Ula uşağum haçan o livari ne yapaca'a suuun? Alayum saa bi livar almasuna da, paluklar haniii? Alişim ben sıcak memlekette yaşayamıyorum gözüm, nefesim dalıyor. Bu yazbaşı Mayıs ayında Marmara'daydım, az kaldı ölem ıscakdan-nemden. Kendimi attım memlekete de canımı zor kurtardım. Bir de nerde bizde o kaddan para. Kimbilir gaç gaymedir bir denizevi? Olmadı Sen geliver bu tarafa, kışın bıyığından buz sallansın. Torunlarına anlatırsın gelecekte.
askerliği karsta yaptım. benim peder koah olmuş. kuru yere mi taşınsak diye düşünüyordum bu günlerde biliyo musun. tekrar ankaraya mesela ? doğma büyüme 33 sene ankarada yaşadım. 8 ay Kars hariç
yakubun sesi kesildi. ya balıkta ya da Allah korusun :d yarın gelir gine elli cubrayla yabani cubraların yakalanması da böyledir
Herkese merhaba arkadaşlar dün açıktaydık ama malesef tatmin edici bir av gerçekleştiremdik su çok ılıktı sanırımbiraz daha soğuması gerekiyordu babamla 2 kg civarı balık aldık tutulan balıklar mercan,cerbit israil cerbiti namı diğer türkanşoray,iznimi bitirip tunceliye döndüm aklım hala oralarda kalan günlerimin en kısa sürede geçmesi temenisyle alta yakaldığım antenli mercan....
yakup balıklar güzel fakat aradım seni cumartesi kapalıydı tel. balık kıyıda boşuna açılmayın diye. cumartesi günü akşam tekneler hep kıyıya yakın avlandılar. ufak tefek salınan 7-8 kadar balık hariç alıkonulanlar. En üzüldüğüm ise parmak kadar harmadarın biri yutmuş iğneyi nasıl becerdin be mübarek takım çantamda her türlü çımbız ağız ayırma aparatı olmasına rağmen iğne balıktan büyük olduğundan çıkartamadım 5 dk uğraştım baktım olmuyor belki iğneyi çürütürde yaşar düşüncesi ile balık ölmesin diyerekten owner iğnemi feda ederekten suyuna saldım nede olsa nisan ayında 300-400 gram olarak geri alırım diye düşündüm. vakit alaca karanlıktı ilk önce bem beyaz parladı suyun yüzünde balığa iğneden daha çok acıdım sonra bir 2 çırpındı sonra göremedim. canlanmışmıdır acep? sonra avcı balıklar bir geldi tık vuruş kalmadı. ilk zargana başladı hava aydınlar aydınlamaz. sonra istavrit geldi. çaparicinin biri aldı 1 adet 200-250 gramlık. sonrada çinekop gördüm ama 1 adet çinekop saldırısı oldu hiç at çek zahmetine girecek dermanı bulamadım kendimde saat 07:30 gibi sonlandırdım avımı
gültekin seni tebrik etmekten zaten sen de sıkılmışsındır artıh (Not: Şakayla karışık ispendek de tutmuşsun)
Gültekin abi avlarına hız kesmeden devam ediyorsun mücadelene hayranım doğrusu sayfamıza katkıların için ayrıten teşekkür ederim.Evet telefon kapalıydı balık genel anlamda yok işaretlenmiş daha önceden verim alınan yerler denenmiştir.Açığa balığa gitmek isteyen olursa ekimin 15-20 sinden sonra düşünsünler.Barınağın ucun denesinler dubalara doğru 20-30 metre atış yapsınlar boş dönmüceklerdir kalıbımı basarım. Saygılarımla,,,
yanık değirmen'in suyunun erzin-burnaz'da denize döküldüğü yerde levrek avı. iki dakikanızı alıcam ama inanın seyretmeye değer. ayrıca daiwa saltiga minnow iskenderun da yok satıyor. http://www.youtube.com/watch?v=8uXqcjytZVo savaşın eşiğinde olduğumuz rum gavurunun videosu sargoz melanurya ve kupes avı http://www.youtube.com/watch?v=jC4Wkv_XBGs&feature=related
düşündürücü.... Biz hala levreği,yok canlı buluyum takıyım yok yaprak sardalye alırsın büyüklerini yok şunla yok bunla artık bu yöntemler eskide kaldı elin gavuru alıyor en iyisinden bir spin takım yemlerde o şekilde zaten en kötüsü yozuri walla,bizde öylemi anasını satıyım kötünün iyisini nasıl ucuza getiririm bir takım düzerim diye düşünüyoruz av malzemelrinin tamammı dolar kuru üzerinden dolar aldı başını gidiyor bugün 1 dolar = 1.80 tl tekamül ediyor bunun vergisi otu püsürü bitmiyor bu bizi ucuza yöneltiyo alan alıyo ona lafım yok... ayrıca adamların avlandıkları yere bakın denizleri pırıl pırıl sahil desen öle, bizde nasıl adam içmeye gider sahile şişeini orda kırar tenekesini denize atar yer içer sı...r tüm pisliğini denize boşaltır denizin dengesini tamamen bozar, oda yetmez küçük büyük demez tüm balıkları avlar buraya gelmeden en son açığa gittiğim gün 24 kulaçta plastik sandalye bulduk yüzüyor denizin ortasında oda yetmez gibi hazır kocam yatak vardı martıların için dinlenme alanı olmuş,daha sonra dönerken inşaatlarda kulanılan baret gördük bunlar aklıma takılanlar denizlerimizi nekadar temiz kullanıyoruz varın siz düşünün.... sonrada bizde yotubeden bakarız bak hele elin gavurune güzel tutuyo deriz.... Saygılarımla...
çevre kirliliği vede av adabı konusunda katılıyorum sana fiyatlar konusunda katılmıyorum. cumartesi günki gece avımda misafirim avusturyalı bir arkadaştı. kendi takımları olmadığından benim takımları verdim. takımlara hasta oldu herif. ki ben ne çok ucuz nede çok pahalı seçerim takımlarımı. kamış ve makinelerim 50-70 tl arasdır. bana dediği laf hakikaten çok para harcamışsın takımlara. şaşırdım hali ile. fiyatlarından bahsettim inan bana aynı takımın fiyatını bizdeki türk parasını aynen euroya çevirerek söyledi. şaşırdım kaldım. sonra sahte balıklar için internete girdik rapalanın çeşitlerine ve youzuri nin takımlarına baktık adamın yorumu burdan bir kaç sahte alsam iyi olacak oldu. bizde 25 30 tl olanların fiyatlarını 25-30 euro demezmi. hadi adam bilmiyor üfürüyor desem gerçekten iyi olta atıyor ve ispendeğide o aldı bu arada. ilgisi olmayan adamın şansıda bir yere kadar olur. tabi bu sadece ondan duyduklarım. belkide sadece avusturyaya has bir ekonomik olaydır.
Denizlerimizi mahfediyoruz. heryer poşet. sahillerimiz pet şişe, bisküvi kabı, plastik bardak, çocuk bezi, afedersin kadınbaa bile var. barınakta üç lira keseceğine güvenlik koyup, barınağa çöp atanlara büyük cezalar kesilse daha iyi olmaz mı? sonra düşündüm, o sandalların kendisi zaten bir pislik kaynağı. kapkara olmuş barınağın içi, kara kara yağlar benzol zift gres şu bu işte. yani hepimiz suçluyuz. elektrikli olmayan motorları yasaklarım ben olsam. artı trol avıdır esas belamız. ben bunu bilir bunu söylerim. trol, garanti bir av. trol, zenginler ya da yerli/yabancı elit bürokrasi balıksız kalmasın diye var. hiltonsa otelin ya da inc. hava üssünün lagossuz kalması düşünülemez. dolayısıyla trol hep olacak. ne kadar saçma. beş yıl trol yasaklandığını düşünün. bi hayal edin. ekmekle levrek tutarsın işte o zaman bence. 1)gültekin avusturyalı ile konuşabiliyorsan en azından ingilizce biliyorsun demektir. kayalıktan internete girebilmen ise hans'ın laptop ile seyyar modem kullandığı ya da gprs teknolojiye yatkın bir arkadaş olduğunu gösteriyor. yakında kişilik analizi köşesi açarsam şaşma. 2)yakubunki yerden göğe kadar haklı bir feryat. küresel anlamda amatör balıkçılık fahiş kar edilen bir alan olmamalıydı... tenis, dağcılık, rafting gibi pahalı sporlardan biri haline geliyor balıkçılık. komik birşey söyleyeyim. o kadar acemiyim ki, son bir yıldır, hayır, şubattan bugüne yemin ediyom üç tane river2sea triho minnow gitti denize. geçen gün procatch sahtem de uçtu. fiyatlarını bi topladım yüz liraya yakın ediyor. Ayrıca şimdi kargoya verilmesini beklediğim ürünler: - 1 Adet OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 210cm 5-25GR - 1 Adet DAIWA SALTIGA SAM1121F01 - 1 Adet OWNER 50116 4 NO (bojin evde var 0.20 lik yeşil senden öğrendim. o da kazık. yüz metre ip o da çin malı 15 artı 5 kargo 20 lira) 109 TL küsür havale ettim cumartesi hala gelecek. çocuklar dediler ki bu aldığın kamış ve sahteyle hiç balık tutamayacaksın. hah hah dalga geçtiler. yüz kağıda alayım sana on kilo levrek dediler. owner ise gültekinin tuttuğu balıkları gösterince akıllarına yattı bi kilo tutabileceğim. 4)bu hafta sonu neyden korkuyom biliyon nu? yağmur yağar balık olmaz diye korkuyom. herşeyin hayırlısı tabi... 5)yakup ben uğraşıyorum kardeşim Allah sağlık verdikçe de uğraşacağım kurban. inşallah şurada spin takımımla tutuğum levrek lüfer ceylan çatalkuyruk zargana şu bu yayınlayacağım. neden çanakkalede tutulsun da burada tutulmasın. 6)he bir de şunu gördüm şaşırdım. meps ile kefal avlamış adam. kefal de avcı balık olmuş ben yokken. 7)pahalı sahtelerden izumi var. süper. ama türkiye de satılmıyor. zaten çok pahalı. şu da türkiyede yok bak: 31 dolarcık http://stores.ebay.com/fishingtotal/Super-Freddy-195-Real-Swim-/_i.html?_fsub=1210147014 bu da videosu. şu yüzüşe bi bakın http://www.youtube.com/watch?v=Ds7-1Jgeec0 süper sahte ama. barınakta kesin iş yapar. ama ürküyorum yurtdışı sitelerden birşey almaya işte... cahil kaldık. gümrük filan eklenir, komisyon eklenir diye korkuyom heralde. 8)ayrıca şuna denk geldim. jig de neyin nesi acep http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=3035 numaralandırma işini sonradan yaptım. o kadar çok daldan dala, konudan konuya atlıyormuşum ki şimdi anladım valla. gerçek hayatta bu kadar konuşmam. enişte şaşırıyor. on parmak biliyom diye böyle yazıyom. yoksa konuşmayı sevmem gerçek hayatta asosyal birisiyimdir. hepinize saygılar ve bereketli avlar...
Sevgili Gültekin abi, yurtdışı sitelerinde araştırma yaparsan farkı fark edeceksin ben amerikadan yeni 3 adet yozuri sahte aldım kargo dahi 35-40 tl civarı bir para verdim türkiyedeki aynı ürünlerin toplamı kargo dahil 110 tl. aynı şekilde shimano sahara 3000 fd makinam 250-300 arası satılıyor ben ona kargo dahil 95 tl para verdim amerikadan aldım gibi... sana karşılaştırmalı küçük bir örnek.... Ebay daki ürün fiyatı :4.9$ = 9 tl ye tekamül ediyor... http://www.ebay.com/itm/Yozuri-Crys...ultDomain_0&hash=item35b5558e17#ht_500wt_1287 aynı ürün Türkiyede 28TL aradaki fark komik değilmi... http://www.balikmarketim.com/?urun-3015-YO-ZURI==CRYSTAL-MINNOW-110mm-Floating-SUNi-YEM.html hepinize hayırlı akşamlar saygılar...
Alişan abi Jig konusu ayrı bir disiplin. at çek gibi, bu konuda yeterli tecrübem yok ama ilk fırsatta jig takımı yapıcam kedime araştırmalarım devam ediyor bu konuda...baya bir merak saldım... youtube araştır jigle tutulan balıkları görünce ağzın açık kalıcaktır... atçekte bence ilk önce ucuz sahtelerle başla işe biraz deneyim kazandıktan sonra iyisini alırsın. benim ilk sahtem 4-5 tl bişeydi çin malı sonra sonra pelikan aldım sonra riversea rapala yozuri diye gidiyor... tabi hepsi şuan takım çantasında bekliyor.. kulanamadık doğru dürüst şark dönüşü üç metre bir bot arkasın 6-8 hp arası 4 zamanlı bir motor, bir adet balık bulucu. sonra izinli zamanlarımda hatun izin verdiği müdetçe sırtı çekicem, jig yapıcam hayellerim büyük ozamn görün siz raporları.... şu linkteki bot hoşuma gitti yerim belli olsaydı kesin alırdım hiç kaçırmazdım.... http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-bu-firsat-kacmaz-2-450-58469162/detay/
cevap vermeyim diyorum fakat sanki birşeyler yazmak zorundaymışım gibi geliyor foruma. inşallah hayırlısıyla emeline kavuşursun. fakat şey, büyükbaşlar demişler ki, doya doya girin bu denizlere, 2020 olmadan buralar komple sanayi liman santral şu bu olacakmış. bot konusu-bizim denizimiz tuzlu, güneşimiz yakıcı, rutubet çok, bodrumlarımız hep böcek fare cardın yazık olur o bota diyorum. balık bulucu kullanan var mı bizim buralarda acaba hiç rastlamadım. iş yapıyor mu acaba. heralde kaliteli bişi alırsan olur. aslında balon bulucu olsa daha iyi. :d o gün açığa gittin. hiç mi balon tutmadın? bir tane eczacı reprezantına rastladım. nokia 1.3 megapixeliyle çekmiş olduğu balıkları gösterdi. paraşütle açıkta tuttuğu kuzuları gösterdi. "fiy" tabir ettiği balıklar bunlar. ilkokul çocuğu gibiydi hepsi. kendisi tutmuş. hazirandı konuştuğumda. bugünlerde şeyin dibine pısıyorum dedi, barınakta kayıkların halatlı betonlu yere, yaprak sardalya ile sabahlıyormuş. levrek alıyormuş. iki geceden birinde boş dönmüyormuş. filan. Gültekin yarım kiloluk kayda değer yabani cubralar (500 gr lık- bir kiloluk cubraların) hangi yöntem ile yakalanmaktadır?* (Geçen seneki yeri denedin mi merak ediyorum.) *"Karidesin kafa kısmı kopartılır , kalan kısmı kabuklu şekilde ignemize takarak barınağın dış kısmından 10 -15- 20 metre kadar kayalık kısımlara dogru atılır ve kayda değer yabani cubralar bu yöntem ile yakalanmaktadır."==-Mahmut
Bizim oralarda tekçi derler, yanlız dolaşırlar kocaman büyük (azılı ) hınzırlar. İşte bahsettiğn bu çupraları bunlara benzetiyorum, nadir bulunur; geçenlerde bana bitane rastlamıştı. Kıyı şeritlerinde bulamzsın, daha çok barınak içleri, marina havuzlarında denk gelir, oltana rastlarsa ekmeğede vurur diye düşünüyorum
ben daha yabani çupra denen balıktan yakalamadım. şu ana kadarda kurşunsuz bütün karides olayına girmedim. o yüzden yorum yapmasam daha iyi. ayrıca arabada yok artık. en verimli zamanda ara vereceğim. pederin arabasıyla geçen hafta son avı yaptım. şu yeni bulduğum yerden sonra eski yerlere gitmez oldum. dedimya nisan ayı gibi harmadar meralarını yoklama şansım olursa denerim eğer arkadaşları kandırırsam. durmumum bundan ibaret levrek olayına gelince tamamen peygamber sabrı ile avlanmak gerekiyor ve kısmetli olmak. levrek dediği çoğu balıkçıda gördüğüm 18/20 cm boyundaki ispendekler olmasın? kefal sürülerinin içinde geziyor zavallılar kefal neye atlarsa onlarda onlara atlıyor ve cuk diye yakalanıyor. bana bir kez denk geldi kefal yakalyıp yem yaparım derken 3 lü 3 adet kıbrıs tarzı uyduruk bir olta yaptım sardalye ile kefal avlıyordum. bir saldırdırlar sürü ile 2 iğneye bir ispendek 1 kefal yakalandı. ağzı mağra gibi olduğundan ufacık kefal iğnesi mideye kadar ulaşıyor çıkartırken ölüyor. ondan sonra barınakta kefalde avlamaz oldum. yazık mübarek balığa. AB limiti 25 cm. vicdani limiti 35 cm olan bir balığın 18-20 cm sini katletmek olmaz.