Daiwa Emblem Pro bulamıyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında janberk tarafından paylaşıldı.

1. Since1453

Since1453 NoYaN

sukurler olsun ıyıyız abı baktım serdar abıde burda sızlerde burdasınız sızlerın bılgı bırıkımlerınden serdar abınınde ozellıkle daiwa tecrube ve bılgısınden bıraz faydalanım dedım ogrenmenın yası yok :D

2. Since1453

Since1453 NoYaN

emblem proların benı en cok cezbeden yanı benım av stılıme gore kendı sahsı dusuncem bır turda 100cm ve ustu sararsa daha elverıslı balıgı daha cabuk karaya cekmek ıcın 120 cm falan sarıyor herhalde emblem prolar deneme sansımız oldu bıraz eskı bır emblemı cok seri karaya getırıyor guclude bır makıne ben bıomaster makınemı kullanıyorum onunda sarımı guzel 89 fln sanırsam bır turda guclu makınlerı sevıorum draglıları :D

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bilgi birikiminizin yansıması, zaten profilinizin altında ayna gibi parlıyor.:D :D

Öğrenecek değil, öğretecek çok şeylerinizin olduğunu hissediyorum buradan.

İyi dileklerimle.

4. janberk

janberk serdar

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Surf, Lineaffe Surf mill, Shakespeare Cypry Carp
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Ryobi ECUSIMA, Proskyer Nose
    En İyi Avı:
    8 Kg Baba Torik Mısır Libya açıkları, 25 Kg çekiçbaş Köpekbalığı Endonezya
    Merhaba
    Dün sabah Albastar istoç şubesine telefon ettim Emblem Pro'yu sordum ellerinde şu an bulunduğunu ve fiyatının 580TL olduğunu söylediler. Teşekkürü zor ettim.
    Mayıs ayında arkadaşım amerikaya gidecek en iyisi sabredip ona getirtmek. Hiç boşuna aramıyayım.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tutan tutturduğuna hesabı.:D :D

http://translate.google.com.tr/tran...Ik3CUPr9I4qI4gTmwoGIDQ&sqi=2&ved=0CIYBEO4BMA4

Buda, gözardı edilmemesi gereken önemli unsurlardan bir tanesi.:confused: :confused:

6. Since1453

Since1453 NoYaN

sagoalsın tevfık abı teskkurler 580 tl fena bır rakam degıl acaba urunun uretım yerı neresı seıko ıbaresı var mı ben bır ara gıdınce makıneyıde ınceleyım :d

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tavsiye alınır,benim serdardan tavsiye alıp,gidip daiwa emblem pro aldığım gibi,bu başka bir şey,tavsiye alınıp onuda başkasına tavsiye etmek başka bir şey Haluk bey...

8. furunotr

furunotr Haluk

Tamam tavsiye alınır; ancak çok iyi irdeliyor, takip ediyor ve güvendiğiniz birilerinin tecrübelerini alabiliyor iseniz o şekilde de tavsiye edilebilir; ancak ben kendimin dahi kullandığı bir ürünü kesin olarak şunu al diye tavsiye etmem zaten; doğru da değil aslında... Özelliklerini belirtir; sonuçta alıcının gidip incelemesini, mümkünse kullanmasını sonrasında tercih yapmasını tavsiye edebilirim ancak... Özellik belirtip seçenek olarak belirtmekte eğer bu şekilde tavsiye var ise şahsımca bir sakınca görmüyorum doğrusu...

Emblem Pro'yu bugün Kısık'ta ben de gördüm; şöyle bir elime alıp inceledim; Taiwan veya Tayland üretimi idi sanıyorum; çok dikkatli bakmadım; ancak Seiko ibaresi göremedim; yine de bir yerlerinde; kutusunda v.s. yazabilir veya yazmayabilir... Fena bir makina değil; ancak benim kullanımıma gelmez... Yaklaşık 600 lira civarı bir fiyatı var; ve benim almamam için bir sebep daha; Shimano'ları Japonya'dan daha ucuza buradan alabilir iken; Daiwa'nın bu fiyat politikasını anlayamıyorum; nerede ise 2 misli bir fiyatı bulunuyor...

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Haluk bey,ben emblem proyu aldım,tayland yapımı,mkinanın kartonunun altında"Distributed by Daiwa Seiko,Inc.higashikurume Tokyo,Japan"yazıyor..

İlk izlenimlerimin iyi olduğunu belirtmek isterim,daha balıkta kulanmadım ama üzerine misina sardım,gayet süzgün bir sarışı var,benim en çok korkutan(misina sarım)yanı gayet iyi not aldı benden,iki hafta sonra tatile gireceğiz,en geç o zaman balığa gidip deneyeceğim,bakalım serdarın dediği tibi kulanımı rahatmı,ama ilk izlenimlerim gayet olumlu...

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Misina sarimi iyi....

Makina kötü çıkarsa,doğru vitrine:D :D :D

11. furunotr

furunotr Haluk

Kullanmadığım halde elime alıp incelediğimde gayet kaliteli malzeme ve işçilik barındırdığını düşündüğüm bu makinanın iyi bir makina olduğunu tahmin ediyorum; ancak Boğaz'daki at-çek ile avlanma sistemine uygun değil bence; en azından bu iş için bana uygun değil; farklı alanlarda gayet efektif kullanımı olabilir...

Bol, bereketli trofelerde kullanmadız dileğiyle...

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Teşekkür ederim Haluk bey,hoşuma giderse ikinci makinasınıda alırım bu modelin..Benim için boğaz önemli değil,sazan ve turna avında iyi çalışsın yeter...

13. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Bu konu başlığını açıldığı günden beri sürekli takip ediyorum. Çünkü o günlerde sadece bir kere kullandığım hatta 40 saniye kadar kullandığım Daiwa Emblem Pro'yu sipariş vermiş bulundum. Daha makine elime geçmediği için yorum yapmayayım diye bekledim.
    Neyse makinem elime geçti ve geçen hafta Perşembe sabahı ilk kez kullandım. O gün sorsanız "harika" derdim. Sonra Cumartesi günü sabah 6:30'dan 12:00'a kadar aralıksız at-çek yaptım. Hem de boğazın akıntısı malum güzide yerlerden birinde 170 gr kurşun ile... Şu anki yorumum ise "olağan üstü", tabi bence! Bundan önceki makinem profilimde yazdığı gibi Shimano PowerAero Gt 6000 idi, bana uzunca bir süre dayandığı için kendisine minnettarım. Çok değil daha bir hafta önce boğazın akıntısı makul bir yerinde at-çek yaparken kendisi ile her 5 atıştan sonra mola vermek zorunda kalıyorduk. Eve geldiğimde ise ayyakkabılarımı zor çıkartıyordum belimdeki ve kolumdaki ağrılar yüzünden.
    Cumartesi günü ise yaklaşık 6 saat at-çek yapmama rağmen bende tık yoktu ve yanımdaki dostlara "daha devam etmiyor muyuz?" diyordum.
    Ömrü ne kadardır o konuda birşey söyleyemem doğru olmaz şimdilik. Ama 6 saat boyunca yanımdaki arkadaşların 140 gr attığını duyunca farkı anladım. Ben enayiyim :) Şaka bir yana, o akıntıda hemen hemen her attığımda hem balığı çektim hem de 170 gr kurşunu ve makine yormadı. Nasıl söylerim tam bilemiyorum ama makinenin "yok mu daha ağırlık" der gibi bir hali vardı...
    Ben dostlarımın tavsiyesi ve 30-40 saniyelik deneme ile bu kararı aldım, sanırım hayatımda ilk kez bu kadar kısa sürede karar verdim ama pişman olmadım.
    Paylaşmak istedim. Saygılar.

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Burak :) güle güle kullan. Tabi anlatılan makina yeni seridir Emblem Pro 6000A. 150gr kurşun ile at çek insanın eli alışıyor belli bir yük var sonuçta ama balık bindiği an makinada ilginç bir şey oluyor ve makina daha da rahatlıyor, isterseniz makinayı çok seri bile sarsanız yükü hissetmiyorsunuz. Makina 4crbb + 1rb olarak geliyor fakat ebay'de modifiye kitleri mevcut, 8+1'e kadar yükseltebiliyorsunuz. Bu modifiyeden sonra uçar herhalde :) makina biraz eskidikten sonra bu modifiyeyi düşünüyorum, şimdilik süper zaten.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle bu güzel makinanız hayırlı olsun. Güzel ve zevkli avlarda kullanın.

Burada kıyaslamasını yaptığınız Power Aero 6000 GT nin tatlı su Sazan avcılığı için olduğunu biliyor olmalısınız. Piyasa fiyatı ise, o segmentte 150-170 Tl seviyeleridir.

http://translate.google.com.tr/tran...=u_3EUIrvBs-Q4gTCjIGYBg&sqi=2&ved=0CE8Q7gEwBQ

http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=M_vEUNLXKIfh4QT4noCoBA&ved=0CGEQ7gEwBg

Dolayısıyla bu makinayı kullanım alanınızın uyumsuzluğu ile kıyaslamanızın yerinde olmadığı görüşündeyim.

16. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Temenniniz için çok teşekkür ederim. İnşallah.
    Ben Shimano'yu aldığım zaman kendisi şu anki EmblemPro'dan daha pahalı idi ve o zamanlar sazan avı vs gibi bir segmente konumlandırılmamıştı (yada ben rastgelmedim). 3 bilyeli bir makine olması belki kıyaslamayı geçersiz kılabilir.
    Lakin sözlerim Shimano'yu kötülemek içen değildir. Konu başlığında olduğu gibi EmblemPro almak isteyen bir arkadaşıma fikirlerimi beyan etmektir. Görüşünüze sonsuz saygılarımla.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Haluk abi, umarım anlamışsındır neden bahsettiğimizi:

Dişli çapı, bilya sayısı, ARC, ZRC, CRB vs. vs. zımbırtıları hepsi bir hikaye. Kağıtta kalan şeyler. İşte Daiwa bu, böyle bir şey. Kağıtla anlaşılmıyor bu, akşam döndüğünde belin başının ağrımaması ile belli ediyor fark.

Bunu söylüyoruz, ama nedense bir türlü anlamak istemiyor arkadaşlar.

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk

Tevfik abi, ona bakarsan ultegra'larda carp olarak geçiyor Avrupa'da.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tevvfik abi, o makinelerden aldırıp milletin parasını telef ettireceksin.

Sen bir daiwa alda, rahata er artık. Bak, açık ve net söylüyorum. Shimano gelip tavuğuma kışt demedi. Daiwa gelip bana bir dandik sahte de hibe etmedi. Sadece Sezar'ın hakkı Sezar'a diyoruz, hepsi bu. Her ikisinide, parasını verip aldık, tepe tepe kullandık, denedik ve gördük: I-ıııh.. Shimano hiç bir zaman bir Daiwa olamıyor.

Yoksa ne derdimiz olsun iki japondan biriyle?

Ha, Emblem Pro'larda zaten sazan makinesi klasmanında satılıyor hala avrupa'da, ona bakarsan..

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    1 - Serdar kardeşim, bu güne kadar ne bir Navi, ne bir Titanos önerim olmamıştır. Olamazda zaten. Çünkü bu makinalara önce ben ısınamadım, sevemedim.:confused: :confused: Sevip ısınıp o elektriği alamadığım bir makinayı.................

2 - Benim Daiwaya karşı bir antipatim yok ki zaten.:confused: :confused:

Av sahama uygun, ihtiyaç hissettiğim bir makina olursa, neden olmasın. Ama, bu günkü avlanma standart ve şartlarımda kullandığım makinalar, bana yetiyor ve yeterken de bu makinaları kullanmaktan zevk alıyorum.:D :D

3 - Shimanonun, bir Daiwa olmak için çabası olmaz ama, bir Daiwa, Shimano olabilmek için çoook mücadele etmesi gerekecektir; Tr. içerisinde. ( EU için bilemem )

Gerçek ithaalat, gerçek ithalatçı, gerçek fiyat politikası, Y.Parça, servis V.S. gibi. Bence bu unsurlar her ne ürün olursa olsun, pazarlama stratejisinin en önemli unsurlarıdır. Bunlar oluşmadığı sürece, iki ayaklı merdivenin,en önemli bir ayağı sürekli eksik olacaktır görüşündeyim.:confused: :confused:

Selam ve sevgilerimle.