Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Pazartesi oğlanı sünnet ettirmemiz gerekti. Ertesi gün akşam olunca, sünnet sıkıntı ve hafakanından bi nebze kurtulacak meşgale ararken, aklıma her zamanki hobim olan balık avı gelmez mi. başka ne gelebilirdi ki :)

saat 17 itibariyle dörtyol barınağına giriş yaptım. saat 19 a kadar barınak içi yarım saat, barınak ucu fener 1 saat, yarım saat de dönüş yolu barınak dış kısma atçek yaptım. Malesef hiçbirşey atlamadı daiwa saltiga minnow 12 cm floating hirame chart ıma. yine nasipsiz, benzin sarfiyatından geçtim, moral bozukluğu ve hayalkırıklığıyla eve döndüm ve bu belki ömrümde 200. idi.

Son düzenleme: 2 Ağustos 2012
  2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ali dostum. bu olay böyle bak ben ne yazdım oraya hiç değiştirmiyorum ayrıca avcı 40 gün taban eti 1 gün av eti yermiş diye:) 40 av bekler bir zübeyr mi olur baraküdamı olur levrekmi olur kofanamı orasını bilemem alırsın gene :) malum eylül yaklaşıyor

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    şu eylülü bi de biz göreh bakgem. nası bişi. geçen sene eylülde ben denize uğramamış mıyım ki de, turnayı taa 4 kasımda 16 kasımda yakalamışım. geçmiş raporları bi tarayım. sanırım eylül de off idim

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kısmet olursa görürüz şu yapamadığımız şemsiyeli sarı kulak kefal fletolu yemli lüfer avınıda yaparız o zaman

5. buraktan

buraktan burak

Favori Makine:
    banax 3000
    En İyi Avı:
    lagos 2 kg
    merhabalar

6. buraktan

buraktan burak

Favori Makine:
    banax 3000
    En İyi Avı:
    lagos 2 kg
    Bende bu balık işine son zamanlarda kendimi iyice kaptırdım, yazdığınız av maceralarınızı uzun zamandır ilgiyle takip etmekteyim. belki 15 defa körfezin değişik noktalarından olta salladım, değişik metodlarla ve bu sitede yazılmış olan tecrübelerdende faydalanarak,maalesef daha evdeki 2 kişiyi birde ben tabii 3 kişilik balık bile tutamadım. hep besi çuprasına ve levreğe talim ettik.
    son zamanlarda da tam bir daha balığa gitmeme kararı aldığım sıra bir arkadaşın ısrarı ile tekne ile balığa çıktım. kafamdaki balık avı olayı bu tecrübe ile tamamen değişti. o avdan sonra bırakın evdekileri 4 er kişilik iki ayrı aileyi davet ettiğim halde yakaladığım balıklar hepimize yetti , toplam 5 sefer oldu tekne ile balığa çıkıyorum ama üç aşağı beş yukarı tüm avlar hep birbirine benziyordu.
    Siz üstadlardan ricam acaba tekne ile açıldığımız zaman farklı balıklar tutmak için önerebileceğiniz yöntem, teknik ve yem var mı?
    şimdiden çok tesekkur ederim
    bu arada biz bütün balıkları 3 iğneli hazır takımlarımız ve 100 grlık kurşunlarla karides kullanarak tuttuk, geceleride buna ek olarak çapari dedikleri 5 iğneli ,tüy bağlanmış takımlar kullandık ,ama ben sık sık takımımı dolaştırdığım için bu işi çok benimsemedim. tuttuğum balıklara gelince son avımı söylüyorum:3 adet çupra( 1 tanesi 250 gr civarında ,diğer ikisi 100 er gram gelmez )2 adet antensiz mercan( 150 şer gram civarında) bu ikisi kaptanın cervit diyede adlandırdığı balıklar; 8 adet değişik boylarda istavrit( ama bu balığı teknedeki herkes benden çok fazla tuttu, 18 tanede kaptanın prenses dediği çabuk ölen mercanımsı balıklardan tuttum.
    fotoğraf çekmedim ama bi dahaki sefere mutlaka fotoları çekecem ve sizinle paylaşacam
    umarım anlattıklarımdan yola çıkarak farklı ve daha büyük balıklar tutmam konusunda yardımcı olursunuz
    saygılar

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    aklımda dostum. taşlar ısınmaz eylülde yakmaz bitarafızı

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    meraba, lagoscu

9. buraktan

buraktan burak

Favori Makine:
    banax 3000
    En İyi Avı:
    lagos 2 kg
    sizede merhaba

10. buraktan

buraktan burak

Favori Makine:
    banax 3000
    En İyi Avı:
    lagos 2 kg
    merhaba Alişan

11. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    yine memlekete gidersen aklında olsun. sudağın av zamanı zaten akşam ezanıyla başlıyor. iftardan sonra göle gidip bir iki saat avlanabilirsin. 8cm.yi geçmeyen beyaz, simli fıstık yeşili, sarı, mor ve siyah simli silikon kurtlarla avlanabilir. konya'da avlanan arkadaşlarım geceleri özellikle siyah simli, mor ve siyah kafalı kırmızılarla güzel av verdiğini söylediler. silikonu attığında batmasını bekle, sonra dibe yakın olarak ağır ağır sar, hatta arada bir dur, dipte küçük zıplamalar yaparak çek.

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    gidiyoruz memleketede tam öğlen sıcağına denk geliyor. hertaraf tırıvırı ve serpmecilerle dolu. tam burası av verir diyorum cofff bir ses bakıyorum serpme suda balıkmı kalır av saatlerinde avlakta olamıyorum kaçamak kaçamak ava gidince:)

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum tekne için farklı bir alternatif yok malesef. sen önce değişik tür yakalamakmı istiyorsun hane halkını doyurmakmı. 2 si bir arada çok zor :)

14. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

PİYANGODAN İZİN ÇIKTI :)
    Bekle beni dörtyol bayramda 10 gün oradayım ...
    Gültekin abi, bilge abi :)) levrek çıkıyomu levrek???
    birde dörtyolda boru kurdu yokmu?

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    levrek dörtyolda ben geçen senede alamamıştım :) sen yakalamıştın bulursun gene saim abiyi :)

memleketinden geliyorsun sülinezin boru kurdunun dörtyolda boru kurdu arıyorsun. sana taktik. 5 litrelik bir su bidonuna yarıya kadar deniz kumu doldur üzerine de kurtları ekle (3 paket misal) sonra doldur deniz suyunu 10 gün seni idare eder. aynı şekilde sülinezleride yapabilirsin. garanti olurmu dersen bilmem ama denemekte fayda var. sonuçta bu mahlukat denizde yaşıyor:)

sülinezleri derin dondurucuyada atabilirsin burda 10 tanesine 5 tl varip gazlanacağına ordan 10 tanesini 1 tl ye al dondur gitsin

16. umutemin

gültekin abi doru diyorsun ama ben batmandan geliyorum manisadan değil :)

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    mesajı yazdıktan sonra jeton düştü umut. apacak birşey yok o zaman. iskenderun harici borukurdu/sülinez malesef

18. umutemin

ya dörtyol da da karides ile hiç bişey gelmiyo okadar avlanan var neden boru kurdu getirmezler ki :( neyse artık bir çaresine bakacağız...

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    eylül ayı bereketli aydır sardalya ile güzel çupra yapar sıkma canını. şimdi bile gitsen geceleri denk gelirde eylülde tavan yapar. yada bilge gibi yengeçle avlayabilirsen her balık vurur

20. umutemin

gültekin abi dörtyolda yengeç satılıyor mu? Yoksa bilge abi kendi mi yakalıyor?
    birde Palet yemi bilirmisin oada palet yem ile avlanan var mı?