Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. KPAXIAN

KPAXIAN Baran

Gultekin Bey cok tesekkurler, merakla bekliyoruz sizden gelecek deniz ve hava raporunu
    kolay gelsin
    Baran

2. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

inşallah güzel av olur sizin için.Sizin cts raporuna göre ben de bakarsın Pazar günü çıkar gelirim.Antepte hafta sonu geçirecek yer yok.Kapalı ortamları sevmiyorum.Sıkıntı basıyor.AVM lere koşuyor millet ben nefret ediyorum AVM lerden.Alış veriş yaparsam 10 dakika sürer yapmayacaksam ne işim var AVM de.İskenderuna da açmışlar Prime Mall.Millet üstüsteydi bayramın 3. günü gittim.Ye babam ye.Ham hum yiyo millet.Sabah giriyorlar akşam çıkıyorlar.Anlamıyorum.Gerçi millette haklı ne yapsınlar nereye gitsinler.Elin adamı 5.000 km den geliyor tatil için biz yılda bir defa gidersek bi tatile sevindirik oluyoruz.Neyse konuyu dağıttım heralde herkese iyi akşamlar .

Son düzenleme: 16 Aralık 2010
  3. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Tuncelide Karlı birgünden merhaba,

Ben şuan Dörtyolda olsaydım yapıcağım tek şey, Levreğin peşine düşmek olurdu, levrek zor havaların, dalgaların balığıdır, kıyıdan at çek yaparak bu balığı elde edebiliriz ancak bu havalarda sahte atmak zor olacağından, iskenderunda alinin balıkları diyorlar (cam rapala) 30-40 gr ağırlığında yada 13 cm 30 gr ağırlığındaki muhtelif sahteleri kualanarak yada sihirli kaşık modelleri var 30-40 gr, bu saydığım sahteleri kıyıya paralel atmak suretiyle spin işini gerçekleştrip güzel trofe levrek alabilirsiniz, 2.40 -2.70 kamış 10-40 atarında orta sert aksiyona sahip bir kamış, makina olarakda yüksek devirli spin makina işnizi görebilir, avlak yeride söyliyim levrek avında tek geçtiğim yer, öğmeyişte balıkçı teknelrinin önü,birde anteplilerin sitesinin barınağa bakan kısımında tatlı suyun denize döküldüğü yer, eğer uygun takım kulanılırsa trofe levrek yakalayabilirsiniz. Haydi rastgele.....

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

Aslında anteplilerin sitesinin orda güzel levrek olacağını tahmin edip kaz tüyü ile atçek yapmıştım yazın ama birşey vurmayınca yada kovalamaca olmaınca yanıldığımı düşünmüştüm. ama öğme işin orası sürpriz oldu genelde kaz tüyü ile öğme iş atakaş arası taşlık bölgeden alana rastladım ama onlarda trofe değil ispendek diyorlar ondan

5. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

İspendek 200-300gr olanlara diyorlar yada mayıs levreği de denir bizim orda bu dediğim yerlerde dediğim teknikleri uygularsanız kilo üstü levrek yakallamanız içten bile değil,15 tatilde dörtyolda olcam, dediğim yerler olmak üzre tüm sahil balıkçı barınağında at çek denemeleri yapcam,,

saygılarımla...

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

kısmet görüşmek üzere haberleşiriz o zaman bir hafta sonu beraber deneriz belkide

7. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Balıkları Besliyoruz daha
    Yakup Senin O zamanlarda ancak müsait olurum bende.

Seni :eek: << ahanda böyle bekliom ;)

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    arkadaşalr şu saat itibari ile ilk yağmur damlaları görünmeye başladı umarım sabaha diner yağmur:)

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    arkadaşlar sabah namazına kadar yağmur devam etti şimdi kesti ama hava bulutlu tekrar başlayacağa benziyor antepten o kadar yolu boşuna gelmeyin derim ben ama karar sizin

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hava açtı bulutlu ama güneşli yani parçalı bulutlu ama denizde 2-2 metre dalga var gelmeniz tavsiye edilmez

11. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Şimdi Hava Nasıl? ve Yarın nasıl olacak yarın kaçmayı düşünüyoruz...

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    walla hiç heveslenmeyin hava kapattı yine barınakta mustafa dayı yarın için açacağını söyledi ama benim hiç umudum yok. hele botla sakın derim. aklınıza bile getirmeyin derim kendi yorumum

13. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Gültekin Abi, Görüşmek üzre diyelim , şimdi at-çek için takım diziyorum biraz pahalıya mal oldu ama evladiyelik ....

Gültekin abi Devlet Metorloji Müdürlüğüne gerek yok sayendee alkışlar sanaa :)

Son düzenleme: 18 Aralık 2010
  14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Denk gelirse neden olmasın,kardeşimm...

saygılar..

15. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Yarın Bi Kaçarız İnsallah Kısmet olursa takılırız yoksa gezmiş oluruz.. Tekne ile açılamayız çünkü teknemiz yok. Kıyıdan atmayı düşünüyoruz...

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yakup kardeşim geldiğinde bir hafta sonu takılırız. yardım konusuna gelince nede olsa arkadaşlar uzaktan gelmeyi düşünüyorlar yakalayamazlarsa üzülürüm maddiyatını geçtim o kadar emek. dün itibari ile hava açtı dalgalar duruldu suyun bulanıklığıda gitti ama daha balık kıyılamadı 2 adet mırmırdan başka birşey yok oda küçük.

17. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Gültekin bey ben pazar günü İskenderun Sahildeydim.. Herkes Kefal peşinde iken ben inatla çipura aradım. Bir kaç ufak karagöz'den başka bir şey gelmedi. Akşam 5 gibi hava kararınca limanın kenarındaki kayalıklardan su üstü sahte ile at-çek yaptım ama saat 1 saate yakın birşey çıkmadı. Boynumuzu büküp geldik. İnşallah kısmet olursa birgün hep beraber balığa çıkalım...

Tabi isterseniz... ;)

18. efe446

efe446 hakan

En İyi Avı:
    1 tabak mercan :)
    Merhaba,
    Bende iskenderun sahilde takılıyorum bu aralar.Çipura için hangi yemi kullanabiliriz ve nasıl bi yöntemle avlanabiliriz?Biraz amatörümde detaylı anlatırsanız memnun olurum.Bide nerelerden malzeme temin edebilirim?

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bak olabilir. 0530 464 94 66 telefon numaram arkadaşlar. yakup sende not et istersen. iskenderun sahilde sübye bıyığı balıkçı barınağının orda balık halinden bulabilirsin birde erciyes balıkçılıkta boru kurdu var petek kafenin yanından atarsan çipura çıktığını duydum. ben payasta avlıyorum çipurayı. şu aralar. barınaktan alamaz oldum. birde ben çipurayı ya sabaha karşı yada gece alıyorum arkadaşlar gündüz hiç uğraşmıyorum gündüz avlayacaksam direk gümüşe atıyorum.

20. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    soğuk bir tunceli gecesinden herkesee merhaba

:cool:
    Gültekin bey, ben geldiğimde yemli avıyla uğraşmayı düşünmüyorum açıkçası ama hani sağlam bir duyum alırım ozman düşünebilirim bunun dışında daha öncede belirtmiştim, dörtyol sahil şeridi ve barınak olmak üzre at-çek üzerine yoğunlaşcam, balık alırsam şayet yada yukarıda dedğim gibi sağlam bir duyum alırım derimki hadi tasınızı tarağınızı toplayın gelin bir organizasyon yapalım derim :) sizleri yormam sizinde dediğiniz gibi bu işin zahmeti çok büyük sonucunu alamadıktan sonra ben üzülürüm,

tekne organizasyonu da ayarlıyabilirim yeterki balık olsun gittiğimizde güzel duyumlar alalım görüşmek üzre....

24-25 ocakta dörtyoldayım hazırlığınızı yapınn şimdidenn :)))

herşey yolunda gider umarımm :cool: