Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Bu haftasonu Allah kısmet ederse ilk defa tekneyle balık avına çıkacam, açıkçası biraz çekiniyorum tekneyle açılmaya inşallah sonuç iyi olur. Burada paylaşırım.

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Bende bir kez çıktım açıkçası ilk çıkışta bende tırsmıştım. ama hafta sonu dalga yüksekliği 0,15 gösteriyor. denizin üstü kaymak gibi oluyor.hele birde tahta tekne ve boyu 5 metreden fazlaysa çekinecek birşey yok anlayacağın bereketli avlar dilerim.

3. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)

S.A SEYFULLAH BEY İLKEZ TEKNE İLE ÇIKACAGINIZ İÇİN YARARINIZA OLACAK BAZI TAVSİYELERDE BULUNMAK İSTİYORUM

1- TEKNE TUTMALARINA KARŞI BAZI BULANTI HAPLARI VARDIR ECZANELERDEN TADARİK EDEBİLİRSİNİZ MUTLAKA ALMANIZI TAVSİYE EDERİM
    2- 75 -100 - 125- 150 GRAM LIK KURŞUNLARINIZIN OLMASINI TAVSİYE DERİM AKINTININ DURUMUNA GÖRE AGIRLIKLARINIZI DEGİŞTİREBİLİRSİNİZ
    3- ÇIKACAGINIZ TEKNEDE BALIK BULUCU CİHAZI OLMASINI TAVSİYE EDERİM AYRICA TEKNECİNİN SÜREKLİ OLTACILARI ÇIKARTAN KİŞİLERDEN OLMASI SİZİN AÇINIZDAN DAHA İYİ OLACAKTIR
    4- YEM OLARAKTA, KİŞİ BAŞI BİR KİLOYA YAKIN CİM CİM TABİR EDİLEN KARİDESİN TAZESİNDEN ALMANIZ ÖNERİLİR
    NERDEN TEKNEYLE ÇIKACAGINIZI BELİRTİRSENİZ EĞER, BİLDİĞİMİZBİR YER İSE ORASI HAKKINDA DA BİLGİMİZ DAHİLİNDE SİZİ BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞIRIM

RASTGELE DİYELİM
    ŞANSINIZ VE AVINIZ BOL OLSUN...

4. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, tekne boyu sanırım 4,5 metere imiş ben görmedim arkadaş ayarlamış. ama tahta fiber değil yarın çıkacağız sabah 08.00 gibi

5. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim.
    ben de kurşun olarak 100-150 düşünmüştüm, tekne küçük 4,5 metre 3 kişi çıkacağız motorlu balık bulucu yoktur sanırım,yem olarak karides ve sardalya kullanacağım demirçeliğin açıklarında avlanacağız. Bu ilk tecrübe ve ani oldu yoksa balık buluculu bir tekne daha iyi olurdu ama tekne sahibi devamlı avlandığı için yerleri biliyordur diye düşünüyorum

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çirpanci Ve Kefalci Olan Kardeşim Erkana 15 Tatil De Izinden Gelmeden önce Hediye Etmiş Oldugum Olta Takimi Ile üçlü Slikon Takili Yemlerle Dörtyol Yeniköy Plajinin Içerisindeki Denize Dökülen Küçük Akarsu Agzindan Kiyidan At çek Yaptigini Ve 2 Adet Levrek Tutmayi Başardigini Bildirmiştir
    Benim Açimdan Tabiki Sevindirici Bir Haber, Bizim Birader Yavaş Yavaş çirakliktan çikip Kalfaliğa Dogru Yol Almaya Başlamiş:)))))

7. Ossy

Ossy Cihan

Tebrikler abi. O Kalfa olmuş Yeni Çırak biziz (:) İnşallah bizde pişeceğiz...
    Bu hafta hava o kadar güzel iken şansımıza o kadar iş vardı.. Gidemedik. İnşallah haftaya birşeyler ayarlayacağız...
    Eğereki haftaya hava güzel olursa burdaki arkadaşlar ile iskenderun organizasyonu yapalım.. Tekne veya kıyı Fark etmez, Tanışmışta oluruz...

Rastgele.

8. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

yeni okudum.antalyaya gittim yol boyu kayalık yerlerde burda ne balık vardır diye iç çektim hep.
    tutuğumuz balıkların sadece biri Lagostu.Geri kalanı kahverengi üzeri yeşilimsi puanlı izbir diyende var afiş diyende var.geneli ondandı.ama lagostan lezzeti.bir iki mırmır,bir iki mercan ve haydari mi haydar mı bide öyle birşey tuttuk.tabi istavritsiz olmaz.illaki olacak.avlanma yöntemimiz 3 lü olta.ama en çok kahverengi kaya balığı.tekneyi tekne kralı bir abimizin teknesinin yanına bağlayacağız.dokunanı .....................rım dedi.bu benim tekne dedim mi kimse dokunamaz dedi.bu arkadaşın sağolsun çok iyiliğinide görmüştüm önceden.botumuza yama yapmıştı.ben aslında dörtyollu sayılırım.koyacak yerde var süper bekçili falan ama bir de römork almayayım şimdi bir de suya indir bindir olmasın.şimdi birde motor lazım.9.9 dan büyük almayacağım.6 hp buldum bir tane deneyeceğim.tekneyi aldığım yer 11*12 mil yaparsın dedi.9.9 la.6 hp ilede 8*9 yapalım ne olacak.saatte saatte 15 km yapar yeter işte.

9. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

10. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

11. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

12. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

hiç merak etmeyin deniz karadan daha güvenli.tekneden düşersen suya düşersin.karada düşersen kayalara düşersin:D .pisssssstttttttttt ses gelen botla akşamdan sabaha kadar kalıyorum ben suda.elektrikli motorlu üstelik...benim denizde en tırsttığım şey ,dun ganga yani hayalet tarzı görüntüler.denizde geceleyin uzun süre kalırsan görünüyorlar.halüsinasyon ama sonuçta görüyorsun.bir de sıkıştığın zaman utanma olmaz bu işlerde.arkandan biri montunu tutsun.en ufak sarsıntıda düşersin.tabi bu bot için geçerli teknede fala sıkıntı olmaz.bide bu işi yaparken rüzgarı arkana al.

13. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

14. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cumartesi akşam denizin 3-5 olacağını internetten öğrenince pazar günkü avı ertelemek zorunda kaldım malum ilk. Ama hava ve deniz mükemmeldi. Tabi işi riske atmamak ta lazım cumartei inşallah çıkacağım tüm yardımcı olan dostlara teşekkür ederim. Bu arada ava daha iyi hazırlanma fırsatı da bulmuş oldum (malzeme açısından).

15. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Dungangaya dikkat...

16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    değerli balık avı sevdalıları. 30 ekim 2010 günü oltama gelen şu küçük balığın
    cinsini merak ediyorum. bu sahillerde ilk kez geldi. üst üste iki tane çektim. pulu yok, löp etli bir gövdesi var.
    ben adanaya dönünce bizim pedere nasip oldu. etinin benzersiz olduğunu
    söyledi.
    Aslına bakarsanız, büyük balık yakalamaya başlarsam, ben de bırakacağım inşallah küçükleri denize. Yani sahte at çek işine yeni başlayan birisiyim. hayatımda sahte ile hiç balık tutmadım, vuruş almadım, yanımda tutan da görmedim. eğer benim yanıbaşımda birisi sahte ile hatırı sayılır bir av yapmış olsa, onun gazıyla ben saatlerce sabırla at çek yapabileceğime inanıyorum. fakat kendi gözlerimle müşahede etmem lazım. hele büyük balığı kendim yakalarsam, tam tiryakisi olurdum herhalde. 36 yıl doğma büyüme ankarada yaşamış biri olarak, Akdeniz bana fazla cömert olmuştur aslına bakarsanız.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39109

17. Ossy

Ossy Cihan

Hafta Sonu Cumartesi Günü İskenderun veya Dörtyol tarafından olacağım. 3'lü dip takımı ve su üstü sahte ile avlana bileceğim ve tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

Eşlikte edebilirsiniz...

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Ali Bey tuttuğunuz balık istavrit türlerinden olan ( sarıkanat istavrit balıgıdır)

TRAL İstavrit cinsidir.Ama birazda Kuzu(Akya) balığına benzediği için Akdeniz balıkçıları onun iki balığın karışımı olduğunu söylerler.Güney Akdenizden Hatay kıyılarına,oradanda takiple batı akdenize doğru yol alırlar.Beslenmeleri yavru balık üzerinedir.Bu nedenle yavru balık zannettikleri her şeye saldırırlar

Son düzenleme: 16 Mart 2011
  19. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Dragon İstavrit

Abi sana katılıyorum kesinlikle istavrit,biz dragon istavrit deriz buna, eti çok lezetlidir, beyaz tüy yada simli çaparilerle avlanır sürü halinde gezerler,mücadeleci bir balık türüdür.

Tavsiye:
    Aynı bölgeye bidaha giderseniz, yanınızda çapari götürün, 30-40 ağırlığında bir şamadıra, şamadıradan sonra 40-50 cm sonra 5-6 tane beyaz tüy yada simli çapari bağlayın at çek yapın ...

Saygılarımla...

20. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Valla dostum Dörtyol da olsaydım misafir ederdim beraber giderdik balığa ama malesef Tuncelideyiz elimiz kolumuz bağlı...

Bundan sonraki hedefim JİG le avlanmak...:Bakalımm

Sana Tavsiyelerim,

Sabah erken saatlerde barınağın ucudan başlayarak arka taraflarda sahte çekeblirsin denk gelirse balık almaman içten bile değil..

Diple avlanacak olursan, Öğmeyişte teknelerin önünden avlanabilirsin. Yem olarak yanında taze sardalye götürsen yeterli (yağlı ve büyüklerden olmasın, küçüklerden seç) 25-35 gr kuşun iğneleri kısa bağla kuşunun altında biri diğeride üste olsun kolların uzunluğu 10 cm olsun dostum..

büyük iğne kullanma 7-8 numara nikel küt çapraz iğnelerden kullan....

Sana rastgele......

Saygılarımlaa....