Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    linkte verdiğiniz kaşıktan bende de var at çek olayında çok çabuk batıyor atar atmaz sarmaya başlamanız lazım ve çok hızlı sarmalısınız yoksa agır metal olduğundan hemen batıyor ve dipte mutlaka bir yerlete takılığır ayrıca ben denediğim zaman hiç bir balık tutamadım eğer bu kaşıkla adam çuvalı doldurmuşsa demekki o anda normal bir şekilde avlanan 2 çuval doldururdu demektir yani demek istediğim bu kaşık çok abartılacak bir kaşık değil iskenderunda bu kaşıktan var ben iskenderundan aldım milleti heveslendirip sonrfada hüsrana uğramasınlar.

2. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

Bunlar abartı zaten balıkçının mavrası çok olur iki balık tutmuşlardır çuvallar dolusu olmuştur :eek: :eek:

Kaşık konusuna gelince ben ilk at çek olayına bunla başladım dörtyol balıkçı barınağında çok güzel neticeler (fiyatı çok cüzzi zaten) aldık genelde Alişan abimin tutuğu ıskarmozlardan levrek tutan arkadaşlarımda oldu, S kaşık olduğu çok güzel salınım yapıyo gelirken denize düştüğünden itibaren sarmaya başlıyoruz bekletme yapmıyoruz kesinlkle çok hızlı sarmaya gerek yok orta seviyede sarmamız yeterli, makinanın devri burda devreye giriyor zaten yüksek devirli makina at-çek için biçilmiş kaftan ,,,,

Saygılarımla

3. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi tespitlerine sonuna kadar katılıyorum bundan şüphen olmasın,bunaldım uzun zaman oldu elime olta almayalı farketiysen sürekli forumdayım sürekli araştırma içersindeyim, çok özlüyorum denizi bildiğin gibi değil, denize gittiğimde uysallaşıyorum tüm sinirlerim alınmış gibi oluyorum kendimi tanıyamıyorum bunu ciddi söylüyorum denizsiz bir hayat benim için kabus gibi...

izinler denk gelirse muhteşem olur dur hemen plan yapmaya başlıyayım,, ilk plan , botaş ve toros gübrede tanıdıkların vardı senin değilmi abi...hooked

4. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Slm Mehmet bey,
    Bu kaşık, Dörtyol barınağında at çek yaparak avlanan her oltacı arkadaşta olması gerekli bir sahtedir, o kadarda iddİa ediyorum, neden diyeceksin bak arkadaşım ben yıllardır dörtyol denizinde ve barınağında avlanırım, barınağın her yerini ve neresinden hangi balık türleri ne tür olta ile hangi yem kullanılarak tutulduğunu bizde kendi çapımızda bilmekteyiz, gelelim bu kaşığa bakın barınagın uzun kısmı derin yerdir, bu kısımlarda bu kaşıkla at çek yapmak için çok müsait yerler bulunmaktadır ve kesinlikle batıp takılması söz konusu değildir, çok hızlı çekmeyede gerek yoktur, sadece normalden biraz hızlı çekmek bu kaşığa gerekli aksiyonu vermektedir, tarafımdan defalarca bu kaşıklarla avlanılmış ve 750, 800, 900 ve 1000 gram civarı lüfer ler yakalanmıştır aynı zamanda ceylan palamutu bile bu kaşıktan yakaladım.Ayrıca nice kişiler güzelim kaliteli sahtelerle at çekle iş yapamazken ben bu kaşıkla güzel lüferler aldım. Mehmet bey anlayacağınız kimseyi heveslendirme gibi bir derdimiz yok, maddi acıdanda fazla bir külfet taşımıyor sadece 3-5 liralık bi demir parcası, bişeyi abartığımızda yok,belirttiğim gibi tarafımdan bizzat kullanılıp verim aldığımdan dolayı bu işe gönül vermiş arkadaşlara sadece tavsiyede bulunmak istedim ben bu kaşığı sahilden at çek yapılması veya başka bir yerden yapılması için tavsiye etmiyorum Dörtyol barınağının uc ksımlarının derin yerlerinde lüfer olduğunda defalarca verim aldığımdan dolayı iş yapacağını tekrar belirtmekte fayda olacağı inancındayım. Özellikle sizede tavsiye ediyorum. Bugünlerde Dörtyol barınağına yolunuz düşerse kullanmanızda fayda olacığı inancındayım:) Şimdiden Rasgele. Kalın Sağlıcakla..

5. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Mahmut abiyi,yakından tanırım birlikte balığa çıkmışlığımızda vardır,kendisi bendende iyi balıkçıdır ne derse tüm samimiyetiyle söylediğine biliyorum kesinlikle başka bir niyeti yoktur. Burda tavsiyede bulunmuştur bende tavsiyede bulunuyorum deneyipte memnun kaldığım tüm malzemeleri size söylüyorum en RIVER2SEA SEABASS MINNOW 115F ürün kodu HC13R ürün örnek verebilirim... Yeri geldiğin mera tavsiyesinde bulunuyorum
    (kimse güzel balık aldığı yeri söylemez kolay kolay ama ben söylüyorum,, burdakii diğer arkadaşlarımızda öyle tüm balıklar benim olsun mantığıyla hareket etmiyorum o merada balık bitsin başka mera buluruzz)

Yani diğeceğim şu bizim bu sayfa küçük bir aile oldu herkesi az çok tanıyorum kimsede art niyet aramaya gerek yok,,

Saygılarımla...

6. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Gültekin yarışmaya katılalacağını bilmiyordum, bilseydim birinci olacağınıda bilirdim; harika iş çıkarmışsın tebrik ederim. O gün çalışıyordum yarışmayı duymuştum ama gelemedim güzel bir günü kaçırmışım eyvah!
    __

7. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Son iki günde sular bayağı çekilmiş, deniz kağıt gibi olmuş. İki ava gidişten ancak bir yemeklik çıkardım, vuruşlar çok seyrek. İğne sorunu devam ediyor iyi bitane yarı yolda çıktı çözüm bulmam lazım.

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Geronimo Yakup'tan alıntıdır.

Kağıtta Akya
    Akya balığı sanıldığının aksine çok lezzetli bir balık değildir. Eti nispeten yağsız ve serttir. Uygun bir şekilde pişirilmezse "bu mu akya dedikleri" dersiniz.

Balık 4-5 cm'lik dilimler halinde kesilir. Tuzla güzelce ovulur ve bir kenarda 1 saat kadar bekletilir.
    5-6 dilim akya için malzemeler
    2 adet kalın dilimler halinde kesilmiş kuru soğan
    7-8 diş sarımsak (çok küçük olmayan parçalara bölünecek)
    10-15 adet mantar; iri parçalara bölünecek
    4-5 yaprak ıspanak (iri dilimler halinde doğrayın); ne alaka demeyin çok yakışıyor
    1 adet kabuğu soyulmuş ve ince dilimler halinde kesilmiş limon
    100 g kadar tereyağı
    2 adet domates; iri iri doğrayın
    2 adet orta boy patates, küçük dilimler halinde doğrayın
    3-4 adet yeşil biber. iri parçalara bölün

Tereyağını eritip üzerine tuz, kırmızı biber, kekik (baharat istenilen ölçülerde kullanılabilir) ve salçayı (tercihan kırmızı biber salçası) ilave edip karıştırarak kavurun. Üzerine sırasıyla
    patates (en geç pişen bu olduğu için biraz kavurmak lazım)
    iri doğranmış soğanları ilave edin.
    ıspanak
    mantar
    sarımsak (baştan koyunca iyice eriyor; hafif diri kalması daha güzel)
    domates
    limon

bunları iyice eritmeden hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tam pişmemesi gerekli.

Daha sonra fırın tepsisine aluminyum folyo ve bunun da üzerine yağlı kağıt serin.
    Balıkları yerleştirip hazırladığınız harcı balıkların her tarafına yayın ve yağlı kağıdı ve ardından aluminyum folyoyu iyice kapatın.
    Fırında 200 derecede 1 saat pişirin.

Afiyet olsun

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    River2sea seabass ile denemeler yapmadım değil, aslına bakarsan. Kayığın varsa iyi bir sahte bence. Levrekli zamanda (Barınak ve kıyıdan-şubat mart nisan) denedim. Peşinden hiç levrek gelmedi. GES taktığımda ise her atışımda geldi. Yani bu levreğe iyi değil derim. HB-06 rengi için konuşursak.
    Ama açıkta palamut tuttuğundan biliyorum. River2sea firmasından 3 adet seabass minnow aldım hepsi barınakta yüzüyor hala. pardon ama, biri atakaşa kürek çekerken saldırıya uğradı ve kalama olmadığı için çat etti gitti. Belki de angel kiss soft misina kullanaydım sahtem elimdeydi.
    Son sahtem de, kiloluk turna çektiğimin ertesi günlerinde kurban bayramında uçtu. Semih olarak girmişti. Çünkü ondan önce daiwa saltiga minnow um uçtuğundan oyuna soktum. o da gitti.
    keşke başından beri angel kiss kullanaymışım. Kendine dolansa da, kopmazdı hiçbir şekilde :( Ama kayık tekne bot şu bu ile atışlarda angel kiss harici hele ince misinalar kullanırsan, yemin elveda diyor. Misina dayanmıyor yani. Balığa gerek yok, denize dayanamıyor misina...

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Çupra büyükeşit 15, Levrek büyükeşit 18 cm olacakmış kanuna göre.
    Hani bir levrek üreme olgunluğuna beş yılda erişebiliyordu. 50 santime de beş yılda erişebiliyordu. garip... çok garip...

Türler Latince adı Boy limiti (cm)
    (en az) (1) Miktar limiti
    (en fazla) (2)
    Akya Lichia amia 30 3 adet
    Barbunya -Tekir Mullus sp. 13 Kg
    Çipura
    Sparus aurata 15 Kg
    Deniz turnası Scomberesox saurus 60 1 adet
    Gobene (Tombik) Auxis sp. 40 3 adet
    Hani Serranus scriba 30 3 adet
    İstavrit Trachurus trachurus 13 Kg
    Kalkan Scopthalmus sp. 40 2 adet
    Karagöz Diplodus vulgaris 18 Kg
    Kefal Mugil sp. 20 Kg
    Kolyoz Scomber japonicus 18 Kg
    Levrek Dicentrarchus labrax 18 Kg
    Lagos Epinephelus aeneus 45 3 adet
    Lüfer Pomatomus saltatrix 20 Kg
    Sargos Diplodus sargos 21 Kg
    Mercan Pagellus erythrinus 15 Kg
    Orfoz Epinephelus guaza 45 3 adet
    Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 1 adet
    Palamut -Torik Sarda sarda 25 Kg
    Pisi Pleuronectes limanda 20 Kg
    Sinagrit Dentex dentex 20 Kg
    Uskumru Scomber scombrus 20 Kg
    Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 1 adet
    Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45 2 adet
    Diğer türler ====- Yok kg

11. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yılmaz yarışmada 27,5 cm çipurayı dövme çapraz iğne ile 4 numara ile aldım. yine bugün yarışma cd lern almaya gittim benzer iğne gördüm bu nasıl diye o zayıf ama dedi br japon markası önerdi bak şimd aklımda kalmadı ama epey bir müddet balığa çıkamayacağım yarın 2. prensesim doğuyor

12. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gültekin abi Allah analı babalı büyütsün şimdiden sağlıkla shatle doğar inşallah prensesin... Mutluluğunuz daim olması temennisiyle... Arada bir uğra ama özletme kendini uzak düşme foruma,,

Elimizden birşey gelirse çekinmeden söyle olurmu,,,

Saygılarımla...

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    daha önce yazdıklarımda art niyet yoktur tavsiyeleriniz için tşk ler bu kaşıktan bende de var saygılarımla.

14. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Gözün aydın gültekin, Allah anneli babalı büyütsün işallah. Bende yuvella! marka
    4 nolu çapraz kısa pala iğne aldım, yanlız elimdeki ownerlerin kendiliğinden yakalama özelliğinden yine avımda onları kullandım ve yine iyi, çok ağır gelen bir çupra yarı yolda oltadan çıktı - iğnelerin azizliği- sanırım daha kullanmam. Ownerler çok iyi avcı ama inceliği zaafiyeti bence ; biraz kalın olsa süper olacak.Kamakatsu! iğneleri inceledim orada uygun iğneler farkettim, alınabilir....

15. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Sevgili Gültekin Bey,
    Hayırlı Olsun, Allah Bağışlasın
    İki gündür yoktum yeni gördüm kusura bakma

Bir anı. Bizim oğlanın doğumu 2006'da ankarada yaşıyorken, 2 milyar tutmuştu. Özel Fatih Üniversitesi Hastanesi.
    Hamdolsun, kız ise 2008'de İskenderun Doğumevinde bedava doğdu :)
    Sabah hanımı doğumevine bıraktım kaynanayla
    Ben de karşıdaki o petek metek oraları turalıyorum. Haber bekliyom. haber gelmiyo. Veryansın sigara... (şu an kullanmıyorum çok şükür)
    Akşam oldu. arabada yatacam. üstüme battaniye diye gaste serecem. 27 mayıs idi tarih. Bir yandan da bu gece doğmasın. tarih 28 olsun öyle doğsun diye dua ediyom. telefon ile uyandım. baktım saat 06.00 telefonda kaynana vardı. gel çocuğunu al dedi. Çok şükür gittim aldım.

Belki size garip gelir fakat, eşim sancı çekerken, ben iskenderun kıyısında olta atıyordum demiyorum ama, bagajımda olta olsaydı atar mıydım atmaz mıydım, orası meçhul. doğrusu bu konuda kendime asla güvenmiyorum

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    gerçekten güzel anı ali. Bende akşamına düşünmedim değilde 2. çocuk olunca uyumak vede enerji toplmak lazımdı. neticede eşim palmiye hastanesinde bense büyük prensesle evde yattık. bu gece 2. gecemizde ve bayağı uzun oldu. eşim sezeryan olduğundan canı yanıyrdu. bense ufak prenses ağladıkça ona doyurması için yardımcı olup büyük prenses terledkçe üstünü değiştrmekle meşguldüm. bayağı uzun bir geceydi. saat 05:30 da artık dayanamayıp uykuya yenik düştüm. allah böyle tatlı yorgunluklar nasip eder inşallah herkese. bir yandanda turnuvada kazandığım olta takımını deneme hasreti le yanıp tutuşuyorum:) fırsat kollamıyor değilim hani ama bugün minik prensesin ilk banyosu olacak ve bunu her ne olursa olsun kaçırmak istemiyorum.:D

17. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Gültekin gözün aydın hemşerim, allah analı babalı büyütsün, erkek adamın erkek damadı olurmuş, allah sağlık sıhhat versin, benimde iki prensesim var, biri 13 diğeride 8 yaşında, allah acılarını göstermesin onlarıda arada bir balıga götürmüyor değilim ve büyük prensesime, yem takmasından tut ratlı olta atmasına ve balığı tutmasına kadar herşeyi öğrettim sayılır bayağı bir hevesi var en son eylülde ordayken barınaktan büyük bi mavi yengeç tutmuştu :D :laughing: Kal sağlıcakla

18. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Küçük prensesin gelişi anılarımızı bir kez daha tazeletti
    Allahlı Muhammedli büyüsün

1-Bebeği aç bırakmayın
    2-Sarılık başgöstermemesi için şekerli su (Kızda şeker serumu kullandık, sarılık olmadı çok şükür) (eczacının biri kullandırttıydı, palmiyedeki doktorunuzdan onay almak şartıyla kullanın tabi ki)

Ondan iki yıl önce oğlan doğduğunda bilmedik. Perşembe akşam 8 gibi doğdu, Pazar günü öğlenleyin sarardı çocuk. Pazartesi doktora götürdük, hemen mavi ışık tedavisi uyguladılar. Ayrıca bu çocuk aç dediler. Yoğun bakıma gidin başlangıç maması versinler. Kaynana iyi ki şekerli su vermiş üç gün. Yoksa böbrekleri iflas edermiş. Yetmedi sarılıktan dolayı, kuvözde mavi ışın tedavisi lazımmış. Bebiş bir gece Fatih hastanesinde kaldı. Biz de uykusuzluktan dolayı eşim ben ve kaynana eve gittik yattık. ilk ve kıymetli bebeği bırakıp nasıl eve gittik uyuduk hala düşündükçe çıldırıyorum. Demek ki, enerjin bittiği anda insan aciz/yenik düşüyor. Üçümüz de uykusuz olunca nöbetçi de bırakamamışız. Bi de tek şoförüm.

Buzluğunuzdan çipura, evinizden neşe eksik olmasın

Gurbetteki kardeşlerimizi de Allah görsün diyorum inşallah hayırlı sağ salim sevenleriyle ve genelde bura özelde dörtyol barınağı :) ile vuslata erer keyifli avlara imza atarlar. resimli videolu levrek vb. raporları ile yüzakımız olurlar, onlarla övünürüz.
    malum, işi gücü olan insanlarız. sitede her hafta bi dolu balık yayınlayan adamların başka işi gücü yok bence. belki de düşündüğüm gibi olmayabilir. bilemiyorum. mesela ben, Allah işsiz güçsüz bırakmasın fakat, işe gitmesem, her gün barınakta olurdum. sabah 6-9 akşam 3-6 (kış tarifesi tabi)
    Allah milletimizi kahve köşelerinde oturmaktan kurtarsın. Öğme iş sitesine git bak. okey kağıt ve dedikodudan başka birşey yok emekli koca koca adamlar yapacak başka birşeyeri kalmıyor sabah yüzmesinden kelli yine çok konuşmuşum kalın sağlıcakla

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    sevgili mahmut aynen dediğn gibi erkek adamın erkek damadı olurmuş:) bakalım inşallah allah banada nasip eder kızlarımla balık avı yapmayı. gerçi yazın daha 2. piyasada yokken benim yanımda dörttaş stesinin oraya gttiğimizde prenses makinenn kolçağına yapışıyordu baba bakak yakadım diye:). aynen dediğin gibi allah acılarını göstermesin.

sevgili ali. dediğin gibi ilk prenseste bizde sarılık ile uğraştık allahtan bizde ışınlık kadar olmadı. hep üst sınırdaydık. hanım renkten hemen anladı hastaneye götürdük. 3 gün süt gelmemiş sonradan farkettik hemen mama takviyesi falan 1 hafta hemen hergün hastaneye sarılık kontrolüne götürmüştük. şimdilik bunda pek yok.

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    inşallah hiç çıkmaz değerli dostum. Baba, kızlarınız ve damatlarınızla sağlık safa ile birlikte nice avlara imza atacağınızdan eminim, temenni ediyorum. Yeşil sahalara dön artık. :)

İlkokul hocam tatil resmi çizin dedi, ankarada
    ben çizdim yeşil bir göl. ben. elimde bir olta. gölün içinde balıklar. ilkokul 3.
    hoca dedi ki, kulakları çınlasın, yeşil göl mü olur.
    Hakikaten ama, ben gölü yeşil görürüm hep. göl yeşil olmaz mı? Benim gözüm mü bozuk diyorum acaba. Gençlik parkına hiç gitmediniz mi öğretmenim? derim şimdi olsa.
    İnanın bizim barınağın suyu bile bana yeşil görünüyor. Ya da benim gözüm bozuk.
    Suya rengini veren basiller organizmalardan filan kaynaklanıyor heralde
    "Suyun rengi ne olursa olsun, kaşıklarınız parlak olsun."
    Alba toby amenna fakat, alba marka 20 çeşit ayrıca lüfer kaşığı var. belki de daha verimli olur lüfer kaşı.