Gultekin; Burnazda 5 santimlik baligi bile tava yapan yamyamlar oldugu icin hayvanlar boyle bir taktik gelistirmis,evrim gecirmis olabilirler.Belki de seni gorup "aha usta balikci kacin..!" diye kumun altinda almistir solugu :laughing: Saka bir tarafa burnazda bu yavrular gercekten katlediliyor..
Sınavlar bitti balık sezonunu açıyoruz. Tarih:16:07.2012 Yer : Dörttaş Yem:Tavuk Gültekin Abi ile gidecektik ama kısmet olmadı Alişan Abi yine gümüş oldu ama iyi oldu Artık irileşmişler.Vurmu olayı zaten yok.Lop diye bi çekiş o kadar İsmini bilmediğim bir balık çeşidi vardı oltalarımızı komaya soktu.Sinir krizi geçirdim resmen.İğneleri ,misinaları cırt cırt kesti attı.Sonunda birini yakalayabildim.O da ağzının ucuna takılmış iğne.Nedir bu balık? Aşağıda fotoda.
mert o balık akya yavrusu ama onun dişi yoktur oltayı kesemez. oltayı kesen garanti balon balığıdır. hakikaten bir iletişimsizlik mevzusu halbuki bu sefer uyanmayı başarmıştımbanghead
Mertcim tebrik ederim. Gerçekten ustasın. Yanında biraz av dersi almam şart. Krokodil misinayla kıyıya bir-iki metre mesafeden mi tuttun yine balıkları ? İğnen beyaz mı mat mı çapraz mı düz mü idi 11 numara mıydı, sırrı neydi kardeşim ben niye alamıyom bu gümüşü. Gümüşün yeri mi değil öğme iş. saat kaçta ayrıca. ben de mi dörttaşa geleyim gümüş için yani. hilalin önünden neden tutmadın da dörttaştan tuttun. insanlar yüzmüyor muydu sağında solunda ? üff ben sorarken yoruldum, sen cevap yazarken napacan bilmiyom
iskenderun erciyes balıkçılığa ben de uğradım, pek kafam sarmadı. bir iki şey sordum, sanki '' sen daha toysun, biz bu işlerin ustasıyız '' havası vardı ben de ısrar etmeyip ordan ayrıldım. benim bacanak geçen yıldan beri her avda daiwa'ya söver durur. ona da erciyes'te daiwa saltiga gümüş rengini ısrarla vermişler, sahte siftah yapamadan eskidi. hatta bizim 7 liralık sahtelerle levrek, ıskarmoz, grida yakaladığımız avlarda bacanak verdiği paraya söve saya fırlatıyordu sahteyi
öncelikle hoşgeldin. benim de 4 yılı elbistan'da, 3 yılı merkezde olmak üzere 7 yıllık bir maraş mazim var. biz bu haftalardan itibaren deniz müsaade ettiği sürece kıyı avını bırakıp denize açılmaya başlarız. botla avlandığımız için gittiğimiz en derin yer 12 - 13 m. çıkan balıklar da çipura, gümüş, ısparoz, kolyos, istavrit, tek tük mercan, lagos, ıskarmoz vs. 3'lü takımla avlanıyoruz, kıyıya yakın avlandığımızdan misinalarımız ince. ana beden 0,30, bacaklar 0,20 - 25'lik. dolayısıyla da kurşunlar 25 gr.mı geçmiyor. ancak derinlik, akıntı vs. durumlar değiştikçe takımları da değiştirmek gerekli. iğneleri uzun pala kullanıyoruz, o zaman balon balıkları daha zor kesiyor. bacakları da 20 cm kadar yapıyoruz. bazan kıyıdan atışlarda ben daha uzun yaparım. tabi kılavuzlu'da alabalık avlarken yaptığımız gibi 70 - 80 cm. değil, 30 - 40 cm kadar, ama o zaman vuruşları zor hissedersin. yem olarak genelde karides veya sardalya kullanılsa da bizim değişmezimiz kum midyesi.
bahsettiğin olayı daha önce de duymuştum. yakaladığı levrekleri kıyıda kazdığı çukurda kaybeden, sonra dikkatle bakınca birinin kumdan çıkmış kuyruk ucunu farkedip kumun içinden tekrar toplayan birinden dinlemiştim
Arkadaşlar merhaba; Etkinliklerinizi uzun zamandır takip ediyorum. Bende aranıza katılmak istedim. Balığa 7-8 aydır merak sardım. Bunun için şişme bot, motor, her türlü hazır takımları aldım. Aygaz dolum tesislerinin arkasından yazlıkta kiraladım, yeterki balık yakalıyayım diyerek. Her hafta sonu pazar sabahı beşte bot ile açılıyorum. Genellikle eşim ve kızlarım ile. Dolum tesislerinden 1-2 km. kadar açılıyorum kırmızı balıktan başka balık bulamıyoruz. Geçen pazar 1 tane çupra 1 tane mercan 1 tane gümüş ve bolca kırmızı balık. Daha çeşitli ve iri balıkları nereden alabiliriz yazarsanız sevinirim. Saygılarımla.
şunu söyleyebilirim ki malzeme malzemeyi satana sorularak alınmaz iskenderunda av malzemeleri satıpta balık türlerini bilmeyen hangi balık hangi yöntemle avlanır onu bilmeyen satıcılar var bilginize.
Teşekkür ederim Alişan Abi.Krokodil misina ile kıyıya 10-15 metre mesafede tuttum Abi.İğneler beyaz çapraz 10 numara.birazcık büyüttüm çünkü büyük gümüşler yutuyor.Sırrı şurda,minik gümüşler turruut turrut turruut yapıyor.İşte o vakit oltayı birazcık uzağa atcaksın.Sonrası şu şekilde oluyor önce minicik bir tırtıklama sonrası looop ve zımba.Bu kez neden hilalin önü ve atakaş olmadı sorusu ise önce atakaştan başladık tık yok.Hilalin önü tık yok.Dörttaş önüne geldik güzel vuruşlar alıncada kaldık.Yoksa barınağa doğru yol alıyorduk İnsanlar yüzmüyordu ama.Bitti bu kadar. Gültekin Abi,arayacaktım ama işe gitcektin vallahi cesaret edemedim.
kardeş biz de malzemeciye sorarak almıyoruz zaten. osmaniye'de alışveriş yaptığım yerin malzeme siparişini ben çektim geçenlerde. adam hangi sahte, hangi model, hangi renk iş yaparsa yaz dedi ben de kataloğu elime aldım, yazıp verdim, benim yanımda siparişi çekti ve malzemeleri getirtti. arada, strike pro, remixon vs. malzemeleri satan adam minibüsü ile geldiğinde satıcı beni arar, ben de adamın yanındaki sahtelerden iş yapabilecekleri söylerim, satın alır. bacanağın olayına gelince : kendisi bana 1995 yılında at çeki öğreten adamdır. kendisini 1992'den beri tanırım ve işi gücü atçektir. değil satıcıların bildikleri, usta balıkçıyım diyenlerin bile bazılarının bilmediği atçek yöntemleri ve püf noktaları bilir. ama o gün oraya, yanında misafir olduğu teyzesinin oğluyla gitmiş. sahteyi de almak istememiş, ama teyzesinin oğlu satıcının anlattıklarından etkilenip ısrar etmiş ve '' ben alıp sana hediye edeyim '' deyince bizimki de parayı ona ödetmemek için almış.
yanlış anlamayın bir şey bilmiyorsunuz demedim ama bu malzeme satışı yapan herkes balıktan anlıyor diye birşey yoktur onu demek isterim saygılar.
şerif abi. benim naçizane tavsiyem büyük balık için o kadar uzağa gitme. bu aylarda çupra gece yapar. kıyıdan en fazla 300 metre ilerde ara ilk olarak çapa atma botu taramaya bırak yani rüzgar yada akıntıya bırak. balığı bulunca demirle. + bütçe sağlam galiba levrek için kıyıdan en fazla 50 metre ilerde sırtı (sürütme yapabilirsin) o mesafede levrek lüfer akya herşey vurabilir. hayırlı uğurlu olsun
gültekin. iyi şanslar. senin de bildiğin üzre teke, en güzel yemdir. hatta biri diyordu sen miydin, canlı karides daha daha etkiliymiş
önümüzdeki günlerde bi denk getirip botak mı ne dersin ? Senin o balık noktalarını bi de tepeden deneyelim süloyla sülo = sülünez demek oluyo bu arada
ben de aynı şeyi söyledim zaten, malzemeci malzemeyi bizlere soruyor, iş yapanları not alıyor, getirtirken de avcının isteğine göre getirtiyor. bizler de bunu bildiğimiz için her satıcının söylediğine itibar etmiyoruz, ama bazen mecbur kalıyoruz işte.