Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Abi, içimi okudun şimdi hüzünlendim:( benim denizi görmeme en az 6 ay var vayy yavrum ''gel teskere gel teskere bitsin bu gurbet ,anaya babaya hasret '' :) cuk oturdu vallaa şarkı :D :D Tunceliden sonra seneye ilk tercihim Hatay sonra Antalya yazcam tabi gelirse bizde şans o ya Çoruma konya ya falan düşeriz düşünmesi bile kötüüü.:eek: :eek:

İnşallah daha büyüklerini görürsün Allah sağlık sıhat versin değerli abim...

Hepinize Saygılar....

2. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

tekne dün geldi.Ben gitmedim arkadaşlarım teslim aldılar.Barınakta şu an.CTS günü gidip suya indireceğim.Tekne içinde hava yastıkları varmış.Batmayan tekneymiş bunlar.Üstüne dozerle koysan gene batmazmış.ters döndüğünde bile batmıyor.Hiç araştırmadan aldık ama en iyisini almışız.Levreklere hasta oldum.Tuttuğum balıklar yaşasaydı onlarda böyle büyüyeceklerdi.İçim sızladı.

3. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    sabah 06.00-09.00 arası çupra ve mırmır alabilirsin.

4. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sanırım 25 hp ama 15 lik karburatör takmış benzinli.

5. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    öneriler için teşekkürler. Deniz tutması için 2 adet hap attım sanırım onun faydası oldu ama saat 16.00 gibi deniz tutu yinede

6. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayırlı olsun umarım kazasız belasız huzur içinde avlanırsın. Artık kim tuttar seni:) eeeh ara sıra misafirin oluruz artık

7. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

teşekkür ederim.ne demek.tekne hepimizin.yanlız dörtyol barınağındaki balıkçı arkadaşlar çok delikanlı çocuklar.Balıkçıdan zarar gelmez zaten.İçleri dışları bir.Çok paylaşımcılar.

8. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)

Mehmet Hüsamettin bey hayırlı uğurlu olsun, allah kaza bela vermesin, inşallah en güzel ve bereketli avlarınız olur ve tutmuş olduğunuz balıkların resimlerini bizlere rapor halinde sunarsanız, bir nebzede olsa bizim gibi gurbette olan olta ile balık avı sevdalısı kişilere katkınız olmuş olur.

Allah bizede emekli olunca, tekne sahibi yapmayı nasip etsin darısı olmayanların başına diyelim
    SAYGILAR...

Son düzenleme: 23 Mart 2011
  9. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mahmut Abi güzel bir istekte bulunmuşsun bende "AMİN" diyeyim ozman,,,,

Evet arkadaşlar biz gurbetteyiz şuany biz izne gelince raporları pattlatıkk :) şimdi sıra sizde,,,,

Bekliyoruzz ona göree,,,

Hepinize rastgele güzel avlara imza atmanız temennisiyle,,,,

10. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Yakup aslına bakarsan bizim orda silikon roglolar güzel iş yapıyor, bi aklım diyor şu silikonların envay çeşitlerinden hazırlıkmı yapsam ne etsem diyorum, izine 5.5 ay kaldı, aslında yavaş yavaş başlasam iyi olacak zaten 10 çeşit kadar sahte ve kaşık elimde mevcut daha vitrinde gibi yeniler, ben en iyisi güzel bi silikon serisi yapayım :))))))))

11. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

teşekkür ederim.beklerim ne demek.

12. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Teşekkür ederim.Gurbet adamın içine kaya gibi oturur iyi bilirim.9 yıl yurtdışında kaldım.Kaldığım ülke çölden ibaretti.Herkes herşey yabancı.Arkadaşım İstanbul dönüşü sağolsun Balığı sevdiğimi bildiği için bana Çipura getirmişti.Yıkarken balığı dayanamadım yüzüme sürdüm,kokladım,öptüm.Sanki denizi içime çektim,sanki memleketime kavuştum O balıkla.Böyle birşeydir gurbet.Hele bayramlar yok mu.Boğazında düğümlenir de bir şeyler,ne yutkunabilirsin ne çıkarabilirsin.Hiç unutmam 1 yıl sonunda izne geliyorum..THY uçağını gördüm.Aprona yanaşıyor.Adı Bursa idi uçağın.Kalbim güm güm atmaya başladı.o Bursa isminde Türkiyemi gördüm,yaşadım,hissettim.Yaş 23.Uçağın merdiveninden çıkıyorum.Kapıda Hostes ''Hoşgeldiniz '' dedi.Doldu gözlerim.1 yıl sonra ilk defa biri bana ''Hoşgeldin'' dedi.İşte gurbet böyledir.İyi bilirim.Gurbetteki tüm arkadaşlarımıza sabırlar dilerim.Allah herkesin gönlüne göre versin.Bu mübarek Cuma günü hürmetine ; vatani görevlerini yapan Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri Personelimizin işlerini hafifletsin.Afganistan'da ,Lübnan'da görev yapan Libya'ya gidip görev yapacak olan Mehmetçiklerimizin sağ salim evlerine dönmesini nasip etsin.

13. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Amin allah cümle askerimizi polisimizi korusun.

14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi bana diyon sen daha çok var hazırlık yapma malzeme alma diyee,, sana şimdiden kurt düşmüş geçmiş olsun... Bende 25 yakın sahte var hala gözümm dışarda ne alıyımm diye geziniyomm nette,, kendimi bu şekilde rahatlatıyorumm... yapacak bişey yokk.....

Saygılarr kendine iyi bak...

15. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zalımsın Gurbet....

Çok güzel bir anını bizle paylaşmışsın ne mutlu bize bunu hakketmişiz..Sizinki daha zor olmuştur bizimkinin yanında çok şükür ailenizin yanındasınız darısı bize artıkkk,
    benimde 8 sene oldu evden ayrıyım ,o kadr zaman olmasına rağmen hala zorlanıyorum aklıma geldik kötü oluyorumm.. Mahmut abinin daha fazla tabii.....

.

Amin Allah hepimizin yar yardımcısı olsun burada güzel arkadaşlıklar kurduğuma inanıyorum, bazen istemeden de olsa kalbini kırdığım arkadaşlarımız olabilir hepsine burdan özür diliyorumm..

Benim elimden gelebilecek ne olura ben paylaşmaya hazırım, sziler benim için çok değerlisiniz her ne kadar görmesek de, bir birimizi yeter, kadar tanımasakda balık avına olan tutkumuz, bizi bu platformda buluşturdu ne mutlu bana bu bana yeter...

Tanışma sorununuda izne geldiğimde,av organizasyonu olsun olmasın, mutlaka bi yerlerde oturup güzel bir demli çay içerken tanışmak sohbet etmek isterimm...

NOT!

Çaylarr Benden....

Hepinize selam olsunn.... Saygılarımlaa...

16. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Tanışma sorununuda izne geldiğimde,av organizasyonu olsun olmasın, mutlaka bi yerlerde oturup güzel bir demli çay içerken tanışmak sohbet etmek isterimm...

NOT!

Çaylarr Benden....

Hepinize selam olsunn.... Saygılarımlaa...[/QUOTE]

Bugün normalde gece çalışacaktım bir test için geçen haftada şahit olmuşturm. çok aşırı deniz anası var kıyılarda. bugünde sabahtan bir ik olta atayım dedim gittim öğmeişin orsaı yine her taraf deniz anası dolu. orda bir balıkçıda vardı sordum. hakkatten dedi erken gelmişler bu sene. acaba depremin etkisimidir bilinmez. ve hiç balık yok. gerçi daha atalı 10 dakika olmadan testler iptal işe gel dediler bende toparlandım ama. o balıkçıda toparlanmıştı tık vuruş olmadığı için.

17. Ossy

Ossy Cihan

Kolay Gelsin Hemşerilerim...

Bir sorum olacak, 8000 bin devir ile 6000 devir arasında ne fark var?

Geçen gün internetten 6000 devirlik

HTML:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/3170/Ryobi-ECUSIMA-6000Vi-makine
    bu makinayı aldım. Daha sonra arayıp kalmadığını yerine
    8000 devirlik
    HTML:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5262/Ryobi-ECUSIMA-8000Vi-makine
    bu makinayı istermisiniz dediler bende kabul ettim.

Sizce iyimi yaptım?

18. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

80000-6000 bunlar devri değil, makinanın modelini belirtmek ve makinanın büyüklük küçüklük oranını belirler yani senin aldığın makini 80 lik bir makina misina kapasitesi oldukça fazla 35 lik misinadan 280-300 metre sarabilirsin, bu makina at çekte kullanırsan yorucu olabilir ağırlığı misina ile birlikte 650 gr artı kamışıda ekle toplam 850-900grm olur takriben, bu makinayı yemli avlarda kullanabilresin açıkta oltada kullanablirsin çok iyi olur dediğim gibi at çekte iyi kas yaparsın :) :)

Senin Makinanın devri 5.0.1 bu kolu bir kez döndürdüğünda sarım yaptığı misina miktarını açıklar,,,,

Örn: Bende Shimano Sahara 3000 FD var onun devri 6.2.1 makina ağırlı 230 gr olması lazım çekeri 10kg bunu sadece at çek için aldım devri yüksek okuma sea spin240cm kamışla birlikte 400-450 gr aldıkda ne oldu evde kuzu gibi yatıyor:) :);)

Bu makina da at çek yapmıcaksan 40 lık misina kullan misina olarak Angel Kiss Soft 40m güzel bir seçim olur çeker değeride oldukça yüksek,,,

isabetli bir seçim olmuş umarım güzel avlara imza atarsın bizde burda yorumlarız ,,,

Tunceliden selam olsun...

Son düzenleme: 26 Mart 2011
  19. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Denizde poyraz varsa balık olmayabilir, levrek şuan yumurtada kıyı şuan kısır durumda bildiğim kadarıyla...10-15 güne kadar deniz analrından bişey kalmaz üreme döneminde oldukları zaman kıyıya yakın olurlar diye bilyorum.. bizim orda birde ağustos ayında deniz analları çok olur,,,,

Güzel bir av beklyoruz senden yılmadan devam ediyorsun avlarına ,,,
    herşey güzel olur umarım,,,

20. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Aras Kargo Perşembe günü Yalovadan aldığı Kargoyu teeeee pazartesi verecek.İçime şortumu bile giydim bekliyorum.Dalga geçer gibi pzt gelir diyorlar.Ben bir haftadır bugünü bekliyorum be.