Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balıkçılık aleminde hangi kelimede r ve s harfi varsa, anla ki hiş şansı yok; kıyısından-köşesinden, hatta tam ortasından Yunan'a gider anadın mı.;)

:D :D

2. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    ikinci videoda çuprayı yakaladıkları yem bir tür kurt bildiğim kadarı ile daha önce biri daha bahsetmişti. parmak kalınlığında ve 20-30 cm uzunluğunda oluyormuş ve ucuzda değildi sanırım ama hemen ege kıyı komşumuz yunanlarda olan bizim sahillerimizde bulunmayan yada bilinmeyen bir yem türü. acaba verimliliği nasıl :D

3. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    tuzlu suda bakalım gelince ne yapacaz:) sanada rasta gele yılmazım görüşmek dileğiyle.

4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    evet. o kurt ile çok iş yaparmışız gibi geliyor öncelikle egeli avcılarımız seyredip bizi aydınlatmalılar. sülünes madya vb ne olduğunu bilmediğim bir sürü şey var, onlardan biri mi, yoksa yeni bişi mi bu acaba. hele bu sahte ise :d harika olurdu :) kokulu mokulu veya kurt gibi kıvrılarak hayvanı cezbediyor filan mı acaba
    belki de boru kurdu oltaya böyle takılıyormuştur. nasıl mı, bir ucundan ipi sokuyon öbür ucuna iğneyi kişliyorsun. hayvan acıdan kıvranıyor gece ise parlıyor v.b. çupra ısırdıkça çokomilk gibi hayvanı aşağıya doğru vakumluyon, bittikçe vakumluyon. bilmeyince işte böyle cahil bilmez uydurur yani
    son kez bi de bunu seyrettirmezsem size karnım şişçek. r s mevzusu aynen doğru. bizim mırmır da yunanca çıktı sinarit de
    http://www.youtube.com/watch?v=It5JR6svtNU&feature=related

5. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
  6. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dörtyol barınağı açık denize doğru bu sabah yaptığımız av. yem boru kurdu. en büyük mırmırdan küçük diğer mırmırdan büyük bir adet mırmır takım çantasına girmişken iğne çıkartmak için elime aldığında suyuna geri dönmüştür. peşine 1 cm büyüğü 5 dakika sürmeden geri alınmıştır.

Son düzenleme: 11 Eylül 2011
  7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Helal

dörtyol barınağı açık denize doğru bu sabah yaptığımız av. yem boru kurdu. en büyük mırmırdan küçük diğer mırmırdan büyük bir adet mırmır takım çantasına girmişken iğne çıkartmak için elime aldığında suyuna geri dönmüştür. peşine 1 cm büyüğü 5 dakika sürmeden geri alınmıştır.

Birader böyle rapor mu olur. :) Saat kaçla kaç arası, hangi noktadan kaç metre ileri salladın oltayı, kurşunlu dip oltası mıydı (o bölge kumluk, (bastığın yerler ise kayalık, iğneyi kayalara taktırmadan nasıl çekiyon o da ayrı bir maharet, rat ya da kamış ile mi avlandın yoksa 35 metre ileri mi attın oltayı, ayrıca boru kurdu iğneye nasıl takılır videosu olsa da izlesek, boru kurdu canlı mıydı. zaten cansız olsa iğneden kolayca çıkar mı diyeceksin)
    Birçok balığın boru kurduna dayanamadığını özellikle çupranın şahit oldum. fakat sorun şu ki, ben boru kurduyla hiç balık tutamadım. sebebi ne acaba. düzgün takamıyom ondan mı.
    Bir gün botla atakaşın ucuna gittim. 4 saatte iki tane israil cerbiti alabildim hepsi. kıyıdaki acemiye alaylı bir bakış attım. yok di mi birader dedim. adam kavanozu gösterdi. bi baktım. içinde üç tane şu senin tuttuğun çupralardan yüzüyor.
    Bi de sormaz mı bana saf saf: (kendi otuzun altında bebek surat ben ise 36 37) abi dedi bu balık ne balığı? yem olarak boru kurdu atıyordu on metre ileriye öğme işten hem de. çoluk çocuk yüzüyor kenarında hem de. dedim ki kurban olduğum Allah, ben 4 te kakıym 9 a kadar hayatımı tehlikeye atıym, bu herif 8 de kaksın. buçukta olta atsın yarım saatte 3 çupra alsın. bu çupraları ben tutabildikten sonra denize açılmama ne lüzum var diye de düşündüm.

Gerçekten nasibi bol bir avcı Gültekin Bey. Dörtyol barınağından bile eli boş dönmemesini başarıyor birader. Daha ne olsun. Adam avcı kardeşim vesselam. Helal olsun.

Zeka Oyunu gibi olmuş. En büyük mırmırdan küçük, diğer mırmırdan büyük bir adet mırmır suya geri dönüyor. peşine 1 cm büyümüş olarak beş dakika sürmeden geri alınıyor. peki bir cm daha büyük olan mırmır, en büyük mırmırdan büyük mü geldi, yoksa resimdeki yeni en büyük mırmır aslında aslında bu muydu. üf karıştırdım galiba nuri abi :)

Son düzenleme: 12 Eylül 2011
  8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Dostum bak o gün sabah gün ışımadan gittik saat 5 te iç havuza attık asıl amacım İş arkadaşım başımın etini yiyordu. Hadi o zaman dedim. Dediğim gibi çok paralar harcıyorum av uğruna. arkadaşsa en basit takımları kullanıyor. hazır takımla satın alıyor.

1- ava 3 adet ratla gittim 2 adet kullandım. kurşunlarım 50 gram.
    2- bir adet 210 20-50 gram atarlı spin kamış, 2 adet 50 -100 gram atarlı 3,60 surf kamış. biri yedek.

iç havuza gitmeyelim bir nane çıkmaz ordan dedim. yok orası rahat oluyor falan fişman kırmadım. en bereketli saatleri orda harcadık 2 adet parmak kadar sargoz aldım suyuna iade ettim geleceğin yetırımıdır diye.

sonra daha önce çupraları çektiğim teknelerin arasına gidelim dedim hem rahat hem balıkyapması muhtemeldi. sonra yolda fikrimi değiştirdim. şimdi arkadaş rahat edecek diye bu kadar erken kalkmak heba olacaktı. daha önceden mahmut abinin mırmır aldığı noktaya açık denize gidelim dedim. kayaların üstüne çıktık.

3- ileriye 35-50 metre fırlattık
    4-takımım klasik 2 köstekli.
    5- iğnelerim owner 50116 5 numara
    6-yemler çok taze kıpır kıpır.
    7- şu yem ipinide aldım ama kullanamadım. yem sarmayı beceremedim.
    8- kayalara taktırmama işi hızlı çekmek başka espirisi yok.

ilk önce gümüşler gelmeye başladı. gümüş varsa mırmır ve çupra yapar demeye kalmadı bir çupra ve bir mırmır aldım. bu ara arkadaş hiç alamıyor hayıflanıyordu senin oltana geliyor bana niye gelmiyor diye. bir adet ownerli takım ona verdim. sakın koparma onlar çok değerli dedim ama ömrü 10 atışmış :(. oda üzüldü ama sağlık olsun balık avında herşey mübah senden kıymetlimi diyerekten onunda gönlünü yaptık. sonra gel biraz ileriye gidelim dedim elimdeki spin kamışı 50 metre ilerdeki kayalardan yine aynı mesafeye salladım ve diğer takımları almaya gittim. geldiğimde büyük olan çipura yakalanmıştı. peşine 3 adet mırmır daha aldım. birini suya düşürdüm. sonra vuruşlar azalınca hadi gidelim dedim saat 9:30 olmuş terden üzerim denize girmiş gibi olmuştu. avın hikayesi bu şekilde. boru kurdunu bildiğin ortasından geçirip yemi bolca tak.

yapabiliyorsan fazla hırpalamadan dikiş diker gibi dikebilirsin kafa kısmı çok az dışarda kalıp oynarsa büyük balık hiç düşünmeden asılıyor. en büyük balıkları aldığımda yemler o şekilde bol vede kafalar serbestti.

kısa olan spinde hemen hemen aynı mesafeye atabiliyorum ama büyük balıkları genelde uzun olan surf kamışla aldım. belkide daha ileriye gidiyordur. Arkadaşımın dandik kamışı ise bariz az gidiyordu mesafe tatmin edici gibi geliyor ama benim attığım mesafeden en az 10-15 metre geride kalıyor. belkide ondan dolayıdır.

dediğin doğruda olabilir. arkadaşın hiç alamadığı yerden benim aldıklarım resimdekiler. birde allah azimle çalışanın nasibini veriyor. bende geçen sene bot almıştım dediğin yerlerden hiç verim alamadım. sonra başlarım botuna deyip vaz geçtim. birde şişirmekle uğraşıyoruz.

elbette bu işin başı kısmet. ne demişler kısmette varsa gelir şamdan yemenden kısmette yoksa ne gelir elden.

Son düzenleme: 12 Eylül 2011
  9. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Şu mırmırlara bayılıyorum, iskenderun barınağında bir türlü yakalyamadım, çupra yakalıyoruz güzel ama yanındada bir kaç mırmır olsa:) Gültekin yine güzel bir av olmuş tebrikler, ben hala bir rapor yayınlamadım, arşiv var aslında bilmiyorum üşengeçlikmi:) akşam barınaktaydım arkadaşla biraz onunla uğraştım biraz balıklarla derken, bir sargoz bir çupra başka yok. Ha bide balığı peşin yediğimizden mi artık( oltayı atmadan hemen arka kısımda teknecilerle fırında çupra yedik) bereketli geçmedi:). gültekin beklediğin 4 nolu owner iğnleri istediğin zaman benden alabilirsin( tel. 506 586 7079) atarken yem çıkma sorunum hala devam ediyor çıldıracağım:)

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tbr

dostum, şu mahmut abinin tüm karides takıp da "yabani çupraların tutulması da
    bu şekildedir" mevzuu var ya. o nokta bu nokta mı ?
    acaba hangi noktadan bu balıkları aldın. aşağı yukarı ?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Eylül 2011
  11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah burdan öyle detay verilirmi. özelden yolladım :) kısmetin bol olsun

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hafta sonu muhtemelen arayacağım yılmaz. hafta içi pek ayrılamaz oldum. şu sıra birde ev alma telaşım var kafayı kaldıramıyorum. mırmır çok mücadeleci ve büyükleri gerçekten löp etli ama genede çipuranın lezzetini vermiyor. ama avcılık işte hep aynı hep aynı olunca sıkılıyor. değişiklik güzel oluyor. artık lüfer zamanı. kefalleri yakalamaya başladım fleto ile denemelere başlayacağım. geçen sene 45 cm lik bir lüfer almıştım. umarım bu sene daha fazla alırım

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bundan doğal ne olabilir ki? Senin yerinde her kim olsa karıştırır. Üzülme, inşallah senin livarına da dolar Aliş.:)

Gültekin'in de maşallahı var, güzel balıklar hakikaten. Hatay'a selamlar. Birlikte nice güzel avlar dilerim sizlere.:)

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkürler nuri abi.

15. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    hatayda bi deniz evi satın al abi buradakilerle paylaş tecrübelerini. hem tanışırız. benim muhabbetim iyidir. iki üç aydır sigarayı da bıraktım. o kötü işte. ama olsun, şimdi de iyi muhabbetim. sanırım alıştım

16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    sevgili metalürjüs. çok teşekkür ediyorum avlak noktaları için.

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ayıp ettin. bu hafta sonu fırsat olursa beraber bir av yapalım senle. şu azmine rağmen nasıl balık yakalanmıyor hayret ediyorum doğrusu

18. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    nuri abi bana bi livar alsana
    gültekin benim adanadan dörtyola gelip gelmeyeceğim her hafta cuma akşamı belli oluyor. haber veririm. senin nerede yaşadığını da bilmiyorum esasen.
    Ama benden söylemesi, senin nasibini de kapatırım ben. sonra üf püf demeyesin.
    Ha bazen de tersi olur, arkadaşlarımın nasibinden nasiplendiğim de olmuştur mesela geçen sene. özelden telini ver, gelecek olursam ararım

19. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    herkese merhaba uzun zamandır forumda yoktum malum sebeplerden dolayı , şuan dörtyoldayım izne geldim pazatersi günü barınaktan güzel bir av yaptık babamla bugün yine gidiyoruz resimleri daha sonra ekilicem şimdi takımları hazırlamam lazım iyi bakın kendinize.

buyrun resim ...

hepinize rastgele ...

Son düzenleme: 14 Eylül 2011
  20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Yani Yakup, helal olsun birader. peder beye de hürmetler. bi daha tepside çekme. boynum kırıldı balıklara bakalım diye.

Son düzenleme: 15 Eylül 2011