Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Tüm dostlara selamlar
    yaklaşık 40 gündür balığa gitmiyorum. Ama formu takip ediyorum inşallah Ramazan Bayramından sonra sezonu açacağım. Bu sene kara avcılığıda yapacağım inşallah bayramdan sonra belgelerde tamam olacak.

2. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Selamın Aleyküm herkese,kısa bi aradan sonra aranızdayım.15 gündür yayladaydım,mahrumiyet hat safada.telefondan baglanmayı denedim ama çekim çok zayıftı sinir oldum.Son anda iller arası tercih yapmaya karar verdim ve Osmaniye'de bir okula tayinim çıktı.Demekki buraya kadarmış,artık İstanbula veda edeceğim.Dün evi tuttum;kısmet olursa yarın İstanbula gidip eşyaları toplıyacağız.
    Ev istoç'a çok yakın;ordan isteği olan arkadaşlar varsa seve seve alırım.Ben son bikere daha gidip biraz malzeme alacağım.

3. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Aleyküm Selam.Hayırlı uğurlu olsun.Artık bol bol Dörtyol barınağına gelirsiniz.Yüz yüze tanışmak da kısmet olur inşallah.Görüşmek üzere.

4. serif1961

serif1961 şerif

Arkadaşlar Merhabalar;
    Pazar sabahı saat 05:30 sularında arkadaşımızın teknesi ile Dörtyol barınaktan açıldık. Tekne 4.80 m. fiber üzerinde 30 hp. motor var. Botaş limanını geçerek burnaz açıklarında avlanmaya başladık. KIyıdan uzaklığımız yaklaşık 500 m. Saat 11:30 kadar avlandık. Av sonunda 1 adet lagos 250-300 gr. 1 adet mırmır 20 cm. boyunda, 1 adet gümüş 17-18 cm, 3 adet karagöz, 16 adette çupra aldım. Bu benim aldığım balıklar. Diğer iki arkadaşım benden daha fazla aldılar. Hatta arkadaşın yakaladığı lagos 1 kg. vardı. Deniz çok dalgalı olmasa biraz daha kalacaktık fakat aşırı dalgalı idi. Arkadaşlar iğnelerin ve misinaların isimlerini sorarsanız hiç birini bilmiyorum. Ben hepsini balıkçıdan hazır almıştım. Sadece şunu söyliyebilirim 2 ve 3 iğneli dip oltası kullandım. herkeze selam ve saygılarımla.

5. MiLiSt

MiLiSt burak

şerif bey şu zamana göre gene bereketli av olmuş:) siz açıldığınız sırada bende mertfb129 ile barınağın uc tarafındaydık :) hatta fiber botunuzu grünce abi bizede lazım bundan diye bir konu da geçti aramızda:laughing: biz ramazandan başladığından itibaran yaklaşık 13-14 gün sahuru yapıp gece 4 te barınağa gidip sabah 7 ye kadar avlandık kayda değer hiç bişey yok bir kaç sağlam vuruş aldık ama yakalayamadık.... balık var görünüyor tutanlar söylüyor ama vurmuyo bize... pazar sabahı gittiğimizde koca 3 saatte 3-4 vuruş alabildik ondada 2 tane 14-15 cm lik melanur tabi geri iade ....:confused: inşallah güzel balık yapacak 10 gün sonra beraketli ve hayırlı avlar dilerim

6. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah bereketli av olmuş. devamına rastgelsin

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    neyle avladınız burak. yenında teke mucidi var insan barınaktanda çıkartır tekeyi. balığa doyar diye düşünüyorum

8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    *** gültekin bu teke iskenderun barınağındada varmı varsa nasıl tutabiliriz yada balık yemi yapılacak ne var barınakta tutabileceğimiz canım sıkılıyor 1-2 saat balığa takılayım diyorum 5-10 tl kadar para gidiyor paradan ziyada balıkhanedekilerin göz göre göre kazık atmaları insanın zoruna gidiyor yem bayak pakette satıyorlar donmuş çürümüş vs...

9. MiLiSt

MiLiSt burak

gültekin abi denemediğimiz yem yok karides teke sardalya gümüş kefal hiç birinden verim alamadık... teke yakaladık takıyorum dibe inmeden küçük balıklar bitiryo... gecen hafta 5 gece gittik 200 gr lik tek cipuradan başka bişe yok... millet levreğe atıyo yakalıyo bize vurmuyo uğrsuzluk bizdeidk ah bi vursa...reeling :laughing:

10. MiLiSt

MiLiSt burak

mehmet abi kayalara yapışık midyeler var bıçakla ayır içini tak :) teke kepçe lazım.... 3-4 sardalya al para bile almazlar:) dörtyolda almıyoolar isk bilemiyorum :) 2 sini levrek için kullanırsın :) diğerinide küçük kop gibi yap hani büyük patates fileleri var ya onu o sardalyayı kaplayacak buyutta kesin ve bağlayın... şöyle düşünün bir top yapacaksınız yem iç lastiği patates filesi topun dış kavçuk tarafı:laughing: o topa bi misina bağlayıp topun 3\4 ü suya batacak şekilde sabitleyin 2 dk da bir kepçeyi etrafına daldırın aman dikkat suyu bulandırmayın:) birde kepçeyle küüçük kefal yavrusu yakalayabilir ister flato yapıp sardalya niyetine kullanırsınız ister levrek için yüzdürürsünüz:) bereketli ve hayırlı avlar dilerim :)

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    burak tarif etmiş zaten birde duyduğum ama hiç denemediğim. şu barınak betonlarına asılı tekerleri hızlıca kaldırıp suyunu betonun üzerine boşaltırsan hepsinden 3-4 teke çıkar diyorlar ama denemedim hiç

12. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Ulan Burak gülme krizine soktun beni.Gültekin Abi, kefali yüzdürdüm vurmadı.Sardalya ile attım vurmadı.Tavuk ile attım vurmadı.Karides ile attım vurmadı.Gümüş ile attım vurmadı.Tüy ile attım vurmadı.Sahte ile atmadım vurmayacaktı:) Hayatımda ilk defa böyle bir şanssızlık yaşadım.İnat ettim hergün gittim yine vurmadı en sonunda pes ettik ara verdik.Balıklar çok küçük.
    Teke konusuna gelince onunlada attık vurmadı abi vurmadı!Yakalaması kolay.

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bende barınağa gidince çıkartayım bari. kayaların arasındanmı çıkartıyorsunuz teknelerin arasındanmı?

14. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    gördüğüm kadarıyla bu günlerde balığın tadı yok. geçen yıl 7. ayın sonunda botla çıkmaya başlamıştık, bu yıl bir türlü deniz yatmadı. cuma akşamı da deniz durumu pek hoşumuza gitmedi, gitmeye niyetli olduğumuz halde botla çıkıp rezil olmaktansa vazgeçelim dedik. sonra bacanakla tekrar haberleşip kıyıdan sahte atmaya karar verdik. ben burnaz'dan toros gübreye doğru yürüyüp o bölgeye atmayı teklif ettim, bu mevsimde levrek ve çatalkuyruğun çok olması gereken bölgeler. bacanak da incirli - botaş tarafına gitmek isteyince itiraz etmedim. sabah 4:30da yola çıktık ve gün aydınlanırken incirliye vardık. vakit tam zamanı, deniz hafif dalgalı köpüklü, ortalık sakin... herşey tamam balık yok. zemin çok kayalık olduğundan ben su üstü takılıyorum, rover 98 - 128, bubble walker 80, adana işi, strike pro popper vs. bacanak ahmet abi de az dalarlı eurofish sahte atıyor. ahmet abi arada tasmalıyor ama bir türlü şutu gole çeviremiyor, sanırım zargana. benim su üstülere ise ara sıra melanur atlıyor, arada zargana takip ediyor ama saldırı yok. hatta bir ara öyle takipler var ki ahmet abi at çeki bırakıp benim rover 98'i seyretmeye başlıyor ama gene boş. sonunda 3 m kadar önümde bir saldırı, tasma ve balık oltada :thumb: ama suda kısa bir mücadele sonunda sahte fırlayıp gidiyor :( sanırım bir baraküda. bunun üzerine aslında alabalık için aldığım ama kullanmak nasip olmayan DAM fat worm'ları denemeye karar verdim. ama boyut çok küçük, dolayısıyla 0.20 misinayla bile çok uzağa atamıyorum. yine de 10m kadar gidiyor. kurt kuyruk çırpmadığı için v tail silikonlar gibi kamışla aksiyon vermek istiyor.atıyorum, tabana batıyor, sonra kamışı yukarı vararak zıplatarak sarıyorum. daha 2. atışta güm ! olta taşa takıldı, o ne taş değil :eek: kocaman bir şey benim kurtu kaptı. tabi ben bu sistemin acemiliği ile taşa takıldı zannedip ilk anda tasmayı vuramadım. sonrasında balığı kayalara taktırmamak adına biraz hızlıca sararken bir anda olta hafifledi :( balığı kaçırdığımdan çok cinsini öğrenemediğime üzüldüm.

o ara ahmet abi madem balık yok biz daha önce gitmediğimiz yerlere bakalım belki daha iyi yerler buluruz deyince hemen toplanıp yola çıktık. botaş istikametine ilerleyince yol denizden uzaklaştı. biz de sora sora ilerlerken yaklaşık 30 km yol gittik. sonra baktık ki yumurtalık - ayas yoluna çıktık. yumurtalık tarafına giderken gördüğümüz bir yol ayrımına sapıp yine sora sora su gözü termik santralinin yanına çıktık. orada denize dökülen bir tatlısu var. hemen suyun yanına gittik. tatlı su bulanık aktığından deniz de bulanık. suyun kenarında oltaları toplayan bir ekibe yanaşıp balık var mı dedim. kendilerinde yokmuş ama yandaki balıkçılar popper sahte ile yaklaşık 3 kg. gelecek bir çatalkuyruk almışlar. biz de sahteleri çıkarıp atmaya başladık ama daha 10 dakika geçmeden ahmet abi ben burayı sevmedim, gene ne varsa bizim burnazda var dedi idk arabaya geri bindik ve doooru burnaza. önce arabayı parasız tarafa, tatlı suyun ötesine sürdük. ahmet abi burdan o tarafa yürümek zor, biz paralı taraftan girelim daha yakın olsun deyince tekrar nizamiyeye geldik. adam yılışarak 6 lira dedi. biz de söylene söylene pararyı çıkarırken arabayı şu otoparka alın dedi. nasıl ya :eek: arabayı sokamayacak mıyız ? yani, hayır. ahmet abi söve söve parayı geri alıp arabaya bindi ve 10 -15 yıl önce aşağı burnaz tarafında avlandığı yere gitmek istedi. olta bile atmadan arabaya binip aşağı burnaz köyüne, oradan da tarla yollarına, dolaş babam dolaş. malesef yollar değişmiş, bu yüzden bir türlü denize yaşlaşamadık. ahmet abi dedi ki, buradan yeniyurt tarafına bir yol var biz oraya gidelim dedi. :eek: arabaya binip köy aralarından ilerlerken sarısu dedikleri yerden sapıp 10 cm tozla kaplı bir yoldan bir kaç km gidip denize vardık, o da ne ? oraya bir çingene oymağı konmuş, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, at, eşek, köpek hepsi suyun içinde :D haydiii, aynı yoldan geri dön, Atatürk çiftliği tarafına devam. oradan yeniyurt sahilinden denize karışan tatlısuyun ağzına vardık. oltayı toplamakta olan bir adama son durumu sordum, 7 tane 500 - 600 gr. levrek almış çapariyle. balık kesti ben de gidiyorum dedi. oraya da bir iki olta salladık ve ahmet abi biz en iyisi göle gidelim dedi. arabaya geri binip göle geldik. silikonla ilk atışta bir levrek asıldı ama kurtuldu. sonraki atışlarda da kıyıya kadar takipler oldu ama balık yakalayamadık. o ara yanımda kamışların arasında bir şıpırtı var. önce kurbağadır diye aldırmadım, sonra baktım ki bir balık. suya girdim, yaklaşık 20 cm.lik bir sazan suya atılmış küçük bir tırıvırı ağ parçasına takılmış, sonra da kamışlara dolaşmış. elime alıp misinaları kestim ve suya iade, kurşun gibi gitti. bu kadar dolaşmanın tek karı sazanın kurtulması oldu.

biz de 80 kapıya 90 değnek çaldıktan sonra artık eve dönmeye karar verdik, ve saat daha sabahın 10:30 'u :)

15. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Bir solukta okudum yazınızı :)
    Balığı yakalaması güzel tabi ama bence peşinden koşması ayrı bir güzel. Ben okurken bile keyif aldım:)

Rastgele.

16. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Abi ben direk o lastiklerin olduğu yerden kepçeyi sürdüm bir iki tane ufak teke yakalanmıştı.Ama kazım dededen taktiği aldım.Onuda burak anlatmış.soğan torbası ile yakalıyormuş ohoo oo bir sürü yakalanıyor dedi.

17. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu hafta hep koştuk, inşaallah bir dahaki sefere de hep yakalarız :)

18. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Sağol Mert,Allah utandırmasın geleceğiz bakalım Osmaniye'ye.Dörtyol'a bol bol geleceğim tabi,sıkıysa gelmeyeyim hanım oralı,Annemlere gidelim dedikçe seve seve diyeceğim artık:)

19. MiLiSt

MiLiSt burak

mert abi sorun bizde :) adam götürdü 3 hg lik levreği kazım dayı götürdü 3 levreği ama biz boş kovamızı götürdük amca :laughing: bizde kısmetsizlik vardı biliyosun :) hatta bende hihi idk neyse bayramdan sonra artık :) şu sonuçlar açıklansın haırlısıyla kafamız rahaat gideriz :thumb:

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Çupranın minekopun ilacı sülünez.
    levrek minekopun ilacı boru kurdu. Artı nasip.
    Herşeyden önce şunu kabullenmeliyiz, denizde balık azaldı birader.
    Bilirsek Allah bu kirliliğe balık çok bile veriyor.

Aklı olan tek yaratık insanoğlu. Tabiatın katili de insanoğlu. Aldığımız sahteler bile doğaya zarar verilerek üretiliyor. Silikonlar da. Balığa giderken yol açtığımız karbon salınımını düşünün.

Barınağın ilk girişinde burnunuza ne kokusu geliyor ?
    1)Benzoat. kayıklardan senelerdir dökülen zift katran yağ şu bu onun kokusu
    2)Yavru balık ölüsü. gırgırlardan senelerdir aşağı dökülen tonlarca yavru balığın kokusu