Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Herkese selam

Dörtyol barınağında sahte balıkların iş yaptığına açıkcası ben de şahid olmadım, o kadar denemelerime rağmen sadece geçtiğimiz şubat ayında kıyıya yakın birkere takip aldım başkada ne takip, nede yakalama olmadı, ayrıca yakalayanıda görmedim ve duymadımda, arkadaşlar ben bunu dörtyol barınağının iç kısmı, dış kısmı ve kıyı şeridi için söylediğimide belirtmek isterim, biraz açıklarda sırtı çekmek için söylediklerim geçerli değildir. Benimde bilmeyen arkadaşlara bir tavsiyem olacak, barınaktan avladığınız zaman palamut olsun, levrek olsun, lüfer olsun, silikon ruglolar var beyaz ve şeffaf simli olanlar 3 ile 5 cm arası olanları tercih ederlerse bence daha uygun olur ön tarafa yumurta şeklinde ve büyüklügünde vb gibi mantar vari bir cisim baglanarak gerisine çapari şeklinde 2 veya 3 adet silokon araları en az 40 ile 50 cm olacak şekilde baglanır, bu şekilde at çek yapılarak daha verimli avlar yapabilirsiniz, aynı şekilde kaz tüyü, leylek tüyü, martı tüyü, vb. beyaz yerlerinden tercih kanatlardan, arasına sim ekleyerek çapari yapılır veya satın alıp yukarda silikonda belirtiğim şekilde yapılır, yine bu şekilde de daha verimli avlar yapabilirsiniz birde size tavsiyem sahte balık tan ziyade lüfer zamanı veya ceylan palamutu zamanı aşağıda vermiş olduğum linkteki kaşığı kullanırsanız daha çok verim alacağınıza inancım sonsuzdur, çünkü tarafımdan bizzat denenmiş ve defalarca geçmişte güzel lüferler alınmıştır ayrıca maddiyat acısından sahte balıklara göre çok çok uygundur 2-3 veya 4 numaralı ları bulundurmanız ve kullanmanız tavsiye olunur Saygılar..

http://www.avmarketi.com/asp/product/14614/REMIXON-SF22-YAPRAK-KASIK-23G

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Dörtyol barınakta şubat ayından bugüne denemiş olduğum sahteler:
    river2sea rover98 popper (takip almadım)
    river2sea seabass 120F HB06 (takip almadım)
    river2sea triho minnow 120F HB06 (takip almadım)
    GES (takip almadım)
    Lüfer GES'i (takip almadım)
    Alba Star kaşık 26gr (takip almadım)
    Procatch 30 gr (İlk üç gün sabahtan akşama kadar at çek yaptım fakat aksiyon verdirmeden :). birgün barınak içinde çok berrak olduğu bir günde şubat ya da mart kesin. akvaryum gibiydi. aksiyon verdireyim dedim şuna hele. ana! peşinden bir sürü ispendek geldi. kalbim duracaktı. procatch ile aşağı yukarı her atışımda takip aldım. şubat mart ve ağustosta yaptığım atçeklerde takip aldım fakat tutamadım (ağustosta aldığım takip 50 atış yaptım, sadece ilkinde olmak üzere, peşinden levrek olmayan bir kilo civarı iki balık geldi. levrek mayıstan beri barınak içerisinde görüntü vermiyor sanırım kışa kadar böyle olucak) aksiyon verince kesin takip alıyor kamışım aksiyon kamışı değildi, tırt bir kamıştı. misinam tırttı. şimdi daha hazırlıklıyım geriye bir tek kendimi levrekten nasıl gizleyeceğim konusu kaldı. Chasse&Peche tv ye çıkan fransız avcıları gibi seyyar&alalanmış sütre ile geyiklerin dibine kadar yanaşıyorlar sonra sütrenin içindeki delikten atış yapıyorlar. kayaların üstünde genelde beyaz olan tişörtüm ya da kazağımla kabak gibi olmama rağmen kıyıya kadar bir sürü levrek getirdi bu Çin malı prokeç.procatch onun gibi ben de sütre gerisinden at-çek yapacam :) ya nasip diyelim)
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=37-ProCatch-BBK-01&productref=15196&ID1=&ID2=

3. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

sen onu bunu bırakta dün yediğimiz peşin balıkların tadını ve ardından yaptığımız balık showunun fotolarını koyda yakaladığımız balıkların ne olduğu ortaya çıksın:D .

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    abi maşalah güzel bir yazılı orkinos palazı geçen sene benim tuttuğumdan çok mücadeleci balık tutması baya bir heycan vermişti ne gündü:( :(

senin balık konusunda göstermiş olduğun azmine hayranım doğrusu hiç durmuyorsun balığın peşini hiç bırakmıyorsun yakalamak için tüm çilelere katlanıyorsun...

Sağlığın ne durumda abi umarım herşey yolundadır...

Barınağınn usta avcısı olsun senin lakabın Cin Kazımdan sonra sen geliyon sıralmada :D

Saygılarımla...

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel bir gün yaşamışsınız Mahmut Uzmanım.

Bu arada; Yazılı orkinosların boy limiti 45 cm. Sonraki avlarında en az o boyda orkiye inşallah.;)

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hemşerim güzel temenilerin için tşk ederim, ben bu balığı palamut olarak biliyordum demmek ki bizimde daha çok bilmediğimiz hususlar varmış. dolayısıyla daha usta avcı sayılmayız, cin kazım dayı yada yetişmek için ooo birkaç fırın ekmek yememiz lazım Yakup, şimdilik sağlığımız düzeldi sayılır bundan sonra adımlarımızı daha dikkatli atacağız. Kal sağlıcakla.

7. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi gün güzeldi, kısada olsa o anı yaşamak daha bir güzeldi.

palamut olarak biliyordum ama demekki yanılmışız uyarılar önemle dikkate alınacaktır. Saygılar...

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Cinin bile sabah sekiz sularında boynu bükük, kepi düşük bir şekilde, 5lt kavanozunda yüzen 3-5 çırpan, eli boş, kepçesi boş, düşünceli, sinirli aleykümselamlarına muhatap oldum hem de birkaç kez...
    Ülkemizde usta balıkçıların durumu buyken
    ya benim avcılığım nerede kaldı :(
    dediğim çok olmuştur

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah mahmut kardeş balık çok yakışıklı imiş.

Cuma akşamı nihayet bende denizle bulaşabildim. hanımı iskenderun alış veriş merkezine bıraktım. bende olta atayım dedim. bayada güzel geçti vuruşlarda iyiydi. 4 çipura 1 mırmır birde istavrit aldım (tral). raporda yazdığın takımlara baktım hep remixon. benimde bir adet 9 bilyalı remixon makine ve 360 cm 50-100 gram atarlı remixon surf var.makinenin misina klavuzu paslanmış çekerken dönmüyordu. bir adet yengeç olma ihtimali %90 olan birşey kaçırdım sarmıyor meret. gelirken 1 -2 kafa atışı ve kalama açtırma oldu. bu yüzden acaba levrek olabilirmi dedim. herneyse ben %90 lık ihtimale yorarak kendimi fazla üzmemeye çalışıyorum. Lakin benim 3 yıllık hiç bakım yapmadğım ve hiç korumadığım 10 tl lik bir maikem var. onun bile klavuz rulmanı hala şıkır şıkır çalışıyorken dandik makineye göre dünya bir para verdiğim remixon teben 40 lık makinenin bu arızayı vermesi remixondan beni soğuttu. ayrıca kamışın misina halkalarından 1 adeti kırıldı. biraz dandikmidir nedir bu remixonlar. akşam makineye bakım yapayım diye kireç çözücüde bekletip biraz açmaya çalıştım. açıldıda ama ne göreyim. misina aynı yerde gide gele orayı aşındırmış. misina dediğin naylon. klavuz dediğin sarı alaşımı tamam okadar sert olmayabilir ama en azından metal.

11. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Gültekin epeydir yoksun hogeldin, remiksonu daha yanına yaklaştırmazsın insan soğudumu pir soğuyor:) yaşadıklarını bende yaşadım; iki tane cormoron kamış var bende durup dururken halka porselenleri çatladı kırıldı, sarımları hiç hoşuma gitmiyor üstelik orjinal ürünler dediğin gibi basit, ucuz bir ürün çok kullanışlı olabiliyor, enteresan! Bu arada balıkları barınaktanmı aldın, bu aralar pek balık yoktu çok şanslısın:)

12. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Kardeş tebrikler. İyi balık tutmuşsunuz.
    Gültekin Bey gerçekten iyi bir avcı. "Bey ben alışveriş yapıyorum. sen bu arada oltanı at. bir-iki kilo balık tut. mümkünse çupra olsun. hafta sonu pişirir yeriz." Yani bizim evin tam tersi. Çoluk çocuk dalga geçiyor benimle elim boş döndükçe.
    Neyse, cumartesi sabahı neredeyse sabah ezanı kalktım. barınağa gideyim mi, gitmeyeyim mi diye düşündüm. Şeytan galip çıktı, gittim. saat altıda PROCATCH BBK-01 levrek üstadı (su üstü çakma ges/gelibolu sahtesi==-gerçeği satıldı da almadık mı adanada) (çin malı olabilir bilemiyorum) suyla buluşturdum. forumlarda okuduğum şekilde wtd aksiyonu verdiriyorum. kamışım 2.10 okuma alumina. misinam 0.20 yeşil bojin ip, ucunda 4 metre, iskenderunda 5 liraya satılan görünmez olduğu iddia edilen 0.30 misina. makinam ise tırt.
    Atış yapıyorum. 4-5 atışta bir, çat ediyor.30 metre gidecek yem, 10 metre gidiyor. geri sarıyorum. makinanın haznesine şöyle bir baktım. ip kendi kendisine dolaşıyor. bojin yeşil ip. çat ediyor.. bence suç ipin değil. makinam tırt. hangi misinayı bağlasam aynı şey başıma gelecek biliyorum.
    bu atçek işini en az zararla kim atlatır biliyor musun. zenginler. çünkü pahalı ve kaliteli malzeme alır. ne suni yemi uçar gider denize. ne makinası bozulur. ne kamışının yüzüğüne birşey olur. saçlarını bile düzeltebilirsin herifin kamışının yüzüklerine bakarak...
    "remixon dan uzak dur. derim." misinasından ağzım yandı bu yaz, onun için söylüyorum. belki daha pahalı bir modelini almalıydım, bilemiyorum.
    geçenlerde kamış ve sahte satın aldım. bir 70-80 de makinaya vermek istemedim. makinam var zaten dedim. iyi kötü idare ediyoruz. halbuki bendeki makina, atış yaptıktan sonra sararken otomatik "şak" diye çekmiyor/kilitlenmiyor/sarmaya başlamıyor. elimle şak yapıyorum. öyle sarıyor. ondan sonra misina kendi kendine dolanıyor. filan işte.
    velhasıl
    sabah 06.00 gibi atışa başladım. dediklerinizi yaptım sitedekiler! size söylüyorum. aksiyon verdirerek çektim. içimden diyorum ama, bu hareketleri yapıyorum fakat, balık malık gelmeyecek biliyom, atmışıncı gelişim çünkü. dörtyolda sahteye bir şey gelmeyeceğini biliyorum. fakat levrek takibi aldım şubat ve mart ayında. ona binaen bu procatch sahteyi ısrarla atıp duruyorum bizim barınağa. tutamasam da takip alırım dedim. içimden, şimdi kamışım birşeye takılmış gibi bombe yaparsa dedim,,,,,, der demez sahtem naylona takılmış gibi ne gibi bir şey oldu. sardım biraz, baktım ilerde bir canlı ile mücadele halindeyim. dedim geliyor, beklediğim ispendek. yarım kilodan büyük bir ispendek olduğunu düşündüm, on metreden uzak, onbeşten yakın. çektikçe anladım ki bu uzun bir balık. turna. ıskarmoz. barakuda. hemen aklıma uzm36nın ve geronimooist'in "kaşıkla barakuda almışlığımız vardır" cümleleri geldi. evet. balık kıyıladı. geldi. kayaya yatırdım. sevinçli bir şekilde video çektim. fakat bu videoya gülmekten öleceğinizi düşündüğüm onu yayınlamıyorum. akabinde 5 dk sonrasında ikinci bir video çektim. işte şunu:
    http://www.youtube.com/watch?v=qTabDfTOln4
    bundan sonra beş atış daha yaptım ki ...nin biri hayvan gibi motorunun arkasından şamandralı üçlü küçük elastik sahte balık sürüsü sarkıtarak saatte 4 kilometre hızla gitti. tüm kıyıyı katetti. kıyıdaki 15-20 oltacı kendisini saygıyla andı. bundan sonra, ya bu ....in yüzünden, ya da güneş doğduğu için vuruş kesildi. konuştuğum avcılardan Metin abi, on beş gün öncesinde sabah erken geldiğini, saat 9'a kadar 27 tane palamut tuttuğunu, bazılarının kiloyu aşkın olabildiğini, bir ara önceki yıllardan daha küçük boyutlu olmak üzere istavrit de tuttuğunu şimdi ise heyecanla levrek-lüfer beklediğini, mayıstan beri levrek alamadığını söyledi. bana şu zarganaların büyük olanlarını hediye etti. çok sevindim. ta ki zargana denen balıktan iğrenene kadar. temizlerken bi hoş oldum. zurna acayip geldi bana, bıçakla keserken aynı bit balığı kesiyormuş gibi bir iğrenti geldi. neyse dedim, belki evde yiyen olur. sonuçta zargana, yenen bir balık... aslına bakarsan bu balık büyüdüğü zaman, bildiğin kılıç olur. yani bu benim görüşüm. demek ki, bu balık ha böyle kolum gibi olmadığı sürece denize geri bırakacam.
    http://www.youtube.com/watch?v=RIUWOm33EzY
    motorcu kıyıyı bilmem ne etmeden önce, yaptığım beş atışta hepsinde takip aldım. takip baraküda idi. nereden mi biliyorum. benim yeme zargana vurmuyor. baraküda vuruyor. diğer üçlü plastik simli balık sürüsü şamandıralı atıp kolları kopana kadar çekenlerin baş belası zargana. çünkü silikonlarını ısırıp deforme ediyor. benimse böyle bir derdim yok. zargana onlara, baraküda bana ;) iyi dii mi. iki keresinde yemi ısırdılar. birini bir metre, birisini üç metre kadar patırdattım. nasılsa kurtuldular. o iğneden kurtulmak gerçekten imkansız sanardım. ben tasmalama denen şeyin ne olduğunu orada anladım. yani anlamadım. fakat sanırım tasmalama buna yarıyordur diye düşündüm, her ne ise. baktın oltan naylona takıldı. kamışla keskin bir hareket yap, üçlü iğne balığın ağzına iyi bir kişlensin. bu mu tasmalama? tabi hareketi araç ile eve giderken idrak ettim. yoksa niye kaçıraydım iki baraküda daha ? bu arada barakudayı ve zarganaları tepsiye yatırdık. zargana sinsi kılçıklara sahipken, baraküda harika bir et olduğunu söylediler yiyenler. löp etmiş. bu arada bir misafir, barakuda etini ilk kez yediğini ve çok beğendiğini söyledi.
    Ertesi gün durur muyum, gene gittim. ama geç uyanabildim. çünkü çocuk ateşlenmişti gece dürüst uyuyamadım. neyse bu kez balığı tuttuğum saatte barınağa yeni geldim. oltamı bağladım. tam arabadan çıkacam, yağmur tapırdadı iyi mi. ben de ne mi yaptım? tırnaklarımı kestim. on dakika sonra yağmur da, tırnak da bitti. çok fazla uzun değildi fakat, sinirimi aldı. avlağa gittiğimde gerizekalı motorcu yoktu. fakat avcı da yoktu. gece boyu çok yağmur yağmıştı, su bulanmıştı, hava da bulanıktı ve barakuda güneş doğduktan sonra tutulamayacaktı. ben şansımı diğer türlerde denemek üzere barınak içinde yedi adım kuralı yapmaya başladım. yani gesimle atış yapıyorum. yedi adım sağa gidiyorum. bir daha atış yaparak gidiyorum. mart ayında 50 cm den büyük bir çift levrek takibi almıştım. kalbim duracaktı. gözümle görecektim neredeyse sahteye atlamasını levreklerin... neyse bu yedi adımların sonuncusunda, adanadan dicle av bayinden çarşamba günü 18 tl ye temin etmiş olduğum Procatch 5-10. yedi adım atışında, oltayı fırlattım, çat etti yine. bu sefer iskenderundan 5 tl ye aldığım gerçekten kolay kolay kopmayan 0.30 luk misina, o kadar makinaya dolanıp geri atılmaya dayanamamış olabilir ki, koptu. koptuğu yer kıvır kıvır değildi. demek ki misina dayanmadı. dün de ıslanmıştı çünkü. ertesi güne de ıslanmak ve sekseninci kez makaraya dolanmak onu sinirlendirmiş olabilir diye düşündüm. asıl ben çok sinirlendim. gitti yirmi kaat daha dedim. bu benim barınak içerisine uçan du bakiym. 20 lira ve üstü 4. sahtemdi. :(

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    evet barınaktan aldım. standart yerim var orda.reeling

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

15. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Abi helal olsun sana sonunda yakaladın güzelim ıskarmozu tadı çok güzel bir balık olsada yesek tuncelide :( tırt makinana elveda etme zamanın gelmiştir artık alalım bir shimano ip misina ipek gibi kayıyor üstünden şidetle tavsiye olunur... abi ıskarmozlar sürüyle gezerler bence sahte konusunda seçemin yanlış Alba Toby kaşık- 2 numara yada 3 numara fiyatı ucuz 2lira-3lira bişey bunlarla deneme yap, hem daha ağır daha ileri atabilirsin bunda aksiyon gerekmez S kaşık olduğu için kendiliğinden aksiyon yapar..

Vidyonun sonunda Yakup diyorsun sanırım o an geldik aklına sanırım :rolleyes:

Anlatımın harika olmuş sanki bende ordaydım beraber at-çek yapıyorduk ve ıskarmozu çıkarmana yardım ediyordum ,,,

Bu arada gültekin abi hiç boş durmuyor altan altan götürüyor kuzularıı yakışırr ;)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

O kadar doğal ve içten anlatmışsın ki su gibi içtim. Ah keşke azıcık daha edebiyat dersine ilgi duysaymışsın. Bu av güncesi başeser olurmuş. Yüreğine sağlık.;)

Herşey güzel, herşey yerli yerinde ancak ben yine de gülmekten ölmek istiyorum Aliş. Videoyu bekliyorum abici.:D:D

İlk balık için boy biraz kısa kalmış ancak sahte ile balık avlamanın hatırına ses çıkarmak olmaz şimdilik. Sonrasında 60 ve üzeri boyda ıskarmozlarla görmek isterim. Sen onu da başarırsın evelallah.:)

17. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Tebrikler alişan, artık kendine güvenin artmıştır..

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Gültekin, fırsat buldukça tatlı su avıda yapıyorum arada bir işte böyle sazanlar tuttuğumuz oluyor, sende güzel avlara imza atmışsın tebrik ederim, bir türlü izinde seninle av yapmak kısmet olmadı, inan çok istedim, ancak sağlık yönünden bir takım olumsuzluklar nedeniyle kısmet olmadı,neyse bir daha ki izinde inşalla birlikte güzel bir ava imza atarız, Bende belirtiğim remixson takımdan ayrı ayrı 4 adet var şuanda memnunum geçen sene aldım herhangi bir sorun yaşamış değilim genelde bunları ben tatlısuda sazan avında kullanıyorum deniz için ayrı takımlarımda var linaefenin 2.10 cm. spin karpon kamışları. enerjinin carbon 3 m. kamışı vb. güzel bi kaç makine daha var, sen de remiksonda bir talihsizlik yaşamışsın daha güzel ve kaliteli makinelerin olması dileğiyle,Kal sağlıcakla.

19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tşk

Abi artık alalım bir shimano ip misina ipek gibi kayıyor evet sanırım zamanı geldi. en ucuzunu alayım diye düşünüyorum şimdi. içişleri+maliye bakanı balık harcamalarımdan yakındı bu hafta. balığı getirince es geçmişti fakat, pazar günü benim sahte denize uçtu. makinam da tırt. ikisi kargo dahil en az yüz lira demek. Hayırlısı diyelim.
    aslına bakarsan bagajımda:
    ***rover98 im var. kaç gramdı yau. evet. 10.6 gr. bu gramajdaki yemi 2.10 okuma alumina ile 30 metreye fırlatmak için heralde 200 metre sarılı 0.16 ip lazım. :(
    shimano alırsam, atış uzaklığını etkiler mi bilemiyorum.
    ***daiwa saltiga floating 12 cm var. absürt sarı-yeşil böyle. harika yüzüyor atmış santim dalarlı. ama yine aynı sorun. 15,5 gr. nasıl 30m ileri atabileceğim.
    ***tubertini gorilla uc-4 0,25 (fc kaplama) (8470 gr çekerli) 90 metresi duruyor.
    ***15+5 kargo yirmi lira verdiğim 0,20 yeşil bojin artık deforme durumda iki aydır makarada. ne yapayım yine de kullanayım mı? kendine dolanıyor bu makinada. başka makinaya dolasam kurtarır mı?
    ıskarmozlar sürüyle.......S kaşık olduğu için kendiliğinden aksiyon yapar.. senin tavsiyen üzerine geçen martta nisanda yanılmıyorsam almıştım. bagajda duruyor. heralde üç numara. demek ki bugünler için aldırmişsun oni baa dah !
    Vidyonun sonunda Yakup diyorsun .. aklına geldik... yaptığım atışlarda hep öncelikle sen ve diğer dostlardan aldığım ilhamlarla hareket ediyorum. durgun denizi ve atakaşı çekme sebebim içini yakmaktı. yoksa av mav bitmişti. deniz göl gibiydi, ayakkabımı ıslatmadan koca balıkları, evi kokutmadan temizlemek için çömeldim. elimi balıkyağı ile sıvamadan bir video kaydedeyim dedim. memleket aşkını alevlendirmiştir diye düşünüyorum.
    Anlatımın harika olmuş sanki bende ..... ediyordum İnşallah o günler de gelecek. ama daha çok ben senin türlü sahtelerle ya da jighead raglou larla çektiğin levrekleri kepçeleyecekmişim gibi geliyor. :) Allah sabır versin, sağlıktan ayırmasın derim.
    Yakup, birader, bizim kıyılarda 60 cm ve üstü ıskarmoz gördün mü? ne olur gördüm de :( çünkü bir daha gönül rahatlığıyla iskarmoz tutamam barınakta.
    Bu arada gültekin abi.......kuzularıı yakışırrx tabi yakışır. ben gültekin in balık tutmasından, pardon, soykırım yapmasından rahatsız değilim. kendi tutamayışımdan rahatsızım. :)

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    ...su gibi.....daha....edebiyat.... Teşekkürler. Aslına bakarsanız kıymetli Nuri ağabeyciğim, şaheserler, alıcısı varsa ortaya çıkarlar. (revâc, râic) Sizin gibi değerli arkadaşlar tarafından takip edildiğimin bilincine yavaş yavaş erişiyor, imlaya daha bir dikkat ediyorum. Ama içtenlikten asla taviz vermemem gerektiğini de biliyorum. Değerli avcılar diye başlayınca, insan o havaya zaten giriyormuş, bunu gördüm. Başlayınca gerisi hakikaten geliyor. Seyredince güldüm. Çekime biraz belgesel sosu katmaya çalışmışım. Herhalde belli oluyordur :)
    ...... evet, ne diyordum
    Web sitesi ve forum özelinde, bilinçli avlanma konusunda üstlendiğiniz eğitici rol asla yadsınamaz. Iskarmozda 60 cm gerçeğini daha güzel dile getiremezdiniz. Geçenlerde bir arkadaş, suni yem kullanarak ömründe ilk kez tutmaktan büyük keyif aldığını söylediği 45 cm'lik levreğinin resmini foruma koymuş. Benim bildiğim, bir levrek 5 yaşına geldiğinde 50 cm olur ve ancak o zaman yumurtlama olgunluğuna erişebilir. Yanlış mı biliyorum? Baktım mezro/mezür (measure) koymuş, 47 gösteriyor yamulma payı ile tabi. Ne yazayım diye düşündüm. Baktım, benden bir önceki en küçük balığın böyle olsun yazmış. "A sana malzeme" dedim, ondan esinlenip ben de hemen "Tbr. En küçük levreğin 50 cm olsun." yazdım. :) Yani kırıp dökmeden, hem tebrik ettim, hem de uyardım.
    Size de, fakire bir seferliğine göstermiş olduğunuz anlayıştan ve bizleri her vesileyle bilinçli avlanmaya teşvik edişinizden ötürü şükranlarımı sunarken, satırlarıma son veriyorum. (Iskarmoz 60 cm, ıskarmoz 60 cm, ıskarmoz 60 cm, ıskarmoz 60 cm ıskarmoz 60 cm :d )