Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu sistemle hamsi takarak iri istavritlerden ve lüferlerden yakaladım. aynı sistemi büyütüp bütün sardalya ile de yukarıda bahsettiğim balığı yakaladım ama takımı kesip gitti. bu sistem pek çok yerde uygulanan geçerli bir sistemdir. uzun olta takımı veya lüfer takımı şeklinde google'dan aratıp çeşitli bilgi ve resimler bulabilirsin. bu da benimkinin biraz daha teferruatlısı

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204&highlight=l%FCfer+tak%FDm%FD

yemlik kefal olayına gelince;

ben de yanımda hep kefal takımı taşırım. levreğin sahteye rağbet etmediği dönemde tatlı sudan yemlik canlı kefal avlarken bir anda mantarım tabana daldı. hemen sarmaya başladım ama balık çok direniyordu. iri bir kefal zannedip kalamayı gevşettim ve balığı yorduktan sonra sardım. balığı görünce çok şaşırdım. çünkü benim kıbrıs oltanın etrafına toplanan kefallere saldıran 3 kg'lık bir levrek hızını alamayıp kıbrıs oltayı yutmuştu. levreğin karnından çeşitli boylarda 10 adet kefal çıktı. ekmekle 3 kg'lık levrek yakaladım deyince arkadaşlar gülüyor ama Allah verince veriyor işte :)

2. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Abi kısmet işte geldimi ekmeğe bile geliyor :)

3. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Bilge tebrikler şahane bi levrek, bence kanımca ekmeğe değilde,kıbrıs oltaya sarılı olan ekmeği yemeye çalışan kefallere saldırdığında takılmış kısmet diye buna denir işte, insanın kısmetinde varsa özel bi çabayada gerek kalmıyor,
    Bilge bu gölet yabancı gelmedi ama mahsuru yoksa özelden yerini yazabilrmisin birde 20-25 gün sonra 10 gün dörtyoldayım bize katılmak istersen beraberce forumdan bir kaç arkadaşla birlikte av yapabiliriz, düşünürseniz özelden tlf nosunu gönderin hem tanışmış oluruz. Esen kalın

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    inşaallah boş vakitlerimiz uyuşursa tanışmak isterim

5. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Sayfa çok sessiz kaldı ya yokmu balığa giden raporu olan merak ettim hazırlıklarım devam ediyor takımları hazırladım hepsini çantaya koydum deniz ile buluşacakları günü bekliyorlar ama misinam beni korkutuyor 022 mmlik ve 025 mm lik misina kopmasından korkuyorum :D

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Korkunun ecele faydası yok Mehmet Emin :)) benimkide 0.26 mm

Hayırlı geceler.

7. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iş bana kaldı herhalde. dün gündüz havanın durumuna bakıp balığa gitmeye karar verdik. akşam saat 22 : 00 civarında başlayan fırtına sabaha kadar sürdü. sabah 05 : 15'de telefonum çaldı. arkadaşlar bu havada balığa gitmesek mi diye aradılar. ben hazırım, gelirseniz beraber gideriz, gelmezseniz tek başıma gideceğim deyince gönülsüzce gelmeye karar verdiler. benim niyetimde lüfer olduğundan barınağa gittik ve ben 3 oltayı sardalya ve hamsi ile yemleyip attım, biri ile de at çek yapıyorum. beraber balığa gittiğimiz bacanağım ve diğer bacanağımın oğlu Mustafa kısa bir at - çekten sonra arabaya oturup yağmurun ve rüzgarın kesilmesini beklediler. ben ısrarla çantamdaki bütün sahteleri ve kaşıkları suyla buluşturdum. sadece bir yüzey sahtesine bir kez saldırı olduysa da devamı gelmedi. saat 10 : 00 gibi bana işaret edip gidelim dediler. ben de çoğunluğa uyup toparlandım ve arabaya bindim. ama hırsımı alamamıştım. pek çok kişi bu havayı görünce olta bile atmadan dönüp giderken ben tam tersine havanın mükemmel bir balık havası olduğunu düşünüp fırsatı sonuna kadar değerlendirmek istiyordum.arabaya bindiğimizde kontrol etmek istediğim bir yer daha olduğunu söyleyince bacanağım orayı daha önceleri çokca dolaştığını ve kayda değer tek bir balık dahi alamadığını söyledi. bacanağım ki daha ben 15 - 16 yaşlarındayken beni çapari ve at - çekle tanıştıran, ilk sahtemi verip ilk at -çek avımda kiloluk levrekler tutmama sebep olan, ilk olta ve yem takımlarımı hazırlayan ustamdır. ben yine de ısrar edip siz arabada oturun ben bir iki atıp yoklayayım öyle gidelim dedim, onlar da beni kırmadılar. avlağa vardık, dalgalar adam boyu. ben yine de atmaya başladım. kısa süre sonra sıkılan bacanağımın oğlu Mustafa da yanıma geldi ve at çeke karar verdi. bacanağım 20 yıl önce bana yaptığı gibi Mustafa'ya da da çantasındaki en iyi çalışacak sahteyi verdi. bizim genç at çekci daha bir kaç kez atmıştı ki abi geliyor dedi. ben hemen yanına gidip kalama ayarını yaptım ve taktikler vererek azgın dalgaların arasından balığı dışarı aldık. 1,3 kg kadar bir levrek. bizim Mustafa sevinçten uçuyor, ama heyecanla oltayı tekrar atarken dikkatsiz davranıp sahteyi kırdı ve kaybetti. ben de hevesi kırılmasın diye kendi oltamdaki sahteyi çıkarıp ona verdim ve başka bir sahte taktım. hemen arkasından bizimki ikinci levreğini çekti, 1,6 kg. o arada ben de 1,3 kg bir levrek aldım. bizim acemi avcı 1,2 kg'lık 3. levreği de aldı. ben de hemen arkasına birini kıyıya kadar çektimse de dalgada kendini kurtardı. mustafa'nın oltasına yine bir levrek asıldı ama yakaladığı 3 levreğin verdiği kendine güvenle sözümüzü dinlemeyip kalama ayarını sıkıp asıldıkça asıldı. sonunda balık oltadan kurtuldu. sahteyi sudan çıkarınca baktık ki o da ne, sahtenin kuyruk iğneleri iyice açılmış, karın iğnesi de yerinden kopmuş, balıkta gitmiş, ama ASSO 0,28 gene de bizi yarı yolda bırakmadı. sonuçta toplam 4 adet levreği aldık, birisi iğneyi kıran 5 adet balığı da çıkaramadık.

bu arada balıklarla boğuşurken belimize kadar ıslandık. barınakta avlanacağız diye tulumları da götürmemiştik, ne ayakkabı kaldı ne pantolon ne de kazak, hala bacaklarım sızlıyor. bir taraftan rüzgar, hava da soğuk, üstelik bizimkiler gönülsüz gidince yiyecek de almamışlar. saat 12 : 30 da avı sonlandırmak zorunda kaldık. bunlar da günün balıkları

8. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tebrikler Bilge Kağan, levrekler güzel ve kaydadeğer afiyet olsun,
    Bu levroları dörtyol barınağındanmı tuttunuz acaba?

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hayır barınakta tık yoktu, gerçi geceden gelenler bir kaç tane iri lüfer yakaladıklarını söylediler ama ben bir şey yakalayamadım. balıkları yine dörtyol'da ama kumsalda yakaladık.

10. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah teşekkürler, Dörtyolda izin üzeri at-çek le levrek çıkıyor olmasını duymak bile sevindirici. İyi geceler.

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aslında balığı aldığımız yer daha önceleri de ziyaret ettiğimiz bir yer, avın sonucunu değiştiren havanın ve denizin durumu. çünkü durgun havada tek bir vuruş bile alamadığımız yerlerdi.

12. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1-O zaman deniz kabardaktıktan sonra tekrardan normale dönmeden önceki dalgalı havada mı daha iyi yapıyor.
    2-Barınaga yakın bir yermi balıkları aldığınız yer

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yıllarca botaş'ta römorkör'de çalışıp oradan emekli olan bir dayım var, olta avı konusunda çok iyidir. geçen cuma beni arayıp dedi ki yeğenim balığa gideceksen bu hafta git, denizde lodos var, suyun üzeri köpük yaparsa, bir de deniz dalgayla tabanından oynarsa iyi balık yapar. ben de onun sözünü tuttum :) bu gün deniz 5-7 idi yanılmıyorsam, dalgalar o kadar yüksekti ki ben sahteyi sudan 7 - 8 m. uzaktan atmama rağmen gelen dalgalar ayaklarımı ıslatıyordu

14. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrekleri aldığınız sahtelerin markası, batarlımı, su üstümü, kısaca özelliklerini yazarmısın

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dalga çok yüksek olduğundan su üstü sahteler taklalar atıyordu. bu yüzden daları düşük 3 farklı marka sahtenin, farklı ebat ve renklerini kullandık, hepsi de iyi kötü vuruş aldı. yani özetle belli bir modeli seçmediler ama dalan sahtelere saldırdılar. sahteler ucuz ve taklit ürünler, birinin markası sea horse'tu sanırım, diğerleri de rapalanın ve yozurinin taklitleri, geçenlerde istanbuldan birer numune almıştım. çalışıp çalışmayacaklarını bilemediğimden birer tane aldım. demek ki bir daiwa, rapala vb. markalara 50-60 tl vermekle 7 -8 tl lik ürünleri kullanmak arasında fark yokmuş. su bulanık olduğundan gri hariç her renk iş yaptı. sahtelerin boyları da 7 cm 9 cm ve 13 cm.

16. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Verdiğin bilgiler için Teşekkürler Bilge, vakitte epeyi geç olmuş, sana iyi geceler görüşmek üzere.
    SAYGILAR..

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iyi geceler, görüşürüz

18. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    allah bereket versin güzel balıklar gerçekten. avların daim olsun

19. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Balıklar çok güzel tebrik ederim.. Güzel Bir av olmuş sizin adınıza.. sayfamıza katmış olduğunuz değerli katkılarınız için şahsım adına teşşekür ederim,,,

Sağlıcakla kalın...

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah en kısa zamanda sizlere de bu heyecanı yaşamak ve resimleri paylaşmak nasip olur.