cuma günü aslında gündüz kayda değer balık çıkmayacağını bile bile gittim. balık olsa olsa kayaların arasına saklanmıştır diye kendime uygun yer aramaya koyuldum. derken bir kayalık yer buldum deniz cam gibi berrak. denizden tahminen 5 metre yukardayım kayaların arasında kumluk gördüğüm yerlere atış yapıyorum. ama tam tracking oldu. sırtımda yarışmada kazandığım sırt çantası elimde kamışlar sarp kayaların arasından geçiyorum. abarttığımı düşünmeyin keşke nasıl aklıma gelmemiş o zor koşulları görüntülemek. neyse başka sefere inşallah.her atışımda orfoz (burdaki adı ile kaya balığı) yavrusu 1, 2, 3 maşallah hepsi fabrikasyon aynı boyda mübareklerin ve sonra birde demirciler (esas adını bilmiyorum) yavrusu enine çizgili olan. her atamaya 10 sn içnde yakalanıyor ve aynen incitmeden iğneden kurtarılıp suyuna iade edilyor. sonra tekneci arkadaş var hayvanlarla pek haşırneşir. daha öncede salmayı düşündüğüm bir japonum var olurmu bu akvaryumda diye telefonda aradım olur dedi. 2 günde bir suyunu tazele bir sorun çıkmaz dedi. sonra 2 adeti alıkoydum ve eve getirdim. cumadan beri akvaryumdalar. cumartesi günü tek korkum alışamayıp yem yememeleri idi. sardalyayı atınca cup diye kaptılar. bugün suyunu değiştirdim. umarım ölmezler. birbirine saldırıyorlar diye araya birde file icat ettim sabaha kadar bir kaza olmasın diye. şimdilik besliyorum bakalım ne olacak. resimlerdeki sarı kutu japonu beslediğim yem acaba bunada uyum gösterirmi? japona ne oldu derseniz ilk servisle fabrikaya gitti. fabrikada bir havuz var içerisine japon balığı falan salınmıştı oraya salınması için
Gültekin japon pazarında gezerken gözüme ilişti hoşuma gidince 20.00 tl karşılığında aldım bende, tabiki taşımasının zor olduğu benim aklımada geldi ama sırf hoşuma gittiği için saklama kapı olarak aldım, kısmet olur balıga gitme fırsatı olursa onada bir çare var zaten.Kal saglıcakla..
Siz tecrübeli dostlarımın tavsiyesine ihtiyacım var. Hangisini alayım ? Kamışım okuma alumina 2.10 m atçek kamışı hafif baya 1) http://www.avmarketi.com/asp/product/16082/Okuma-Safina-SNa-25-makine 2) http://www.avmarketi.com/asp/product/16080/Okuma-Safina-Pro-SPa-25-makine 3) http://www.avmarketi.com/asp/product/19119/Shimano-Hyperloop-2500-FB-1-BB-Makine- 4) Sizin tavsiyeniz var mı. taş çatlasa 50-60 tl olsun lütfen. hafif olsun. atçek yapacam. Yani shimano nun bir bilyalısını mı alayım, daha ucuza okuma nın 4 bilyalısını mı inanın tereddüt ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
ben bu konuda fazla emin değilim çünkü havalar iyice soğudu çipuralar biraz daha derine kaçacaktır. kıyıda yabani çipura dedikleri baba çipuralar kalır onlarda yakalaması zor ve tekleme olur ama bakalım durumlar ne gösterecek kısmette varsa gelir şamdan yemenden kısmette yoksa ne gelir elden. çünkü geçen yılda aralık ayından sonra tek çipura alamadım temmuza kadar. artık harmadar felan avlamak lazım.
Merhabalar ben yeni üye oldum ve İskenderunda yaşamaktayım. Kıyıdan balık tutmak istiyorum nereleri tavsiye edersiniz acaba ?
Onur kardeş formumuza hoş geldin, İskenderunda yaşıyorsun bence çok şanslısın, bizde denize hasret yaşıyoruz neyse Hemşerim gelelim avlanacağınız yerlere; İskenderun barınağı, Arsuz kalecik köyü, Konacık köyü barınağı, Denizciler askeriye karşısı, Dörtyol barınağı yani anlayacağın yeterki oralarda olmak var gerisi tefarruat avlak çok bu nedenle şanslısın zamanla da nokta avlanma yerlerini keşfedersin, keyifli paylaşımlar rastgelsin...
Evet doğru 2-3 haftadır balık yok, bence bu yokluk deniz suyunun çekilmesinden kaynaklanıyordu, son bir finalden ümitliyim..
slm doğu akdeniz selamlar bende iskenderundan ahmet 28 yaşındayım bizim bölgelerin balıkçıları bu forumda toplanmış sanırım birbirimizden öğreneceğimiz çok şey. öncelikle herkese merabalar.
Çok çok teşekkür ederim. Pazar günü hava elverişli olursa önce yakın yerlerden başlayarak tavsiye ettiğiniz yerleri tek tek denemek istiyorum. Daha çok yeni sayılırım balıkçılıkta inşallah sizlerin seviyesine gelirim.