Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Organize İşler...

Bu ara herkes spin takımlarını hazırlasın 04/02/2013 Cumartesi günü gece organizasyonu yapalım müsait olur musunuz. Hem tanışır hem av yaparız...

Düşüncelerinizi bekliyorum...

2. okorkmaz1

okorkmaz1 ÖZGÜR K.

BU FORUMDA HİÇ SAMANDAĞ DA AVLANAN YOK MU ? HEP İSKENDERUN DÖRTYOLLU ARKADAŞLAR BİLGİ PAYLAŞIYOR...

3. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    serhat-hatay isimli üye samandağdan bu sayfada paylaşımda bulunuyor, örnek 111. sayfaya bakabilirsin...

Ben açıkçası herkesin paylaşım yapmasını istiyorum burda yeni gelen arkadaşlar bir selam veriyor ve gidiyor sayfaya geri dönüş olmuyor ,,,Özellikle samandağ-arsuzda avlanan arkadaşların paylaşımlarını ısrarla bekliyoruz...

Sağlıcakla kalın..

4. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    s.a yakup, benim spin takım hazır birazdan malzemelerle beraber yüklemeye çalışacam , sadece komutumuzu bekliyorlar:laughing:
    allahın izniyle 04.02.2011 günü hazır olurum, ancak sende hazır ol bi ihtimal konacık veya kalecik organizasyonu yapabiliriz yani dayımlara katılma ihtimalimiz var, gardını al bekle. ha bide 100- 125 gramlık ucuz jigler edinmeye çalış 2-3 adet olsun yeter ,kurşun yerine kullanacağız, umarım ne yapmak istediğimi anlamışsındır, sadece mercanların kafası gelmişti çekerken reeling hatırlarsın :D bakarsın bu yöntemle o sadece mercanın kafasını göndereni çekebiliriz.hooked

5. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi senle heryere giderim hiç sıkıntı olmaz, değil konacık kıbrısa kadar yolu var.. Fermada beklemedyim komutunu bekliyorumm :)
    Bu organizasyonu ikimiz forse edicez ev sahibi biz olucaz biz herhalukarda Allah (c.c) izin verirse tabi balıkta olcaz onda sorun yok özellikle Alişan abi ve GÜlttekin abiyi çok merak ediyorum telefondan seslerini duydum ama bide tanımak yakından görmek istiyor insan, heycandan tarihi 2013 diye yazmışım:D :D

Senin spini takım hazır güzel bir takım yaptın ama abi makina ve kamış uyumu süper oldu resimleri heycanla beklemekteyim.. Aldığın sahteler süper daha ne olsun...

Sağlıcakla kal...

6. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Herkese merhaba foruma yeeni üye oldum sayılır ve hızla geziniyor ve bilgi topluyorum manisalıyım ama bir memleketimde hatay dörtyol sayılır ocak sonunda oradayım atçek avcılığını buradan yeni öğrendim ve kısmetse ocak sonunda orada ilk deneyimimi yaşamak istiyorum sizce o mevsimde hatay dörtyolda bişeyler yapabilir miyim? neler çıkar orada...
    Herkese rasgele

7. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet Emin bey ilk önce hoş geldin diyelim aramıza katıldığın için teşekkür ederiz.
    bende Hatay Dörtyol luyum görev gereği Manisa ilinde bulunmaktayım Manisayada Batmandan geldim :) bu ocak ayının sonunda kısmetse bende 10 gün izne ayrılacagım yani dörtyolda olacağım eski spin takımlarımız sahtelerimiz yetmezmiş gibi koleksiyonlarımıza yakın zamanda yenilerini ekledik sabırsızlıkla onları kullanmayı bekliyorum Eğer dörtyolu biliyorsan balıkcı barınağının uzun kısmının en uç kısmı ve barınağın arka kısımları at çek avcılıgına çok müsait tabiki su üstü sahteler kullandığın taktirde dörttaş ve ögmeiş in kıyı kesimleride at-çek için müsaittir ben genelde barınak ve civarında olacagım izin günlerimiz çakışıyor muhtemelen karşılaşırız diye düşünmekteyim, at çek yöntemiyle lüfer levrek barakuda palamut cinsi balıklar çıkmaktadır.Karşılaştığımızda bilgilerimizi uygulamalı olarak paylaşırız.

8. umutemin

abi hertürlü toprak sayılırız yani :) ilk kez yapacağım atçek usülünde yanımda bir bilenin olması benim açımdan büyük şans olur herhalde iple çekiyorum ocak ayını daha takımları sipariş vermedim en kısa zamanda sipariş vereceğim sizin oralarda hangi sahteler iş yapar birde nasıl misisna alayım
    saygılar...

9. umutemin

balıkçıbarınağı dediğiniz yer burası mı?

10. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet Dörtyol balıkçı barınağı burasıdır. Sayfamızda paylaşımlarınız daim olur inşallah kafanıza takılan ne olursa bizimle paylaşabilir ben ve arkadaşlarımız dilimiz döndüğünce yardım etmeye çalışırız...

Sağlıcakla kalın...

11. umutemin

Yakup bey ocak sonunda oradayım atçek takımı kuruyorum daha sipariş bile vermedim çok yeniyim yani bu işte aklımdan geçen atçek takımın yanında birde beklemeli av için takım kurmaktı ama maliyeti fazla aşmayayım dedim ama bu sayfayı okudukça yemli beklemeli iyi balık tutulduğu kanaatine vardım sence beklemeli av için takım kurmadığıma pişman olurmuyum birde dörtyolda av malzemesi durumu nasıl istediğim sahteyi veya kamışı bulabilir miyim ?
    balıkçılarda yem olarak ne bulunur dörtyolda?
    Son soru atçek avcılığı yapan arkadaşlara misina tavsiyesinde bulunurlarsa sevinirim
    Saygılar...

12. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aşağidaki linkte benim yeni almış olduğum spin takım ve malzemeler bulunmakta bunları tercihen seçip alabilirsin ve dörtyol da at çek yapmak için bu malzemeler yeterli ayrıca eksik bişe olsa bile dörtyol içinde 2-3 yerde balık malzemeleri satan yer bulunmakta barınak girişine yakın yerde 2 malzemeci daha bulunmakta malzeme acısından sıkıntı yaşamazsın ancak belki kaliteli marka malzemeler olmayabilir ihtiyaca cevap verecek mazleme herzaman bulunur ayrıca yem genelde karides sardalya herzaman bulunmaktadır.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44970

13. umutemin

abi teşekkür ederim çok yardımcı bir konu bana...

14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mahmut Abi gerekli açıklamalarda bulunmuş, ben atçekte ip misina kullanıyorum tabi bu tercih meselesi EFTA onaylı Bojin misina kullanıyorum fiyatıda uygun 14 mm lik...

Evet yanınızda yemli takımınız olsun iyi olur uygun fiyatlı kombine yapabilirsiniz
    Mahmut abi balık avı konusunda benden tecrübeli değerli bir abimizdir. Tavsiyelerine kulak vermeniz iyi olur. O bişey diyosa bir bildiği vardır..

Sağlıcakla kalın..

15. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gültekin Abi == Alişan Abi nerelerdesiniz siz olmayınca bu sayfa anlamsız kalıyor.

16. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    uzaktan takip ediyorum yakup pek paylaşımda bulunamıyorum ama en azından şubat ayını bekliyorum. umarım bir aksilik çıkmaz.

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Bir ay sonra ilk defa memlekete gitmek nasip oldu :)
    Deniz 5-7 olduğu için ayrıcı üsten üstlük hasta ve halsiz düştüğüm için cuma gecesi ve cumartesi gecesi hasta yattım. pazar sabahı atçeke gideyim mi diye düşünmedim diil, kaktığımda yedi buçuktu dedim ya şimdi gidecen, balık saati diil, deniz bulanık, artı barınakta bastığın yer hırş edecek, her tarafın ıslanacak, güneş yok, belki yine üstüne ara ara yağmur yağacak. niye hasta olduğunu da biliyon, cuma günü yağmura aldırmayıp yağmur altında yürüyüş yapmaktan dolayı hasta oldum. vücut eskiyo sanırım, yaş otuz yedi gardaş
    haftaya dörtyol burda, ondan sonraki hafta sonu da nöbetçiyim,
    kısmet artık... :(

Ama şunu anladım. Sağlığın yoksa
    Balık tutmak istemiyorsun
    Hem de hiç...

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Amanda Alişim hasta olmuş, geçmiş olsun gardaş. Şifalar dilerim.:)

19. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Merhaba arkadaşlar yaklaşık on gün şehir dışındaydım, döndüm ve bu akşam balığa gittim. Öncesinde bu aralar balık olmadığını söylediler; ben sadece balık değil, deniz kenarında o atmosferde bulunmayı da çok seviyorum. Nihayetinde akşam saatlerinde yelken kulübu civarına gittim. Yem olarak sülünez ve boru kurdu vardı, dalgalar kenarları resmen dövüyordu hava müsait değildi yani, ama ben zor şartlarda ısrarla olta atmaya devam ettim, bir ara yem takarken koca bir dalga geldi ve beni üsten aşağıya sırıl sıklam yaptı:) bir tane mırmır çektim güzeldi... üşümeye başlamıştım bir dalga daha yine üsten aşağı:) ... madem oldu olacak dedim yemli takımı kaldırıp elimde at çeke müsait bir takımla at çek yapmaya başladım dalgaların arasından; çok tecrübeli değilim at çekte ama yine de şansımı deneyeyim dedim-İleride yakup ve mahmut abiyle tanışıp bir araya gelirsek eksiklerimizi tamamlatırlar değilmi- güzel ve eğlendiğim bir macerayı sona erdirip eve döndüm... hepinize selamlar.

20. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    geçmiş olsun Alişan. bir evde herhangi biri hasta olunca dfiğerleride muhakkak hasta oluyor. çocuklar hasta olunca zaten mikrop girmiş oluyor eve sonra ebeveynlerde onlarla ilgilenirken vücut direnci kırılıp hasta oluyor. bizimde kız iyileşti şimdi sıra bizde ben başladım bugün ilaçlara.