Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu hafta sonu balığa giden olmadı herhalde

2. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Pazar planımız vardı ama arkadaşın, işi çıktı gidemedik oltalar arabadayken geri döndük. Sendemi gidemedin gültekin hocam.

3. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bizde cuma akşamı iş çıkışı birkaç arkadaş gittik. 1 adet harmadar başka yok. pazar sabah gidecektim olmadı. çok verimli değildi anlayacağın

4. tayfuun

tayfuun tayfun

dörtyol

merhaba arkadaşlar,sitede yeniyim. adanalıyım fakat 6 yıldır gaziantepte ikamet ediyorum.
    amator balık avı ile uzun yıllardır uğraşmaktayım.
    haftasonu dörtyol civarında şansımı denemek istiyorum ,kıyıdan.
    ama bolge konusunda pek bi bilgim yok. yardımcı olabilecek arkadaslar olursa sevinirim. hatta gaziantep civarından bana eslik etmeyen isteyen dostlar olur ise daha keyifli olur. şimdiden teşekkürler.

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Öncelikle hoşgeldin. Güzel bir soru. dörtyolda her merada balık olur ama zamanlama kıyı için pek doğru değil diye düşünüyorum. Çünkü gündüz kıyıdan balık alma şansın çok az. ya akşam üstü ve gece yada sabaha karşı avlanman gerekecek. tabi bu kısmet işi. en iyisi sizin için balıkçı barınağıdır. Aynı zamanda hangi balıklardan yakalamak istediğinde önemli her balığın yakalanma tekniği farklıdır. kıyıdan gündüz eylül-ekim-kasım- aralık iyi balık yapar. gerisi biraz şansa kalmış yada kısmete diyelim

6. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Değerli büyüğüm aramıza hoşgeldiniz Gültekin hocam gerekli açıklamayı yapmış, zaten şuan kıyıdan yemli takımla alabilceğin balık çok az bu aralar .Hırmıdar (minekop) alıyorlar gece saatlerinde ... Onun haricinde benim tavsiyem barınakda spin denemesi yapman olur..

Keyifli paylaşımlar....

7. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Merhaba arkadaşlar; bu hırmıdar( minekop) la ilgili pek bilgim yok, merası nerelerdir, hangi derinliklerde gezer. Boru kurduna geldiğini biliyorum, başka hangi yemlere geliyor biraz bahsedip aydınlatırmısınız arkadaşlar, birde dere ağızlarında olurmu bu balık, kurda geldiğine bakılırsa olabilr diye düşünüyorum..

8. tayfuun

tayfuun tayfun

tesekkurler kıymetlı bılgıler ıcın. o zaman birkaç ay daha beklemekte fayda var.

9. tayfuun

tayfuun tayfun

tesekkur ederım arkadasım.

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu arada atakaş sahilinden kurudere civarı çpra alındığı yönünde bir duyum aldım arkadaşlar. bilginize

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ?

Herkese Selamlar,

Bizim sayfamızda sadece balık avıyla ilgili genel paylaşımları yapıyoruz bu çok güzel bir durum ancak güncel konularla ilgili konuşabiliriz,başınızdan geçen ilginç olaylar hikayeler bunu çeşitlendirebiliriz, bazı konuları tartışmaya açabiliriz.Ayrıca yurtdışından malzeme temini hakkında bana sorular sorabilirsiniz.İstediğiniz malzeme konusunda yardımcı olabilirim...

Dörtyolda balık avıyla uğraşan bir arkadaşımızın blog adresini veriyorum güzel bilgiler paylaşmış ,yararlı olabileceği kanısındayım..

Buyrun link http://amatorbalikci.blogcu.com/etiket/dörtyol

Kalın Sağlıcakla....

Son düzenleme: 7 Nisan 2011
  12. cengiz coşkun

cengiz coşkun cengiz coşkun

Favori Kamış:
    SHİMANO LESATH SHORE GAME 2.70-SHİMANO GAME AR-C 3.20,JM POPPİNG/SHORE GAME JİGGİNG ROD 30-85.
    Favori Makine:
    SHİMANO STELLA 4000XG-SHİMANO STELLA 4000 FE,DAIWA SALTIGA 6000 GT,DAIWA DOGFIGHT,STELLA 5000SW.
    En İyi Avı:
    Levrek 9,5 Kg
    İskenderun veya arsuz da jig için tekne kiralayan adres var mı?

13. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Değerli Büyüğüm,bizim oralarda JİG disiplini çok yeni onun için gerekli donanıma sahip tekne biraz zor bulursunuz gibi Bizim ordaki teknelerdeki balık bulucuların teknolojisi zayıf sadace kayayı taşı seçiyor, onun haricinde Örneğin, büyük balık alarmı, balığın ebatlarını gösteren özelikler kısıtlı bilgidiğim kadarıyla...

Bende İzne geldigimde JİG denemesi yapıcaz arkadaşlarla, gerekli donanımları sağlamaya gayret ediyoruz....

sayfamızda paylaşım yapan, UZM-36 rumuzlu Mahmut abinin Arsuzla iyi bağlantıları sanırım yardımcı olabilir..

Sağlıcakla Kalın,,,,

14. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Merhaba Cengiz bey, iskenderun Arsuz Konacık/Işıklı barınağından açılarak bence JİG ile avlanma yapabilirsiniz, çok uygun yerler bulunmaktadır ve JİG Yöntemiyle güzel balıklar tutulacağı kanaatindeyim, ancak sırf jig avı için tekne kiralama durumu varmı yokmu bilgim yoktur, ama sizler 3-4 kişi olup tekne kiralayıp jig yöntemini hepsiniz denersiniz sanırım tekneciler için bir mahsuru olmaz bazılarında balık bulucu cihazlar da bulunmaktadır. özellikle jig avı için tekne kiralayan varmı-yokmu? bu konuda da bir araştırma yaparak sizi kısa bir sürede bilgilendirmeye çalışacağım.
    SAYGILAR...

15. burhan_cnr

burhan_cnr burhan

Favori Kamış:
    bicok kamıs
    Favori Makine:
    bikaç makina
    En İyi Avı:
    fangiri 2kg lüfer 2.40kg
    arkadslar merhaba ben antalyadan yazıyorum burada hırmıdar (minekop) daha cok sülünezle yakalıyorlar ve yakaladıkları hırmıdarlar gayet güzel boyutlarda SÜLÜNEZ bulursanız denemenizi tavsiye edrim rasgele...

16. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Değerli katkın için teşekür ederim kardeşim... (Sülünez bir tür kum midyesi)

Antalya ya Selam olsun...
    Kendine iyi bak değerli dostum.....

17. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi yine hızır gibi yetiştin alkışlar sana brova gerekli açıklamayı yapmışsın hemen seni takdir ediyorum doğrusu, nerelerdesin abi sesin soluğun çıktığı yok herşey yolundadır umarım... JİG konusuna nasıl bakıyon abi???

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    S.A Hemşerim boş vakit buldukça forumdayım :) gezinip duruyorum üstadların engin bilgilerinden yararlanmaya çalışıyorum, JİG konusu dedin kafamı allak bulak ettin :) gelde şimdi birde JİG e kafayı yor? ama iyi ettin bence, birde buna kafa yormaya karar verdim:) sayendeee. Hemen bizim kral balıkçı dayı varya dayım, ona danışı verdim bu konuyu, o ooo boşuna kral dememişler bu JİG işide varmış bizim dayıda ne bilem ögrenmiş oldum kısa zamanda banada aşılar bu konuyu, engin bilgilerinden şimdilik yararlanmaya çalışacağız, haa muhtemelen bizim 20 günlük izinde temmuz 15 de başlayacak sanırım ozamanda pratikte ve uygulamalı olarak bu jig yöntemini deneyeceğiz kısmet olursa, bu yola baş koyduk uzaktanda olsa devam ediyoruz edeceğizde, çünkü olta ile balık avı bir tutku bir sanat bir aşk kısacası bir yaşam biçimi benim için, nekadar şimdilik biraz uzak olsakta bu aşka bu tutkuya elbet birgün kavuşacagız:)) görüşmek üzere..SAYGILAR Hemşerim...

19. cengiz coşkun

cengiz coşkun cengiz coşkun

Favori Kamış:
    SHİMANO LESATH SHORE GAME 2.70-SHİMANO GAME AR-C 3.20,JM POPPİNG/SHORE GAME JİGGİNG ROD 30-85.
    Favori Makine:
    SHİMANO STELLA 4000XG-SHİMANO STELLA 4000 FE,DAIWA SALTIGA 6000 GT,DAIWA DOGFIGHT,STELLA 5000SW.
    En İyi Avı:
    Levrek 9,5 Kg
    mahmut bey,
    ilginize teşekkür ederim, cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
    bende yeterli ekipman mevcut misafirim olun birlikte çıkalım
    saygılarımla.

20. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhaba Cengiz bey,araştırmalarıma göre özellikle jig ile avlanmak için ve bu yönteme uygun donatılmış teknesini kiralayanın olduğu hususunda bilgi edinemedim, ancak bir önceki yazmış olduğum gibi tek olsun veya 2-3-4 kişi bir tekne kiralayıp tekneciyede durumu anlatıp onun bilgilerinden yararlanarak sizi jig ile uygun avlanma yerlerine götürebilirler sanırım, ayrıca gönül isterdiki davetinize icabet etmek çok isterdim, hem tanışmış olurduk hemde benimde hiç denemediğim jiğ ile avlanma husunda sizin engin bilgilerinizden yararlanmış olurdum, ancak elimde olmayan sebeplerden dolayı görev icabı manisa ilinde bulunmaktayım kısmet olursa ve aksilik olmazsa temmuz 15 den sonra görüşürüz, davetiniz için çok çok teşekkürlerimi sunarım. konacık-ışıklı barınagında dan bir tekneci numarası var isterseniz işinize yarayacaksa özelden verebilirim SAYGILAR..