av raporu değildir, okumayınız, yani rapor olmasına rapor da, balık yok bir de tutmuş olsam üç sayfa yazarım heralde. ya da tüm gerçek avcılar olan sizler gibi, birkaç mütevazi resim, birkaç satırla yetinirdim... selamlar saygılar. internetten almış olduğum ges ile bu sabah 7 buçukta erzin burnaz plajına gittim. buz gibi tatlısu çayı dökülüyo denize, dizine kadar derin çay,( içinde gece çizmeli adamlar löküslerle ve demir çatallarla kilolarca trofe vurmaktalar balık koymadı herifler) o kadar denizanası sahile vurmuştu ki. metrekareye bir deniz anası düşüyordu. istemeden hırç diye üstüne bastım birçoğunun. çok sert ve kaslılar ha. elimdeki ges 23 gram olup geçtiğimiz temmuz ayından beri erzin sahili öyle bir hal aldı ki, kıyıdan otuz metre ilerisi bile çok sığ, insanın dizini ıslatmıyor. yani bileğin kadar derin yerde balık olması pek mümkün değil. çizmem de yok daha doğrusu suya girip av yapmayı mertlik bozulmuş gibi algılıyor ve reddediyor içim. dışarıdan alışmışım ben Ben de 15 dakikalık bir sürüş ile dörtyol barınağına geçtim. saat sekiz buçukta dış kıyıdan yürümeye başladım. dalgalı değildi fakat, sanki ıslanacakmışım gibi bir endişe duydum. bayağı yürüdüm, yani deniz fenerini dolandım fakat ne bileyim su berrak değildi, biraz da su yükselip iniyordu kararsızca. asıl sebep ise iç tarafta kıyıya yakın besberrak levrek, kefal ve uzun ince yılanbalığı değil fakat uzun ince işte manzaraları idi. barınağın içi, dışından daha cazip geldi. elimde de sahte vardı, baktım, 150-500 gr arası yüzlerce levrek gördüm kıyıya üç metre ve su çok berrak idi. sahtemi salladım. anca 15 metre gitti. rapalayı yavaaaş yavaş çektim. hayatımda ilk vuruşumu aldım diyemiyorum, fakat, 300 - 400 gr lık bir levrek, benim sahtenin olduğu kata çıktı, sakin sakin, merak etti, biraz peşinden geldi, düşündü düşündü, deniz bitti... Sizce balık misinayı mı farketti, kendisine üç metre yukarıdan bakan, besberrak suda kabak gibi görünen beni mi farketti, saat dokuz olduğu, karınları da tok olduğu için mi, yem mi sahteydi yoksa ben mi wtd yaptıramadım diye mi, gerçi hakiki gelibolu bu kendisi hareketini kendi yapar demişti usta artık nasip mi değildi, her ne ise yani.ondan sonra defalarca kez attım levreklerin yanından geçirttim ama vurmadılar. yani ha gayret mi diyorsunuz bana, yoksa boşuna uğraşma o veya bu şekilde o balıklar seni anca yorarlar mı diyorsuz. üstelik sardalya kokmuş 5 tane attım, bir tanesi yavru kefaller de vardı mesela, hiiiiç boşuna vurmadılar sardalyeler öyle durdu, aynı karidesli olta da geçirdim yanlarından yine sonuç yok Bu benim gesin balık tutabileceğini "aklım kesti", ben ona sevindim. yani şakası yok, bir gün hop diye atlayabilir e ? Nasıl bir zevk acaba. O balık son derece sakin bir şekilde üst kata çıkıp yemin başında düşünürken yüzgeçlerini sallayarak sahteyi merakla (çekingen bir serserinin, bir genç kıza laf atmaya çalışması gibi bir şeydi), seyretmesi ı hala aklımdan çıkmıyor. kalbim güp güp attı valla. ne zevkliymiş sizin bu iş. siz avcı arkadaşlarımın değerli tavsiyelerine ihtiyacım var. yarın sabah bir daha mı gideyim altıda mı başlayayım ? 23 gr lık bir yemi maksimum kaç metre ileri atabilirim rüzgarsız bir havada, ne marka ve kaç cm bir kamışla ne marka makina ne marka misina kaç numara tedarik edeyim ? ustaca bir atış ile en çok kaç metre gidebilir 23 gr ki?
Tavsiye... Ben usta değilim ama yinede tecrübelerimi aktarıyım size,, 23 gr lık sahteyi benim takımla füzgarsız bi havada en 40 metre atarım ben, 1) benim tavisyem yüksek devirli bir makina 5.0.1-6.2.1 arasında bir makina bütcenize göre .. Spin makina olacak ağırlığı yormucak çünkü at-çek yorucu bir disipilin daiwa shimano,ryobi,remixson benim terchim olurdu... Bende :Shimano Sahara 3000FD çok hafif 230 gr olması lazım, öle bir dişli takımı sorma gitsin... 2)kamış konusuna gelince Fuji porselenli bir kamış kıyıdana atacağınız için 240-270 çok ideal.. Bende: Okuma Sea Spin 2.40 atar 10-40 gr olması lazım orta aksiyonlu bir kamış çok harika bir kamış tavsyiye edrim 3)Misinaya gelince : İp misina kulan ben de bojin 16 milimlik var çekeri 8 kg. neden ip misina sürtünme si çok az gam-burgu yapmaz... msina nekadar ince olursa o kadar ileri atasın... Not: bu ara levrek için at çek yapıyorsanız hedef küçültün kendinizi pek göstermeyin fazla ses çıkarmayın levrek çok ürkek bir balık tutuldumu insana öle bir zevk verir sorma gitsin... Kıyıdan atçek yaparken dik atışlardan ziyade paralel atışlar yaparsanız çok iyi olur birde havada ay olduğu zaman tatlı suyun aktığı yerde at-çek yapın sağlam trofeler alabilirsiniz... gece parlak, beyaz,sarı, hologramlı renkleri kulanın.... umarım yardımcı olmuşuzdur... Saygılarımla...
çok teşekkür ediyorum. keşke av esnasında vınn ile bağlanıp sorsaymışım dakgasında cevap gelir imiş. duyarlılığınız ve ilginiz için. urun.gittigidiyor. com/BOJIN-MARKA-YUKSEK-KALITEDE-ORGU-MISINA-16mm_W0QQidZZ32383134 örgü misina diyor. yani ip misina demişsiniz örgü aynı şey değil mi
arkadaslar merhaba yarin yani Pazar icin Dortyol'da hava ve deniz durumu konusunda bilgi verebilecek arkadaslar varsa cok sevinirim; zira Internet kaynakalr zaman zaman tam tersi tahminlerde bulunabiliyor bu yuzden orda yasayan arkadaslara sormak istedim. Saygilar Baran
sabah 7.30 dan 10.00 a kadar denizdeydim, kıyıda ilk maksimum otuz metrede dalga vardı. barınağın içi çarşaf gibiydi, açıkta da kayda değer bir çalkantı yoktu. açılan bir sürü şişme bot gördüm dün. yarın da bence daha kötü olmayacaktır. nasipse tabi. rastgele.
Örgü = İp aynı anlamda orda biraz pahalı " armerdoğa av malzeleri " ben burdan aldım ,,, 5 tl fark 15 tl dediğim sitede,, Spin takımı yapmayı düşünüyomusunuzz? Aklınıza takılan olursa yine yardımcı olalım,, ben buralarda olurumm,,,
Merhaba Arkadaşlar cuma günü akşam balığa çıkmaya karar verdim ama hiç bir yerde yem bulamadım ne karides var ne de kurt. Neyse balıkçı malzemesi satan bi arkadştan rica minnet 2 paket kokmuş-ölmüş ve de yumuşamış boru kurdu aldım, iskenderun meteoroloji binasının karşısındaki kayalıklara gittim arkadaşı aradım o da tüp çay malzemesi getirdi. Hazırlıkları yapıp saat 20.00 da oltaları denize attım-deniz baya bi çelkilmişti- saat 21.00 gibi oltanın zili ötmeye başladı hemen oltayı alıp bi tasma yaptım ve ilk mırmırı aldım sonra bir mırmır daha. sonraki bir saat vuruş olmadı bşiz de bu arada çayı demleyip bi keyif yaptık saat 22.30-23,30 arası 3 adet de dil balığı alıp avı sonlandırdık. Cumartesi akşamı için bu defa erken davranıp 3 paket boru kurdu ayırttım. saat 20,000 gibi yine aynı merada avlanmaya başladık arkadaşla. saat 21,30 a kadar hiç vuruş alamadık biz de bu arad çay içtik. Saat 22,30-24,00 arası 5 adet mırmır aldık. Resim çekmiştim ama gece pek iyi çıkmadı cep telefonuyla. Darısı haftaya deyip tüm arkadaşlara rast gelsin.
Cumartesi sabah erkenden yarmaya gittim namazdan sonra çupra vardır diye yanımda sübye bıyığı saat 5:30 dan saat 7:30 kada yeme dokunan olmadı. gündüz işim vardı iskenderuna indim yanımda ufak prensesim ile kendisi barınağı gösterdi orda kediler ve balıklar var ya onun tabiri ile kedi yi normal söylüyor balığa ise bakak diyor. gittik herneyse kıyıda gezinirken bir sürü karakuyruk melanur vardı barakat yemleyenlerin yanında oltyı hazırladım ve soyulmuş karides aldım hemen saat 10 gibi buluşturdum suyla balık vuruyor ama kızı zaptedemiyorum bu iş böyle olmayacak dedim annesine bırakıp geldim bu seferde balıklar yok olmuştu saat 11 de. herneyse ben en iyisi boru kurdu alayım akşama atakaşın ordan çupraya atarım dedim. saat 3 gibi indim kuruderenin ordan baktım deniz bulanık fazlada yemim yok en iyi barınak dedim hiç olmazsa mendireğin oraya giderim ileride bulanıklık son buluyordu çünkü. saat 3:30 gibi karides ve sübye bıyığı ile kara kayanın ordan mendireğe kadar orda dene burda dene derken küçük balıklar yemi heder ediyor sübye bıyığını ise yiyen yok. Boru kurdu az olduğu için havanın kararmasını bekledim. bu ara yinde kara kayanın oraya geldim.derken hava karar mak üzere ailesi gelen biri harmadar çekti 2 adet bende dedim boru kurdu zamanı geldi hemen yemleri değiştirdim ve 1 saat sonra 1 adet harmadar ve ufakta olsa (salacaktım ama nasıl oldu anlayamadım 6 numara iğneyi yutmuş ve çıkartırken ölen) sarkoz aldım yem bitti eve geldim saat 8 de http://img545.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img545/3779/26032011168.jpg&via=mupload
bu gösterme işi nasıl oluyor ben neden yapamıyorum? bizim yöredeki adı harmadar da diyen var hırmıdarda. literatürdeki ismi eşkina. değişik yörelerde değişik isimleri var. alnında 2 adet taş var böbrek taşına iyi geliyormuş
Gültekin abicim resmi indirdikten sonra açılan sayfada "forum code" yazan linki kopyalayıp buraya yapıştıracaksın, resim açılır. Evet Eşkina balığı taşı ile meşhur bir balık. Hatta böbrek taşlarının düşrülmesinde kullanıldığını da forum sayfalarında okudum. Ne derece etkili bir uygulamadır doğrusu bir fikrim yok. Minekopta da tıpkı eşkinada olduğu gibi taşlar bulunuyor. Bu balık büyük ihtimal minekop. Kötek, karakulak diye de isimlendirilmiş yöreye göre. Eşkina daha koyu renkli bir balık ve alt çenesinde burada olduğu gibi çıkıntı yok. Resim yüklemeyi de öğrendiğine göre aynı balığa ait varsa başka fotoğraflar, yüklersen bir bakalım tekrar.
Herkese merhaba resimden tam seçilmiyor ama , hırmıdar (karakulak-minekop), yada granyoz olabilir. İkiside aynı familyadan levrekgilerden...Eti güzel lezetli bir balıktır. Gültekin abi umarım daha büyüklerini tutman temenisiyle...
evetsevgili arkadaşlar tam olarak budur literatürdeki ismi ile eşkina. başka bir foruma daha üyeyim ordada eşkina ismi ile yükledim herhangi nir aksi cevap gelmedi. başkada çekmedim ya eve gelince dondurucuya attım direk malesef
Cengiz Bey Merhaba Adliyenin arkasında Erciyes Balıkçılık var oradan temin edebilirsiniz. Bu arada bende bir ara pendikte yaşadım bende 2005-2007 adliyenin karşısında oturuyordum.sizinde profilde pendik yazınca o günler geldi aklıma
gültekin bey merhaba , iki gün sonra iskenderun da olacağım,pendik güzel ama arada bir memleket havası solumak iyidir.Bir süre oradayım avlanırken eşlik edebilirim. Hoşçakalın
konu 1 sahte yemlerin arkasına takılacak üçlü hangi özellikleri taşımalı sizce kaç numara ve ne marka olmalı ? konu 2 çare kalmadı. bu dörtyol balıkçı barınağında kıyıcıkta yüzen sardalya ve karidesi umursamayan, irili ufaklı akvaryum misali seyretmekle yetindiğim levrekleri avlamanın bir yolu olmalı diye düşündüm ve sanırım buldum. koca bir üçlü iğne alıp, az ilerilerine sallayacağım, sonra da bekleteceğim, hedef küçülteceğim/saklanacağım, uygun zamanda çırptıracağım. muhakkak bir ya da birkaçını yaralayabileceğim kanaatindeyim. en küçüğü yüz elli gram o levreklerin.