Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Bu balık tutma işini benden daha çok seven birine rastlamadım. Yani tutamama desek daha doğru olur :)
    Amin, hayırlısı...
    ebay dan başlıyorum, neden daha fazla ödeyesiniz ? sloganıyla 198... yılında piyasaya çıkan ABC deterjan gibi hissettim kendimi

2. Kadri

Kadri uuu

At-çek levrek

Selamlar, Samandağ Çevlik civarlarında At-Çek (spinning) meraklısı arkadaşlarla avlanmak (normal oltacılığa nazaran daha bir sabır gerektiren bu meşakkatli avcılığı seçmiş) , ilgili arkadaşlarla paylaşımda bulunmak birlikte ava gitmek isterim. Saygılar.

3. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dört yol barınak güzelleri. aslında çuprayı salacaktım birde sarkoz vardı onu saldım en küçük harmadarla aynı oltada geldi. onun ağzına takılmıştı ölmedi. çupra yutmuştu çıkartmaya çalışırken öldü. bende bu akşam üstü onunla lüfer deneyeceğim bakalım. balıklar 3 lü klasik olta takımı ve boru kurdu ile alınmıştır. 2. resimdeki ise böbrek taşına iyi geldiği söylenen taşlar. her balıktan 2 adet çıkıyor

http://img541.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=16042011182.jpg

Son düzenleme: 17 Nisan 2011
  4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    saygıdeğer
    -barınağın neresinden
    -saat kaçta
    -kaç metre uzağa sallanmış
    -kurşunlu mu şamandıralı mı, ne tarz (dibi taş ve kaya çünkü, yoksa kumluk yer de mi var) ne tarz takımlarla tutuldu acaba harmadarlar
    teşekkürler

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    cumartesi pazar barınağa geldim fakat benim için sadece prestij mücadelesi anlamı taşıdı
    çünkü river2sea triho minnow hb-06 mı, adanada sipariş ettiğim dükkandan bile alamadan alelacele bir iş bitirmek üzere dörtyola uçtum adeta
    işi hallettikten sonra ama bol bol vaktim oldu
    fakat minnowsuz...
    elimdeki aptal cam rapala ile 50-60 kadar atış gerçekleştirdim.
    su berraktı
    aksiyon verdirmeden çektiğimde, takip eden levrek olmadı.
    aksiyon verdirdiğim zaman, her merada on kadar ispendek geldi arkadan
    hatta bir keresinde kol uzunluğunda iki tane levriye
    takip etmiş
    kıyıya kadar şeref verdiler 10 metre kadar takip ettiler
    kıyıya getirdim, deniz bitti...
    kalbim heyecandan güp güp attı. bu heyecanı size anlatamam. yani görerek tutmayı anlatamıyorum.
    ama şunu gördüm. her merada, peşinden on balık geldi ya mesela. aynı noktaya birkaç kez daha attım
    fakat takip eden olmadı. sanırım bu balıklar öğrenebiliyorlar.
    ilk atışımda ise ne oldu, 250 gr ispendek baktı baktı baktııııı, benim sağa ufak bir darbem ile birlikte bir korktu,
    bir kaçış kaçtı benim rapaladan anlatamam. yani az daha gidiyoduk dedi.
    yakaladığım net fırsatlardan bir diğeri ise, kulağımın dibinde vızıldayan bir eşek arısı ile bozuldu, onu kovayım derken kıyıya iki metre kaldı ispendekler çok saldırgan duruyorlardı fakat arı huzurumu bozdu
    Bu da Allahtan zaar

Bu sabah (pazar) minnowum olmadığına çok üzüldüm. Ne bileyim küt diye cumartesi günü memlekete çağırılacağımı.

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    üçüncü konu ise,
    ya aksiyon verdirmeden, kendi aksiyon yapan, yani sana gerek kalmayan
    bir tane yok mu :)
    paraya kıyıp da alam bir tane
    tavsiye edebileceğiniz ?
    ya da wtd aksiyonu aha böyle verilir
    (walk the dog)
    diyebileceğiniz bir video tavsiyeniz var mı ?

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    kendi soruma kendim cevap
    wtd nedir araştırırken buldum:
    1) 2.70 yerine 2.40 boyunda ve sert aksiyonlu bir olta kamışı ile çok daha rahat yapılan bir aksiyon türüdür.
    2) bir sahte balık aksiyon çeşidi. avcı balıkların kıyıdan sahte ile avında (lüfer, levrek ve deniz turnası başta olmak üzere) kullanılan bir stil. gaga yapısı buna göre ayarlanmış su üstünden gelen, batmayan sahtelerde daha fazla kullanılır. kamış sol-sağ veya yemine göre direkt geri şeklinde kısa hareketlerle çırpılır ve bu çırpmaya eş zamanlı olarak makina ile misina sarma yapılır. sahte balık da kısa zigzaglar çizerek(çişi gelmiş veya dişi kokusu almış köpeğin tasmayı bir oraya bir buraya kararsızca çekiştirmesinden ilham almıştır isim) yaralı veya sersemlemiş balık taklidi yapar, bunu gören avcı sahteye atlar. doğada avcılar en çok yaralı, yavru, sersem, hasta avları tercih ederler ki az kalori yakıp daha üst düzey av oranı tuttursunlar. doğal seleksiyona yardımcıdır bu iç güdü, rapala, yo-zuri vs gibi sahte markaları da bu tip harekete yatkın hidrodinamik özellikler gösteren yapay yemlerle avcılığı üst seviyeye çıkartır.

burada 3 önemli husus var;

- sahtenin wtd hareketine uygun yapıda olması.
    - çırpma hareketlerinizi eş zamanlı karşılayacak küçük ve yüksek devirli makineye sahip olmanız (5,5:1 oranlı ve üzeri gibi). çünkü bu çırpma hareketlerinde sahtenin size yaklaşması kadar misinayı toplayamazsanız bir sonraki çırpma hareketinizde misina bol kalacağı için diğer zigzagı atamazsınız. veya fazla sararsanız da bu sefer fazlaca fırlamış olacak sahte balık. zigzag çizemeyeceksiniz.
    - çırpma gücünü sol elinize yansıtabilip makinayı gayri ihtiyari olarak çekebiliyor olmanız (makina kolunu tutan elinizin kamış silkme hareketiyle kendiliğinden hareket edebilmesi, böylece yorulmamak ve frekansı tutturmak)

bol idman, doğru sahte ve nispeten kısa ve sert kamış ile müthiş zigzaglar çizebilirsiniz, arada diğer tekniklerle bezeyebilir ve ara sıra durup çekmeye devam ederseniz o duruş anında balık vuruşu alabilirsiniz. rastgele.

http://www.youtube.com/...esxv2nzc8j0&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=r8n4rkkztdg

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    tüh. araştırmam sonuçsuz kalmış. video silinmiş. var mı tavsiyeniz ? işte budur şeklinde.

Allbright düğümü harika bu arada yakup bey ne kadar teşekkür etsem azdır, bu hafta uygulayacam inşallah dediklerinizi kamışın iki boyu fc ve bu düğüm, onaltılık bojin filan.

9. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
  10. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bende çok iyi bir spin takımı yaptım iyi sahteler aldım ama henüz fırsat bulamadım.. Yıllık iznimde deniğcem.. bakarsınız beraber avlanırız... İspendekleri beraber kovalarızz olmazmı...

Saygılar...

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gültekin abi , hırmıdarlar gözümü aldı yaldır yaldır parlıyor.. eline sağlık,,,

afiyet olsunn...

12. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5n 1k :)))

Ali bey.. (gültekin abinin hırmıdarları görünce) yerininizde duramıyosunuz bu enerji sizde olduğu müddetçe güzel balıklar yakalıcağınızdan hiç şüphem yok..,

Görsel şölen sunmanızı sabırsızlıkla bekliyorum tuncelide denize hasret olan biri için çok güzel olur....

Saygılarımlaa...

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yem boru kurdu takımı söylemiştim klasik 3 lü olta akşam saatleri hava karardıktan sonra zaten resimdende belli olacaktı ama herhalde sadece mutfakta çekilen gelmiş. yeri ise mendireğe giderken tam boğazdan atmak lazım. atış uzaklığı 30-40 metre

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    walla yıllık izinde yakaladığın balıklarda benim gözümü almıştı. o sıralarda ben gidememiştim balığa. bu akşamda 2 tane aldım 25 ve 33 cm. ilk yakalanan kaçtı malesef. kaçan balık büyük olur derler demeyim ama en büyüğü oydu bu akşam için. genele bakarsak dünkü balıklar daha büyüktü

15. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    link çok yararlı oldu. tşk

neden olmasın ? inşallah olur. 5 yaşından küçük levrekleri geri bile bırakırız hd videoya çekerim bırakışımızı
    hem bu iş biraz da arkadaş işi
    yanındakinin nasibi kısmeti kıyısından köşesinden sana da bulaşabiliyor.
    ya da ben öyle sanıyorum.

ayrıca gültekin ustaya tşk
    bilinmeyen kelimeler (vocabulary)
    -mendirek
    -boğaz (mendireğe giderken tam boğaz)

sözlükten bakıp balık/denizcilik kültürümü geliştirmem gerekecek

16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    barınak haricinde, pazar günü barınaktan atakaşa doğru yürüyerek de at çek yaptım. öğme işin oralara geldiğimde ise, benim makaraya bir baktım misinam kahverengi olmuş. çarşaf gibi olan denize bir de baktım ki. 100 metre uzunluğunda 8-10 metre genişliğinde bir (sanırım) yağ tabakası gördüm. zift değil, çünkü siyah değil, kahverengiydi. sanayi kokuyordu kıyı. sahteyi öyle bir atıyordum ki, kıyıdan 17 m ilerde gres yağı var, kokusu geliyor, ben 16 ya düşüttürüyordum artık. iğrençti. dedim burdan kazara bi balık atlasa benim sahteye, üstü bu yağ tabakasıyla kaplı olacak. bıraktım pılımı pırtımı, üstü yağ kaplı balık senin olsun yani canım istemedi yağlı balık. artı barınağın içinde de sanırım onyıllardır barınağa sızan petro kimya maddelerinden dolayı bence barınakta doğan büyüyen yavruların da tadı olmayacağı kanattideyim. fakat yine de bu kısmı düşünmemeye, tutmaya çalıştığım bu balıkların açık denizde büyüyüp barınağa -sadece- uğradıklarını düşünerek kendimi rahatlatıyorum

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    şimdi normalde burdan bu kadar detaylı yazmayacaktım ama balık yakalamaktaki hevesin gerçekten hoşuma gitti. sana yardımcı olmak için yazıyorum. hem dediğin tamamen doğru balık kimin kısmetiyse ona yakalanır. mesela o gün 10 kişi ile beraber avlandık (diğer 10 kişiyi tanımıyorum yani avlakta benden başka 10 kişi vardı) aynı mesafe aynı yem aynı takım. sadece benim oltama geldi kuzular. burda aman ben yeri söylemeyeyim talan olur sözleri biraz boş geliyor bana. mendirek dediğim en uçtaki fener. boğaz dediğim yer ise teknelerin barınağa girdiği nokta oluyor. inşallah bu azmin sonuçsuz kalmaz sende istediğin balıkları yakalarsın ki azmedince oluyor. sadece sabırla denemek gerekiyor.

Birde sana tavsiyem balık öyle öğlen sıcağında ancak son baharda (eylül ekim kasım) çipura yaparsa yapar (kıyıdan elbette). avcı balığı ya gece, ya sabaha karşı birde akşam üstü nasıl desem güneş batmaya yaklaştığında avlarsan daha iyi olur. sıcağın bağrında uğraşma boşuna derim ben. en garantisi sabah güneşin ilk ışıkları ile zaten deniz yüzeyi savaş alanı gibi oluyor sahte yada şimdilerde sabah gideceksen kaz tüyü ve silikonları dene. güzel levrek olur

Son düzenleme: 18 Nisan 2011
  18. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Zaten ilkinde de orayı anlamıştım. Emin olmak istedim. Meğer doğru anlamışım
    Özel açıklama için ise özel teşekkürler.

Şunu fark ettim. Balık olmasa bile, tutma ümidi beni ayakta tutuyor.
    Saatlerce hem de.
    Oltayı her atışım yeni bir ümit. Çok zarf, çok şans :)
    Yılmadan atıyorum çekiyorum. Kış mevsimi olduğu için de, balığın saati olmadığını sanıyordum.
    Denizin kıyısında olmak bana ayrı bir huzur veriyor. Hele suyun içinden bir organizma, istemeye istemeye insan aklının eseri bir düzenek tarafından sana doğru gelmesi ve onu elinde hissetmek et yemekten satmaktan satın almaktan filan çok daha büyük bir tatmin sağlıyor. En azından benim adıma.

Unutmadan, elime az önce (2) adet Triho Minnow HB-06 geçti. Bir de 100 mt Tubertini Gorilla 0.35 mm kalınlığında UC-4 fluoro carbon misina.

Ayrıca bir de oskar 22 milimlik alacaktım fakat baktım çok tuzlu olacak, zaten kalmamış adamda. haftaya gel dedi. ben de he he dedim.
    Evde pelican misinam var. 0.25 lik, acaba onu mu atsam. ya da mevcutta 0.35 lik pelican sarılı. Saralı 10 gün oldu. O gün biraz yağlandı kahverengiye çaldı. 70 kere de atış yapıldı. 30 gramlık procatch ile. artık procatch mı kötü ben mi acemiyim bilemeyeceğim. belki de ikimizde de bir şeyler eksik.

ikisini allbright düğümüyle birbirine çatıp atçek yapacam yakup bey. atış zaten 15 metre gitse bana yetip artıyor. malum mayısta da kıyıdaki ark gibi nehir gibi ilk derin oyuk vardır ya bizim bu kıyılarda, hani ilk girişte bi beline boylar su da, sonra dizine gelir ya tekrar :) orada paralel at çek silikon ya da minnow yapacan işte.
    Ayrıca bu ispendekler zaten on metre ilerde azami, ya da ben öyle sanıyorum.

Son düzenleme: 19 Nisan 2011
  19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    saygıdeğer metalurjist.
    oltayı salladığımız yer, yani kurşunun düştüğü yerlerin yani dibi kumluk mu? yoksa ben çok takarım oltayı taşa kayaya.
    daha doğrusu ben bu yaşıma kadar dibi taşlık deniz görmedim. erzinin denizi hep kum idi.

20. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben cevaplıyım isterseniz bu soruyu, gültekin abinin tutuğu kumluk-kırma taşlık olta kesinlikle takılmaz ancak :) oltayı çekerken hızlı ve boşluk vermeden çekmelisiniz barınaktan denize 10-15 metre devasa kaya kütleleri meccut.. ben çok takım kaybetmişimdir oralarda.. mevsiminde çokta güzel balık almışızdır oralardan nekadar para okadar köfte misali :)) özelikkle gece saatlerinde çok sabahladık lüks ışığında az yatmadık o düz kayalar üzerinde ne günlerdi anılarım depreştii yahuu...
    (o bölgede yemli olarak tutulan balıklar hırmıdar-çupra-gargur-karagöz-sargoz-melanur-mırmır-gümüş-kupes).Benim gece favori yemim taze sardalye (bulunursa gelibolu sardalye ) şidetle tavsiye olunur...

Sevgiyle kalın