yeni iki arkadaşımızın raporlarını okumak için sabırsızlanıyorum inşallah kısmetleri yaver gider Sağol Gültekin
yeni arkadaşlara hoşgeldin der kalıcı ve güzel dostluklar kurmak dileği ile nice raporlara diyorum.. Yılmaz ne yaptın final ne zaman? ağcılar iyice dadandı oraya cumartesi günü gözüm ilişti gene ağ vardı. herhalde merayı kurutmadan rahatlamayacaklar idk
selamlar arkadaşlar. ben de osmaniye'de oturuyorum ve denizciler, İDÇ, dörtyol, burnaz, incirli bölgelerinde kıyıdan, genelde at çek avı, bazan kıyıdan yemli, zaman zaman da botla açılıp yemli av yapıyorum. sizlerde olduğu gibi ben de son 2-3 haftalık dönemde kayda değer bir av yapamadım. tabi iki hafta önce is-demir sitesi kıyılarında oltama asılan ve iyi bir mücadele sonrasında oltadan kurtulan meçhul balığı saymıyorum. inşaallah deniz tekrar av vermeye başladığında güzel av raporları yazarız ve okuruz.
Aslında çupra için finaldi desek doğru olur, Allah sağlık verirse yıl boyunca haftada bir giderim. Barınağa gittim herzamanki yere, çoktan kurutmuşlar ağlar serilmiş kıyıya yakın,iki saat yinede sabrettim tık yok, aklımda harmadar vardı acaba burası merası olabilirmi diye bu kadar kaldım orada. Sonra başka bir yere gittim deneme amaçlı; iyikide gittim. Bir kaç elaman vardı bişey varmı diye sordum, küçük falan dediler... küçük olan ne dedim mırmır dediler, birazda çekingen tavırla. Sonra muhabbeti gelişletirince levrek tuttum abi dedi ve çantayı açtı, ula dedum bu levrek değul!! harmadar bu( 1 kiloya yakındı) yanındaki ben sana demiştim dedi... gülüşmeler Hımmm dedim aradığımı buldum bundan sonra ağırlıklı olarak mekanım orası, iki adet mırmır yakalayarak çok kalmadan eve döndüm...
evet, geçen sene bugün çupranın finaliydi. Öğme iş kıyısından olta atarsan, adana real de kilosu 7,99 dan satıldığını gördüğüm 10 cm lik ilköğretim 2.sınıf talebesi mırmırlar var yarım kilo tuttuk. hala buzlukta bence bizim kayınço biraz unutur böyle şeyleri. siteye üye değildim o zamanlar. zaten o bit kadar balıklar beni siteye üye yapmış olabilirler. Sevgili dostlar size bir sorum olacaktı yine elimde yeni makina var yeni de misina. sorum şu ki makaradaki misinamı makinaya nasıl takacam. Anlatamadım. Yani nasıl bir düğüm ile başlamalıyım sarmaya. çünkü at çek sırasında o attığım ilk düğüm sanki olta makarasının intizamını bozuyormuş gibi hissediyorum bazen
Son günlerde marine trafic'den takip ettiğim kadarıyla iskenderun körfezinin oralarda gırgırlar yoğun bir şekilde avlanıyor.Ne balığı tutuyorlar acaba?
Yumurtalık Mırmır ve Minekop Avı 12 ================================================================================ işte orhan üstadın bu raporunda çipura olmaması çipuraya yaza kadar güle güle demenin resmidir. zaten üreme zamanlamasında suların soğuması ile ve yumurtlama dönemi sonu itibari ile derin sulara çekildiği bir sürü kaynaktan okumuşluğum var
henüz forumlara yeterince mesaj yazmadığımdan özel mesaj atamıyorum. genelde aynı bölgelerde avlandığımızdan karşılaşma ihtimalimiz yüksek ama tanışmadık. avlandığınız yerde bej renkli, 3 kapılı suzuki jimny araba görürseniz ben oradayım. tabi bazan arkadaşların arabasıyla da gittiğimiz oluyor.
Arkadaşlar Mrhb, Uzun biradan beri yoktum ama sayfayı takip ediyordum.. Yeni arkadaşlarımız eklenmiş sayfamıza umarım paylaşımları daim olur. Herkesin keyfi shati yerindedir. Levrekte verimli bir zaman şu mevsim at çekle uğraşan arkadaşlarımız (Alişan abi) özellikle Dörtyolda özellikle çayboğazı, öğmeyiş teknelerin önü,Dörttaş Antepliler sitesi önü bu zamanda levrek alınabilcek yerler arasında... Söz konusu yerleri akşam saatlerinde denemeniz gök yüzünde ay olduğu zamanlar özellikle güzel verim alınabilir Şubat ayının ilk haftası Dörtyolda olmayı planlıyorum Mahmut abiyle sözleştik zaten hergün gece-gündüz denizdeyiz acısını çıkartmalyız aradan geçen zamanın... Trofe balıkların peşinden koşacağız... Saygılarımla...
At-çek yöntemiyle avlanmanın incelikleri için bir link ekledim faydalı olucağını düşünüyorum. Videodaki anlatan arkadaş Turgay KARAASLAN örnek aldığım usta bir avcıdır zamanında bana river2sea rover 98 hediye edip izmirden göndermişti.. link: http://www.youtube.com/user/modenaf2?feature=relchannel Bunlarda Çin işi sahteler iş yapar diye düşünüyorum... http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=6640 Renk kodu : color4 http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=6548 Renk kodu : A64 -A66 http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=3594 Renk Kodu : WDO 1-WDO8
geçen yıl ilk kez su üstü sahtelere merak sarıp ik rover 98'imi aldım. aylar boyunca bıkıp usanmadan saatlerce attım çektim. ne bir takip, ne de bir vuruş alamadım. tam vazgeçecekken turgay bey'in videosuna rastladım ve yanlışlarımı bu videodan öğrendim. bu videoyu izleyip gerekli ekipmanı hazırlar hazırlamaz deneme yapmaya gittim. aylardır sadece yüzüşünü izlediğim rover 98 ve wtd aksiyonu ile daha ilk avda 2 adet akdeniz baraküdası aldım. çok sayıda levrek saldırısı oldu, ikisini yakalamama rağmen mücadele esnasında kıyıya yakın kaçırdım. sanırım çekim hızını ayarlayamadığımdan veya tasmalamayı yapamadığımdan balıklar kendini kurtardı. çeşitli sahtelerin atım ve yüzdürme tekniği konusundaki bilgilendirici videoları için turgay bey' teşekkür ederim.
Geçen sene yıllık iznimde güzel balıklar almıştım bakalım bu sene neler yapıcaz bu sefer bot yok (satıldı) sırtı yapamıcam o yüzden el süremediğim spin takımımla kıyıdan, barınaktan denemeler yapıcam umarım her şey güzel olur , Bu spin için tonla sahte aldık umarım güzel balıklar alırız, görüşmek isteyen olursa bana özelden mesaj atabilirler... Geçen sene yaptığım avlarımın linkleri... Biraz nostaji yapalım (Geçen sene Şubat ayı) http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38572 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38624 Mahmut abiyle konacıkta yapılan av http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548&page=40 2008 YILINDAN BİR VİDEO SABAHA KARŞI TUTUĞUMUZ BALIKLARI SIRALIYORUZ NE GÜNMÜŞ AMA http://www.youtube.com/watch?v=CxFRrcVtkpE
Oda buralardadır uzaktan izliyodur bizi kesin , umarım merak edilecek bişey yoktur... Gültekin abi nasıl bu aralar balık var mı??
şu sıralar bende pek gidemiyorum. hafta sonu çocuklar osmaniyede idi. cumartesi akşamı fırtına şimşek falan olduğundan pek balık alamadım. pazar akşamı hava müsait olmasına rağmen skor aynı 3 er adet mırmır fakat mırmırlar 25-30 cm arası hemen hemen porsiyonluk
evet. haklısınız. ellerinizden öpsün iki çocuğumun da kusma ateş ve ishal salgın oldu. biri bitti diğeri başladı hesabı bayağı yıpratıcı bir on gün geçirdik. yine de arada foruma baktım. ayrıca 3 buçuk haftadır deniz yüzü görmüyorum. ondan öncekinde de balığa gittim fakat kayda değer yazacak hiçbir şey bulamadım. sadece barınak içinde kol gibi levrolar geziyordu. Cin Kazım kefal onlar dedi. Ben levrek dedim takip ediyor dedim, şimdiki kefaller namussuz dedi. Kazım dayının asistanı var ismi hacı diyesim geliyor o geldi ki, dayı dedi kol gibi sayısız levrekler var dedi. bu anlattığım yirmi günden fazlaki mesele prensesler iyidir inşallah gültekin bey kardeşim yakup senin de hasretin biter hayırlısıyla inşallah birader
sağolasın kardeş. geçmiş olsun onlar rahatsızlanınca evde insanın huzuru bile kalmıyor. hayatımız vede mutluluğumuz onların sağlığı ile doğru orantılı. onlar iyi olsun gerisi teferruat. iyi çok şükür büyük prenses bizimde bir ara ishal oldu ateşlendi ben kıskanmaya bağlıyorum ama atlattık çok şükür. yarın doktora götüreceğim bende 2 sini birden ama kontrol ciddi bir durumumuz yok şimdilik. doktor demişti 10 gün önce ishal yaygın şu sıralar diye. yarın öğleden sonra belkide bir dörtyol turu yapabilirim.reeling mrsparkle
Alişan Abi (burda abi diyorum ama başka şekilde hitap etmek isterdim siz anladınız sanırım a....... ) Çok geçmiş olsun en son telefonla konuşştuğumuzda da hastanedeydiniz.. En yakın zamanda sağlıklarına kavuşurlar pamuk prensesleriniz..İzindeyken mutlaka görüşelim siz olsun Gültekin hocam olsun çok merak ediyorum ... Bizim burdaki dayanışma diğer sayfalarda yok gibi. yeni katılan arkadaşlarda bu muhabettin içine girerler umarım ailemiz daha da büyür...Burda birbirimizden çok şeyler öğrendik şimdiye kadar.... umarım bu tablo hiç bozulmaz... Ayrıca, Mahmut abi bu gün At-çek takımı yaptı, sağlam malzemeler aldı yakında paylaşır burada ... Merakla bekliyorum...