Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bilge kendisi yakalıyor. palet yemi çiftlikten balık kaçarsa kullanıyor millet. yoksa pek verim yapmıyor diye duymuştum.

mesele yem meselesi değil yeğen mesele merada balık varmı?

bak adam teknelerin arasından karidesle levrek aldım yazmış. baraküda33 müydü o arkadaş. daha başka söze gerek varmı bilmem ama bu bahsettiğğimiz detaylar olurda meradaki balık isteksiz olursa diye yoksa zaten ne atarsan at

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    selamlar kardeş, demek gene deniz heyecanı başladı :) yengeçleri kendin yakalayacaksın, usulünü öğrenene kadar birkaç ısırık alırsın, ama sonrasında çok rahat yakalarsın. pellet yemleri biz eskiden gökkuşağı avında kullanırdık. iyice ezip toz hale getirdikten sonra hiçbir şey katmadan sadece yumurta sarısıyla yoğurur hamur yapardık. o zamanlardan elimde kalma az miktar yemi bundan 2 ay kadar önce aynı sistemle hamur yapıp barınakta denedim, bir iki küçük vuruş haricinde hareket olmadı. yanlış hatırlamıyorsam o hamurdan kalanı da atmadım, ilerde tekrar denemek üzere derin dondurucuda yengeç ve karideslerin yanında duruyor olabilir :) ama iğrenç bir kokusu olduğunu, yağlı olduğu için kokusunun eline sinip uzun süre çıkmadığını söyleyeyim.

ama sana tavsiyem sardalya, levrek ve çipura dahil her balığı avlayabilecek, diğer yemlere kıyasla daha temiz, ucuz ve kolay bulunur bir yem ;)

3. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Bilge abi biz palet yemi olduğu gibi hamur filan uğraşmadan 6 numara iğnenin tam ortasına oturtuyoruz bu işlemi yapmadan 1-2 saat önce ıslatıyoruz ki biraz şişiyo ve kokusunu iyice salıyo bu şekilde şamandıralı göl kamışı ile adamın biri gözümün önünde 10 kadar levrek tuttuğunu kendi gözümle gördüm... acaba oradada olurmu ki aynı sistem...
    Gerçi denemekten ne çıkar ki ben aldım milastan gelirken getirip onuda denerim sardalyayıda karidesi de...
    yengeçlede avlandım ama bizim orda yengeçi satın alıyoruz kendimiz toplamıyoruz... Yengeci elimi ısırtmadan tutmasını biliyorum ama yengecin hızına yetişemiyorum :)

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bence denemek lazım. her yem her zaman iş yapmaz, o yüzden ben pelleti denedim, sonuç alamadım ama vazgeçmedim. tekrar denemek üzere erteledim. hamur yaptığımız zaman hem iğneye takmak daha kolay oluyor, hem de istediğimiz büyüklükte parça koparabiliyoruz.

yengeci de gündüz yakalamak zordur ama gece, gözüne feneri tutunca pek hızlı hareket etmez. elini iyice açıp avucunun ortasıyla taşa bastırıveriyorsun, sonra diğer elinle kıskaçları koparıyorsun gerisi kolay ;)

5. mişel uyar

mişel uyar Mişel Uyar

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420
    Favori Makine:
    ryobi appover
    En İyi Avı:
    orkinos 5 kilo üstü
    iskenderun açıkları cerbit avı...

selamlar... Yaz tatilimde iskenderun da olacağımı daha önce bu başlıkta paylaşıp mera yardımı vs. istemiştim . edindiğim bilgilerle peteğin solundan 5-6 defa sabahları atçek yaptım ancak sadece 2 defa sahtemin peşine levrek düşürebildim. onlarda atlamadılar. 1 defa da el büyüklüğünde kaya aldım oda suya iade edildi. ben balık tutmak istiyordum en son dedim bari bir tekne kiralayıp arkadaşlarla açılalım. geçtiğimiz cumartesi günü emektar avcı olan babamın önderliğinde :) yaklaşık 35 kulaca açıldık. kaptanla beraber 5 kişiydik ama 1 arkadaş daha ilk balığını aldıktan sonra deniz tuttu.
    deniz bereketliydi aldıklarımızın çoğunluğu cerbitti. tabi arada kırmızılardanda geliyordu. ama avın en güzel yanı 1 akyanın arkadaşın oltasına yapışmasıydı çekmesi gerçekten zor bir balıkmış. yaklaşık 6 kilo balığımızı aldıktan sonra hava bozunca geri dönmek zorunda kaldık... bu ekiple yeni planlar yapıyoruz umarız aynı tatta olur...

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    paylaşım için teşekkürler gerçekten bereketli bir av olmuş. tekneyi kaça kiraladınız

7. mişel uyar

mişel uyar Mişel Uyar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ryobi appover
    En İyi Avı:
    orkinos 5 kilo üstü
    valla bir arkadaşın tavsiyesi ile balıkçı bulduk. biraz tuzluydu 150 lira aldı ama 6 silindirli 11 mt lik tekne ile 1,5 saat yol gittik iskenderun yumurtalık arasında biryer şöyle diyim iskenderun görünmüyordu.

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    çokta tuzlu değil dostum. millet 6-7 metrelik teknelere ödüyor o parayı. bak nekadarda bereketli geçmiş avınız.

buda benim raporum

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48991

9. mişel uyar

mişel uyar Mişel Uyar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ryobi appover
    En İyi Avı:
    orkinos 5 kilo üstü
    talihsiz gün...

bugün de niyetlendim balığa gidiyim diye dünden buldum bir adam sabah saat 6 da barınağa gel dedi. benim peder bey kendisinin tanımadığı adamlarla pek balığa çıkmamı istemiyor. bunu da tanımayınca cıkma felan dedi ama ben aldırmadım. neyse bisiklede koydum malzemeleri yola çıktım çat kovanın kolu kırıldı :mad: . malzemeler yerde. neyse dedim topladım malzemeyi koydum kovanın içine kovada eski usul bisikletin göbeğine. neyse gidiyorum tek elle kullanıdğım için birde malzeme var dengesiz çukura girdim düşmemek için hamle yapınca ayağım tekere takıldı bayağı çizildi :mad: . neyse ben inat ettim gidecem. zorla barınağa vardım aradım adamı nerdesin diye " abi ben gelmedim diğer arkadaşın çocuğu felan hasta olmuş" dedi. banghead ben artık çıldıracam bir iki bakındım belki açılan birilerine salça olurum diye :eek: oda olmadı. neyse dedim eve gideyim spini alırım takılırım biraz dedim. gittim yelkenin oralara. atçeke başladın ama ne fayda! bugün bana balık haram dedim. son bir iki atıyım giderim dedim attım çekerken kayaya takıldı uğreştım uğraştım çıkmadı sonunda savage marka cillop gibi sahte de gitti banghead banghead banghead . sonuç olarak baba sözü dinlemek lazımmış dinleseydim evde mışıl mışıl uyurdum:)

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    her işte bir hayır vardır dostum. belki açılsan başına daha kötü olay gelecekti olaya bu yönü ile bak. kısmet değilmiş.

bir hikaye anlatayım.

köyde adamın biri imanlıda her belada allah beni nasıl olsa korur demiş. derken bir yamur bir fırtınaköyde sel seli götürüyor nuh tufanı gibi hemen koşmuş 3 şerefeli minarenin 3. şerefesine tırmanmış.

o ara köylüler seslenmiş çabuk in ordan da kaç diye

adam allah beni korur demiş

derken sular ilk şerefeye gelmiş bir bot gelmiş atla bota kaçalaım bak öleceksin diye.

adam allah beni korur demiş reddetmiş.

2. şerefeye ulaştığında sular bir helikopter adama ip sarkıtmış tutun şuna gidelim demişler allah beni korur demiş reddetmiş e sonunda kaçınılmaz son adam boğulmuş.

hesap vakti allaha sormuş allahım ben sana güveniyordum ama öldüm diye sorunca

allahta ona ey kulum ben sana köylüleri gönderdim gitmedin, olmadı bot gönderdim gitmedin dahada olmadı helikopter gönderdim onada binmedin ben senin için daha ne yapayımki demiş ;:)

sen bence giden sahte ve çizilen ayağına dua et tabi babanı dinlesen onlarda olmazdıya zararın neresinden dönsen kar :)

11. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    :) çok tatlı anlatıyon gültekin. okurken sanki sesini duydum hasretim dindi biliyonnu

Ya o değil de bu hafta sonu yine adanadayım :(

O değil de şunu bi kontrol etsene dostum acayip bişi
    http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    sağol dostum ya valla ben sosyal falan değilim diyorsunda maşallah muhabbetinde sıkmıyor adamı. bir ara kısmet olursa sabahlamalı bir av yapalım gene.reeling bol muhabbetli sabah suyunada atar çekeriz. yemli oldu oldu olmadı atçekte olur herhalde. ama hem yemlide hem atçekte olursa daha güzel olurhooked

işyerinde video açmıyor artık başka yerden bakarım

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardeş verdiğin linkteki harita çok güzel ve kullanışlı. yalnız takıldığım nokta bu gün için meteoroloji, iskenderun körfezini 3-5 dalgalı, dalga boyu 1-1,5 m gösteriyor. bu linkte ise dalga boyu 40 cm civarı görünüyor, tahminim 2-4'e denk geliyordur. acaba hangisi daha doğru bir tahmin ?

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dün akşam haberlerde adnan şenses'le ilgili bir haber vardı. geçenlerde kalp krizi sonucu kalbinin durduğu, tekrar çalıştığı, şu an ise sağlığının düzeldiğini hatta balığa bile çıktığını anlattılar. röportaj sırasında adnan şenses oltaya kahverengi hamur benzeri bir yem taktı, az sonra da yarım kg.lık bir levrek ve irice bir melanur çektiğini gösterdiler. termosun içini gösterdiğinde de bir kaç tanesi hala canlı 7-8 tane yarım kg. civarı levrek vardı. acaba kullandığı yem pellet yem miydi ? ve bu görüntülere ne kadar inananbiliriz ?

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    çiflikte avlıyor olmasın ? idk

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    marina tahminlerindede 0,4 yazıyor dalga boyunu :confused:

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arada melanur çıkmasa ben de çiftlik diyecem ama idk

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gece denize çıkmak istiyoruz kararsız kaldık. denizin şuanki durumunu biliyor musun ?

19. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Bilge abi benim palet yem dediğim hamur gibi değilde sert yuvarlak bişey ama kendileri hamulaştırdıysa bilemem :)

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum kusura bakma dün iş çıkışı direk osmaniyeye gittim mesajını göremedim. deniz fena sayılmazdı.

ayrıca ben http://www.dmi.gov.tr/deniz/marina-tahmin.aspx?m=17370#sfB burdan takip ediyorum %90 tutturuyor. tek sıkıntı açıklar garanti tutuyorda eğer yaz aylarında akşam üzeri denizden karaya eserse deniz çalkantılı oluyor