markanın gerçekten Tr. distiribütörü yok demek oluyor. ( Yok olunca da, benim teşhisimin doğruluğu ortaya çıkıyor. Fiyat istikrarı yok, o yok, bu yok.)

Getirdim, piyasa fiyatının 2 misline sattım,çaktım, bitti, gitti,. Gerisinden bana ne, zihniyeti oluşmuyor mu ?

Aslında sizler gibi konusuna hakim kişilerin çıkıp '' Arkadaşlar, bahsedilen makinalar 300 lira seviyeleridir. Biz yolunacak kaz mıyız ? Sazan mıyız ? o makinaya 580-600 lira verelim. v.s.'' gibi bilgilendirmeler yapılması gerekirdi, diye düşünüyorum.

Benim bu zihniyetli satıcılarla işim olmaz; som altından malları olsa bile.:confused: :confused:

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ufak bir dip not.(adi geçtigi için yaziyorum)
    Shimanonun en begendigim, belki sahip olmak isteyecegim tek modeli, 2 adet usa baitrunner 6000 modeli ile aylardir yan yana avlaniyorum. Iyice inceledim, kullandim. 1 tanesini muhtemelen kaloma sistemindeki bir tutukluktan dolayi yayin baligi üzerindeki dam kamis ile birlikte kaçirdi. 2cisi 3ay önce 1.50metre yayin ile ana kaloma ile sert ayarda mücadeledeyken pinyon kirdi.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Abi, bu o kadar basit değil. Makine iyiyse, verdiğin paraya değecekse, dışardan getirtir vs. bir yolunu bulursun ki, bende öyle yaptım zaten. Burada tali sorunlarla uğraşmanın anlamı yok.

Eğer bir makineyi almak için ölçüt distribütör olayı ise, Alba, Remixon başa güreşirdi, onları da okuma izlerdi.

Peki kaz mıyız biz, besilisinden? Basit aslında, bunu göremiyorsunuz. 500 - 600 TL versende, aldığın performans bunu hakediyor. O parayı verip bu performansı veren bir muadil alet yok piyasada.

Tüm mesele, bunu görmek. En iyi fiyat performans oranını veren aleti bulmak. Orta karar bir şey istiyorsan da, abu, mitchell falan gibi bir sürü marka gerçeği var, bunu bir görmek gerekiyor.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    1 - Benim ne kadar umrumda ?:confused: :confused:

Adam yok satıyor da, sadece satıyor, çakıyor, gidiyor.:confused: :confused:

Sonra ? Sonrası yok.

Bu forumlarda ben hiç rastlamadım, '' Daiwa aman aman ha kötüdür, almayın '' diyene. Dolayısıyla engel oluşturan falan da yok.

Ama siz arasıra yazdınız; '' Şu şu modellere bakmayın almayın '' gibisinden. O zaman siz engel oluşturuyorsunuz bu işe.

Ha, burada yazılan sinek vızıltısı gibi yorumlarla etkilenip yıkılacak güçteyse bunu getirenler, otursunlar limon satsınlar.:confused: :confused:

Bu durumda sizin yazdıklarınızla, Şimanovun çoooktan konkordato istemesi gerekirdi.:D :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öncelikle pek öyle değil. Dünya sazan piyasası aslolarak Avrupa piyasasıdır ve bu sahada Shimano vardır elbette ama, başa güreşen değildir. O pazarda, DAM, Abu ve Mitchell, Shekaspare gibi ürünler başa güreşir, zira bunlar avrupa malzemedir. Bunların arasında Daiwa, Shimano gibi ürünler yer alır.

Sazan dışı, genel piyasada ise, çeşitli markalar kapışır.

Bu canon - nikon tartışmasından daha fazla bir olgu. Aynı ayarda olmayan şeylerden bahsediyoruz. Asıl mesele şu, üst model shimanolardaki kaliteyi alt seviye olanlardan alamıyor olmanız, buna rağmen aynı veya daha fazla kaliteyi veren başka markaların yok sayılıyor olması.

Basitçe, 15 MP Canonla, 14 MP Nikonu karşılaştırıyoruz, ahada canon çok iyi diyoruz ama, gidip 5 MP olan modelini tavsiye etmeye çıkıyoruz. Oysa bakınca, 5 MP kameralar içinde atıyorum bir SONY yada SAMSUNG çok daha iyi ve uygun fiyatlı.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sonrası belli, adam buluyor bir yerden, ama 2 misli fiyata, ama bir sürü gümrük vs. taklasıyla. Ve sonra mutlu mesut yaşayıp gidiyor, hepsi bu.

11. MehmetKordan

Shimano'nun o modelleri tatlı su için yaramaz ne kafası(uzak atım için) ne de iç aksamı o güce dayanmaz zaten.

Eğer tatlı su kullanımı için düşünüyorsanız nacizane tavsiyem

Shimano Big Baitrunner CI4 XTR-A LC 6XSA-RB+1 BB (2013 Modeli serinin türkiye de henüz satışa girmedi, yurtdışı fiyatı 270-290 euro arası)

Shimano Big Baitrunner XT-A LC 5xS-ARB+1BB(Şu an elimde 4 adet var, sazan avı için bu fiyat aralığında üstüne tanımam hem mesafe hem de iç aksam olarak sizi oldukça tatmin edecektir...Zaten avrupa'da çok tutulan bir model Fiyat aralığı türkiye'de 500-700 arası)

Shimano Big Baitrunner 12000 LONG CAST 5ARB+1 BB(Serinin benim bildiğim ilk modeli elimde 2 adet var,fiyat aralığı türkiye de yüksek sanırım tedarik sorunu var artık üretilmiyor ne de olsa Avrupa'da 120 euro civarı...)

Bu makinelerin yanında uygun kamışı'da eklerseniz tadından yenmez:D

Mesafe oalrakta geçen sene ki türkiye rekoru 172 metre Shimano catana bx 3.5lb(160 GR. ATARLI) +Shimano Big Baitrunner 12000 LONG CAST

Tuzlu su'da hiç kullanmadım ama bu makineler tuzlu suda da beklemeli avlarda yüksek seviye'de verim alabileceğinize inanıyorum...

Ayrıca ultegra örneği verilmiş ama ultegra boğazda at-çek'ten ziyade beklemeli avlar için üretilmiştir.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Mehmet kardesim, bahsettigim makine tam da bu isin makinasi. avlandigim avlagi konularimdan görebilirsin. fransada bir nehirde 30-40metre ve 8-10metre derinlikte bölgesel olarak düsük bir debide avlaniyoruz. bu bahsettigim iki makine ve dam kamis bir buçuk sene içerisinde 50den fazla metre üzeri yayini sudan çikarttilar. pinyon kiran makine hala çalisiyor ancak yolun sonuna geldi. arzu ederseniz pinyonu kirdigi mücadeledeki sudan çikartilan baligin resmi de mevcut, pcde biryerlerdedir hatira olsun diye çekmistim av partnerii baligi ile birlikte. baitrunner makineler zaten tuzlu sudan ziyade tatlisuda beklemeli ve depari kuvvetli baliklara yönelik aletlerdir.

13. MehmetKordan

Şimdi Doğal olarak avrupa dünya dememde ki kasıt(aslında avrupa'nın tamamı'da değil belli ülkeler)

Başta İngiltere,romanya,bulgaristan ve de almanya gelmektedir.(avcılar yönünden)Belki biraz polanyalılar ve ruslar.

Bir de fransa var ama o avcılarında ziyade avlakları ile meşhur bir yer.

Şimdi saydığınız markalarda bir dam adam akıllı sazan için makine ve malzeme üretiyor..(O da üst seviye değil )Gerisi genelde at-çek için ya da mitchell gibi misina yatağı dar olan makineler üretiyorlar o yüzden sazan avcısı rağbet etmez pek

Şu an SAZAN kamışlarında bana göre açık ara ingiliz markaları lider pozisyonda.

Makineye gelince Shimano ve Daiwa gerisi hikaye...

2 markanın'da belli modellerini deneme fırsatı buldum ama diyemem ki daiwa shimano'dan üstündür ya da tam tersi bana göre bu kişinin kendi keyfine kalmış şimdi daiwa'nın ürettiği bir makine var belki bilirsiniz bana göre sanat eseri al karşına bütün gün izle o kadar güzel

Daiwa Tournament Basiair
    ama fiyatı'da bir o kadar güzel 500-700 euro civarlarında...

14. MehmetKordan

Abi yayın avından anlamam,anlarım'da hani bir işi tam bilmiyorsam hiç girmem o konuya..Beni sazan avında yaramazdan kastım, genelde uzun mesafe (+100 metre)çalışıyoruz göllerde, balık ürkek pek kıyılamıyor göller avcılıktan ziyade türkiye de piknik alanları ve de su çok fazla çekiliyor..

Hani güzel makinedir ama ben sazan avı ile ilgilendiğim için işime gelmez çünkü o makine ile uzak mesafe atışlar yapamam en fazla gideceği 60 metre olur o da tekniğini oturtmuşsan biraz da rüzgarı aldın mı arkana 75 lere çıkarsın..

Yayın avcılığına gelirsek avrupada ki yayın avcılığı ile türkiyede ki farklı gerçi türkiye'de bir yayın camiası bile yok...Bildiğim kadarı ile avrupa da kamışlar 270 civarlarında yayın avı için ve de burda ki gibi dibte değil orta su da balığı arıyorlar ve de yakalıyorlar.(Sadece üstün körü incelemelerim hani detaylı araştırmadım yanlışlarım olabilir)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yada bir Proton, Rover gibi hangarlarda parça ve servis beklemekten çürümeye yüz tutan şeyler gibi............................ :confused: :confused:

Benim, bir beyaz eşya, bir elektronikte bir otomobilde, servis, garanti ve yedek parça v.s. beklenti ve bakış stratejim, hemen hemen kayda değer tüm kullanımlarımda geçerlidir.

Umarım, servis v.s. şeylerden yoksun ama, kaliteli bu ve benzeri ürünleri sizde tercih etmezsiniz.

Daha önceleride yazdım.

Burada, bu işe gönül verenlerin bakış açıları ve bütçeleri, 25 liraya, 50 liraya 100 liraya bir takım yapmak istiyorum şeklindedir, yapısındadır.

Bu durumda kim çıkabilir ve der, '' şu takımı al. toplam değeri 1000 lira.''

Sonra okuruz, '' Falan yerden 15 liraya kamış aldım, ilk kullanımımda kırıldı. 40 liraya makina aldım, kolu elimde kaldı, kafası fırladı v.s.''

Kişilerin bütçeleri doğrultusunda ve kendi kullanıp değerlendirme şansına sahip olduğum ve beni mahcup etmeyecek ürünlerle yaptığım önerilerle ve yaptığım bu önerilerden de, bu güne kadar en küçük olumsuzluk işareti gelmemesi, bu kişilerin de mutlu ve bahtiyar olduklarını görmem, önerilerimde bir yanlışlığın, yanılgımın olmadığıdır.

Sizde, madem değerlendirme bilgisine sahipsiniz, bahsettiğiniz marka ve modelleri. Çıkıp deyin, '' Kardeşim 50-60 liraya şu makinayı alın.'' :confused: :confused:

Ha, kişi 800 - 1000 lira koyarsa da, bir Twin Pw. Bir Stellanın, bir Biomasterin ne olduğunu da yazarız. Yani ne kadar para, o kadar.......... hesabı.:D :D

16. MehmetKordan

Şu yayın resmini koyda :D Gözümüz balık görsün abi..Malum buralarda pek adam akıllı yayın raporları görmüyoruz.

Ayrıca bu sene avlanan tescilli türkiye rekoru 30kg pullu sazan

http://www.youtube.com/watch?v=YGjgaRlYBSM

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ceyhun bizde yeni modeli çıkmadı daha ama eski modelinden memnun kalırsam yeni modelinide alırım,bence makinan iyi çalışıyorsa,hiç modifiye ile uğraşma,bakımını yap kulanmaya devam et...

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    1.5metreligi partnerimin elinde olmasindan dolayi sormadan koymiyayim. 1.25cm olani var malum makine ile birlikte. göl-sazan olayina gelemedim daha, sirayla. simdilik yayin üzerine ugrasiyorum. bu sene 1 tane kismet oldu, sezon sonuna denk geldi heveslenme asamam. seneye bunlardan bende çikaricam insallah.

Uploaded with ImageShack.us

uzak atis yapmiyoruz, nehir sonuçta :) 80-100mete bir genisligi olsa gerek :) bir kaç kez gaza gelip hafiften savurdum zaten klapeyi kapayarak frenleyebildim :)

ekleme: kamis dam marka 13adim, 3lb. makine shimano baitrunner 6000d usa.

19. MehmetKordan

İşte bu ya! Şu hayvanın güzelliğine bak abi tatlı suların kralı resmen:) Umarım gönlünüze göre avlar gerçekleştirirsiniz..

Balık geri mi salındı abi?Bu arada oradaki kurallar nedir az biraz açıklayabilirmisin.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet geri salindi. 1 metre üzeri yayinlarin tüketilmesi barindirdiklari metal açisindan pek saglikli degildir. anaç balik bunlar. bunlari salmak daha uygun olur. kural su: senelik avlanma izin belgesi alacaksiniz 85eurodur. yayinda alikoymada alt limit 80cm, tuna 50cm, sudak 40cm, sazanda alt limit olmamakla birlikte 60cmden büyük anaç sazanlarin alikonulmasinin yüksek bir para cezasi var. daha uzunca bir liste mevcut, spinning tarzi avcilikta gün dogumundan yarim saat evvel ava baslayip ,gün batimindan yarim saat sonra ava son verme mecburiyeti gibi. yemli sazan yayin avlarinda en fazla 4takim kullanma hakki mesela vb...