Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Vallaha iyi olur, şehir dışındayım dönünce tanışmak isterim. Birde buradaki arkadaşlarla bir ekip kurmak gerekir, arkadaşlığımız dostluğumuz olsa fena olurmu? amaç sadece balık tutmak değil; muhabbet, paylaşım yardımlşmada olursa daha çok keyif alırız bence. Görüşmek üzere, hepinize selam Trabzondan..

2. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Tabiki arkadaşlıklar, dostluklar güzeldir. Geldikten sonra bir organizasyon yapar hem tanışır hem balık tutar hem de muhabbet ederiz eminim ki birbirimizden öğreneceğimiz değişik tecrübeler vardır.

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Merhaba. Dün bugün balık alan oldu mu. aldıysa nerden ne gün ne zaman ne ile kadar ne aldı lütfeder misiniz. raporlarınızı heyecanla bekliyoruz

4. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Selamlar arkadaşlar başlığımızı uzun süredir hatta başından beri takip ediyorum :)

Pek fırsat bulamadığımdan katılamadım.

duyduğuma göre kofana ve lüfer başlamış diyorlar doğruluğu nedir acaba?

Eğer ki uygun bir zaman ayarlayabilirsek 19-20 mart gibi dörtyola gelmeyi planlıyorum. hem tanışma amaçlı hemde av amaçlı görüşebilmeyi umarım müsait olan arkadaşlar ile.

5. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Cumartesi akşam saat 21.00-22.00 saatleri arasında İskenderun meteoroloji binasının karşısındaki kayalıklardan boru kurdu ile ve üçlü klasik dip takımıyla 4 adet mırmır, 1 adet çupra ve bir adet de dil balığı aldım. Resim çekemedim inşallah daha sonraki avlarda resim koyarım.

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Slm Arkadaşlar
    Mırmır tutmak isteyen arkadaşlara bende bir yer önereyim;
    Dörtyol balıkçı barınağının uzun burun tarafının,son aydınlatma lambasının hemen arkası yani barınağın dış kısmı
    Klasik 3 igneli dip oltası ile karides veya bulabilirseniz boru kurdu 30 -35 metre ileriye ikindi vakitlerinden itibaren 200 - 250- 300 gr civarında güzel mırmır yapar, özellikle bu belirtigim kısmın durgun oldugu zaman güzel mırmır yapacagına eminim arada bir cupra ve sargozada denk gelebilirsiniz ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim
    Bol şanslar...

7. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Merhabalar

Dörtyol balıkçı barınağına 4,50 fiber tekne bağlamak istiyorum.Kiminle görüşülecek,nasıl olacak olur mu olmaz mı bilgisi olan var mı?

8. Ossy

Ossy Cihan

Konacıktan tekne ile 2 hafta önce pazar günü 1 saat çıkabildik 2-3 cerbir ve 1 gümüş alabildik. Mahmut abi, Cuma beyin teknesi bize küçük geldi. Kötü de olduk (:) Biraz daha büyük bir tekne lazım. Arıyoruz bakalım...

Pazar günü Yayladağı Kara mağara tarafına gittik.

Tık yok...

Ama birşey dikkatimi çekti. su üstünde kahverengi benekli bir canlılar dolaşıyordu. boyları 50-60 cm vardı. Sahtemi attığımda korkup kaçtılar (:) denizin dalgalı ve havanın kapalı olmasından tam çözemedim nedir ne değildir...

Aramaya devam....

Havalar açsın bir organizasyon yapalım ya. İlla tek tekne olacakta değil. Bir kaç tekne ile de gidebiliriz...

Avlarınız daim olsun rastgele...

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Slm Cihan kardeş sanırım deniz bozmuş 1 saat gibi kısa bir zaman kalabilmişsiniz başka tekneci tanıdığım yoktur, bizde izinde iken cuma kaptanla çıktık herbirimiz 3 er 4 er kilo balık tutmuştuk. ne diyelim o gün kısmetiniz kapalıymış sanırım bile bilede lades demişsiniz gibi geldi, çıkmadan önce hava raporunu ögrenseydiniz daha iyi olurdu bence, bir dahakine şansınız bol olsun dileklerimle saygılar!!

10. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

Sanırım tekneyi aldınız sonunda, tekne bağlama konusunda, fiber tekneyi barınağa bağlamayı düşünüyorsanız bi daha düşün derim size , ama ben bağlayanı görmedim şu yaşıma kadar orda, deniz bozar teknenizin batması çok kolay , yağmur suyu dolar batar, hırsızlık olur çalınır, bende size tavsiye ilahi dörtyol balıkçı barınağına koyucam diyosanız, bot ve fiber tekneleri denize indirmek için yer var görmüşünüzdür,oralarda elektrik direkleri var 8-10 kalın zincir alın ve oralara kitleyin, Kitlenmiş yada dışarıda bekler vaziyette var.

Sakın denizde bırakmayın teknenizi....

Balıkçı barınağının girişinde kahvehane bir çay için oradakilerle görüşün gece bekçisi vardı en son şimdi bilmiyorum açıkçası onla görüşün 3-5 kuruş adama verdinizmi yardımcı olur size...

11. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.Üzerine branda çekeceğim.Suda kalmasının ise fibere zararı yok.Ahşaptan daha iyi bu konuda.Batıda yaz kış fiberler hep barınaklarda.Ahşaptan su alır ama fiberden asla girmez.Zaten botu 'suya indir çıkar' derdinden bıktığımdan tekneye bulaştım.Çalınma olayına gelince motoru üstünde olmayacak.Araştırdım ,Bugüne kadar tekne çalınma olayı olmamış.Kıyıya koysam ters koyacağım,yağmur yağacak çamur olacak,üstünde bira içecekler,yem kesecekler.Karaya koyanların bence ÖTB'leri yoktur.Çünkü Sahil güvenlik botu barınağa girip tekneleri isimlerinden sorguluyor.Kaydı olmayanı bağlayıp götürüyormuş.Ben ÖTB mi alacağım.Tekneyi çalacak birinin tekneyle çekmesi lazım teknemi.Hiçbir tekneci balıkçı yapmaz bunu.Buldu birini diyelim.Nereye çekecek.İllaki biryerden karaya çıkaracak.Römork ayarlayacak.Römork için araba lazım arabaya bağlayacak.Tabi romork benim tekneye uyarsa.Sonra satacak.Organize iş olması lazım yani.En az 5 kişi.ikinci el çalıntı, ötb siz tekneyi kaç liraya satabilir.Adam başı çerez parası düşer.Nasıl satacak?ÖTB siz tekneyi kim alsın.Kimse ÖTB siz 4,5 tekne almaz ki.Barınak 5-10 tl imiş.Ben daha fazla veririm,klubeye yakın bir yere bağlatırım.Çalınırsa da ne yapalım.Allah ıslah etsin onları.ÖTB siz tekne artık ruhsatsız araba gibi.İllaki bir yerden yakalanırsın.Evinde küvet olarak kullanacaksa olabilir.SESLİ DÜŞÜNDÜM.Saygılar sevgiler

12. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

İmkanınız olsa dörtyolda tanıdığınız birinin yanına bırakmanız yararınıza olurdu,neyse kahvehaneye yakın bi yere bağlayın teknenizi güzelce her tarafını su feçirmez bırandayla gergin vaziyette bağlayın,,,

Herşey gönlünüzce olsun...

Güzel avlara imza atmanız temenisiyle...

Saygılarımla...

13. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

teşekkürler.Hayırlsı olsun.Gönlümden geçen temiz temiz bin çık yürü.Botu suya indirirken ayaklarım ıslandı.Yeter İndir bindir olmasın artık..Gültekin abiyide alırım kıyıdan.Sırtı çekeriz.Geçen hafta perşembe saat 23 ten sabah 6 ya kadar sudaydım.Şark vardı donduk.bi de akü bitmedimi elektrikli motor durdu..çok güzel kaya balıkları aldık ama. .O zaman dedim işte bu iş böyle olmaz.Ama şunu tespit ettim.Kaya balıkları ezan okunmadan 15 *20 dakika önce ezan okunduktan sonra yarım saat.sair zamanlar boşa üşüyorsun.3 defadır aynısı oluyor.hep bu saatlerde balık alıyoruz.Balonda eskisi gibi yok.Şimdi tam balık zamanı.Dağlara kar yağdı.esas bu hafta sonu balığa çıkmak lazım ama işim var.herkese ii günler ii avlar.Bu arada dörtyol sahili denizaltı haritası bir yerden mutlaka bulmak lazım.

14. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkür ederim benide düşündüğün için. bende geçen hafta almanyadaydım. havada müthişmiş. bu hafta geldim hava gene yağmurlu. gerçi hafta sonu açacağa benziyor ama hayırlısı bakalım görüşmek üzere

15. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet bey, özlelinize bişeyler yazdım umarım yararınıza olur...

Saygılarımla...

16. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Bu hafta sonu değilde öteki hafta sonu bir mani olmaz ise bende dörtyolda olmayı planlıyorum.

O tarihlerde balığa çıkmayı düşünen varmı acaba? belki ortaklaşa bir av yapabiliriz...

17. Ossy

Ossy Cihan

Bu hafta sonu Havagüzel görünüyor. Hatta süper ama gitmek kısmet olmayacak sanırım (:) Hayırlısı daha öncede dediğim gibi eğer ki tekne turu olursa katılırız. Tam bu aralarda bir organizasyon patlatmak lazım...

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ya Arkadaşlar Yorumlari Okudukca şimdide Gel Agustos Sonu Gel Diye Bekleyeceğiz, Içim Içimi Yemeye Başladi şimdiden, Bakalim Agustos Sonunu Nasil Getirecez :((((

19. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağlam bir JİG takımı hazırlığını yapıyorum şimdiden..

Abi yeni ebaydan 3 sahte siparişi daha verdim :D seneye hazırlık yapıyorum çıkrık makina alcam ve kamış alıcam ona göre , büyük balığa gitcez bu sefer kendimi hazırlıyorum...

Büyük bomba patlatcamm bu sefer...

Saygılar...

Son düzenleme: 11 Mart 2011
  20. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Yakup şimdiden ozaman hayırlı olsun diyelim.:) Ancak dikkat et maaşın hepsinide malzemeye harcayım deme ha, daha evlenecen ona göre yatırım yap bari, Ayrıca daha elimizdeki malzemeleri kullanamadık tadına varamadık hele bir bunları kullanalım elimizdeki malzemeler bize yeter de artarda bence, sadece izinlerde kullanıyoruz gel sen fazla masraf etme elindekilerle yetin derim:) görüşmek üzere