Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    sayılı gün çabuk geçer şurda şubata ne kaldı. göz açıp kapatıncaya kadar geçer. ama bu işin birde burası var. burdaykende göz açıp kapamaya bile fırsatın kalmaz

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Balıkları görünce dedim ki, Gültekin at çek işine girmesin, böyle kalsın... Balıkları migrostan alıp dizmedin di mi sıraya :) Valla helal olsun, bizim memlekette bu kadar çupra çıkar mıymış dedittiriyor. Demek ki ustalık gerektiriyor balık işi...
    orhan1969 diye bi abi var, çukurovada en büyük çupraları sadece o tutar sanıyordum. Meğer Gültekin de ona yaklaştı. Şu linkte sana iğne tavsiyesi olabilir diye düşünüyorum.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43577

3. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    abartmıyorum acemelikten bu kadar oldu. kaçan balık büyük olur derler ya doğru. şu yeni getirttiğim iğneler ince geldi sanırım. çünkü o 23 cm olanlar farklı tip iğne ile alındı. aynı kafa darbelerine sahip 5 tanesi yolda gelirken kurtuldu. muhtemelen iğne ince gelip kesiyor ağzını. bir adedide kalamanın açık olması neticesinde kayanın altına girerek oltayı taktırdı ve koparttı. kaçanlara üzüldüğümden gelenlere pek sevinemedim bile. fırtına öncesi mübarek çıldırmış sardalya boru kurdu sülünez ne atsan vuruyor

4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Ben bu dörtyol barınağında balık tutulduğuna hiç şahit olmadım desem inanır mısın. 40 kere gittim inan, son bir senede. Ne bir levrek çekerken yakaladım bir avcıyı, ne bir lüfer, anca 25 cm lik bir kefal çeken gördüm, ardarda 15 cm kefaller, minnacık çırpanlar avlayanlar filan... Sen ve Yakup kardeş Çupra tutuşunuza da hayret ediyorum doğrusu. çok oltalar salladım yemli, ıh ıh. hep hüsran. yani beni atçekçi yapan aslında barınak oldu. Yemli daha severim ve alışkın olduğum bi disiplin. neöööle kamış mamış. çıplak elimde hissedecem kafa darbeleriniydi. ama şimdi mecburiyetten sahteci oldum. hayırlısı. İnşallah kiloluk çupralar çekesin bu hafta.

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum o senin barınakta bulunuş saatlerinle alakalı olduğunu düşünüyorum diyeceğim ama her saati denedin sanırım. kısmet işi birazda. mazlum hoca yanımda 2 kiloluk lüferi çekti ben şahit oldum hatta okadar yanımda ki kepçen varmı diye bana sordu sudan almak için.avcı balıklar haricinde her tür balık almışlığım var bu barınaktan. ama balık bolluğu olarak iskenderun barınağı daha bereketli onu söyleyeyim. malesef iskenderun barınağındada av standart çupra sargoz mırmır. e işin ucu yemelik balığa dayanınca boş dönmemek adına insan ister istemez at çekle uğraşmak istemiyor.

6. serhat-hatay

serhat-hatay serhat

Favori Makine:
    banax x4000
    En İyi Avı:
    2 .2 kg lüfer
    bugünlerde kefal çıkıyo çevlikte dün bi arkadaş bayagı almış
    ben kefale atmıyorum şahsen.
    en azından şimdilik

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Arkadaşlar, oltama gelen hayvan 1 kiloluktu. Ancak, önceki gün Adana Metro Gros Markette gezerken, 30-40 cm liklerinin kilosu 20 liradan satışta olduğunu gördüm. Adını da turna etmişler.

Caniler !

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    şöyle bir durum söz konusu yanlız gittiğim avlarım çok verimli geçiyor arkadaşlarla gittiğim avlarda tık vuruş olmuyor. bu akşam yine bir arkadaşla gideceğiz bakalım netice ne olacak. bu arada

lineaeffe sipirit 3,9 m surf kamış ve okuma cp 65 surf makinem geldi. üzerine 0,35 100 metre angelkiss dolgu malzemesi olsun diye onun ucuna mini fırdöndü ve arkasınada okuma 0,35 300 metre mi,sina sardım ancak doldurdum makineyi. herhalde 200 metre atarım artık. şakası bir yana deneyeceğim bakalım bu akşam verim nasıl olacak.

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    hayırlı olsun
    rasgele
    2,5 kilo çupra alırsın bir tane de başka marka balık inşallah

10. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    sayfamıza hoşgeldiniz, samandağda işler nasıl, şuan bizim oralarda sağlam çupra yapmaya başladı lüferde avlarıda başladı diye biliyorum...iskenderundan gültekin abinin avlarını takip edeblirsin, ayrıca samandağ körfez ağzı olduğu için açıkta verimli avlar gerçekleştirileceğini düşünüyorum..

Keyifli paylaşımlar...

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi yeni makine ve kamış hayırlı olsun güzel bir ikili olmuşlar, sıkı avlar gerçekleştireceğine inancım sonsuz,,

Ali abiyle balığa çıksanız nasıl olur çok merak ediyorum doğrusu bir program yapın müsait olduğunuzda...Güzel bir eküri olucağınıza inanıyorum... bir düşünün!!!
    :thumb: :thumb:

Şubatta aksilik çıkmazsa dörtyola gelcem bu sefer iki eliniz kanda olsa balığa gitcez sabahlıcaz ona göre şimdiden ayarlayın kendinizihooked reeling hooked

kalın sağlıcakla değerli dostalar...

12. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yeni makinamı aldın abi sen '' Daiwa Crossfire 3000X '' ??

''SON ATIŞIM'' yalann inanmamm:thumb: :thumb:

13. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

maşallah maşallah ... Gültekin yine döktürmüşsün bu avını nerde yaptın dörtyoldamı? owner iğneler de yazdıkların doğru, bende yaşadım büyük balığı kıyıya almak zor, seni aradığım avımda büyük bir çupra yarı yolda oltadan çıktı, büyük ihtimalle yırtılma! oldu. Ben nihayet iskenderuna döndüm sıra bende artık:)

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hoşgeldin yılmaz. bunlar iskenderun dan alındı. dörtyoldakilerin 3 yolda kurtuldu biri kayaların arasına düştü. nasıl oluyor anlamış değilim. çipuranın ağzı yırtılmaz diye biliyorum ama acep damağa tam oturmuyormu nedir. bereketli avlar.

bu arada dün akşam yeni takımları arkadaşla test ettik. 1 adet 30 cm gümüş ağzı timsah gibi olanlardan genelde açıkta çıkar kıyıya nasıl geldi anlamadım. 1 adet mırmır ve 3 adet çipura aldık. balık seyrekti ama en azından boş dönmedik. buna şükür

15. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Forumda geveze olsam bile, gerçek hayatta ve insani ilişkilerde, asosyal, utangaç bir acemiyim

Enişte her yaz Ankaradan gelir, ben de ona Almanya'dan gelen abim muamelesi yapar, getirdiği takımlara, kamışa, makinaya veya ne bileyim, navigasyon cihazına şuna buna el koyarım :) Crossfire imiş meğer, eniştemden arakladığım makina

Nasibi çok açık bir acemi avcı değilim, sizin kısmetinizden faydalanabilirim ama. Kısmetse Şubatta haber verirseniz, üçümüz avlanalım tanışalım. Hakkımda yazdıklarımdan yola çıkarak kişilik analizi yapmanız diğer tanıdıklarınız üzerinde belki doğru sonuç verebilir/vermiştir fakat sanal alemde yazdıklarım beni asla anlatmamakta/tanıtmamaktadır. Tanısanız seversiniz, çünkü etrafım beni seven ve benim de sevdiğim dostlarımla doludur hamdolsun.

Kayık işi olmasın Yakup ha. Beni kara avında kullanın. çünkü bende denizden korku oluştu, botla kayıkla tekneyle açılmıyacam bir daha. korku geldiği için, ayaklarım yere basacak kardeşim. 2 temmuzda açıldığım gün korktum denizin derinliğinden. Besberraktı, denizin ilk 7-8 metresi besberrak gördüm şöyle altıma bir baktım, uçurum ama ben düşmüyorum, çünkü suyun üzerindeyim. bizim denizlerin en berrak olduğu gündü. 2 Temmuz günü, denizlerimizde rüzgar (1 Temmuz da olabilir yalan olmasın. Ama ya 1 ya da 2 Temmuz idi ondan eminim) rüzgar 0,00 ve marina tahminlerinde sabah 06.00-09.00 arası dalga da 0,00 olduğunu görünce açılmıştım. harbiden sıfır sürüklenme oluyordu, botum aynı duruyordu. demir atmadan sabit GPS yani. Bizim denizler berrak değildir, "çöl kumu üzerine su" olduğundan herhalde. ya da basil miktarından filan olabilir siz daha iyi biliyorsunuz. Ama o gün ilk 10 metreyi görüverince besberrak, ondan sonra milyon tane deniz anasını da görünce rüyama girer oldu açık denizler... yoksa tek açılıyordum yazın 15 kulaca kadar gittim en son. o da atakaşın iskelesine paralel, yani yüzerek atakaşın merdivenlerine sığınabilecek şekilde olmasına rağmen korkunç bence deniz. Aslında bendeki, yükseklik korkusu. Uçağa binemiyorum. Yani denize açılığımda mide bulantısı sorunum yok çok şükür. Sadece, o berrak havada yükseklik korkusu yaşadım ya botta, ondan oldu.

16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Ayrıca sevgili Yakup !

10,5 gr lık rover 98 ler ile millet levrek alıp duruyor. benim okuma kamış ve daiwa makina ile, kaçlık ne marka misina ile atçek yapıyo bu adamlar kaç metreye atabiliyorlar acaba? soruyorum söylemiyorlar kibirli adamlar bunlar. ya da okumamış da olabilirler.
    Ya da yazdıklarımdan irrite olmuş olabilirler bunun için cevap yazmazlar
    Ya da çok acemice bir soru olduğu için dalga geçiyom sanmış da olabilir
    üfff, neden karşı tarafı anlamaya çalışayım ki
    Cevap vermedi adam işte bana kardeşim !

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    anlamadığım sen zaten ıskarmozları çektin buda bu işi becerebildiğine işaret ve attığın mesafede yeterli demek. levrek içinse barınağın dış tarafı olmaz bence kıyı şeridini aynı mesafelerde hatta kıyıya paralel atarak taraman lazım. levrek işi sabır işi. birde kıyıdan yakalayanlar hep silikon veya kaz tüyü çapari, ile alıyor levreği.

19. serhat-hatay

serhat-hatay serhat

Favori Makine:
    banax x4000
    En İyi Avı:
    2 .2 kg lüfer
    umarım dediğin gibi olur. pazar günü kaçıyoruz..size rapor vereceğim. inşallah güzel avlar alırız.
    herkese bol şans

20. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Hoşbulduk gültekin, ozaman bana iskenderunda bulabileceğim iğne tavsiye edermisin...