Baran bey hafta sonu hava tahmini şimdilik iyi,ama Dörtyolun hava durumunu meteroloji dahi sağlıklı kestiremiyor.Hatta Almanya'dan meteroloji uzmanları gelip inceleme yaptılar ve hava durumu sağlıklı tahmin edilemez raporu verdiler.Bir bakıy0rsunuz hava pırıl pırıl bir bakıyorsunuz yağmur yağıyor.Çünkü Dağ-Deniz ilişkisi çok içiçe.Yazın sıcak hava akşam saatlerinde sıcaklık azalınca yükselir.Bazen dağı aşamaz.Hop çiğ gibi yöre halkının zom zom dediği bir yağış olur.Karadenizdede vardır bu tip yağmurlar belli yerlerde, kırikindi yağmuru derler.Kışında işte bir ordan esiyor bi burdan hooopppp denizde bizim gibi ava gidenler avlanıyor.Fiber o yüzden dörtyolda çok tehlikeli.Bot daha iyi.Bottan düşsen yine çıkarsın botun üstüne ama fiber dönerse işin bitmiştir.Geçen yıl 4 kişi boğuldu.Benim balığa çıktığım arkadaşlar çok tecrübeli bu konularda.Bugün öğlen konuştum hava ii dediler.Ama hafta sonuna kadar ne olur bilinmez.Ben gözü karayımdır biraz.Gideceğim.Yağmur yağmasın çıkarım.Çok macera yaşadım botla,sizinde vardır mutlaka.Deniz beni çağırıyor.Bu hafta sonu giderim ben tabi bir mani çıkmazsa.Kendinize iyi bakın.Tanışmak dileğiyle.Yerim KaragözdeYurtiçikargo. Saygılarımla
Ben metalurji mühendisiyim. isdemir de çalışıyorum. bu haftaki yoğun çalışmadan dolayı hastada oldum zaten alahın izni ile devreye alma çalışmlarını tamamladık bundan sonra çalışmalarımız hafifler daha dolu dolu balık avına gidebiliriz
Dikkat ! Forum kulanıcılarına duyrulur, hafta sonu Dörtyol Belediyesinden anonslarla duyrulmuş, hafta sonu fırtına geliyor diye, Balığa çıkıcak arkadaşların dikkatine, denize çıkarken mutlaka hava tahmin raporları ve rüzgar şideti ayrıca rüzgar yönlerini dikkatle takip etmeleri önemle rica olunur.. Saygılarımla...
Mehmet kardeşim umarım bu hafta gelmemişsindir. hava çok kötü hep yağmur hep fırtına. bırak botu kıyıdan bile atılacak hava yok
Önümüzdeki Hafta sonu balık akını olacakmış gibi bir his var içimde hadi hayırlısı. Yakup kardeş sende maşallah Tunceli'desin bu kadar eğer Hatay'da olsan gerisini düşünemiyorum (((-:
Beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederim.Cuma gecesi Dörtyola gittim. Buyurduğunuz gibi hava bozuktu.Sabah çıkarız dedik.Olmadı.Akşam çıkarız dedik hava yine müsait değildi,pazar günüde kötü olunca hava.Gaziantep'e geri döndüm.En azından denizi gördüm.Sesini duydum.
Tanıyorum erenco var proje firması orda çalışıyor. bizim devereye alma çalışmalarında beraber çalıştık.3 nolu konverterde bitti bilmiyorum başka proje bizim bölümde kalmadı devam edip etmeyeceğini bilmiyorum ama. Düşünme konusuına gelince elbette deniz her çağırdığında gitmek pek doğru değil
pazar öğlenden sonra bende bir sahil yapayım dalga azalmışsa atarım dedim. atakaşın ordan girdim sahile barınağa kadar giderim umudu ile birde ne göreyim sahil kenarındaki yol dalgalar yüzünden bozulmuş yani atakaş öğme iş arası yol artık yok
Pazar günü denizi yoklamak istememin nedeni lüfer alabilirmiyimdi zira herhalde doğası gereği lüfer durgun denizi pek sevmiyor illa bir miktar hırçınlık olacak denizde. Kıyıdan çekmeside müthiş zevk ve adrenalin.eylül ayında yakaladığım lüferi paylaşmak istedim. Şu sıra aynı adrenaline ihtiyacım var ama kısmet bakalım belki gelir yine sezon bitmeden. gerçi avcı balık artık canlıya vuruyor ama kısmet bu belli olmaz http://img269.imageshack.us/img269/8484/26092010048.jpg
teşekkür ederim.Kuzenimin eşi.Bayramda daha yakından tanışma fırsatım oldu.Köye gitmiştim.Onlarda gelmişti.İyi mangal yapıyor.
konu dışı ama yazmadan duramadım dörtyoldaki herkese selam 1969/3 tertip olarak 488 ulş.tbr.2.bl.de 18 ay askerlik yaptım.galiba birlik şuan bulunduğu yerdende kaldırılmış???çok güzel bir ilçemiz ....
bilgi paylaşımı İnsanlara yardım etmeyi seviyorum, elimden gelen bişey varsa sonuna kadar yardım ederim Cihan, Ben şunu anlamış değilim ayrıca; güzel bir meradan balık tutuyosun kimseye söylemiyosun sır babana bile söylemiyosun o derece ,sen tutmuşun arkadaşında tutsun o da sevinsin, denizde balık kalmıcak sanki ayıp küçük seyler bunlar yakıştıramıyorum. İnsanların at gözlüklerini çıkarma zamanı geldi ve geçiyor balık avına gönül vermiş yeni başlayan arkadaşlarımızın elinden tutatalım onlara yol gösterelim , bilgilerimizi paylaşalım.. Ben ne biliyosam anlatmaya hazırım ve anlatıyorum, tekar tekrar söylüyorum elimden ne geliyosa yardıma hazırım yeterki sorun dile getirin.... Saygılarımla.. değerli forum kullanıcıları...
İlçemiz hiç değişmedi hep , nasıl bıraktıysanız aynı bundan şüpeniz olmasın ,bu sene bazı talihsiz gelişmeler yaşandı ama yöre halkının duyarlılığı sayesinde atlatıldı. Bizi parçalamayı hedefleyen,kendi bağımsız devletlerini kurmaya çalışan 3-5 çapulcuya gereken cevap herzaman miletimiz tarafından verilecektir.Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımla....
Arkadaslar merhaba henuz persembe ama dayanamadım Dortyol'la ilgili olarak hava tahmini ne durumdadır? Ben en son olark yine yagıslı gormustum, orda yasayan arkadaslardan en azından deniz-dalga ve yagıs durumunu alabilirsem cok sevinirim. Kolay gelsin Baran
Ben dayanamadım akşam çıktım önce barınağa gittim saat 7 gibi tek tık yok üstelik yem boru kurdu idi. dalga olmadığı için barınağı tercih ettim 45 dakikada boru kurduna hiçbir balık vurmuyorsa ciddi problem var dedim sonra öğme işe gittim çok dalga vardı orda attım bir gümüş bir mırmır ama ufak alldım eve döndüm. atakaş kenarında dalga biraz daha azdı ama oralardada o saatte kimse yoktu tırstım açıkçası. bir keresinde arkadaşlarla gittiğimizde tinerci gördük. sataşır gibi oldu allahtan uzamadı fazla. bu arada dörtyoldan atakaş kenarına sahilden araçla gelmek imkansız oldu öğmeiş atakaş arasındaki yolun bir kısmını dalgalar çökertmiş
arkadaşlar iskenderun payas arasında yarık kaya denilen çok kuvvetli bir rüzgar eser ve yağmur başlamadan dinmez şu saat itibari ile yarıkkaya başladı. metereoloji de hafata sonu yağış gösteriyor ve zaten yarıkkayada yağmurum habercisi yarından itibaren yağışlı olacağa benziyor malesef bu hafata sonu ama allahın işine kimse karışamaz kimse bilemez. bende lüfer zokamı yaptım ellerim kaşınıyor ama inşallah bir fırsat bulup suyla buluşturabilirim. esmesi önemli değil dalga boyu 1 metreyi geçmesin pusluda olsa çıkacağım. cumartesi sabah namazı ile. hava durumunu da sabaha karşı yayınlarım sizler için saat 8:30 itibari ile kıyı raporunuda bildiririm