arkadaşlar balık varsa hemen her yem iş yapıyor. ama boru kurdunun farkı mırmırda ortaya çıkıyor. geçen yıl bir avda 4 kişi idik ben denemek için sadece bir paket boru kurdu almıştım, diğer arkadaşlar karides ve sardalya ile avlanıyordu. aynı taşın üzerinden olta attık, diğer arkadadaşlar toplamda 3 adet küçük sargoz aldılar ben 14 adet porsiyonluk mırmır ve bir kaç da sargoz almıştım. osmaniye'de balıkçı ferhat var o geçen yıl sürekli getirtiyordu, ama 2 - 3 gün önceden telefonla ferhat'a siparişle sayı bildirmek gerekiyor. bu yıl da getirtiyordur muhtemelen. ben bu yıl at - çek işine kafayı taktığımdan yemli işine pek girmedim. osmaniye'den dörtyol'a ulaşımı nasıl olur bilmiyorum ama denemek isteyen olursa balıkçı ferhat'ın telefonunu vereyim.
boru kurdu canlı olarak iskenderun da kısmet balıkçılık ve erciyes balıkçılık olmak üzere hemen hemen balık malzemesi satan tüm balıkçılarda var taze olarak cuma yada cumartesi günleri geliyor sanırsam
Siz Değerli Dostların Yeni Yılını En içten Duygularımla Kutlarım... Sağlıcakla Kalın, Saygılarımla,,,
Arkadaşlar tekrar merhaba bir soru sormuştu ama cevap alamadım öğmeyiş dediğiniz yer neresi o teknelerin bağlandığı bekçi kulübesinin yanı diye tarif ettiğiniz yer ???
bu arada 125 sayfanın hepsini tek tek okudum... Alişan abiden başka atçek ile uğraşanı göremedim iş yapmıyor mu yoksa dörtyolda?
okuduysan iş yaptığınıda görmüşsündür alişan kardeşimiz ıskarmoz katilidir. mahmut kardeşimizde palamut. her gelmesine alır kiloluk palamutları. ümitsizliğe kapılma ben kaç kez şahit oldum palamut ve istavrit alana. levrek ıskarmoz ve lüferi canlı olarak rastlamadım ama ıskarmozuda alişan alıyor. yemli avlanırken deniz üzerindeki kapışmalarada çok şahit olmuşluğum var ama atçek işine bir alışamadım.
Gültekin abi okudum alişan abinin raporlarını mahmut abi ilede telefon ile görüştüm dörtyolda atçek olayı ege kadar yaygın değil mesela levrek raporu hiç görmedim ne diyim inşallah onu da ben koyarım buraya bir ilk olur bu arada öğmeyiş olduğunu düşündüğüm yer burası (işaretli olan yer) doğru mu acaba dörttaş sahilinden sonra geliyor burası atakaş sahili filan yazıyor Buyrun bu da google earth görüntüleri...
aynen orası o toplu iğneyi batırdığın yerde teknelerin olduğu yer. topluiğnenin 1 cm altı bekçi kulübesi
yardımın için teşekkür ederim gültekin abi orayıda avlanacağım yerlerden biri olarak ekledim bakalım bir levrek raporu ekleyebilecekmiyim?
Slm Mehmet Emin, dörttaş barınağının içide, dışıda hem at çek, hemde yemli avlanmak için, yeterde artarda başka yerlerde arayışa girmene gerek yok bence, ancak extra olarak sadece dörttaş çay bogazı barınaga yakın, çapari ve silikonla denemeler yapabilinir, sahte atamazsın takılır, birde barınakla aygaz arası ve arasında bulunan çay ağızları buraları tara, fazla öğmeişe kaymaya gerek yok bence, büyük bi ihtimal izinler denk gelir birkaç günde olsa beraber takılma fırsatı olacağına inanıyorum,Görüşmek üzere.
Aslında bir araya gelme gibi bir durumunuz olursa bana da denk gelirse bende İskenderun'dan atlayıp minibüse gelmek isterim yanınıza en azından belki sizlerden bir şeyler öğrenirim. Tabi ki sizlerde isterseniz.
mahmut abi dayanamıyorum 10 günlük izinde gezebildiğim kadar mera gezip balık tutup özlemimi gidermek istiyorum. gün sayıyorum durmadan yeni şeyler planlıyorum hayırlısı artık 28.01.2012 günü bir aksilik olmazsa büyük ihtimal güneş batmadan önce barınakta olurum tabi allah izin verirse zaten telefonla haberleşiriz bu arada arabam gri bipper 45 plaka görüşürüz umarım hepinizle
Öğmeyiş benim 8-10 yaşlarından gittiğm bir avlak yeri neden derseniz yerel balıkçılar yıllardan beri barikata gittikleri için temizlenen tüm yem artıklarını çöpe atmazlar denize gider dökerler haliyle balıklar için doğal beslenme alanı oluştu.. ben buralarlar zamanında çok güzel balıklar aldım.. Ben barınakta değilsem kesinlikle burdayımdır..Bir bildiğimiz var ki burdayım bu zamanında tutuğum levreklerden bir resim yer neresi tabiki öğmeyiş ... Yemli takımla tutulmuştur... Levreği ilk tutuğun zaman şöyle bir kokla okadar güzel kokuyo ki mübarek hayvan ben herzaman tutuğumda koklarımm sende tututarsan dene bir kere.. Bende 4 şubatta dörtyoldayım Allah izin verirse bakalım güzel raporlar paylaşırım umarım sizlerle... Saygılarımla...
Mehmet Kardeşim , bu forumda eğer bizim oralarla ilgili bir şey öğrenmek istiyorsan Mahmut abinin ,Alişan abi keza Gültekin abinin paylaşımlarını dikkatlice oku güzel faydalı bilgilere ulaşabilirsin... Sağlıcakla Kal bakarsın izinde görüşürüz...
Yakup kardeşim okudum hepsini notlarımı aldım google earth dan işaretledim herşeyi tamamlıyorum yavaş yavaş oltalarıda hazırlıyorum yanlız 113. sayfadaki video ve fotoğraftaki yerleri bilmiyorum alişan abi dörtyollular bilir demiş ya ben drtyollu değilim malum dörtyolun damadıyım