Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

Saroz körfezinde sanırım tekneyle avlanıyorsunuz bana öle bir izlenim verdiniz, 10 kilo ve üzeri levrekleri nasıl aldığınızı çok merak ettim ??

10 kilo ve üzeri levreği sahte ile alındığına henüz şahit olmadım,genelikle büyük trofe balıklar canlı yem (kalamar kefal vb.) alınıyor yada zıpkınla mümkün diye biliyorum sarozda Tahir GÜRHAN abimizin avları geldi aklıma..

Burada bu mevsimde kıyıdan meranın durumuna Yemli takımlarla göre liman ve kıyıdan (çupra,karagöz,melanur,mırmır,gümüş) alınabilir...

Limandan muhtelif sahtelerle ve uygun takımlarla levrek,ıskarmoz,yazılı orkinos,lüfer alınabilir...

Saygılarımla...

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    geçen hafta iki gece biri akşam biri sabaha karşı olan avlardan elim boş döndüğümde balığın gündüz vurduğu bilgi almış ve geç almanın üzüntüsünü idk yaşamış olaraktan acaba bu hafta balık gündüzmü vuruyor gecemi vuruyor endişesine kapılmış bulunmaktayım. bilgisi olupta söyleyecek olanlara olmayıpta ne gelir elden diyenlere şimdiden saygılar sevgiler. zaten geriye bir tek bilgi saklayanlar kalıyor. zannederim onlarda burda değiller:thumb: bol bereketli avlar

3. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Babamgil açığa gitmişler bu hafta sonu 1,5 kg kadar cerbit, çupra tutmuş balık balık az diyodu bu sene geçen sene gittiği yerlerde bu zamanlar 3 er 4er kilo balık tutuyorlardı şimdi 1 kg indi :eek: :eek:

Abi bu sıralar gündüz ve gece güzel avlar yapılabilir sanmıyorum gece gündüz farkı olsun bu aylarda deniz yeterince soğuduysa tabii...

dörtyolda barınak ucunda olmak vardı azman çupralar almak vardı banghead

4. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Selam Aleyküm Yakup ve Hemşerilerim , sanırım bizim Dörtyolun açıkları kısır geçiyor, Dayım Nuri bu geçtiğimiz hafta Konacık açıklarında müthiş cerbitler + çupralar vb. reeling almışlar, balığın çok olduğunu söyledi, mrsparkle 10 kğ civarı tutmuş :eek: hooked ayrıca kalecik köyü açıklarıda daha güzel yapıyormuş, buralara gidenler hiç boş dönmüyorlarmış :eek: hooked bizde burda hayelle yaşamaya devam edelim, banghead, şubatta 10 gün iznim var, şimdiden şafak saymaya başladık sayılır. Saygılarımla..

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

hadi bakalım hafta sonu inşallah balığa gitmek kısmet olurda avlarız bol bol

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
  7. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Hastalıktan kurtulamadık, ne geceyi biliyoruz ne gündüzü, iki haftadır balığa gidemiyorum, bu akşam gidebilirsem iyileşirim heralde:)

8. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    mahmut abi, bu hayaller bi gün gerçeğe dönüşür inşallah yoksa bu gidişle içimize düşüp ölcez..

şubat ayında bir sorti de ben yapıcam dörtyola geçen seneki gibi bir organizasyon çevirebiliriz.. vay düşüncesi bile yettii bu sefer tüm balıkları ben tutucamm haberinn olsunnhihi hihi hihi

bu ara dörtyol için kulağıma çupra heberleri geliyor haberiniz olsun ....

9. kaleli

kaleli kaleli

En İyi Avı:
    (19kg orfoz)
    tekneyle değil yemli olarak tek iğne ile ama rapala ilede 7 8 kg alanları gördüm bu arada sarozdan değil bababurnu tarafından bahsediyorum
    liman ve avlaklardan bahsetmişsiniz çevrede olta atılacak nereleri var ben sadece çevlik limanını biliyorum orayada sadece 1 defa gitmiştim

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    arkadaşlar.

uzun süredir bir surf takım yapmak istiyorum kendime . Çokta elzem olmadığından bolca araştırdım. araştırmalarım neticesinde internette faaliyet gösteren bir firmada çok uygun fiyatta kaliteli markalar satan bir firmaya ulaştım. anladığım kadarı ile ağırlıklı olarak kara avcılığı üzerine çalışan bir firma ama acaba ne derece güvenilir. ayrıca işin üstadlarından takım hakkındaki yorumlarını beklerim. saygılarımla

Makine : mitchell ELX 600 FD CLAM Stokta Mevcut 59,00 TL
    Kamış : DAM ONLINER TELE 100 KAMIŞ 350 CM Stokta Mevcut 43,81 TL

normalde bu takım için aynı kamışa farklı sitelerde 78 tl den 58 tl ye değişen fiyatlar belirtilmiş ve çoğu sitenin stoğundada kalmamış. makineyede 80 tl civarında fiyatlar veriliyor. yani toplamda 40 tl bir fiyat farkı var

not ikinci resim ikon olarak görünüyor üstüne tıklandığında makinenin resmi açılıyor

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gültekin abi mrhb,
    kamışı surf alıyosun (atarı düşük bence) ama makina surf değil genel kullanım için bir makina kamış makina uyumsuz olmuş kanımca surf kamış alıncaksa LİNELİFE tek geçerim bu konuda, bende var çokta memnum,makine konusunda okuma-spro-daiwa-remixon-banax alınabilir.

Bende Line life 360 kamış 100-250 gr atarlı, makina da Okuma Eclipz ez 65 var ..

12. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    aslında bende lineaeffe alacaktım ama bukadar pahalısı değil. surf dediğim aslında yüksek atarlı kamış istemiyorum 50-100 gram ideal bence. hergün trofe yakalamıyorum hassasiyet içn atarını düşük istiyorum. makineyede fazla para harcamamak içn onu seçtim aslında 0,35 misina kullanıyorum. şimdiki makinelerim hep ufak. 110 metre alıyor. bunun haznesi geniş atarken bana 30-40 metre kazandırır diye düşünmüştüm

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tüm arkadaşların kurban bayramını kutlarım

15. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj, kapatır mesafeleri birleştirir gönülleri kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun,Kurban Bayramınız mübarek OLSUN

16. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :Bu kurban bayramıda buruk geçecek kendi adıma, sevdiklerim ailem yanımda yok gerçi alıştım bu duruma da neye alışmadık ki gurbette ...

Hepiniz kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım her şey gönlünüzce olsun..

Saygılarımla...

17. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

İyi bayramlar arkadaşlar...

18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tüm arkadaşların geçmiş bayramını kutlar daha nice bayramlar dilerim

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    arefe öncesi ve arefe sabahı avım

bayramdan önce tatil başlangıcı iskenderuna eşimi alışveriş merkezine bırakıp av yapmaya gitmek istiyordum hava yağmurlu bir yağıyor bir diniyor içim tedirgin. iskenderun barınağına vardığımda yağmur kesilmişti. oltamı 2 adet çipura ziyaret etti. derken hafif çilemeye başladı. bulunduğum yerden arabaya ulaşım zordu. ordan birde mırmır aldım. sonra baktım olacak gibi değil iyiden iyiye ıslanmaya başladım. birde mırmır vurduktan sonra elini çabuk tutmazsan mübarek kurtuluyor oltadan. bir adette irice bir mırmır olduğunu düşündüğüm balık kaçırmıştım. yer değiştirdim. oltalarıma daha rahat ulaşabileceğim bir yer buldum. olta yatıyor ben arabadan inip tasmalayana kadar ya kaçıyor yada yolda gelirken kurtulmayı başarıyordu. muhtemelen bunlarda mırmırdı. böyle böyle 3-4 balık kaçırdıktan sonra 3 adet avuç içi kadar sargozuda suyuna iade ettikten sonra sağnak başladı. 2 paket boru kurdu almıştım. iyisimi bugün balık iyi sabaha karşıda bir av yaparım diyerekten 1 paket daha aldım. sonra tekrar yağmur dindi. 2 adet daha mırmır yakaladıktan sonra hem vuruşlar azaldı hemde balık boyları küçülünce avımı sonlandırdım. eve geldik sabah namazla birlikte kalkarak direk olarak iskenderun barınağının yolunu tuttum.ama tık vuruş alamıyordum. herhalde avcı balık var derken su yüzeyi şapırdamaya başladı. açıkçası at çek yapmaya üşendim. hatta kaya balığının birini dipten gelip kıyıya 1 metre kala balık alışınada şahit oldum. iyisimi ben yunus kayasına gideyim belki ordan alırım dedim. gittim ordada ufaklıklar alıyor yemleri yemlerde bitmek üzere ama su yüzeyinde herhangi bir hareket yok. sonra başka bir avcı geldi. selamlaştık o ara su yüzeyide karışmaya başladı. arkadaş burda yemliyle olmazki burası avcı balık yeri dedi. herneyse dedim zaten yemde yok kalmadı.o silikon ile atçek yapacağını söyledi. bende hediye cam rapalamı gösterdim. bir dene bakalım bunlar lüferse sen yakalarsın palamutsa ben diyerekten başladık atçeklere. wtd aksiyonu verdirirken şapırtılarda kıyıyta kadar yakloaşmaya başladı. çalkantının hemen önüne düşürdüm. mesafe 20-25 metre wtd ile çekerken yaklaşık 10 metre boyunca balığın biri benim sahteyle oynadı oynadı almadı. gerçekten çok heyecanlandım. sonra bir daha attım aynı yerde bu sefer iyice kıyaya kadar oynadı oynadı almadı. herhalde sorun benim sahtede sadece kuyruk kısmında iğnesi mevcut oynarken takılmıyormu ne. sonra 20- 30 atış sonunda 1 takip daha derken sıkıldım avı sonlandırdım. sinir oluyorum. acaba dedim iskenderundaki balıklara atçek yapsam alabilirmiydim diye düşündüm ama pek fazla kafa yormadım. alacak olsam 3 takibin birinde takılırdı herhal. sağlık olsun

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Ben de tüm arkadaşların Kurban Bayramlarını kutluyor, hepsine bayram tadında bir ömür diliyorum