Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler burç

2. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hemde ne mırmır her biri porisyonluk geçen gün resmini koymuş olmam lazım 1 adeti 400 gramlık ama çok çıkmıyor her avda 1-2 çıkıyordu ama bir keresinde 4 tane aldım mırmırlar ortalama 200 gram civarı geliyor

3. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    O zaman Owner 50660 ıda mutlaka deneyin,Kaizu ( 50116 ) çok daha avcı bir iğnedir.

Hemen hemen tüm iğnelerde 1 noya kadar numara küçüldükçe iğne boyu büyür,1/0 dan itibarende büyüdükçe ;)

Rastgelsin.

4. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Sedatla geçenlerde görüştük uzun bir ardan sonra, hatırlansan orhan abi, 3 yıl mı 4 yıl mı oldu iskenderuna geldiğinde görüşmüştük peteğin önünde, ondan beri sedatla görüşemememiştik. Bilmiyorum bu foruma takılıyormu ona bir hediyem olacak:). Bayramın birinci günü nöbetçiyim telefonumu yazdım sana mutlaka beklerim...

5. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Bana hiç denk gelmedi, asıl merası değil diye düşünüyordum... Gerçi ben daha çok barınak girişinin( tekne girişi ) sağ açığında avlanıyorum, mırmır hariç diğer balıklardan avlamdım, mırmır o bölgeye sanırım girmiyor..

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Telefonunu kayıt ettim :) Surf atış talimleri yapmıştık :D Sedat bile şaşırmıştı attığı mesafeye :D :D

Bir şekilde ulaşırız inşallah Sedat'a,kısmet olursa günübirlik geleceğim sarımazıya,mutlaka ararım,inşallah fırsatım olur,ziyaretine de gelirim.

7. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    neee bayramın 1. günü nöbetçimisin :D bende nöbetçiyim be bu gün bayramın 1.günü çayı koy üstüne hemen aşağı iniyorum.

8. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Dün akşam çok rüzgarlı olmasına rağmen barınağa avlanmaya gittim, yem boru kurdu, birde ilave edeyim boru kurtları hiç iyi çıkmıyor bu aralar. Rüzgar baya etkiliydi, beş adet çupra yakalandı, fakat boyutları standarttı, şöyle 350,400 gramlık bitane gelmedi:) sanırım avlandığım yerde pek trofe dolaşmıyor. Birde arkadaşlar çok yem zayiatı veriyorum, kamışla atarken ya yemler düşüyor yada batana kadar küçük balıklar tırtıklayım alıyorlar. Yem takarken aparat kullanıyorum, yemi misanaya kadar geçiriyorum ama yinede çıkıyorgibi geliyor bana. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim..

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    19 Ağustos Cuma gününden bu yana yok idim. Aslında var idim demem lazım Çünkü ben sevdiklerimle varım, yani memleketimde varım, sevdiklerimle varım ve balıkla varım.

Kıymetli dostlar. Ramzan Bayramına kadarki 10 günlük süreç, niyetlendiğim gibi gece arsuz-iskenderunda balık avı, gündüz ise belen yaylasında uyku şeklinde geçmeyip,
    bu yaylanın soğuk esmesinden dolayı ilkin anneannemin, sonra babamın, bizim hanım, oğlanın ve kızımın şiddetli öksürük eşlikli üst solunum yolu enfeksiyonlarına üzülmekle geçti.

yirmialtı ağustos günü, ankaradan eniştem ramazan geldi. ankarada sazan ustasıdır. kendisinin denizde pek nasibi yoktur. geçen sene yüz gramlık bi ispendek ve 30 ar gramlık bir sürü yaladermayı saymazsak yani.

yirmisekiz ağustos gecesi karayollarına ait mi acaba bilemiyorum, suya yüz yüzelli metre giren bi iskele gibin neyim bir yer var. oraya girdik. teraviden sonra 23.00 gibi olta atabildik belki 23.30. kaç kişi miydik. iki arabada toplam 7 kişiyle 23.00-04.00 arası bir kiloya yakın balık tuttuk. yani normalde bir kişinin tutacağı balığı yedi kişiyle tuttuk. ben hiç alamadım. tuttukları en büyük balık 150 gr karakuyruk idi. bundan yaklaşık 5 tane aldık. acayip rüzgar vardı.

Ertesi gün ateşli ve öksüren kişilere bakanlara yardım ederek geçtiğinden, gündüz uyuyamadık yani. ertesi sabah erkenden belenden erzine gittik. midye toplayıp çarçabuk dörtyol barınağına yola çıktık. fakat barınağa geldiğimizde saat malesef 07.30 idi ve sanırım bu saatte balık olmaz. burunlarını dışarıya çıkarmış yüzlerce kefal gördük. bu türü hatırladım. erzinde bunları sapanla vuruyorlardı biz çocukken. burunlarını dışarıya çıkarttıkları için... kökünü kuruttuklarını sanıyordum, fakat tekrar ortaya çıkmalarına sevindim. fenerin arkasından açık denize doğru atalım midyeleri dedik. belki bu yeme yabancı olan balıklar ilginç bulup atlayabilir diye düşündük. kimse atlamadı. bense pro catch sahtemi daha ilk sallayışımda takip aldım. bence barakuda idiler. iki kişiydiler gelenler. beeembeyaz dişörtümü görünce gerisin geriye kaçtılar tabi. ne bileyim ben, daha yeni ayak basmıştım kayalığa, saat 08.15 te takip almam da olası değildi belki fakat yirmi atış yapmama rağmen hiç takip almadım ondan sonra.
    Burada tek tuttuğumuz şey, yani midye ile şu acayip karidesi tuttuk ya da deniz çıyanı diyesim geliyor. hayvanın iki gözü böyle iki adet direğin ucunda, 360 dereceyi görebiliyo bence bu hayvoş
    http://www.youtube.com/watch?v=iNacQ141fYI

bayramın ikinci günü sabahı erkenden gidek dokuzda gelek hesabı balığa çıktık arsuza. on santim boyunda fosforlu sahtesiyle balık çiftliğinin kumluk koyu var, iki tane de küçük tekne var böyle can simitli o koydan baraküda çektik altı kişiyle iki araba gene. bir tane baraküda şaşal boyunda değil idi. geri bıraktık. bu avda hoşuma giden, sahte ile balık tutuluşuna ömrümde ilk kez şahit olmam idi.

ertesi gün de ramazan erzin burnaz kumsalından şu lidakiyi yakaladı karidesle. 15 metre ileriye attı oltayı.
    http://www.youtube.com/watch?v=H9M598T5tRI
    ben yine 40 gramlık çatalkuyruklar tuttum. botumu götürmedim, götürseydim buraya koyacak resimlerim olacağına emindim fakat. her neyse.

Büyük İğne Yoktur, Küçük Balık Vardır !

Son düzenleme: 4 Eylül 2011
  10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aliş hoşgelmişsin. Günün anlam ve önemini gayet hoş betimlemişsin, teşekkürler.:)

360 yazmışsın ama videodaki konuşmanda "bu karides üçyüzellidokuz dereceyi (rakamla; 359) görüyor." demişsin. Bir derecelik kocaaam fark. İşte bu iyiydi.:p

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    YILMAZ bereketli olsun boru kurdu işi tam bir bilmece gibi ama ama doğru yeri buldum sanırım. gerçi oraya gelen boru kurtlarıda biraz ebat olarak ince olmasına rağmen taze oluyor kısmet balıkçılık. kum boru kurdunu 4 liraya veriyor. takarkende direk ortasından geçirirsen olmuyor. ben takerken önce iğne boyunda kesiyorum iğneyi kestiğim uçtan enine geçiriyorum. bazan dikiş diker gibi yapıyorum bazanda sadece enine birkez geçirdikten sonra tekrar saplayıp iğneye takıp sallıyorum. fakat bu yeni tedarik ettiğim iğnelerde dikmeye gerek kalmıyor. çoğu zaman ortasından geçirip sallıyorum. nadiren enine bir kez geçirip sonra saplayıp salıyorum.

12. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tşk

Eyvallah Nuri abi. Hoşbulduk. Herkesin geçmiş Bayramını kutlamayı unutmuşum. Bu açıdan, herkesten özür diliyorum.
    Kocca bir tatilde abi nasibim bir deniz çıyanı imiş iyi mi. -Onu da enişte tuttu gerçi-

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    hadi hayırlısı yılmaz bende urfa bozovada atatürk baraj gölüne dün gittim takımları dizdim attım bekledim bir takımda mısır bir takımda hamur diğer iki takımada canlı küçük balık yakalayıp taktım yüzdürdüm tık yoktu sonra akşam 22.00 gibi toplayıp urfa merkeze döndük. iskenderuna slm lar

14. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

AS mehmet, tuzlu suyun avcısı tatlı suda nasipsiz olabilir dert etme:) tamda balık zamanı izne çıktın. Çabuk gelde işimize bakalım:)

15. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Gültekin ayhanda ( kısmet balıkçılık) dediğin gibi kum kurdu var, yanlız herzamanda sağlam olmayabiliyor. Bu kum kurdunun diğerine göre fosforuda az ve daha erken bozuluyor dayanıklığı az. Ayhana bundan sonra orjinal kurt getirmesini söyledim- taze olsun süper iş yapar- yazdıklarından anladığım benim kullandığım iğnelerde sorun var.

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Yem takma iğnesi kullan Yılmaz :) 84 gr ve üstü kurşun ile atış yapıyorum kesinlikle yem düşmüyor ;)

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    o nasıl birşey abi hiç duymadım daha önce

18. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Ben yıllardır kullanıyorum,google dan arattırırsan videolar bulabilirsin.

20. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

orjinalde olmasa işe yarar bir aparat var bende; onu kullanıyorum..