Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    tşk

teşekkür ederim. tral ha ? yeni bir balık cinsi öğrenmiş oldum.
    demek ki dediğiniz atçeklerden olsaydı, balık tecrübem olsaydı bi tepsi tutarmışım
    demek. dragon tuttum daha önce sandalda. yani dragonu biliyorum ben. bu balık başka abi. yani ayırt edebilirim dragonla, ya da öyle sanıyordum.
    her neyse, ben bir daha bunu görürsem, tral derim.
    özürdileyerek, öğme-iş i biliyorum da, öymeiş deki tekneleri çıkartamadım
    yani öğme iş plajı var ama tekne filan olmaz ki oralarda. balıkçı barınağının orda olur . haaa, plajın kenarında köşede birşeyler yiyip içebileceğiniz bi ticarethane var, onun neredeyse karşısında kıyıda kayıklar bağlı dururlardı. onu mu kastediyosunuz. aslında deniz dediğin erzininki gibi kumluk olmalı. ama bu taraflara da alışmaya çalışıyorum. hele bi de sizin gibi büyük balık tutmaya başlarsam inşallah burada yayınlayacağım yahup kardeş gibi minnowcu

2. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Tral için at çek, çapari çekmeniz yararınıza avcı ve mücadeleci bir balık eti de çok güzel diye biliyorum...

Öğmeyişteki teknelerin önü,Öğmeyiş sitesine girmeden kalan yerden basediyorum neden orası derseniz barikatta giden teknelerde kulanılan yem artıklarının tamamı denize atıldığından balıklar toplanma yapıyor. Şİmdi denemek lazım ben şubat-mart ayında orada mımır-gargur-sargoz-çupra-levrek-gümüş aldığımı bilirim...
    Sabah erken saatlerde gitmeniz tavsiye olaunur...

Biz daha amatörüz,umarım benden daha güzel balıklar tutarsın bizde burada yorumlama imkanı buluruz..

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    sağol aynı güzel dileklerimleAmin

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    arkadaş hafta sonu geliyopr hava bozuyor. halbuki hafta içi ne güzeldi. hafta sonunu iple çekiyoruz uğradığımız azizliğe bak. yakupun dediği yerde güzel balık oluyor. geçen günde akşam gittim. boru kurdu ile iki harmadar aldım gerçi boyları küçüktü salacaktım ama malesef oltayı yutmuşlar çıkartmaya çalışırken öldüler. ta midesine gitmiş olta malesef. ama kıyıya ağ germişlerdi. ağ olmasa belkide daha büyükleri nasip olurdu.

5. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben kıyıya gitsem her zaman benim numaralı yerim olmuştur,İlk balıklarımı orda tutum ben dünyanın levreğini tutmuştuk,, oralar ekim-kasım ayında güzel av verir balıklar kıyılar o zaman orada...

Gültekin bey, umarım güzel avlara imza atarsınız ... İzni iple çekiyorumm..
    İzinde güzel bir organizasyon yapıcaz arkadaşlar... içiniz rahat olsun

Saygılarımla..

6. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Gültekin harmadarları aldığın yer kıyı mı? yoksa liman içi bir yermi, derinliktende biraz bahsedermisin..

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    harmadar dediklerim ufak öyle gramajlı birşey değil ölmeseler salacaktım. kıyıdan aldım. öğme iş sitesinin bekçi kulubesinin yanından

8. Ossy

Ossy Cihan

Gece 1 ile sabah 7 arası iskenderun sahili petek pastanesi yanındaydık. 7 Mırmır ve 1 Çipura aldık. yemin azizliğine uğradık. Yemimiz bitmeseydi Daha devam ederdi. Kısmet diyelim...

Şimdi uyuymaya geçiyorum. (:)

Rastgele...

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    dün akşam adanadan dörtyola geldim. acayip balık hırsı vardı içimde. yeni aldığım cam rapalayı pazar sabahı denemenin hevesiydi bu. ama akşam 7 de varınca, av bayilerinin kapalı olduğunu gördüm. 11 cm ve 23 gram bu sahte. camrapala.tr.gg diye bir sitede satıyorlar. üçlüsüz gönderiyorlar. üçlü tavsiyeniz var mı, marka, renk, ebat ...
    sabah beş bçuuğa kurulu saatim çalmayınca altıyı on geçe kendim kalktım. hava bulanık. sardalyam karidesim var fakat, nedense barınağa gidecek hevesi kendimde bulamıyorum. sanırım karamsarlığa düştüm kıyıdan yemle av konusunda.
    9 şubatta öğme işe gelip sahte atacakken, aslen karabüklü metin abiyle tanıştım. metin abi anlattı ki, aralık ayı boyunca kıyıdan oturdukları yerden ayağa kalkmadan yakın mesafeden 200 gr lık çupralar tuttuk dedi. ocak ayında çupra kesti, sahteye döndük dedi.
    ocak boyunca sahteye güzel levrekler almış, barınakla atakaş arasından. bikaç da lüfer almış. ha ayrıca 2.200 ağırlığında çatal da almış. biz çatalkuyruk diyoruz da, gerçek adı tüm Türkiye'de bu mu acaba bilemiyorum. o çatalı ben tutsaydım. cep elefonumun HD kamerası ile ağzında sahte patırdarken videosunu çeker, seksenbir ile dağıtım yapardım. sekiz sütuna manşet, hayatımın avı olurdu. metin abiyle konuştuğumuz gün 9 şubattı. 8 şubatta aha bu sahte ile levrek aldğını, bugün ise sabah altıdan bu yana barınak atakaş arasını tavaf ettiğin ancak vuruş dahi alamadığını söyledi. üç gün boyunca sabahtan akşama ben de at çek yaptım. birşey alamadım. kıyıda 8 şubattan bu yana balık yok diyorlar buradakiler. onun ümitsizliğii galiba içimdeki.

10. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    geçen hafta çıkamadığım balığa Dün sabah saat 07.00- 17.00 de denizciler den 3 arkadaş 4 metrelik fiber tekne ile çıktık. Demirçelik açıklarında avlandık tekne sahibi 3 kilo cerbit ben 1 kilo arkadaşım da 1,5 kilo cerbit aldı. Yem olrak karides kullandık. Bu benim ilk tekne avım idi, doğrusunu söylemek gerekirse kıyı avcılığı bana daha iyi geldi. Çünkü 100-150 gr kurşun kullandım ama balık vuruşlarını hissedemedim, tekne çapada değildi. Pek zevkli olmasa da ilk deneyimdi.

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu hafta allahtan bir keder çıkmazsa iple çekiyorum. at çek ve yemli balıkla geçireceğim umarım

12. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Bence de levrek yakalamanın tam zamanı. Haftasonu sabah ben de at çek yapacağım isos hotel civarlarında. 2 sene önce çok levrek aldım oralardan

13. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Hadi hayırlısı bakalım, umarım şanslı bir başlangıç olur umutlar büyük. Ben daha hazırlanamadım ev taşıyacağım işallah hafta sonuna yetişir bende deniz havası alırım. rast gele arkadaşlar...

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu isos otelin orası gündüz yemli avda balık yapıyormu?

15. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

cumartesi günü

dörtyol barınağı içinde yolunu şaşırmış veya avcıdan kaçıp gelmiş 3 adet 1 metre boyunda levrek gördüm.Barınağın sağ iç kısmında kenarda yaklaşık yarım saat gözlemledim.yukarı aşağı gidip geldiler.

16. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

motor kaç hp öğrenebilir miyim.

17. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

pardon ama tekneyle çıkıyorsunuz sadece karides yem mi aldınız yanınıza.bir daha çıkarken tüm yemlerden alın.tüm yemlerden kastım sardalya ve sübye.işin aslı olta kurşun şu bu %25 % 75 yem.

18. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Deneyimm....

Mrhb, ilk deneyimin olmasına rağmen yiğcek balığını çıkartmışsınız,ış Allah'tan deniz tutması olmammış oda güzel balıkda var daha ne olsun :) deneyimle herşeyi çözeceksiniz bundan şüphem yok, Tecrübeyle sabittir :) bendenküçük bi tavsiye merada balık olduğunu biliyorsunuz ama vurduğunu anlamıyorsanız oltanızı arada bir tasmalayın. Benim başımada gelmişti Arsuzda 100-150 gr kurşun kulanıyorsun derinlik 80-90 metre iğneler hep boş geliyodu derken derken 5 kadar sayıyorum hop tasma 10 kadar sayıyorum hopp tasma bakıyorum oltada ağırlık var yavru aşağıdan geliyor...

Sağlıcakla Kalın....

Aklınıza takılan her türlü soruya dilimiz döndüğünce cevap hazırız değerli dostlarımızla...

Saygılar...

19. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yeni teknenizle balığa gidebilme imkanı buldununuzmu....

1 Metre yaklaşık 8-10 kg arasıdır vay yavrum vay... Canlı kefal bulma imkanını olsaydı belki alınabilirdi şuan levrekler yumurtada çiftleşme amacıylada gelmiş olabilirler...

Sağlıcakla Kalınn...

20. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    s.a hemşerim bizlerde derin derin düşünüp ve hayelle yaşayıp duruyoruz hiç kısmet olmadıki deniz kenarında görev yapmak boş zamanlarımızda balıga gidelim, bekle babam bekle, yıllık izin gelecekte bizde fırsat bulup balıga gideceğiz,şimdiden er gibi şafak saymaya başladık, balık avı da malesef böyle bir tutku, emekliliği allah kısmet ederse bak ben neler yapacam, o zaman 1 metrelik levrekler olacakmı veya kalacakmı acaba görüşmek üzere Saygılar