Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)

Yakup bu JİG işi bence, Konacıkta avlandıgımız yerlerde iş yapar, neden dersen hatırlarsan beraber gittiğimiz tekne avında Fatih hoca balık çekerken sadece mercanın kafa kısmı gelmişti, aynı bölgeden bir hafta önceki dayımlarla gittiğim yine tekne avında, ben mercan çekerken çok kuvvetli birşey bastı ve birkaç saniye sonra agırlık kayboldu tekneye oltayı çektigimde Fatihin karşılaştıgı manzara ile karşılaştım ignenin ucunda sadece mercan kafası , bu başımıza gelen durumları düşünürsek, JİG Yöntemiyle, bize sadece mercan kafasını gönderen büyük balıkları tutmamız kaçınılmaz olur sanırım. araştırmaya devam yakup :)))

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Ne o ?
    Bir haftadır hiçkimse alamıyor balık galiba :)

3. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Buraya kış geri döndü dolu, kar kıyamet, gırgırlar bile çıkamıyor, onları limanda yakaladım, teknede kahvaltı iyi oluyor:)

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bakalım hafta sonu hava güzel gösteriyor. iple çekiyorum

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    İtiraf edeyim, tüm fırtınaya rağmen bu cumartesi sabahı dörtyol barınağındaydım :)
    River2sea 120 F Triho Minnow HB-06 mı denemek için son derece kötü bir gündü. Denizimizde rüzgar'ın şiddeti 6-8 idi, dalgakırana çarpıp üzerime tuzlu buhar banyosu yaptıra yaptıra 20 atış gerçekleştirebildim. yanımdaki reyhanlılı abi sardalya ile iki tane kefal aldı ikiyüzer gram, iki lira vereyim bana ver bu kefali dedim, vermedi. 10 tl dedim yine vermedi :) sırtına olmak üzere üç yerine üç iğne sokup yüzdürmeyi düşünmüştüm oysa.
    velhasıl, yirminci atışımda 0.14 mm lik ipim takriben yirminci atışımda arkamdan çat diye bir ses geldi, baktım minnow yerinde yok. misinanın minnow ile temas ettiği kısım salyamsı. yana fırladı bence. kayaların altlarına filan baktım birkaç dakika, fakat umutsuzluğa kapılıp, hüsrana (2011 itibariyle hiç balık tutamadım, nasip!) uğrayıp eve döndüm.
    Şimdi düşündüm. İnternette en ucuz 120 minnow 12.74 TL artı 6 lira en ucuz kargo olan site. (mcavmarketi diye bi site)
    bojin ince misinayı ise armer de bulabildim. armer de river2sea satmıyor. kargo ödemekten bir hal oluyor insan.

Onun yerine aklıma bir fikir geldi ve adana ideal av bayine telefon ettim. sağolsun benim için raflara baktı birisi ve dedi ki, var. ama hb-06 yok :( gelirseniz getittiririz dedi. yani bu, kargo parası ödemeyeceğim anlamına gelmişti. ne iyi değil mi ? mesela bojin misina dedi yakup bey. bir bojin 15 tl. 7 lira da kargo al sana yirmi küsür. halbuki bu bayiden almış olsam, kargo olsun elimde kalacak. yani körü körüne internetten almamak da lazım böyle şeyleri. belki de yurtdışı alış verişe merak sarmanın zamanı gelmiştir. kalite ise ve daha ucuz ise gavurdan almanın ne mahzuru olabilir ki ?

Bu hafta sonu için hayalim, kıyıcıktaki yarım kiloluk bir sürü ispendeklerin yanından HB-06 geçirtmek... ince sağlam bir bojin misina ve 120 Triho minnow a verilecek acemice bir aksiyon bile, iskederun hattı sayfamıza renk katacak görüntülerle sonlanabilir. hepsinin videosunu çekeceğim, tabi memlekete gidebilirsem bu hafta, deniz berrak olursa, balıklar aynı yerinde olursa, ben iyi olursam, minnow um olursa, yeni almak üzere olduğum bojin im de kırılmazsa ve en önemlisi Allah izin verirse... Hayırlısı...

Son düzenleme: 13 Nisan 2011
  6. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Yahu zaten Gaziantepten gelenler bitirdi balığı.Geliyosunuz denize poşet,kola şişesi atıyorsunuz.Gelmeyin Alleben deresinde avlayın balığınızı.Bir de tekne alıyorsunuz,paragat atıyorsunuz.Balık bırakmadınız deniz de.Aynı mesafe gidin Fırata orda avlanın gelmeyin Dörtyola.

Gazianteptn mhin.:)

7. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Cuma akşamı binbir heves gittim dörtyola.Fırtına o biçim.Sabah aynı.Pazar aynı.Barınak içi bile kıpır kıpırdı.Bu hafta sonuda işim var.Umarım öbür hafta işim olmaz,hava da güzel olur.

8. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Arkadaşlar, tekne bağlama kütüğü için takipçi yok mu İskenderun'da.Liman başkanlığına ben gitmeden bu işi nasıl hallederim.Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

9. Ossy

Ossy Cihan

Hafta sonu Hava muhalefeti ndeniyle düzenleyecceğim orgaizasyon iptal oldu. Bu haftada nöbetçiyim. Ama nöbeti birisiyle takas edip kaçacağım kısmetse.. Pazar günü Tekne ile Konacıktan sağlaam bir çıkış yapacağız. Sanırım bi tekne yetmeyeecek 2 olacak gibi hayırlısı. Sitedeki Orhan abinin sırrt takımını hazırlatıyorum arkadaşıma. İnşallah onunla birşeyler alacağım ayrıca yemliden ziyade bir jig denemesi yapacağım. Tabi Hafta sonu Dalga boyu 6-8, 4-6, 3-5 olmazsa...

Bu arada İskenderun Sahilde öyle bir yer keşfetmişim ki, değmeyin keyfimize. geçen gün 4 saate 13 tane balık aldık oltalara yetişemiyordum...

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    abi bizim tekneci arkadaşlara sorayım ben sana yarın haber ederim.

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    insan paylaşır bari bulduğu yeri paylaşmasanda söyleyip insanın aklını bulandırmaz değilmi:)

12. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

teşekkür ederim Gültekin Bey.

13. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

14. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

video eklemek resim eklemekten kolaymış.dailymotina üye ol.videonu yükle.linki kopyala foruma yapıştır.

15. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

16. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    tavsiye...

Yurdışı alışverişiyle ilgili bir link veriyorum bu link sayesinde bir çok malzeme getirdim amerikadan, ingiltereden, honkongdan ....

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33193

diğer bir konuya geçiyim bendeki 14 lük bojin benim spin makianya tam sarıldığı için sıkıntı yok makina sürtme payı yok, sizim makina için kalınlık ve uzunluk değişebilir.. Özelden atığım düğümü kullanın bende ayını düğüm var hiçsorun yaşamadım henüz.. spinde misinaya abanarak atış yapmayın gücü kamıştan alıp ,kamışınızı esneterek atış yapın msina uzun ömürlü olur bu sayede gamda azalma az olur fazla efor sarfetmesiniz..

kamışınızın boyunun 1,5 katı misina 3-4 metre civar soft misina FC (suda görünmüyor) misina daha iyi olurda oda pahalı biraz. Normal kelebekli fırdöndü kulanmayın sahte için okumanın rapala takma aparatı var, oda yoksa küçük bir fıdöndü alın , sahtenin halkasına geçirin aksiyonu bozulmasın sahtemizin dikkat edeceğimiz diğer hususlardı...

iyii avalarr umarınn rengi katarsınızz :)

Son düzenleme: 14 Nisan 2011
  17. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abii araştır ben şimdilik erteliyorum jig hevesimi,450 tl lik takımı 300e buldum bide ama almaktan vazgeçtim..Alacaz malzemeyi izinde bir kaç kez kullancaz sonra evde yatcak makina ben yine tunceliye gelcem. Tayin olsun burdan kurtuluyumm ozmn alcam inşşallah botla birlikte...

Tavsiye istersen yardımcı oluruz dilimiz döndüğünce...

saygılar iyi akşamlar abicim...

18. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tekneniz gayet iyi ve dengeli iyi bir seçim, motoru keşke 4 zamanlı alsaydınız 2 zamalı çok yakıyor...

videoların tamamını izledim memleketimi gördüm içim cızz etti:(

Kullanılan takım diikatimi çekti kuşunlar sanırım 50-60 gr dı, açıkta en az 100 gr kurşun olsa daha iyi olurdu balık taramada alınır genelde (çapa atılmadığı durumlarda),avlandığınız mera kumluk çıkan balıktan belii israil cerbiti (türkan şoray diyoruz biz arkadaşalr arsında) eti güzel ve yağlı bir balık..aygaz ın açığı güzel kayalık taşlık meralar var.. yada toros gübrenin açığı olabilr... güzell balık alınır genelde...

sağlıcakla kalın...

Son düzenleme: 14 Nisan 2011
  19. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

takım taklavat sığ yere göre olduğundan eksikler var doğru.Aygazın açığındaydık.İlk tüpü hizaladık.Derinlik 50 metre.Baran Bey'in yeri sağolsun iki dönüm verdi bize.hoşçakalın.

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    50-60 gr kurşun filan diyorunuz. ben deyli movşınların hepsini izledim fakat, başta bir tekne önü, ardından geride bıraktığı köpüklü sulardan başka kurşun ya da takım veyahut balık göremiyorum, acaba yanlış vidyoyu mu izliyorum