Daiwa Emblem Pro bulamıyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında janberk tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Emblem'i o ağırlıklarda denersen, mesela gidip jigging yaparsan, zulm olur kendine. Dahası, dağılır mı, bilmiyorum ama o işin aleti değil. Teknik olarak makinenin, sarılı misinanın çekerinden fazla bir yük çekmez ihtimali yok. Benim tecrübelerim, 4-5 kg kalama yükü en fazla (ki misian ancak bu kadar çekecek, ince bir ip) baya büyük balıkları, zor balıkları rahatöça, zorlanmadan ve tıslamadan çektiği.

Ama öyle büyük balıklar çekeceksem sürekli, sandıktan Saltiga'yı çıkarırım şahsen. Şu an çektiklerimiz en fazla 10-15 kg gelen şeyler genelde.

Üst segmentte, Shimano'nun rekabeti yok derken, o segmente çok fazla yüklenmiyor bu adamlar. Belki akıllıca da yapıyorlar, ticari olarak. Orada mesela ben gibi, Daiwa'da başka kuş tanımam diyen, çok bilmiş tiplerle uğraşmak var zira. Daiwa (yada Penn mesela) zaten yapılabileceği yapmış, aynısını yapsa, yarı parayı yazsa gene ikna edemez kolayca o tipleri. Onların kalitesinin üstüne çıkmak güç. Çıksanda, "şimanov dimi, o bisiklet yapsın, neyine onun" diyecek tipler çok.

2. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Aslında çok farklı şeylerden konuşuyoruz belki o sebeple ortak yol bulamadık serdar abi ben genelde tatlı sudan bahsediyorum:)sen de jigging ya da tekne avcılığından üst segment sadece bundan oluşmuyor..

Şimdi benim alanımda 2 markanın üst segmentlerine bakarsak

Shimano - Aero Technium 12000 XTB

http://www.youtube.com/watch?v=XSEYlDdlLyc

Daiwa tournament basiar

http://www.youtube.com/watch?v=OdFLoiZDs4o

Fiyatları aşağı yukarı aynı aralıkta 500-600 euro civarı..

Bu iki makina'da prestij makinasıdır. İmkanın varsa al ister vitrine koy seyret ister git balık avla:) o kadar güzel makinalar.

Shimano iyi ki makine yapıyor ve de iyi yapıyor ki ortalık daiwa ya kalmıyor tatlı suda. Yoksa halimiz harap olurdu fiyatları düşünemiyorum bile bu iki firmadan birsinin olmadığı durumda.

Hani sen daiwa seversin ey*****h ama ikiside kötü makina yapmıyor.Yılların firmaları ikisi de zaten mümkün değil sadece türkiye şartlarında birisinde sorun çıktığında karşında muhattabın var, diğerinde yok.

Tamamen alıcıya kalmış birşey hangisini tercih edeceği ikisinden de AYNI PERFORMANSI ALIR.

Aralarında kalite farkı söz konu dahi olmaz bu seviye de.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    bu noktada, bir daiwa al, Tatlı suda dene, kullan, ondan sonra bir yaz derim.

Daiwa'nın bu hususlardaki kabiliyeti, katalog değerleriyle anlatılamıyor. Alıp kullanmak ve yaşamak gerekiyor.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    E yani tv'ye program çekmeyeceksen bu kadar üst seviye çikmaya gerek yok. Sazanci dedigin adam 4 takim koyar rod-pod'a, 4x500euro kafadan. E kamis da simdi dandigi olmaz, iyi bir sazan kamisi söyle kevlar sarimli vs.. 300-400eurox4, e tabi bunlara 2bin metre kalite misina-örgü, rod da bi 400-500euroluk ister... Servet resmen.

5. furunotr

furunotr Haluk

Üst segmentte pekala Shimano'nun ürünleri var ve zaten rekabette her daim; aman!!! Serdar Köylü benim makinamı alır mı? Almaz mı?? Diye bir kaygısı da yok; zaten Serdar Köylü'yü tanımaz da bu amcalar; alan alıyor zaten... Bir de herdaim belirtiyorlar; yurdumuzda Shimano için iyi kötü muhatap olunacak bir yerler var; ancak diğeri için böyle bir durum sözkonusu değil...

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :D:D:D Haluk abi gözü açik gidecek mister shimanovun

yokmu özel makine yapan bir makam. Kamisda istedigin kalite boy özel imalat yapiyorlar kostüm diker gibi.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

İyide, big game olayında bir ağırlığı olan bir sürü Serdar Köylü var ortada.

Sorun şu, Skoylu, 30 yıllık makinesinin, dişlisi nasıl bir şey hatırlamaz. Zira hiç yağlamamıştır bile. Ama koca orkinosu çeker o makine o haliyle. Bu skoylu olur, B. Meldow olur, L.Popovitch olur, olur da olur.

Şimdi bu adamı, yıllardır yüzünü kara çıkarmamış Daiwa'yı bırakmaya ikna etmek, kolay mı olur?

sorun şu: Daiwa bu. Daha ötesi var mı?

Buna, Daiwa kullanmış ve makinede güce ihtiyaç hissettiği anda onu yanında bulmuş olan kimseyi ikna etmek zor. Daiwa varken, niye gidip şimanov alalım ki?

8. MehmetKordan

Emin ol abi şu an elimde ki shimanoların içini daha açmadım açmayı da düşünmüyorum..Dişli konusunda daiwa ,shimano'nun eline su dökemez(Ben iddalı konuşmam ama ortada dişli mevzu olunca) ama bu demek değil ki shimano daha iyi veya daiwa kötü...

Bu makinalar daha önce yazdığım gibi turnuvaya katılırsın orda kullanırsın ya da yaban tv 'ye çekim yaparsın orda kullanırsın..

En olmadı emekli olursun emekli ikramiyenle kendini ödüllendirmek istersin o zaman alırsın yoksa daiwa tournament ya da aero'nun yaptığı herşeyi elimde ki makinalar zaten yapıyor...

Bu iş bu noktalarda(fiyat ve işlevsellik olarak) prestij işine girer.

daiwa'nın ve shimano'nun 150-250 euro arasında ki tüm makineleri her türlü insanların işini rahatlıkla görür.

Kısacası siz serdar abiye bakmayın o koyu CANON severler gibi:D DAİWA sever :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Mehmet, emin ol o kadar basit değil.

Hiç 500 € birdaiwa ile balığa gittin, bir şeyler tuttun mu?

10. MehmetKordan

Tutmadım gitmedim de ama benim o eşkil bi makina ile gitmem için 2000 euro para harcamam lazım...Güzel bir para ben onun yerine 800 euro ya hallediyorum işimi.Zaten bu modern sazan abı malzemelerini toplarsan ufak bir araba parası yapıyor, bu aşamada o tarz bir makina seti alamam..Tuzlu su'dan anlamadığımı belirtmiştim ama benim misina masrafım bile belimi bükmeye yetiyor.

Ayrıca bana göre arada ki farkı yaratıcak bir ortam yok ha sazan balığı 100 kg. ulaşabilse belki farkı görürüm .(Dünya rekoru 42 kg.)Derim ki bu makinalar bu iş için yapılmış alınması önemlidir, prestij demem makinalar için.

Bir gün bu tarz makine(daiwa veya shimano) alıcam ama o gün geldiğinde alma sebebim tamamen koleksiyon amaçlı ve de prestij amaçlı olacaktır.

Hani alan kişilere neden aldın demem, iyi ki almışsın derim, bana göre her balık avcısının elinde ufak çapta bir makina koleksiyonu olmalı.(Bu sadece belirli marka ile sınırlı kalmamalı)Şimdi her makinayı detaylı inceleme, bir süre kullanma fırsatım ve imkanım olmadığı için herhangi bir markanın modelini kötüleyemem.

Anlatmak istediğim aslında benim daha farklı şeyler...Hani daiwa veya shimano değil.

İstiyorum ki millet acele etmesin malzeme alırken güzel şeyler alsınlar ama bu sadece daiwa da değil shimanoda da aynı fiyat segmentinde makinalar var.

Gerekirse 2 sene para biriktirsin o şekil alış-veriş yapsın .Çünkü bu ülke suları deniz veya iç sular kaliteli avcıları hak ediyorlar.

Forumun çoğu sigara içiyordur, sigara parasını 2 sene kenara koysa kendisine süper takım düzer. İlle çok yüksek gelirlere gerek yok kaliteli malzeme almak için.

Ondan diyorum insanlara 50 -100 liralık makinalar önermesinler diye.

Balık işi hobi işi yani bu iş için para harcamayı göze almışsındır amaç balık yemek ise boşuna para harcamaya zaten gerek yok malzeme fiyatına senelerce balık yersin.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Mehmet, bu öyle dediğin gibi olmuyor.

O makineyle tutarsan o 3 kg'luk balığı, işte o zaman anlıyorsun aradaki farkı.

Basitçe, şuradan Kadıköy'e, yürüyüp gidebilirim, 2 gün sonra orda olurum ama olurum. At arabasıyla gidebilirim. Gebze-harem gibi efsane olmuş acayip bir hatla gidebilirim. Kartla'dan metro ile de gidebilirim.

Ama BMW veya Mercedes ile de gidebilriim.

Klasik bakışta, at arabası ile gidende, Mercedes'le gidende, en nihayetinde gitmiş oluyor, ne anlamı var ki, mercedese o para vermenin?

Ama bunu, kadıköyde araçtan inince anlıyorsun, fark neymiş.

Emin ol aradaki fark, at arabası ile mercedes kadar büyük oluyor.

12. MehmetKordan

Serdar abi illa ki bir fark var ama o fark At arabası-Mercedes farkından ziyade,Mercedes-bugatti gibi bir fark var .Bu makinelerin daha üstü yok şu an bunların bir alt segmenti de;

Daiwa İnfinity ve de Shimano BBLC serileri...

Hani tv'lerde milyonlarca piksel koyuyorlar ya aslında ona gerek yok çünkü gözümüz arada ki farkı algılamıyor zaten, bir sınırı var,ama tv almaya gittiğinde en yüksel pikselli tv'ye yöneliyoruz(Bende bunu yapıyorum herkez gibi) .Çünkü orada amaç görüntü veya işlevsellikten çok eve koyduğundan gelen misafire bilmem kaç milyon piksel deme hakkını satın almış oluyorsun. Bu makinelerde de olay bana göre özelliklerinden çok avcıya kattığı prestij ve de güven duygusu.

13. furunotr

furunotr Haluk

İyi de big game olayında çıkrık kullanılıyor genelde benim bildiğim ve Shimano'nun az biraz iddiası olsa da Daiwa'nın bu kulvarda pek iddiası yok gibi; en azından benim gördüğüm belgesel ve av kanallarında durum bu şekilde... Ayrıca Serdar Köylü'nün zevklerine taraf olan kadar bitaraf olan vatandaş da mevcuttur zannediyorum; big game'de Saltiga'ları sözkonusu yapıyor iseniz karşısında Stella'lar zaten mevcut; sonuç olarak her iki firmanın tüm üretim alanlarında birbiri ile kıyaslanabilecek birsürü modeli mevcut...

14. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Arkadaşlar bu makinayı geçen sene istoçtan almış fakat bu sene hiç boğaza gitmek nasip olmadığından deneme fırsatım olmadı fakat verileri oldukça mükemmel kısmetse deniyeceğim en kısa zamanda gerek fiyat gerekse verileri mükemmel inşallah beni yanıltmaz;)SPRO INCOGNITO 965 7+1 BB Surf Olta Makinesi

Spro'nun kırmızı renkli, İncognito 965 surf olta makinesi, 4,8 devir ile tam bir kızgın boğa!

Grafit gövde ve rotor
    Geniş aluminyum surf makara
    555gr ağırlık
    Korozyona dayanıklı
    Wormshaft salınım sistemi
    Güçlü mainshaft
    Twistfree sarma teli
    CNC kesim alüminyum çevirme kolu
    Alüminyum döküm geniş makara
    İnce ayarlanabilir önden kalama sistemi
    Özel koruma, dragwashers için kapak
    Tüm önemli parçalar üzerinde tuzlu suya karşı koruyucu kaplama

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Hay klavyene sağlık,bunu bir anlayabilsek çoğu şeyi aşmış olacağız,sizinde dediğiniz gibi balık işi hobi işidir,balıkcılık sadece balık tutmakla olmaz:) ...

16. emrepasa

emrepasa emre

abi biraz medeni ol yahu.gördüğüm en yobaz adamsın.az iç diyoruz dinlemiyosun,ne aldığını söyle diyoruz dinlemiyorsun.sonuçta böyle tablalor çıkıyor ortaya.insanlara karşı biraz saygıılı olsan olmaz mı.çok yobaz hareketler bunlar.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Emre kardeşim bizde bir atasözü vardır;:confused: :confused:

'' İnsanlar Kıyafetleriyle Karşılanır, Düşünceleriyle, Kişilikleriyle Uğurlanırlar.''

Nitekim, Zat-ı muhteremleri, '' Eder Değeriyle '' uğurlanmıştır.

Takma kafana.

18. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi şimdi baktım bu makina için..şu karşılaştırmayı gördüm..ayrıca tutulan modelleinden bir tanesi imiş..

çeşitli makinalar ile..aynı düzenekde uzak atımlarını karşılaştırmışlar..aralarında başka spro makinada var..

5 er atışın ortalamasını not almışlar..en iyi uzağa atan bu makina olmuş aralarında..
    sayfanın altında video var 22dk lık..

http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2718

çizelge:
    http://translate.googleusercontent....id=808&usg=ALkJrhhMYIx6DATvjYVVfUlZafHM7beVAQ

19. MehmetKordan

Abi boşuna kalp kırmaya gerek yok .

Serdar abi eline ilk daiwa makine aldığında ben dünya'da bile yoktum.İlla onun da kendi yaşadığı tecrübeler vardır.

Serdar abi koyu daiwacı kalite'nin sadece daiwa'da olduğuna inanan birisi...Çokta takılmamak lazım böyle şeylere.Ben veya başkası şu makina ne kadar iyi derse desin o muadilini daiwa da arayacaktır. Neden şu ana kadar yüzünü kara çıkarmamıştır.

Aynı şey benim için shimanodur. Bende bir mitchell ya da okuma yerine shimano yu tercih ederim. O da daiwa öneriyor daiwa terih ediyor.

Fazla da can sıkmaya gerek yok bunlar , bazen hepimizi kendimizi bir markayla özdeşleştiririz zaten markaların bize yapmak istedikleri de bu:)

20. MehmetKordan

Kadir abi makineler yalnız 2 parça kamışlarla denenmiş, yani arkadaşın kullanacağı surf tipi iç içe girmeli kamışlarla bu mesafelere ulaşamaz.

O tarz bir kamış kullanacaksanız 20-30 metre fark eder yani 120 atıyorsa 90 atarsınız..

Çünkü sizin atış sırasında kamışa göndereceğiniz güç 2 parçada tek bir nokta da emilime uğrarken, iç içe geçmeli modellere 5-6 noktada güç emilimi olacaktır.

Alırken bunu da göz önünde bulundurun.